Last news in Fakti

6 Май, 2019 23:00 6 638 59

Дали БСП ще вкара 22 млрд. лв. в бюджета?

  • бсп-
  • елена йончева-
  • пари-
  • бюджет

С други думи БСП обещава минимум двойни заплати и пенсии

Дали БСП ще вкара 22 млрд. лв. в бюджета? - 1

Една дама, водеща листата на БСП (Елена Йончева), постоянно твърди, че всяка година у нас се крадат 11 милиарда евро, с други думи 22 милиарда лева.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Петко Симеонов.

Приканвам, който може нека да обясни от къде се крадат тези 22 милиарда лева.

Тъй като подозирам, че никой няма да може да обясни, то нека компетентните хора от Позитано кажат на дамата, че такова твърдение означава, че БСП поема обещание, че ако управлява държавата автоматично ще има 22 милиарда лева повече.

С други думи БСП обещава минимум двойни заплати и пенсии. И тъй като това няма как да се случи - избирателите ще знаят, че БСП крадат по 22 милиарда лева всяка година.

За облекчение на публиката давам най-общата структура на държавния бюджет за 2019 г. (има го в интернет)

ПРИХОДИ, ПОМОЩИ И ДАРЕНИЯ

25 693 299,8 (хиляди лева)

II.РАЗХОДИ

13 323 731,6 (хиляди лева)

III.БЮДЖЕТНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ (ТРАНСФЕРИ) – НЕТО

11 486 769,2 (хиляди лева)

IV. ВНОСКА В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

1 282 127,7 (хиляди лева)

V. БЮДЖЕТНО САЛДО (І-ІІ-ІІІ-IV)

-399 328,7 (хиляди лева)

VІ. ОПЕРАЦИИ В ЧАСТТА НА ФИНАНСИРАНЕТО – НЕТО

399 328,7 (хиляди лева)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    71 26 Отговор
    При подобна ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА като Петковата ,просто всеки коментар е излишен.

    Коментиран от #6, #27, #29

  • 2 дявола

    72 34 Отговор
    Ленче а ти със колко ощети държавата? Пък и не само ти обвинявате другите а за вашите имоти банкови сметки недекларирани пари и какво ли още не
  • 3 Западните Балкани

    46 29 Отговор
    Хайде сега, Петко, да не се правим на наивни. Нали не си представяте как бщджета стои в едно хранилище в БНБ (например0 и Борисов отива сутринта с една чанта, пълния и излиза? Нещата са малко по-зализани. Най-простият начин е: Софийска община обявява обществена поръчка за ремонт на Дондуков за 20 милиона, а то струва 15; или за строителство на магистрала 200 милиона, а то струва 130 милиона и т.н. И къде отиват разликите? Не при баба Пена чистачката. Има и други начини. Добавете към това неефектичното чиновничество, което харчи двойно повече отколкото е необходимо. Но съвсем друг е въпросът дали БСП имат намерение да спират тази практика. По-скоро не. Затова гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ).

    Коментиран от #13

  • 4 Гостилничаря

    58 27 Отговор
    По-скоро май ще изкарат 22млрд от бюджета. 10 години вън от управлението, касичката е опразнена, трябват свежи кинти......
  • 5 Доган

    21 6 Отговор
    Подаряваш (законно) на такива като мен 30 милиона. На някои по-малко, на други повече. Да се краде не означава да отива на едно място веднага. Полека лека се събира. Нещата са простички, ако никой не ти търси сметка.
  • 6 фил

    27 27 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    А вие какво очаквате - в бюджета да описват и откраднатото!!!!!А такива кат гусина Петко мухлясали политици Герб в момента използва като тоалетна хартия да им бършот нааканото дупе!!!!

    Коментиран от #17, #48

  • 7 Име

    25 15 Отговор
    Тези 11 милиарда и сега вероятно се "усвояват" от другарите и не влизат в бюджета, но едва ли ще се откажат от тях ако докопат власта.
  • 8 Истината

    24 20 Отговор
    Окранените милиарди са от парите от ЕС.ОТ САНИРАНЕ И МАГИСТРАЛИ.МАФИЯТА СИ ИМА ЕДНОЛИЧНА ФИРМА Т.Е. ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #11

  • 9 Да да

    30 20 Отговор
    Аз вярвам на БСП! Те даже ще внесат 600 милиарда рубли в бюджета на пРосия(само от Белене) за да не умре от глад, а Вова благосклонно ще им налее във сметките по 100 мил. рубли.(малко над милион евро) Не можа ли Местан да уцели на тая колата? Левак.
  • 10 Варна

    23 10 Отговор
    Петко "леко" е послъгал с цифрите! Обичайно общите приходи данъчни, не данъчни, помощи и дарения са около 35 млрд. Данъчните приходи са около 25-27 млрд., а не цялата сума. Приходите от помощи и дарения са между 3 и 4 млрд. Останалото част са не данъчните приходи. А отстраняването на кражбите не могат да дадат увеличение на пенсиите просто защото не до финансирането там е отчайващо и след набор 73 пенсии на практика не се очакват.
  • 11 Да да

    24 12 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Искаш да кажеш че ЕС ни дава по 40-50 милкарда лева на година, а ГЕРБ краднат 11 милиарда от тях! А до скоро викахте че ЕС сами ни взима по милиард и призовавахте да се върнем при Матушка! От къде взимате информация, дрОгари? Кога ще напишете нещо, което не противоречи на друго ваше твърдение?
  • 12 Боли ме шнура за бюджета

    2 9 Отговор
    Гледам аз кво ще стифирам.
  • 13 Да да

    25 9 Отговор

    До коментар #3 от "Западните Балкани":

    Ако следваме твойта логика, за 22 милиарда кражби на година, трябва да строим по една нова държава! Ясно е, че има злоупотреби с обществени поръчки, като БСП и ДПС много блажат от там, ама 22 милиарда лева на година! Дай боже да има поръчки за 100 милиарда на година, пък нека да краднат 22!Ще се санира цялата страна и ще караме по писти за Ф1!

    Коментиран от #16

  • 14 Ernesto Guevara

    19 13 Отговор
    Тоя ни взе хептен за балами.Какво ни дава цифри от бюджета?Много от откраднатото изобщо не влиза в бюджета.Например контрабандата на горива.Само от там се крадат 1млрд.

    Коментиран от #42

  • 15 Подкупен червен овчар

    26 15 Отговор
    Много просто - Йончева смята колко милиончета е взела тя уж за някакви филми и за къщи за гости на свекъра и, след това си мисли, че има много други като нея, Иванчева, Нинова и т.н., и т.н. и умножава.
    Алооо, лелче, не всички сме червени и крадливи! Криви са ти сметките!

    Коментиран от #18, #32

  • 16 Ernesto Guevara

    13 14 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    Що са праите че не разбирате?Кой е казал че се краде само от държавни поръчки?

    Коментиран от #22, #47

  • 17 onq s konq

    27 5 Отговор

    До коментар #6 от "фил":

    Грешно предположение за очакванията ми.И понеже ЛОГИКАТА КОМАНДВА СВЕТА,очаквам БСП след като твърди че въпросните 22 млр.лв се крадат,ДА СЕ СЪОБРАЗИ с логиката на П.Симеонов.На практика това значи/както е изчислил Петко/,че БСП следва да обещае че ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ СЛЕД ИДВАНЕТО СИ НА ВЛАСТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В БГ ЩЕ СТАНАТ ДВОЙНИ поради тотално спиране на Държавните кражби.Ако обаче БСП НЕ НАМЕРИ СИЛИ за да изпълни "Обещанието си за честност в Държавното Управление"/което е залегнало в Програмата им/,следва да си ПОДАДЕ ОСТАВКАТА в последното число на месеца и ДА ПРИЗНАЕ ЧЕ Е ИЗЛЪГАЛА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ.

    Коментиран от #19, #26

  • 18 Ernesto Guevara

    22 14 Отговор

    До коментар #15 от "Подкупен червен овчар":

    А Цвичката си купува мезонети с ВИП асансьори с честен трут и пот на челото.ГЕРБ дойде на власт с ОБЕЩАНИЕ за нов морал в политиката,а сега ни обяснява че видите ли....и другите крадат.Не ви ли е срам малко поне?

    Коментиран от #34

  • 19 Ernesto Guevara

    13 22 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    За пореден път манипулираш и шикалкавиш.Добре знаеш че за месец,че дори и за 2 години не може да се изкорени корупцията в България.....но нали ГЕРБ за 10 години управление пребориха корупцията,организираната престъпност....и бедността/в партийните редици?/.Значи на ГЕРБ не им стигнаха 10 години,а на БСП даваш 1 месец срок.Що не се скрийш нейде,герберастки трол...

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Именно

    18 0 Отговор
    Защо не използват правилните думи - да върнат 22 милиарда?
    А-а сигурно, защото никой не може да ни даде това, което те могат да ни обещаят? ;)

    Коментиран от #37

  • 22 Да да

    25 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ernesto Guevara":

    Светнете ни дрОгари! Вие най-добре знаете как и от къде се краде. Контрабандата на горива от къде? От ЕС, от Лукоил или от пРосия? Защо във всички големи потенциални места за крадене са намесени фирми на БСП, ДПС и пРосия? А правенето на филм за милиони, който струва 2 хил. лв. води ли се кражба? Посочиха и Доган като крупен крадец. С кой ли бяха коалиция ДПС? Ама сега нали уж били патерица на ГЕРБ. Противоречите си дори когато кажете Добър ден, дрОгари
  • 23 onq s konq

    16 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ernesto Guevara":

    Да оставим настрана "аз какво добре знам",въпросът е БСП да излезе с ЯСНИ И ТОЧНИ ПРОГРАМНИ ОБЕЩАНИЯ В "ПИСМЕН ВИД"/защото "думите отлитат,написаното остава"/ в КАКЪВ СРОК ще преустановят ако са на власт кражбите,които се практикуват при управлението на ГЕРБ.И както ТИ говориш за едни " 2 години" Технологично време,да заявят ОФИЦИАЛНО:"Господа избиратели,ние обещаваме че след 2 години НЯМА ДА КРАДЕМ ПО 22 МЛР ТОДИШНО,А САМО ПО 10,Т.Е. ПОЛОВИНАТА!И ако избирателите са съгласни с това обещание,следва да гласуват за БСП...С РАДОСТ:)
  • 24 Умен човек

    17 5 Отговор
    Един много умен човек го е казал: Комунизмът (социализмът) свършва там, къдет свършват чуждите пари!

    Коментиран от #31

  • 25 Диамантената ръка

    15 8 Отговор
    На Йончева целта й е еврозаплата.
  • 26 Бг мен

    5 15 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Конска ти логика като на кон на празна ясла ! Лично от мен с процедурни хватки и ремонти на закони ГЕРБ ми краде 276 лева при пенсия от 309 лева ! Всеки месец ! Айде престани да плещиш глупости по форумите и да припяваш на скелетите от гардероба ! Бай Петко седесарски ще ми дава акъл.Ако разбираше от нещо още той и такива като него щяха да са на власт! А сега са на бунището на историята !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Варна

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Нищо желязно няма в Петковата логика и цифрите са неверни, а от там и съжденията

    Коментиран от #52

  • 30 Ядеитн

    12 0 Отговор
    Я па тия! И да ги сберат, кво от тва? От нас, от народа ша ги изтискат. ГЕРБ са оядоха, верно, ама тия са изгладнели и по-стръвно ша сучат пара от народо.
  • 31 ЗаК

    2 9 Отговор

    До коментар #24 от "Умен човек":

    Прост народ слаба държава!Що за гьон сурат има още този Петко ...нали неговите сподвижници начело с Костов,Муравейко и приятели разкостиха държавата.....на ви сега пътувайте....Да ва дойде акъла....
  • 32 Николай

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Подкупен червен овчар":

    Обаче всички червени са крадливи. Справка Емилия Масларова и Старозагорска болница.
  • 33 дори повече се краде

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "всяка година у нас се крадат 11 милиарда евро" - Същото твърдеше и Б. Борисов, преди да встъпи в първия си мандат. Сега, сумата може и да е по-голяма. Най-много се краде от Европейски проекти. Надуват се цени, отчитат се несъществуващи разходи. И накрая - не остава нищо, но проектът е отчетен и платен. Другото от което се краде много е ДДС и акцизите. Там е "тъмна индия". И крадат предимно "белите якички".
  • 34 Николай

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ernesto Guevara":

    Нищо не е купил. Всички апартаменти са подарени на Цецо, на Цецка, Рашидов оная заместничка дето даде оставка. Не са платили и стотинка. В замяна са обещали да осигурят спокоен бизнес за много милиони. Това е корупция, там да търси прокуратурата. Обаче да проверят и Ленчето, Жаблянов, Корни, Р.Овч, Гечев, Кирил Добрев и другите партии също. Бареков не го забравяйте заедно с Ковачки.
  • 35 помнещ

    8 5 Отговор
    Ми ,к'во ви е виновен Петко Симеонов ?! Не помните ли "благоденствието" на българина по време на управлението на Луканов ,Беров ,Жан Виденов (най паче) ,Станишев и Орешарски ? Не помните ли ,че по времето на Виденов ,доходите ни (средните) бяха наполовина по малки отколкото доходите на венецуелците сега ( 8 долара ) ?! Щото - аз помня и никога (ама - никога) няма повече да се доверя на (каквито и да било) "социалисти" !!!

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Шопо

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "Именно":

    За да ги върнат, трябва да си ги приберат от гейберите.
    А това е трууудна работа!
  • 38 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Ако някой от т.н. български политици и висши държавни чиновници имаше някакъв срам или въобще -морал , нямаше да е там !!!Когато няма никаква кауза, никаква идея и единствена остава жаждата за пари и имоти, какво да очакваме. Защо да не стане някой евродепутат, или български такъв ??? Вицепрез. И.Йотова бе евродепутат 115 месеца. Близо 10 години.. !?!? Защо да не е милионер само от доходи от ЕП ? Напълно законни, напълно заслужени, изкарани с пот на челото......Също като дядо ми с 48 години стаж за тази държава и пенсия от 274 лева. Е-е-е-е , как ще "оттърват кокала" и няма да го баламосват този народ? Гласувай /гладувай/ народе - за нас !!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Един

    1 1 Отговор
    Винаги ми е било чудно, как така в сферата на финансите може да даваш нещо дето го нямаш! Ама факт : бюджета ще даде 400 милиона дето ги няма, ама ще ги даде!

    Коментиран от #51

  • 41 Бкп

    8 1 Отговор
    знае само да взима и краде!Не знае да обещава, а обещаното никога не е направено за 20г власт под фракциите си - бсп, сдс костов, ндсв, дпс, дсб........
  • 42 Румен Радев

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ernesto Guevara":

    Ти си балама щом гласува за мен!
  • 43 Елена перачката

    6 1 Отговор
    Я не ми гледайте в паницата.Аз съм българският Папа.Ще ви направя богати мои слуги български.
  • 44 Анти БСП

    7 3 Отговор
    БСП е терористична организация!Само глупак би гласувал за терористи!
  • 45 бсп

    6 2 Отговор
    Нека първо бкп да го кажат гласно по ТВ, че ще """увеличават""" заплати и пенсии и после ще си помислим за предишните им двадесет годишни управления какво построиха за България за тия двадесет години управление под фракциите си с които ни лъгаха!!!!Нека първо върнат парите ограбени през 90г, 96-7 год.и 2013г от банка Ктб на мустакатия!!!!Мафията иска властта!!!

    Коментиран от #49

  • 46 Batushka

    1 2 Отговор
    Още ли си жив бе рептил ?
  • 47 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ernesto Guevara":

    ДрОгарю Гевара , що не дойдеш да се пробваш да откраднеш от ЧАСТНА поръчка ???? Дали ще ти остане здраво кокалче по нефелното телце !!!
  • 48 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "фил":

    Значи това , че си тотално неграмотен не е оправдание за това да ръсиш простотиии !!! ВСИЧКИ пари с които се разпорежда държавата са ОПИСАНИ в бюджета !!!!! Дори да са правили нещо с други пари , ТЕ НЕ ТЕ КАСАЯТ , защото така или иначе ти няма никога да ги помиришеш даже !!!!!!! Единственото което може да те интересува е как се харчи БЮДЖЕТА , умнико !!!!! Другото не е твое и никога няма да бъде !!!!!

    Коментиран от #56

  • 49 Варна

    0 6 Отговор

    До коментар #45 от "бсп":

    Как пък ги сметна тези 20 години? - От 89 година насам минаха 30. От тях 10 управлява селяндура от Банкя. Един мандат от 4 години има Костов. Филип Димитров още 1 година. Ренета Инджова 1 година. Саскобурга 4 години. Имаме няколко служебни правителства за по половин година: - Герджиков, Марин Райков, Георги Близнашки, Софиянски и т.н. - Та къде са тези 20 години?

    Коментиран от #57

  • 50 Гост

    0 1 Отговор
    Зора е ,кой ще седне на стола за да рсзпределя. На никой не му пука за обикновенните хора,които изнемогват.Важно е да върви далаверата за политиците.
  • 51 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Един":

    Ами и на мен ми е било винаги чудно защо най-големите неграмотници се пънат най-много да коментират неща от които не вдяват , ама на , факт !!!! Та за да спреш поне по тая тема да плещиш , дефицита се взима като правителствен заем от БНБ и се изплаща от следващия бюджет , където е надлежно описан !!!! Проблем има когато стане толкова голям , че следващите бюджети не могат да го покрият или се налага заради него да бъдат орязвани други основни пера !!!! В случая , както вече се досещаш вероятно , 400 милиона от 26 милиарда приходи са повече от поносима част !!
  • 52 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Приемам на Юнашко доверие думите ти че "ЦИФРИТЕ СА НЕВЕРНИ",което ПРЕДПОЛАГА РЕЗКАЯНИЕ И ДЪЛБОКО ИЗВИНЕНИЕ от Е.Йончева и Партията й БСП ЧЕ ЛЪЖАТ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ по такъв елементарен начин с въпросните цифри/милиарди/,ВОДЕНИ ЕДИНСТВЕНО ОТ СТРЕМЕЖА СИ КЪМ ВЛАСТТА!

    Коментиран от #55

  • 53 Хмммм

    0 2 Отговор
    Не се шашкайте пичове тази статия е за дебилите...та според бай Петко 22 еди кво си върнато на държавата щяло да отиде за заплати , и кой ви го обеща !? От написаното в статията разбирам че само недоразвития седесар обещава ...ДИПМ на комунягите че такива като вас са ви оставили да дишате!
  • 54 Наблюдател Тролев

    1 1 Отговор
    Ако оставим цифрите на финансистите, то Е.Й. вероятно иска да ни каже: Не събраните пари, заради даначни измами се крадат от ГЕРБ - глупаво е да се мисли, че такава мащабна кражба, може да се покрие, а и това твърдение трябва да се докаже. Знае се обаче, че правителствата на Б.Б. многократно увеличиха този приход; При разходната част се дават пари за обществени поръчки на приближени фирми и се прибират по т.н. "10%" (т.е. корупция роблем на всяка държава). Дори от всяка поръчка да се краде по10%, то тази сума е нищожна спрямо посочените 10 млв; Не рационалното изразходване на бюджетни средства (едно за сметка на друго), не е кражба, а дискусионен въпрос. Така,че П.С. е асолютно прав, а проблема на БСП е, че тези 10% не влизат в техните джобове.
  • 55 Варна

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "onq s konq":

    Каквато и тъпотия да напишеш, нещата са повече от ясни. Всички вързани с ГЕРБ са неподготвени, когато вадят тези.
  • 56 бсп

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Ами твоите селяндури от фракциите на бкп Волен Сидеров, Х.Иванов и други защо ги пропусна?!
  • 57 бсп

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Варна":

    И защо си се писал пък и Варна?Ти ще си от някое варненско село!Явно във Фейсбук си от сектата "варненци за Варна"!
  • 58 Преброяване на бесните язовци

    3 1 Отговор
    БКП може да вкарат 22 млрд. в бюджета само ако някак си от нищото се появат 500 млрд. 22 ще вкарат в бюджета, останалите ще отидат по преразпределение. Ама и това не е сигурно де.
  • 59 Р Овч

    1 0 Отговор
    Ще вкара но не в националния бюджет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове