Last news in Fakti

6 Юни, 2019 21:30 1 900 38

БСП: Всеки трети българин е в риск от бедност

  • надя клисурска-
  • бедност

Над 50% от всички работещи българи получават под минималната работна заплата

БСП: Всеки трети българин е в риск от бедност - 1
Снимката е илюстративна

Данните за бедността и неравенството в България са стряскащи. Темата за доходите на хората трябва да ни интересува всеки ден. Над 2,3 млн. българи са изложени на риск от социално изключване и бедност. Това е всеки трети българин. Това каза по БСТВ народният представител от ПГ на "БСП за България" Надя Клисурска.

Тя добави, че миналата седмица са излезли официални данни, че над 50% от всички работещи българи получават под минималната работна заплата, а други 26% до 1000 лева. По думите ѝ половината от парите си българите дават за данъци, осигуровки, акцизи и на практика държавата си ги взима обратно.

"На 53% от българите, които работят, им остават само по 250 лева на месец", добави Клисурска. Тя припомни, че през юли се очаква да скочат отново цените на тока и парното, а през последната половин година са се вдигнали всички стоки от първа необходимост.

"Радвам се, че преди дни от ДПС излязоха със сходно на наше предложение за намаляване на ставката на ДДС за хляба, а председателката на групата на ГЕРБ говори за ставката на ДДС за лекарствата, но финансовият министър и министър-председателят казаха, че няма да се пипат данъците", каза Клисурска.

Тя напомни, че България все още е парламентарна република и не е правилно премиерът или министрите да се месят в работата на народните представители. По повод пакета от законодателни инициативи на левицата, Клисурска каза, че ще бъде променен Законът за данъка на доходите на физическите лица.

Тя обясни, че по 50 лв. за всяко дете ще остават в родителите на месец, които ще бъдат приспадани от ДОД. Това на практика е данъчна преференция за работещите млади семейства. С данъчни облекчения за младите семейства с деца, които са работили последните години и са внасяли осигуровки, ще остане в повече доход от 600 лв. на година.

"Това ще струва на бюджета около 300 милиона лева", обясни Клисурска и добави, че социалният пакет на социалистите няма да се отрази сериозно на бюджета на държавата.

"Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии и увеличаване на социалните помощи за енергийно бедните заради очакваното увеличение от 1 юли отново на ток, парно и топла вода", заключи Клисурска.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антипартиен

    30 6 Отговор
    Не е риск а реалност! Заради всички политици!!!!
  • 2 Тъп

    17 14 Отговор
    БИЕСЕПЕ обича бедните.За това се старае да са все повече.Амин.

    Коментиран от #6

  • 3 дявола

    31 3 Отговор
    Така е вече 30г се борим със тази сиромашия и бедност и няма преборване

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    20 5 Отговор
    Клисурска да се огледа на банките до нея колко ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ СЕДЯТ и да не се прави на ощипана. Курна с техноимпекс и милиЙончева са в долната половина на класацията. Гергов и Ровч са сред лидерите. Бедните в България са продукт на партията на червените олигарси които я фалираха колкото пъти вземаха властта.
  • 6 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тъп":

    Чакахме да дойде комунизма през социаализъма !!!! Е ТОЙ ДОЙДЕ за комунистическите синове и дъщери те го ДОЧАКАХА и сега си живеят ДЕМОКРАТИЧНО !!!!А истинските комунисти си отидоха в лагерите в Скравена Белене и мн. други лагери!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Това е България

    16 8 Отговор
    Най бедната-с най висока престъпност-най корумпираната-без свобода на словото -с топящо се като лед население и циганизация !!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 8 ИСТИНА ЗЛА

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Е затова сме на този хал ! Свестните българи бяха избити ! Оцеляха доносниците и мекеретата ! Сега ни управляват наследниците им !

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Прост народ

    10 11 Отговор
    Пак да гласувате за боко и за мизерията

    Коментиран от #16

  • 11 Йосип Броз Тито

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "дявола":

    Ще я преборим като умрем...
    Няма статия, в която да няма написано нещо против Бойко Борисов, но истината е, че който и да дойде, ще е същото и ще вървим към по-зле, както беше и до сега. Всеки се прави на светец докато го изберат, а после като види парите и се облажи, друга песен започва да пее...
    Който и да дойде, ще е като Бойко - крадец!
  • 12 Гостъ

    17 7 Отговор
    Благодарение на вашата партия БКП,БСП и производни партии всеки българин е беден! Наглоста на комунягите е безпределна!
  • 13 Преброяване на бесните язовци

    12 3 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБСП.

    Коментиран от #18

  • 14 Майна

    6 6 Отговор
    Само да питам, има ли някой познат /нещо връзки/ да намерим свободни места в хотелче във Велинград, че от тея бедните българи няма къде да си легне човек.....
    За ресторант не питам.....
    Там ме отрязаха :
    Никъф шанс, бате !!!

    Коментиран от #22

  • 15 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНА ЗЛА":

    Радвам се че някой е разбрал за това !!!! Кой не скача е ЧЕРВЕН Е НАСКАЧАХМЕ СЕ !!!!! Морето БЕТОНИРАНО пенсиите на борците и военните на ЧИНОВНИЦИТЕ ВИСОКИ !!!!Селата загинаха !!!Народа БЯГА през терминалите !!!Е няма такава ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!
  • 16 onq s konq

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Прост народ":

    Ние сме твърди като Шведска стомана в избора си за Борисов,гледай ти да не пропуснеш:)
  • 17 Guest

    3 0 Отговор
    Сякаш на някой му пука!?
    ..... нищо ново
  • 18 Преброяване на балъците

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Преброяване на бесните язовци":

    200 тарикати и не мога да преброя колко милиона балъци.Но вече да по малко от 7.

    Коментиран от #19

  • 19 Топим се бързо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Преброяване на балъците":

    Според мен в България живеят окло 5 до 5 и половина милиона !
    дДругите са се заселили трайно в нормалните държави -най малко милион и половина но ги водят че живеят тук ! За циганите не ми се говори но са повече от милион ! Араби и турци 600 000-700 000 !!!
  • 20 месара

    7 2 Отговор
    другаре, върнете заграбеното и ше има пари! питайте техноимпексова. а и до като бяхте на власт, що не ги дигнахте заплатите?
  • 21 МОИС

    4 3 Отговор
    А до 1989 г. всички бяхме в огромен риск, заслуга на бандата на Правешкия ПРОСТАК !!!
  • 22 Кака Гица

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Kkkkk..добре каэано!!!!
  • 23 Усмивката

    2 0 Отговор
    Да рискуваш е едно, да си пълен нещастник е съвсем друго ,а покойник трето и четвърто. БСП отдавна трябваше да знае че преминава през гробище.И тия не са от нашите.И те ще ни лажат
  • 24 ФАКТ

    9 1 Отговор
    А -БСП,когато управляваха през 90-години , всички българи,бяха работещи БЕДНИ !!!!! Навъдиха се работодатели от -БСП, на които хората им работиха без пари и осигуровки !!!! Да кажат колко беше минимална заплата,а цените какви бяха на ток ,вода,парно ,храни и т.н. И сега резултатът е близо три милиона българи,зад граница !!!! Как не ги е срам !!!! НАРОДЪТ гладуваше !!!! За тях обикновения човек е добитък !!!! Комунистите ВИНАГИ са ни крали и лъгали !!! ЗАРАДИ тях,държавата още не може да се оправи !!!! И гласуваха такива,закони,че никой не може нищо да им направи !!!!
  • 25 onq s konq

    5 2 Отговор
    Ще обясня не научно,а ЛОГИЧЕСКИ как стоят нещата със "мъртвите души" в избир. списъци.Има "ени хора",които ту са в България,ту ги няма.Те ПО ПРИНЦИП не гласуват защото нито имат време,нито желание - тяхна си работа,но си имат ЗАКОННО ПРАВО НА ГЛАС и никой не може да ги изтрие от списъците!Всъщност тяхното Негласуване по никакъв начин не влияе на крайния резултат от Изборите,като единствено СМЪКВА ПРОЦЕНТА АКТИВНОСТ.Което пък си има и своята Добра страна,защото иначе КАК противниците на ГЕРБ щяха да пресметнат,че Борисов не е спечелил със 32%,а само със...7?:)
  • 26 Христо

    5 2 Отговор
    Червени-Глупости,. Аз съм Шофьор на товарен бус и взимам 1400лв чисто. В най обикновена фирма за доставка на зеленчуци.

    Коментиран от #27, #29, #32

  • 27 Въпрос

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Христо":

    А на колкото осигурява Айнщайн?

    Коментиран от #28

  • 28 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Въпрос":

    Какво значение има на колко ги осигуряват? Човека взима 1400 ле. чисто, а комундетата викат че е умрял от глад. Ако и другите от тяхната стъкмистика са така, дай боже да взимат по 2000 и нагоре, пък нека се одигуряват на 800 лв.Над 90% от международните шофьори са социално слаби със заплати от 3000 до 4000 лв. и осигуровки на 600. Това са минимум 150 000 "социално слаби".

    Коментиран от #34

  • 29 Къната

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Христо":

    Аз пък съм бензинджия на 4 часа и взимам 2 бона заплата.
  • 30 Николай

    3 1 Отговор
    Да попитам къде се скри Ленчето Йончева?
  • 31 ВЕК

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Това е България":

    Другарю.....малко си в грешка, защо лъжеш..как щеше да напишеш това ако няма свобода...?!!! Преди нямаше свобода на словото....а сега има МАНИПУЛАЦИЯ на словото от такива като теб и "лидерката" в оставка!!!!!
  • 32 Галев

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Христо":

    И ти си мислиш че 1400 е добра заплата я се виж бе

    Коментиран от #33

  • 33 Ми да и сигурно с тези 1400 лева

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Галев":

    Сменя колата всеки 5 години като германците с нова по нова. Жалко е да си мислиш че 1400 лева е добра заплата.
  • 34 Много

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да да":

    Сте зле честно ви казвам. Това иди го кажи на обществено място в северозапада и ще те линчуват.
  • 35 Дядото

    2 1 Отговор
    Българина.... можеш да го биеш, стрижеш и праскаш по ТРИ пъти на ден,... и пак ще те гледа влюбено!!!!! ПРОСТ И СТРАХЛИВ ЧОВЕК НАЙ ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА!! :)
  • 36 коментар

    1 1 Отговор
    """Не е редно премиерът и министрите да се месят в нещата на народните представители"""!Ами щом е така значи и презиЛдента не е редно да се меси в работата на народните представители, а той им се меси, а той се меси постоянно!!!
  • 37 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    иначе как да стават по 100 нови милионера всяка година...Все пак станахме територия на американската мечта...А това е нейната реалност.
  • 38 гост

    0 0 Отговор
    С премиера слънце Бойко Борисов напред към светли бъднини,нещастници заразени със Стокхолмски синдром.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове