18 Април, 2019 16:50 6 934 33

Наши политици панически продават имотите си в Гърция

  • апартаментгейт-
  • апартаменти-
  • имоти

Опасения от попадане в скандали със скъпи апартаменти и вили

Наши политици панически продават имотите си в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Известни личности, сред които и политически функционери, панически продават имотите си в Гърция. Причината е, че от началото на следващата година имането им ще "лъсне" от имотния регистър на южната ни съседка.

За това сигнализираха "Фрог нюз", позовавайки се на свои източници в ДАНС. Въпросните се опасяват да не попаднат в епицентъра на нова фаза на „апартаментгейт“. Източниците ни обясниха, че собствениците били склонни да продадат имането си на не толкова високи цени, само и само да се отърват от него.

Голяма драма се заформя и около готвените промени в закона за търговския регистър, според които до края на май всички фирми трябва да подадат заявления в Агенцията по вписванията за това кой е крайният собственик. Хора от властта правят всичко възможно тази европейска директива да се забави колкото се може повече. Имало дори твърдения от рода на: „Ние не трябва да си оголваме „задниците“ пред Европа. Те може и да си искат, но ние трябва да си защитаваме нашите интереси“. За всички било ясно, че под „нашите“ се разбират интересите на тези, които нямат интерес да лъснат като имотни - основно политици и бизнесмени.

Затова имало дори предложения заявленията да се вземат, но да не се обработват и да се вкарат в регистъра. Източниците ни от ДАНС обясниха, че така щяла да се тупа топката неопределено дълго време.

Според европейския регламент до 2020 г. трябва да се свършат всички регистри на страните членки на ЕС със реалните крайни собственици на фирми и дружества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    52 0 Отговор
    Защото щели да се местят в Дубай

    Коментиран от #16

  • 2 Реалист

    27 51 Отговор
    Да да, Бойко пак трябва явно да раздава шамари... Щели да бавят топката - пак ще хвърчат глави и оставки. Е сега ще видим на милийончева офффшорките и на курна парите от Техноимпекс къде са... А за Добрев, Ровч и сие да не говорим.

    Коментиран от #6

  • 3 Ей сега вече

    39 10 Отговор
    Реално може и да излезем от ЕС..
  • 4 РЗС

    93 0 Отговор
    И после ЕС бил гаден, е що да е гаден, хората са намерили начин да се оттърват от корупцията, хайде да ги видим нашите мошеници какви ще ги мъдрят сега.
  • 5 боклуци

    52 2 Отговор
    стига с тия имоти ами напишете как ще ни прецакат с тока
  • 6 много тъпо

    36 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Явно шизофренията е сериозно заболяване в редиците на ГЕРБ - ако Боко пак ще раздава шамари с оставки, как това ще засегне лицата от опозицията които си изброил. Не е ли логично страхът от шамари да е сред герберастите, а не в БСП, къде Боко няма как да раздава оставки

    Коментиран от #24

  • 7 ССХ КЛУБ

    42 5 Отговор
    И ако е вярно че шефката на Пенсионното взима месечна заплата от 200 000 хил лв май е нужен разтрел или БОГ да се управя викам аз цт цт цт спите Българи ех трява г-н Ким Чен да прати една атомна рекета че управия няма който ида дойде на власт той е крадец по кръв а тая кръв е отровена от дяволски алчностти

    Коментиран от #9, #26

  • 8 Варна

    43 0 Отговор
    То не е трудно да се поиска справка от Гърците за Българите притежавали имот в Гърция. - Службите много добре знаят по какъв начин и за колко време става това.

    Коментиран от #32

  • 9 Диамантената ръка

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "ССХ КЛУБ":

    Да, 200 002 лв и 63 стотинки е точно, заклевам се... Тц, тц, тц...
  • 10 Пенсионер 200лв

    34 8 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО ТИКВАТА! ТРИЖДИ ДА Е ПРОКЛЕТ!!! И СЕМЕТО МУ ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТО!!! Амин!

    Коментиран от #29

  • 11 напразни надежди

    39 1 Отговор
    "Митничарските, "прокурорските" и т.н. селища по съседно гръцко за които се носят легенди, ще имат време да си сменят фиктивно собствениците и "всичко да е точно" не ги мислете !
  • 12 333

    26 4 Отговор
    А тиквата дали ще си продаде гръдския остров дето го купи с наши пари ???

    Коментиран от #20

  • 13 Следите остават

    22 0 Отговор
    Рано или късно сте в панделата. Щом са ви чисти парите защо продавате.
  • 14 Амии

    30 1 Отговор
    В Гърция е пълно с имоти на държавни служители, които по неясен начин са придобити
  • 15 Ха-ха-ха.......

    18 0 Отговор
    Треперят като мишки.
  • 16 1944

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mорук":

    ще се местят в барвиха, при робовладелеца им. ама е малко скъпо.
  • 17 1944

    22 0 Отговор
    нещо за гръцките острови ще излезе ли? а за барцелона испанците кво блеят?
  • 18 гост

    5 5 Отговор
    Сега като дойдат комунетата и те са лукави и ще им сипят да хапнат. Продавай и бегаи до де може
  • 19 Питон 357

    4 2 Отговор
    Циганите били виновни ! Всичко е фаца фица,далавери и само далавери.
  • 20 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "333":

    Напротив-ще си купи ОЩЕ ЕДИН,за да не знаеш кой е със "наши пари" и кой- с "негови".
  • 21 Христо

    9 1 Отговор
    Загрижен съм за родните управници. За да ги отърва от стреса предлагам да прехвърлят имотите си на мое име ;)
  • 22 боцмана

    15 0 Отговор
    Те продават имотите , регистрите остават. Може да се зададат доста неудобни въпроси. Как са придобили тези имоти , с какви средства? След продажбата паричките къде са?
  • 23 ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

    13 2 Отговор
    ДОЙДАХА НА ВЛАСТ С ЛОЗУНГА "ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ". А ТО КВО СТАНА ХВЪРЛИХА "ДИМКИТЕ".ТАКА СЕ ЗАДИМИ, ЧЕ КОЙ КВОТО НАБАРА НЕГОВО СИ Е. НО НАРОДА ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ. НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пушилка

    5 0 Отговор
    Това са приказки за наивници. И защо в тях слагат и бизнесмени, ЗАЩО? Те не са на държавна заплата, важно е да докажат, че парите са чисти и да са платили данъци, а това в България е по-лесно отколкото да си купиш винетка от новите устройства. А политиците просто ще ги прехвърлят на някой техен човек, най-вероятно бизнесмен и край. Още повече, че във "Византия" има добре организирана система за подставени лица, обикновено клошари и като тук шум за нищо. Е ще се плащат едни комисионни - легални за адвокатски хонорар и такива в плик за политици и съдии, ама то "безплатен обяд няма", а и това са "айдушки пари" и "не са изкарани с пот".
  • 26 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ССХ КЛУБ":

    И аз това викам че оправия тука нема да има дорде не гръмне аеца или да падне метеорит😂😂
  • 27 Усмивката

    2 0 Отговор
    България е пред трета национална катастрофа. Този път от преяждане!!!!!.....някой трябва да вземе решение да тури пръст във гърлото.
  • 28 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Дайте поименно продавачите - да знаем от кого да купим по-евтино !
  • 29 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пенсионер 200лв":

    Интересно ми е преди Боко, когато бяха пенсиите по 130 лв., по кой псувахте или като ви ебат червенотиквеничковчета ви е по приятно и сте съгласни за по-малко пари?
  • 30 Илия

    1 0 Отговор
    Бойко пак няма да може да купи ЧЕЗ ...
    Ще се разбере че новата фирма дето се пробва е негова.
  • 31 Очивидец

    0 0 Отговор
    Спокойно крадци, гърците са признати мошеници и крадци в ЕС, добре сте се ориентирали да си пазарувате при тях. Това се казва ДОБРОСЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ! Приятел в нужда се познава. Иот този храст няма да изскочи 👯
  • 32 Очивидец

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    И гърците и службите са им яли барбекю то, така че всички са с издути бузи и ще си мълчат.
  • 33 Рашко Атакиста

    0 0 Отговор
    Ето за това нашите политици били русофили ,а фашозоидите от ОП измислят термини от рода на гейропа и тнт.
    Да ми осветят краденото от норода естествено че са геропейци от дек на дек вуа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове