Last news in Fakti

18 Април, 2019 08:59 3 929 23

Родители изоставиха дете, болно от сърце

  • дете-
  • момиче-
  • болно

Стоянка е настанена за лечение в отделението от около месец, тъй като има и неврологичен проблем и получава гърчове

Родители изоставиха дете, болно от сърце - 1

7-годишно момиченце, което се нуждае от трансплантация на сърце, е изоставено от родителите си в Детската неврология на УМБАЛ "Свети Георги” в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg като се позовава на родители, които са лежали с децата си в същото отделение.

"Майката и бащата искат да дадат Стоянка в приемно семейство. Имат още четири деца и не се интересуват от нея. А в момента тя има огромна нужда от любов и внимание”, разказва читателка на сайта.

Момиченцето е настанено за лечение в отделението от около месец, тъй като има и неврологичен проблем и получава гърчове. За нея се грижи основно персоналът на лечебното заведение, както и родители. Често я навестява майка на три деца, която покрай грижите за собственото си болно бебе, купува храна, играчки, дрешки и лекарства на Стоянка, оставя ѝ стотинки за телевизора. Официално придружител на момиченцето е нейният дядо. Други придружители обаче твърдят, че той не полага никакви грижи за детето. Яде му от храната, а с парите за телевизия си купува кафета и цигари.

"Момиченцето страда. Вярвам, че никое дете не заслужава такава съдба, още повече - болно. Това не е вещ, която може да се подари. Всеки ден пита, мама ще дойде ли. Какво да му отговориш на 7-годишно дете? Как да му обясниш, че майка му го е изоставила и вече не го иска?”, разказва свидетелка на нещастието на детето.

Директорът на дирекция "Социално подпомагане" Пловдив Надя Танева потвърди, че тя и колегите ѝ са поели случая. В момента търсят подходящо приемно семейство на територията на София-град, София-област и Пазарджик, тъй като в Пловдив няма такова. "Най-подходящо обаче за детето е настаняване в резидентна услуга (център за настаняване от семеен тип) с постоянна медицинска грижа. Към настоящия момент състоянието на детето не позволява то да бъде изписано. В момента детето е изоставено, но след разговори на социалните работници с родителите, става ясно, че майката не е склонна да подпише декларация за осиновяване. Каза, че ще го посещава, ако то бъде настанено в център. Но има нужда от подкрепа, така че ние сме готови да осигурим тази подкрепа. След като детето бъде стабилизирано и майката бъде готова, след резидентната услуга ще работим в посока да бъде реинтегрирано обратно в семейството”, обясни Танева.

И допълни, че състоянието на Стоянка е провокирало срив в психиката на майката. И това е довело до първоначалното ѝ решение да го остави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xxx

    51 2 Отговор
    Отворете отново лагерите, друго решение няма!!!
  • 2 Морала на мангустите

    36 0 Отговор
    Това е.

    Коментиран от #12

  • 3 Циник

    47 0 Отговор
    Ша си напраат друго! Те не са като нас да даваме по 15000лв за инвитро само и само да се сдобием с дете. При тях децата са страничен ефект от удоволствието.

    Коментиран от #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майка ви

    35 0 Отговор
    Мръсни цигани
  • 6 Гоуст

    6 10 Отговор
    "За нея се грижи основно персоналът на лечебното заведение" ... Като знам какъв е персоналът там, жална и майка на детето. На никой не пожелавам да се случи такова нещо и да лежи там и по-точно в ортопедията. Сестрите, когато и да ги утрепеш, все ще им е късно
  • 7 Гост

    16 0 Отговор
    Паралелно със събиране пари за коте, куче,...и подобни, да съберем пари за това дете
  • 8 filo

    19 1 Отговор
    Циганите на сапун.
  • 9 Лошия

    24 0 Отговор
    Майката не се отказвала от детето. Естествено, нали получава детски и помощи за него. Я и ги отрежете и до 5 мин. ще се откаже от детето.
  • 10 007

    14 0 Отговор
    Крадaт ни и ни убивaт, а ние дa им помaгаме?-нe мeрси...
  • 11 Ффф

    4 3 Отговор
    Ядрени бомби за това място.
    нищо друго.
  • 12 До 2

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Морала на мангустите":

    Не само циганите се държат така с децата си! Това е до самия човек! Иначе световната система е виновна, че не осигурява шанс на децата да живеят пълноценно без родители! Децата са роби на родителите си и зависят от техните действия, които ако не са правилни ще съсипят децата! Повечето родители са прости и не стават за никакво отглеждане на деца. Лошото е, че няма закон подобен в Норвегия! Също така концлагери за нахални и прости "родители". Трябва да има закон за раждаемостта, който забранява на прости и пропаднали да имат деца! Дано детето да е наред!

    Коментиран от #14

  • 13 Трикстер

    10 1 Отговор
    Оправете си заглавието! Как може, някой да е болен от сърце? Същото мога да кажа за списвача на статията, че е болен от глава или крак :) :))
  • 14 Морала на мангустите

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "До 2":

    Съгласен съм до някъде. Докъто мангустите не се откажат от навика Айше ще го къпем ли или ще правим друго. Оправя няма да има.
  • 15 гост

    12 0 Отговор
    И как така става, че уж има майка по документи, която не разрешава осиновяване, а в същото време го зарязва само? Социалните нямат ли право да им отнемат родителските права на тези питеци? Каква близост с майка се търси щом тя оставя едно от децата и то най-болното? Само животните постъпват така, следователно това не са хора, а животни. Да не говорим пък за дядото, който вероятно е не повече от 35-40г. Това не са хора, но държавата ги третира като такива, защо?
  • 16 абе

    11 0 Отговор
    къде са бхк, евророма, кънчев, нали са загрижени за циганите, или от тук нямат интерес, щото няма да искарат пари и пак държавата ше поема разходите? но ако детето почине, всички тия ше нададът вой!
  • 17 гост

    8 0 Отговор
    Гадни орки
  • 18 КОН

    5 2 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ЦИГАНИ МЪРШИ
  • 19 Аз съм съгласен

    4 0 Отговор
    Аз бих осиновил детето. Но не намирам никаква информация за него или с кого да се свържа.
  • 20 Иво

    2 0 Отговор
    докато се ограмотят някои етноси от това общество трябва да минат поне 3 поколения! няма как просто...това е прехода.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 още един циник

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Циник":

    Страничен дефект....
  • 23 Пенсионер

    2 0 Отговор
    Горкото детенце и починало. Бог да то прости. А беше само на 7 годинки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове