Last news in Fakti

7 Май, 2019 15:08 1 541 22

Румен Гечев: БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС

  • бсп-
  • румен гечев

Докато нашите юнаци слугуват, немци, французи, чехи, унгарци, поляци и други си оплитат кошницата

Румен Гечев: БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС - 1

"БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС през декември 1995 г. с премиер-социалист, страната ни стана член на ЕС. Затова европейското ни верую и програмата на БСП е насочена към задълбочаване и разширяване на европейската ни интеграция." Това каза по БНТ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" проф. Румен Гечев.

Той добави, че лявата партия, както много други в ЕС, иска сериозни корекции на модела, така че да са застъпени нашите интереси в ЕС, които да осигурят по-висок жизнен стандарт. Проф. Гечев припомни, че в края на миналата година, в продължение на месеци, БСП разясни пред българите своята "Визия за България", а програмата е координирана с "Визия за Европа", в която ясно е разписано развитието на страната ни в ЕС. Той увери зрителите, че кандидатите за евродепутати от страна на левицата са изключително подготвени, мотивирани и тяхната цел не е да отидат в европарламента, за да "натискат копчето".

Проф Гечев допълни, че защитата на родните ни интереси минава през синхронната работа на българските представители в различните комисии в европарламента и сформиране на общоевропейски политики. "Управлението в България се оказа най-послушното в ЕС и най-слабо звено през последните 10 години. Водещите страни Германия, Франция, Великобритания и др. си измиват ръцете с България, която най-стриктно спазва санкциите спрямо Русия с цената на загуби с милиарди", посочи проф Румен Гечев.

Той припомни, че страната ни спря изграждането на тръбопровода "Бургас - Александруполис", докато Германия е удвоила доставките си от руски газ, търговският оборот между двете страни се увеличава непрекъснато, а инвестициите на Берлин в Москва са за 18 милиарда долара само за миналата година. "Докато нашите юнаци слугуват, немци, французи, чехи, унгарци, поляци и др. си оплитат кошницата. Ние не сме съгласни с такова поведение на българското правителство и когато се формират общоевропейски политики, всички страни-членки трябва да са поставени при равни условия. Затова във "Визия за Европа" искаме да сме равнопоставени в ЕС и да бъдат защитени интересите на Източноевропейските страни, в това число и България", категоричен беше проф. Румен Гечев. Той заключи, че промяната в Европа минава през промяната в България и изборите за Европарламент ще решат и бъдещето на управлението на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МАНГИ

    14 3 Отговор
    най много да им направите на европейците една жан виденова зима за друго немате акъл
  • 3 Колев

    14 1 Отговор
    Най добре ще е този изкукуригал "экономист" да се изнася за Москва!
    Чий дири в Брюксел?
  • 4 220 волта

    5 5 Отговор
    Той бойко гонише мухите тогава и затова не си спомня. Но сега му пари под краката и ролката му превърта на едно място. Скоро ще му дръпнем шалтера, но и вие не сте сигурни !

    Коментиран от #15

  • 5 bbb

    14 3 Отговор
    А бе нахалник.А бе комунистически гьонсурат.Нали ти и твоите другари докарахте хиперинфлацията и банковите фалити.Вместо за това да гниеш в затвора ти продължаваш да лъжеш хората.
  • 6 Batushka

    5 4 Отговор
    БСП са капиталисти! Станишев подкрепи джендърската Истанбулска конвенция! Нинова и Йончева съсипаха социалистическата идея и водят БСП към разруха! С тези двете начело нямаме бъдеще!
  • 7 БСП ДПС Евророма

    2 1 Отговор
    Проф. ГУЧЕВ....
  • 8 wasdfggn

    10 1 Отговор
    Икономическият министър на Жан Виденов да обяснява и да дава акъл?! Вие нормални ли сте, бе? И да, БСП започнаха процеса на присъединяване - те просто ни закараха толкова дъблоко под дъното, че нямаше как да стане по-зле след тях.
  • 9 Било

    7 0 Отговор
    Наглец само това мога да кажа.
  • 10 Дедо

    3 1 Отговор
    Румене,не си мисли че като изкореним герберските плевели ще поникнете вие!
  • 11 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Мъчно му е на човека.Като баш-икономист на тази държава не можа да я съсипе докрай. И ето, започнали евроинтеграцията,а вече десетина години други "усвояват" еврофондове - нашите на сухо. Това на какво прилича ? И каква мъдрост - "...промяната в Европа минава " .....като египетски камила през Суецки канал.... Така са я нагласили че - той е уверен - те ще са следващите властници. Тогава.....има ли смисъл да си губим времето и парите по избори, по урни, да ни надуват главите разни лъжци с обещания и празни приказки по радиостанции и телевизори ????
  • 12 Чипът

    8 0 Отговор
    Тоя фалира държавата. Позор. Нагъл комунист
  • 13 Baba

    2 0 Отговор
    мислеха си как по лесно да крадат евро средства затова искаха ЕС
  • 14 съвременник

    5 0 Отговор
    направо да се чуди човек на наглостта на Гечев, троловете може и да не знаят що са малки ма 1994 год когато фалираха банките и прибраха на хората домовете и последните пари и имаше хора които напуснаха България за да не ги съдят а се оказа че банките фалшиви кой беше икономически министър - г-н ГЕЧЕВ а сега
  • 15 220 KV

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "220 волта":

    Споко, народът пак ще ви го начука - за 12-ти пореден път. Но пасаран другаре, вън от Европа
  • 16 Пожелавам ти още десет години

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Да се оплакваш от същото.
    Ако не дай боже червените дойдат на власт, направо ще ни е.ат мамата само за няколко месеца. Вече многократно го изивяхме..
  • 17 До гечев

    2 0 Отговор
    Г-н Гечев,
    Когато започнаха преговорите за присъединяване на България към ЕС, което беше по-времете, когато Костов беше на власт, вашият президент Първанов ги наричаше терористи.
    Дали бомбардировките на Нато над Сърбия са приемливи или не е друг въпрос( личното ми мнение, е че Милошев прекали, а американците се уляха с желанието си да докопат Косово). Обаче да се опитате да отнемете заслугите за едно от двете стойностни неща, случили се по времето на СДС е неприемливо.
    Това което направихте, е да ограби те Евро фондовете до дупка. Тези неща все още ги помним
  • 18 Големия Хур

    2 0 Отговор
    Пак комунистически партенки, уж са с ЕС. Обче в същото време пак теглим каруцата към Русия, абе комунист ли е тури го на м......ка му
  • 19 СърГей

    1 0 Отговор
    Крадлив,дърт комунист,лъже като крадлив,дърт комунист.Той те гледа и те лъже.Нагъл обирджия.
  • 20 СърГей

    3 0 Отговор
    Крадлив,дърт комунист,лъже като крадлив,дърт комунист.Той те гледа и те лъже.Нагъл обирджия.
  • 21 оня с козичката

    3 0 Отговор
    каква козичка става от тоя и мляко ще пуска Само да го вкарат в панделата
  • 22 МАНЬО

    1 0 Отговор
    ТОЯ ФИНАНСОВ КОРИФЕЙ ОБРА ПАРИТЕ НА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ И СЪСИПА БЪДЕЩЕТО НА ОЩЕ ДВЕ А СЕГА СЕ ОПИТВА ОТНОВО ДА СЕ ДОБЕРЕ ДО ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ДА ФАЛИРА ПАК ДЪРЖАВАТА! Е който има пари за губене нека гласува за неговата чета АЗ НЯМАМ излишни пари за губене и ще съм против комунягите !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове