Last news in Fakti

8 Май, 2019 11:21 1 914 14

Кирил Топалов: Неслучайно папата посещава България и Северна Македония заедно

  • франциск-
  • папа-
  • българия-
  • македония

Светият отец зове мигрантите да почитат културата на страната - домакин

Кирил Топалов: Неслучайно папата посещава България и Северна Македония заедно - 1

''Много съм щастлив, че това посещение на папата се осъществи, това е наистина едно голяма доверие към нашата политика. Папата оцени толерантността на нашата външна политика. Показахме мъдрост към Северна Македония и дадохме евроатлантически път. Това се оцени от папата и доведе до решението той да посети и България, и Северна Македония. Този комплект не е случаен, показва послание, че трябва да живеем заедно.'' Това коментира в ефира на "Тази сутрин" по бТВ проф. Кирил Топалов, посланик на България във Ватикана.

Според него е нямало критика от страна на папата към мигрантите и младите хора. "По начало папата е загрижен към младите и те са негов приоритет. Това е един човек реформатор, който реформира Ватикана основно. Неговата политика към мигрантите е една и съща от началото на понтификата му, с едно изключение – когато връхлетя Ислямска държава, той от Албания каза: Силата трябва да бъде спряна със сила, мигрантите трябва да се съобразяват с културата на приемащите ги - тоест той постигна доста уравновесен подход", каза Топалов.

Той не коментира отсъствието на Българската православна църква от молитвата за мир, но разказа, че е разговарял с доста от представителите на другите религии и те са били меко казано доста учудени, че БПЦ не беше там.

Топалов разказа и за намерената в библиотеката във Ватикана българска история, написана от Петър Богдан 100 години преди тази на Паисий Хилендарски. Вече е открита цялата книга в друга библиотека в Италия, в момента се превежда от латински и скоро се очаква да бъде на български език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алилуя Акбар

    10 1 Отговор
    ДВА КАП*ТА.
  • 2 папиране по цял ден

    18 1 Отговор
    Айде стига вече с тоя папа, минал - заминал, забравете !
  • 3 Пaпa Фpaнциcк

    10 1 Отговор
    Като гoстyвах в България бяx пoканен в еднa Пeрнишка диcкотeка, нo зaбравих да отида и ме e яд...
  • 4 Македонски българин

    13 1 Отговор
    Дойде за да ни каже, че сме различни ... ама ние сме едно и също, въпреки папата
  • 5 Архиерей

    13 3 Отговор
    Какъв свети отец е папата бееее? Може да е свети отец само за Католиците! За правиславни протестанти е господина християнин от другото течение. Продажници!
  • 6 Bahti

    9 1 Отговор
    Са Когато ни набият Чалми, ще сме яко щастливи! Каква беше думата за Малоумен, а да Тиква и Гуменка. Ейго и аз съм ПроС! Хаххах
  • 7 Bahti

    11 3 Отговор
    Що т. нар. папа не Отиде в некое сиропилище? Да види кво е Ужас? Или при някой пенсионер, който проси за Хляб и лекарства? Милиарди има Ватикан. На Кого са Помогнали?

    Коментиран от #9

  • 8 Матей

    11 2 Отговор
    Какво ще ни внушава този йезуит,вместо да отвори широко вратите на Ватикана за емигранти от Изтока,да подели с тях богатствата,събирани две хиляди години и да ги засели там.Да даде пример ,а не да извърта по йезуитски.Мостовете и магистралите били екстра и следва поощрение за ГЕРБ да продължават в същия дух,зер така се краде на едро.
  • 9 onq s konq

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Трябва да си изключително ограничен за да не знаеш,че Ватикана има както Внушителни приходи,така прави и ЩЕДРИ ДАРЕНИЯ!За теб специално обаче е важно да не забравяш,че "Бог помага,но в кошара не вкарва".

    Коментиран от #10

  • 10 Bahti

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Не знам за кой Бог говориш. Но когато политягите играят с религиозната карта много хора Умират. НЕ ТИ ЩО СИ НА НЕБЕТО БОЖЕ. ТИ БОЖЕ, КОЙТО СИ В МЕН!
  • 11 Единия брат...

    3 1 Отговор
    Не си струва да го коментираме ТОЯ!Говори за два народа който са Братя с цел да ги отдалечи един от друг.”Разделяй и владей”,но и ги подчини.Отвратително.
  • 12 гост

    3 0 Отговор
    Какво ни интересува папата? Да си говори каквото си иска. Защо изобщо му обръщате внимание?
  • 13 бРАВО

    3 0 Отговор
    "Топалов разказа и за намерената в библиотеката във Ватикана българска история, написана от Петър Богдан 100 години преди тази на Паисий Хилендарски. Вече е открита цялата книга в друга библиотека в Италия, в момента се превежда от латински и скоро се очаква да бъде на български език."
    ЕТО НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА "ГОЛЯМА НОВИНА" !
  • 14 Те тава е

    4 0 Отговор
    Тихата пропаганда си върви от години. И така до днес, когато никой не го бърка за Родината ни. А се вълнуват от този маркетингов и политически продукт - папата, който е мн далече от истинската и чиста Християнска вяра! Един тренд, един лейбъл с подмолни политически цели ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове