Last news in Fakti

25 Април, 2019 09:08 2 393 22

"Апартаментгейт" свидетелства за мизерията на политическия ни елит

  • димитър иванов-
  • проф. д. иванов

Не може 30 години страната ни да е на последно място в ЕС по жизнен стандарт, а стандартът на политиците и управляващите да се е вдигнал десетки пъти

"Апартаментгейт" свидетелства за мизерията на политическия ни елит - 1

Не може 30 години страната ни да е на последно място в ЕС по жизнен стандарт, а стандартът на политиците и управляващите да се е вдигнал десетки пъти. Това беше заключението на финансиста Димитър Иванов в сутрешния блок на bTV.

"Апартаментгейт" за мен е не само политически, той трябва да се отрази и законодателно. Промените, които се предлагат в закона против изпирането на пари, са в противоречие с европейските директиви. Трябва да има пълна идентификация за всички видове собственост, не само за чуждата", допълни той.

"Всяка година България трябва да получава лист със собствеността на българските граждани в чужбина, 94 страни са подписали това", обясни финансистът.

"На 9 май предстои среща на лидерите на ЕС в Сибиу, Румъния, но никой не знае какво ще защитава България на тази среща за бъдещето на Европа", продължи Иванов.

"Който се опитва да върви само по тангентата на вътрешнополитическите проблеми, той няма да бъде успешен на европейската кампания. ЕС се променя, той е разкъсан, фрагментиран. Пред днешна Европа стоят 4 фундаментални проблема. ЕС трябва да намери начин как да преориентира своята икономика, как да комбинира своите икономически цели с целите на своята европейска сигурност, как да се предпази да не стане икономически пленник на САЩ и на четвърто място – по какъв нов модел би могъл да тръгне ЕС. В другите страни вече тече такъв ожесточен дебат'', коментира още Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    44 4 Отговор
    Така е , голата истина ние сме уникално племе, демокрацията не ни устройва защото 99% сме крадци.За нас само Китайски модел на управление, да видим тогава ще има ли някой смелчага да краде както сега.

    Коментиран от #17

  • 2 Срам ме е от управниците ни

    45 4 Отговор
    Какъв елит ? Това не е елит а група нискокултурни създания за които наличието на пари и то крадени е критерий за успех !
  • 3 Психиатър

    23 5 Отговор
    На нашите тн политици е развит само онзи дял от мозъка свързан с девиантното/ престъпното/ поведение !

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Това е

    11 8 Отговор
    Нашата държава е пълна с крадливи и корумпирани политици. Имат толкова пари и изнудват хората да им продават имоти на безценица. Така е като се позволява на престъпници като Иванчева, Банева и други като тях да се кандидатират. Но най - лошото е, че има хора които им помагат в това начинание та да могат да крадът законно. Ние сами си ги избираме и после ги псуваме.
  • 5 Каракуд

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатър":

    Не само на политиците. Същото може да се каже и за огромната част от народонаселението които биха крали не по малко ако по някакъв начин попаднат във властимащата шайка.
  • 6 Преход

    18 1 Отговор
    За какво да гласувам?За да взема някой 50 хил заплата ? Не съм забравил времето на 3те долара пенсии и 5 те долара заплати.
    Имахме спестявания които заличиха за една нощ с обезценяването на лева
  • 7 Незнайко

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатър":

    Това е национална диагноза, защо само на политиците ни ... настоящите политици преди да станат такива, също като нас сега са плюли по предишните политици, след което захапвайки кокала правят същото - и така до края на света. Затова за такива народи и държави като нашата, диктатурата е най-успешната форма на управление
  • 8 Тръмп

    7 3 Отговор
    Нито си професор,нито си финансист а комуноиден крадец и лъжец!!!:):):)Ясно???:):):)Политически елит е хибриден термин произлизащ от КГБ за промиване на мозъците дебилски!!!;):):)Нинова,Йончева и Радев са елитни само в лъжите и кражбите докато робуват на КГБ и ДС!!!:):):)И ти си от това котило ”професорче”!!!:):):)
  • 9 ОТВРАТЕН

    8 1 Отговор
    ЕЛИТНИ в ЛЪЖИТЕ !!! Там много ги бива !!!
  • 10 Това е

    13 3 Отговор
    Ето това доказва какъв прост народ сме с минусите го доказвате. Защитавате тези които Ви крадът дават ви минимални заплати и пенсии. Вдигат Ви сметките и хранителните продукти и вие пак ги защитавате и ги избирате. Не Ви разбирам защо го правите защо им давате тази възможност. Само след година ще осъзнаете грешката си и ще ги псувате. Избирате си ги като Ви харесва да издържат престъпници. Не е луд който яде баницата, а който му я дава.
  • 11 ЖОХ

    10 5 Отговор
    Много умни хора като Д. Иванов казват точните истини , на много глупавите дори не искат да ги чуят, не им са удобни. Жалко!
  • 12 Гост

    10 6 Отговор
    Дълго още ще берем плодовете на четиредест и пет годишното комунистическо управление.

    Коментиран от #14

  • 13 Byg

    3 13 Отговор
    Не съм съгласен с този приличащ на ал капоне професор. Това че месеци наред цяла България се занимава с три - четири апартамента и една тераса говори няколко неща: българинът е завистлив егоцентрик , България е една сигурна за живеене страна щом най големия и проблем е цената на три - четири апартамента , и не на последно място , когато за един управляващ политик , който е във властта от 10 години , единственото нещо за което можеш да го порицаеш е това че евентуално си е купил апартамент по евтино , казвам евентуално защото все още не е доказано че въобще има такова нещо , какво повече да искаш , вървим в правилната посока , може да е бавно , но вървим , дано не се спънем пак в някой шумкар , тогава проблема с апартаментите ще ни се стори смшен
  • 14 Guest

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Така е, всичко създадено през този мрачен за България период е брак.

    Коментиран от #19

  • 15 Трифонов

    6 4 Отговор
    Не сте прави да ги хулите. Те СА представителна извадка. Не може да си крием главите в пясъка и да не признаваме проблемите си, а в същото време да негодуваме, че не можем да ги решим. Целият български народ се състои от "нискокултурни създания, за които наличието на пари е критерий за успех". Изключенията са не повече от 5%. Т.е. не е преувеличено да се каже "целият народ". Огледайте се. Говорим за най-бедната страна в Европа. Една от най-бедните в Света. Но... всички от сутрин до вечер се занимаваме с недвижими имоти. Даже не бих се съгласил напълно с цитата по-горе. Не "наличието на пари", а по-скоро "наличието на недвижими имоти", е всеобщ критерии за успех. Всеки с 1500 лв. доход, хуква да купува апартамент, който "след 20 или дори след 30 години, щял да бъде негов". Кое ще е твое, бе!? Ние сме на тоя Свят за съвсем кратко време и единственото сигурно е, че ще умрем. И че всеки дъх, може да ни е последен. Помпят цените на нискокачествените, жалки апартаменти в грозната София, смешния, еснафски Пловдив и тъпата "мооорска пееерла", а после подчиняват живота си на това да доизплатят идиотските апартаменти.
  • 16 Трифонов

    4 4 Отговор
    ...А когато подчиниш живота си на една толкова примитивна и битова дейност, ти автоматично се превръщаш в "нискокултуррно създание, за което наличието на пари е единствен критерии за успех". Неизбежно е. Т.е. не трябва да гласуваме за хора, които разбираме и които са ни симпатични, защото приличат на нас. Трябва да гласуваме за различни от нас хора. Такива, които са алчни, но не за имущество, а за това да оставят имената си изписани със златни букви в историята на страна ни. Голяма рядкост са такива хора, но ги има. Само е нужно, като ги срещнем, да ги избутаме напред, а не да ги смачкаме, както обикновено правим с тях. Защото те са образовани, интелигентни, възпитани и фини. Такива хора не се бутат със зъби и нокти. Такива хора трябва да бъдат помолени да ни управляват. Тоя, който се натиска за власт, не я иска за никого другиго, освен за себе си.

    Коментиран от #18

  • 17 Крадат и лъжат всеки ден

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Тодор Живков беше подготвил модела преди Китай ! Но Горбачов и българските предатели около Луканов и Младенов не му дадоха шанс ! Така вместо държава за пример станахме за подигравка на света !

    Коментиран от #22

  • 18 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Браво! Това е истината, но обикновено, тези хора знаят какво им предстои /политиката е мръсна игра/ и предвид техните качества, никога няма да се хванат на това хоро! Иначе, и аз съм се чудил как се е променила ценностната ни система: Едно време, богатите са давали пари за читалища, за болници, за библиотеки и т.н. , за да се знае, помни и слави името им в бъдещите поколения. Сега, единственото, което ги интересува са имоти, скъпи коли, луксозни дрежи, бижута, часовници, екскурзии, пиячка, курви и това е! Не си дава сметка, че ги чака земята и не след дълго никой няма да си спомня за тях!
  • 19 А,де ...

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Guest":

    И за това 30г ''вашите хора'', не могат да го разграбят.
  • 20 ДЕМОНкрация

    5 2 Отговор
    България има най-богатите държавни служители и бизнесмени според БВП!!! Нито Германия, нито Франция, нито Англия имат толкова заможни държавни служители и бизнесмени сравнено с процента на тяхното БВП!!! Нашите държавни служители и бизнесмени дори са наравно по доходи със западноевропейските по тяхното БВП!!! Това се нарича тарикатлък - хем си в най-бедната държава в Евро Съюза, хем доходите ти са като на най-богата държава в Евро Съюза
  • 21 Булшитс

    2 0 Отговор
    Опадъка е по точната дума
  • 22 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Крадат и лъжат всеки ден":

    аиде стига басни.тодор живков бе подготвил сина си за наследник по модела на северна корея.тоя правешки ненормалник никви модели не е можел да създава освен да целува задника на съветските му началници и да ги слушка .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове