Last news in Fakti

28 Април, 2012 15:03 1 144 0

Ангелов: Екипажите на вертолет "Panther" готови

  • аню ангелов-
  • вертолет-
  • "panther"-
  • екипажите-
  • варна
Ангелов: Екипажите на вертолет "Panther" готови - 1
Снимка БГНЕС

Това не е демонстрационен полет, това трябваше да покаже на командването на флота и пред мен, че екипажите на вертолет AS 565 MB "Panther" са готови за извършване на дейности по търсене и спасяване, което е една от най-важните им задачи в бъдеще.

Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов по време на посещението си в морската вертолетна авиобаза "Чайка", съобщи БГНЕС.

Пилотите заедно с изключителните качества на този тип вертолети нова технология, показаха, че те също са придобили онези способности и умения, които им дават възможност да изпълнят ефективно тази задача, допълни Ангелов.  Сега предстои учението "Бриз", допълни министърът на отбраната.

"Предполагам, че пилотите ще бъдат използвани като елемент от това учение. Включително ще говорим и с нашите турски колеги за кораб, който може да приема вертолети. Разпоредил съм да бъдат в минимум едночасова готовност на самата база за операция по търсене и спасяване. Над 100 команди се изпълняват при самата предполетна подготовка, така че това отнема допълнително време преди да излетят. За около час и половина максимум те ще бъдат в състояние да излетят и да окажат помощ там, където трябва", каза Аню Ангелов.

БНР пък съобщи новината от министър Ангелов, че  празничния военен парад на 6 май в столицата за първи път от 10 години, ще премине обратно - от ул. "Раковски" към Българската народна банка и за в бъдеще ще е така.

Министър Ангелов уточни, че военният парад винаги е бил в посоката, в която сега се променя, но преди 10 години е бил обърнат и се е провеждал от банката към ул. "Раковски".

Винаги така се е правело преди 10 години, но от 10 години беше променено и местото на парада, знаете, че имаше мавзолей, където стояха, и то се падаше точно от отсрещната страна на художествената галерия. Така, че съвсем естествено си дойдоха на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА