5 Юни, 2019 20:53 2 472 53

БСП пак поиска 5% ДДС за мляко, месо и брашно

  • бсп-
  • ддс-
  • мляко-
  • брашно-
  • месо

Такова предложение имаше и от ДПС миналата седмица

БСП за пореден път поиска намаляване на ДДС на 5% на мляко, месо и брашно. И още данъчни облекчения за младите семейства с деца и преизчисляване на всички пенсии.

Те ще покажат законодателните си предложения на всички колеги.

Миналата седмица Делян Пеевски и колегите му от ДПС също казаха, че искат сваляне на ДДС на хляба до 5%, както и облекчения за лекарствата и детските градини.

И БСП и ДПС не определят исканията си като популистки.

„Вчера чухме от бившия член на БКП Бойко Борисов, че социалистите много обичат да харчат чужди пари, тези пари, които харчи през прозореца на джипа си извън бюджета не са негови, те са на целия български народ”, заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Според депутатът Тома Биков от ГЕРБ, в това предложение няма никаква гаранция за падане на цената на хляба.

„Няма никакво значение кой е вносителя на това предложение, самият факт, е че ние го обявихме първи означава, че останалите, които искат да внесат това предложение са заразени от нашия опит”, отбеляза Хасан Адемов от ДПС, председател на социалната комисия в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    34 28 Отговор
    Ще ги видите от ГЕРБ как ще откажат, защото следват плана на Сорос за обезлюдяване на държавата. Повишаване на ток, вода и топлофикация , ще ги приемат.

    Коментиран от #8, #29, #39

  • 2 Иванчо

    32 27 Отговор
    Популистко искане в стил комунизъм - всичко е безплатно. Само че нищо безплатно няма на тоя свят, просто някой друг го плаща - в случая самите ние. Как? Ами намаляването на ДДС за определени стоки ще доведе до това държавата да си събере тези пари пак от хората, но по друг начин - я с вдигане на друг данък, я с вдигане на осигуровки, я с нещо друго.

    Коментиран от #4, #7, #23, #34

  • 3 Jonathan

    36 16 Отговор
    Кото бяха на власт, защо не ги намалиха с 5% ???
  • 4 Браво

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Един дето да е текмил и да коментира на място
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БСП УМРЯ

    21 14 Отговор
    НАШАТА СЕДЕСАРСКА КРАДЛА СЕ ОБЛАЖИ В СДС И СЕГА СЕ ПРЕХВЪРЛИ В БСП, НО ТУК НЯМА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ И ОТКАЧИ !

    Коментиран от #11

  • 7 333

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    А може пък държавата да вземе да харчи по-малко пари за глупости, и да ги спести тия пари, вместо да ги събира по друг начин. Мляко, месо и брашно са основни продукти. В голяма част от ЕС са с редуцирано ДДС. Данъчните облекчения за работещите родители са много по-добър вариант от помощи за маргинални групи от населението, които не работят, понеже само те могат да се класират за такива.
    За@би приказките за комунизъм и антикомунизъм, тия предложения си струва да се обмислят. В развитите общества е така.
  • 8 После

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сега":

    Вземи па седни и преосмисли, аджаба що съм толкова прост ? Несхващаш ли , че искат олигарсите да се облажат , а държавата да унищожат ?!
  • 9 Куримпекс Крушевица

    12 22 Отговор
    В България гладни няма, бедните или са мързеливи, или са им обрали техноимпексите. А и старците още от соца са научени да живеят като скотове и кътат пари под дюшеците, а после ги мятат през балконите. Соц матерял, кво да псе прави.

    Коментиран от #15

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 8 Отговор
    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление.
    Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , чер
  • 11 А кажи истината

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "БСП УМРЯ":

    Кажи истината до край. Кой е бил доносник на своите, кой е агент Буда, кой е ползвал благата на БКП, а сега се обърна и е пръв демократ.
  • 12 333

    8 1 Отговор
    И между другото, има редуцирано ДДС в България, ама за туризъм и при определени условия, които в общия случай не мога да ползвам аз, като ходя на море в България. В големите хотели на близките на тая или оная власт, за организирани групи, обикновено от чужбина, ДДС е 7% или 9%.

    Коментиран от #41

  • 13 Ханко от село Осеня

    10 2 Отговор
    Да приемем че стане , намали се ддс на хляб ,мляко и месо , възниква проблем баничките , мекици ,кифли и др. които имат брашно вътре , те дали са хляб , айряна мляко ли е , кебапчета , кюфтета , те месо ли са. И тогава ще почне едно бягане по тъча .....

    Коментиран от #14

  • 14 333

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ханко от село Осеня":

    Няма да откриваме топлата вода. В нормалните държави е така. Бягане по тъча е възможно, защото нямаме работеща администрация, и заради това, тия с хотелите плащат редуцирано ДДС, а пенсионери инвалиди са с под 200лв пенсия. Заради неработеща администрация и живеем в не особено нормална държава.
  • 15 .....

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Куримпекс Крушевица":

    Ти или си на щат в герб/криб или си крет€н. Цял свят му казва колко е зле държавата, то си повтаря точици.

    Коментиран от #20

  • 16 Гого

    12 4 Отговор
    Хайде да видим дали Бойко е много загрижен за хората. Дали да реже лентички е по-важно от начина на живот на хората. Още по-вече, че по официални данни над 50% живеят под прага на бедност. Не говоря за богатите. Там сития на гладния не вярва. Сега ще си проличи дали Бойко може само задници да лиже, или ще може да погледне към хората и поне да ограничи кражбите, за да има за по евтин живот. За ГЕРБ не говоря. То се видя, че са безгласна буква. Каквото каже бащицата, това и ще "решат".
  • 17 КОЧА

    9 3 Отговор
    ТААААА ПАК САНАПЕРИ ДА КРАДЕ ........
  • 18 Да да

    8 8 Отговор
    Трябва да се наложи данък олигофрения.Постъпленията в бюджета ще са главозамайващи. Само от електората на БСП и ДПС ще влязат десетки милиарди лева.
  • 19 не спирайте

    5 7 Отговор
    искайте още и 2% за политическата проституция. И 1% за цункане на руски зад.ници. Прогрес, Възход, Просперитет.........
  • 20 Да да

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от ".....":

    Къде са тия бедни бе? Като гледам аз съм от бедните. Стара кола,без собствено жилище,с кредит. Всеки се наперил с автомобил,къщите им собствени,даже и кредити нямат! Вдигнаха ГО,колите се увеличиха. Нямали какво да ядат,а асфалта не ставал за ядене! Винетките се продават като топъл хляб,а в Пуйкиленд ходим на почивка като директори.
  • 21 Nostradamus

    4 5 Отговор
    Престъпление, БСП Застрашават Националната Сигурност на България и Шайката ГЕрП, пак поиска 5% ДДС за мляко, месо и брашно. Целият български народ е възмутен от това Вандалско действие на Нинова.
  • 22 Прост народ

    7 6 Отговор
    Пак да гласувате за лъжците от гроб, опитват се да ни убеждават че работят за по високи доходи а не за по ниски цени, биковия гербераст лъже като разпран 3 дена след изборите вдигнах ток парно и ГО а не виждам да се вдигат заплатите
  • 23 Голям прос

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Поне няма да ги даваме парите за морално остарели, ненужно скъпи и прехвалени самолети.

    Коментиран от #45

  • 24 Еиии само тролове тука

    11 2 Отговор
    Не ми дреме за БСП и защо го правят, важното е че е за благото на народа. Приемат се само закони за облагодетелстване на олигарси-петрол, медии, банки, застрахователи и други.
  • 25 onq s konq

    4 5 Отговор
    Естествено че Т.Биков е АБСОЛЮТНО ПРАВ като казва,че намаляването на ДДС-то изобщо не е гаранция за намаляване и на КРАЙНАТА ЦЕНА НА ХЛЯБА,пък и на каквито и да са стоки/данъкът и облекченията на младите семейства с деца са друго нещо/,защото ТЪРГОВЕЦЪТ ОПРЕДЕЛЯ НА КОЛКО ЩЕ ПРОДАВА и с намаляване на ДДС-то ПРОСТО ЩЕ ПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ БЕЗ ДА СМЪКВА ЦЕНАТА ...примерно.Но ДА ОБЯСНИ НИНОВА :ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ КОМПЕНСАЦИИТЕ НА ХАЗНАТА ЗА ТОЯ НЕПРЕДВИДЕН В БЮДЖЕТА ХАРЧ?А ЩЕ РИПНЕ ЛИ моментално срещу Правителството,ако То за да й угоди наистина намали ДДС-то,но го компенсира с ОРЯЗВАНЕ НА НЯКОИ ДОСЕГА ДЕЙСТВАЩИ СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ?Естествено че ще скочи Нинова и това всъщност е "Целта на занятието" за да кресне цялото БСП "Долу" и "Предсрочни избори",...въпреки намаленото ДДС!
  • 26 Батман Боко

    1 2 Отговор
    Познат сценарий ВСИЧКИ ПРОТИВ ГЕРБ,видяха,че се заклати кораба и давай,ама няма да я бъде тая.
    Уроците от ТАТО и ЦАРЯ,се помнят до гроб.
    Прочистване или прецакване,патриотите и те го играят курвенската,но всички ще си го получите,скоро,или ние,или вие,но Бате раздава картите! НАРОДЕ????

    Коментиран от #46

  • 27 Пурко

    0 0 Отговор
    УРААААААА....
  • 28 НИНОВА

    1 1 Отговор
    Хайде сега малко просташки популизъм за моите ОЛИГОФРЕНИ !
  • 29 TтТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сега":

    Искаш ли безплатен обяд?
  • 30 ТтТ

    3 0 Отговор
    Искаме по ниско ДДС на хранителни продукти?! Ок! Искаме по големи заплати? Ок ! Кажете сега като на работника се заплаща повече,значи произведения продукт ЛогичнО трябва да поскъпне! Сега кажете господа пополисти как я мислите тая?
  • 31 не сте разбрали

    1 0 Отговор
    Ще има намаление,ама на облачността.
  • 32 ТтТ

    1 0 Отговор
    Трябва да се увеличи зплащането, а ДДС е за по добро здравеопазване, социални помощи, пътища!
  • 33 Марони

    4 1 Отговор
    Все за бедните са загрижени комундетата!А докопат ли власт,броят на бедните главоломно нараства.
  • 34 Били

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Е не може ли да се намалят държавните служители, служебните автомобили, броя на депутатите и всичките им екстри ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Големия хур

    4 2 Отговор
    Абе Ленчето изчезна някъде, някой от БСП да знае нещо по въпроса?
  • 37 Фен

    4 1 Отговор
    Абе нинче, де ти изчезна ленчето? Или тя не е гьонсурат като теб, та се скри от срам?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 месара

    4 1 Отговор
    айде тия пак искат! е що не ги направихте 5% до като бяхте на власт бе другаре?
  • 41 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "333":

    Поздравления за коментара. Факт. Повече няма какво да добавя. Всъщност има, в нормалните държави корпоративните данъци за фирмите са високи,данъчното облагане-прогресивно, а цените на продуктите от първа необходимост и електроенергията ниски. В аборигенските държави с див капитализъм,народа се дере жив. За удоволствие и повдигане на самочувствието на вождовете.
  • 42 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Защо самоволно БСП не намали бюджетните парични помощи към собствената си партия за реално гласувал за нея гражданин от 11 лева на 2 лева ,примерно ?? И защо К.Нинова се изхвърля, или Х.Адемов ?? Защото са лидери на партии!? Нека с точен разчет относно изхранването на политическите партии и държавната администрация излязат"финансовите гении"на тези партии - като например : Данчо Ментата или г-н професора, с когото се консултират даже китайците / те какво пък, искат да съсипят Китай ли ? /-Р.Гечев ! Само да информирам младите хора в тази страна : Преди 09.09.1944 г бъдещите властници в тази държава СА ОБЕЩАВАЛИ /на ляво и на дясно, на живо, право, куцо и сакато/, че видите ли : като дойдем на власт НЯМА ДА ИМА ДАНЪЦИ !Даже в първите месеци на "народната власт" са направени някакви жалки опити. И лека-полека започнаха да"навиват ръкавите". Социалистическа държава, в пълния смисъл на това понятие , нямаше, но в много отношения бе СОЦИАЛНА!Сега всичко се отрича и обругава, щом е преди 1989 год. и така ще продължава - както онези отричаха всичко постигнато за 66 години в Царска България!! А то действително / на фона на световния прогрес/ не е било кой -знае колко много ! Така че спокойно граждани-нашите обещания и Вашите мечти НЯМА ДА СЕ СБЪДНАТ !!! И данъчната тежест върху народа ще расте, докато някъде "тапата не избие", не последва "умиротворяване" на недоволните - може и с малко кръвопускане , за страх и назидание на останалото стадо, и капитализма не се
  • 43 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    ......"озъби" с цялата си жестокост на "овцете" !!!
  • 44 бсп

    3 1 Отговор
    Нинова забрави, че точно бкп по времето на Станишев вдигна Ддс на всичко и си го гласуваха!Сега Техноимпексова не е съгласна с това което направи червеното и сдс за да се хареса белким сега на избирателя си!Видя, че с изливане на помия нищо не става и """""""вече започна да мисли за народа"""""""""!!!!!!!!!::::)))D
  • 45 Малък глуп

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Голям прос":

    От ""моралните"" от времето на бкп/сдс съвети не иска никой!
  • 46 Христос Командира

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Батман Боко":

    Освен тези двамата царя и тато никой не е забравил и какви ги вършеше особено костов с приватизирането на България!!!Сега не искат ГЕРБ защото им спъва мафиотската дейност след разграбването с дейното участие на дпс!
  • 47 ДЕПМНВИВР

    1 2 Отговор
    Абе кутки недоделани, по цел бел свет има дефиринцирано ДДС.
    Ама нали помните, че Негово Светейшество - нашето СЛЪНЦЕ ББ , бе казал преди да не се бара! Защо ще секнат приходите.
    Те знаят ДА РАБОТЯТ САМО СЪБИРАНЕ.
    А тук да сте чували да връщат ДДС на хората?
    Живеем като в един голем ЦИРК, ЗА КОЙТО БИЛЕТИТЕ ЗА ЗРЕЛИЩЕТО СА БЕЗПЛАТНИ, НО ГИ ПЛАЩАМЕ СТОКРАТНО ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО ИЗВЪН ЦИРКА.
  • 48 я па тия

    1 0 Отговор
    Ази пък искам за тока горивата храната и лекарствата
  • 49 документите

    0 0 Отговор
    Стандартната ставка на ДДС в Китай е 16%. Налице е намалена ставка от 13%, която се прилага за продукти като книги и видове масла. Фирмен данък 25%. Данък лични доходи 45%.
  • 50 документите

    0 0 Отговор
    Британия ДДС е стандартната ставка, 20% от 4 януари 2011 г. Някои стоки и услуги подлежат на облагане с ДДС на намалена ставка от 5% (като например домашно гориво) или 0% (като повечето храни и детски дрехи). Други са напълно освободени от ДДС или извън системата. Но данък лични доходи е 45%. Фирмен данък е 19%.
  • 51 Балканец

    0 0 Отговор
    Така и никой не можа да ми обясни, защо трябва да се плаща ДДС. Това е данък на добавената ти стойност. Стойността, от която ти печелиш. Нели веднъж вече плащаш данък печалба? И какво е направила държавата, че да ми помогне да си изкарам печалбата? Освен да ме спъва и надупва?
  • 52 Бай Мъдурко

    0 0 Отговор
    А за лайното ми ДДС няма ли да ми искате?!
  • 53 Ivan

    0 0 Отговор
    Хаха, ама БСП гласуваха против, когато Минчо Христов и Стела Банкова го предлагаха това.
    Сега щото.....го играят опозиция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове