Last news in Fakti

6 Юни, 2019 14:30 2 181 40

Нинова: Правителството получи звучни шамари от партньорите си в ЕС

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов

Според нея, изказванията на премиера за успешната борба с корупцията и контрабандата, противоречат на оценката от Европа

Нинова: Правителството получи звучни шамари от партньорите си в ЕС - 1

Правителството на Борисов получи звучни шамари от партньорите си в ЕС – холандският външен министър каза, че не ни искат в Шенген заради корупция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде Агенция „Фокус“.

„Искам да поставя на вниманието на депутатите въпрос за държавата. Три думи – тревога, подмяна и отговорност. Тревога от факта, че вчера правителството на Бойко Борисов, а чрез него и България, получи два много звучни шамар. Вчера холандският външен министър открито заяви, че не ни искат в Шенген заради корупция“, каза Нинова.

"Премиерът му показал снимки от оградата, но Европа не вярва на снимки вече и каза: „Заради корупцията на това правителство, не ви искаме в Шенген“.

В същото време излезе и европейския доклад и тук поставям на вниманието на всички думата подмяна. Това е най-тежкият доклад, който е получавала страната ни, откакто сме членове на ЕС“, заяви Нинова пред депутатите.

„И тук поставям на вниманието думата подмяна. Това е най-тежкият доклад, който България получава в ЕС. Г-н Борисов казва: „Бизнес средата в България е най-добрата“. Европейският доклад: „Средата в България е слаба, има корупция“, посочи Нинова и подчерта, че същото важи и в други сектори, сред които образование, здравеопазване и инвестиции.

Според нея, изказванията на премиера Бойко Борисов за добрата бизнес среда у нас, както и за успешната борба с корупцията и контрабандата, противоречат на оценката от Европа.

„И най-болезненият въпрос са доходите и неравностите. Европа казва, че социалното изключване в България е значително най-високото в ЕС. А премиерът казва, че българите са забогатели и затова отиват на почивки в Гърция. И най-голямата му гордост – пътищата, в които потънаха милиони, са оценени от Европа, че обхватът и качеството на инфраструктурата у нас остават под средното ниво“, обясни Нинова.

Тя посочи, че работата на опозицията е да открива тези проблеми и да ги критикува.

„Предлагахме алтернатива – това е нашата отговорност и ние си свършихме работата. Къде е вашата отговорност? Г-н Борисов и днес не намери кураж да премине тази врата и да застане пред нас. Г-н Борисов, защо след 10 години управление докарахте държавата до това състояние – и това не е оценка само на опозицията, но и на вашите партньори от ЕС“, коментира Нинова и посочи, че БСП иска отговори и политическа отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    22 30 Отговор
    Заради корупцията в съдебната система тази и милийончева са още на свобода

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Емил

    19 28 Отговор
    Докато България е център на руския шпионаж, Шенген ще го гледаме през крив макарон! Който седи на два стола...

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    13 11 Отговор
    ЕВАЛА!!!
  • 4 Злобна бесепеседесарка

    14 29 Отговор
    Корнелия Нинова назначена в БСП да плюе успехите на България ! За 20 г власт БСП и СДС от където идва само крадяха и съсипваха ! Сега,когато все пак нещо се прави само плюе и пречи !!!!

    Коментиран от #19

  • 5 антрашпиц

    23 17 Отговор
    Абе Нинова,съгласен съм с тебе,ама и вие да бяхте на власт пак нямаше да има шенген..

    Коментиран от #10

  • 6 Емил

    13 16 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Проблемът е РУСОФИЛИСТЗМЪТ - другото са оправдания!
  • 7 гост

    25 20 Отговор
    БРАВО НИНОВА! Право куме в очи!
  • 8 Истината

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    То има ли едър престъпник да не е на свобода ?
    В затвора са само кокошкари!
  • 9 Най Якият

    20 15 Отговор
    А ти!!!!! Какви успехи имаш и Какво си направила последните четири години??????? Говорим за България и Българските граждани (успехите в личен план не се зачитат)

    Коментиран от #15

  • 10 Истината

    21 14 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    Комунистите са една сбирщина от утвърдени измамници !
  • 11 Булгар

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Притрябвал ни е шенген да скочи всичко по две и тогава вече ще измрем

    Коментиран от #23

  • 12 Най Якият

    20 19 Отговор
    Гадна Комуниска.
  • 13 червени боклуци

    15 19 Отговор
    От Европа имат в предвид теб Нинова,
    Защо не си в затвора.
  • 14 Въпрос на морал

    17 10 Отговор
    По времето на БСП нямаше корупция ! Станишев,Орешарски и Нинова едвам свързваха двата края ! Нямаше грабеж на КТБ ,Техноимпекс го нямаше даже ! А Крие никога не е правил контрабанда !
  • 15 Долна работа

    16 10 Отговор

    До коментар #9 от "Най Якият":

    В личен аспект окраде Техноимпекс !
  • 16 ДДРОнег

    18 7 Отговор
    Правителството си го премести, хич не му пука от оценките от
    ЕС или когото и да било, дори от собствения народ !!! На правителството му трябва само да има пари към него, към личните им сметки - за апартаменти, къщи за гости, острови, яхти и прочие блага !!! Има ли такива парични потоци, тиквата е добре !!!
  • 17 две пръдни и един врат

    16 11 Отговор
    Дежурната група за оплюване на Нинова и Йончева пак изплува от фекалиите . Поне бъдете по убедителни и по грамотни в коментариите си , също като вожда си умствено увредени .Хайде на пържолките

    Коментиран от #20

  • 18 АХА

    14 12 Отговор
    А БСП получи един голям туш отзад от България.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сливенския пандиз

    12 8 Отговор

    До коментар #17 от "две пръдни и един врат":

    Аве Фафльо Кой ти ги оплюва тези крадливи Баби Яги Те така са се издокарали ама както пише по книгите Жална им майка Видов ден идва
  • 21 Прост народ

    7 11 Отговор
    Пак да гласувате за боко лъжеца да ви хвърля прах в очите и да му се кланяте

    Коментиран от #26

  • 22 Българин

    9 6 Отговор
    ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ РУСКИТЕ ПОДЛОГО , КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ВЛАЧАТ КЪМ РУСКОТО РОБСТВО И ДА НИ ОТДАЛЕЧАВАТ ОТ ЕС !
  • 23 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Булгар":

    Шенген няма общо с влизането в еврозоната и приемането на еврото. Влизането ни в Шенген, би улеснило вноса и износа на стоки, декларирането им и т.н. Иначе, да при рпиемане на еврото ще стане като в Испания или Австрия например. Стандарта на живот леко се е понижил след това. Освен ако не се създаде закон, който да гарантира, че покачването на заплатите ще бъде в същата пропорция като покачването на цените(в крайна сметка за това имаме евродепутати, нека си свършат работата). Все по често чета коментари насърчаващи излизането ни от евросъюза. Наистина ли вярвате, че ще се оправим тогава? Нали осъзнавате какви неустойки и колко пари от еврофондове ще трябва да върнем? При този сценарии, България ще фалира безвъзвратно и вече няма кой да ни помогне.
  • 24 Граф Монте Хлисто

    6 5 Отговор
    Тепърва започват проблемите за това правителство и Бойко трябва да си стяга багажа, но не от действията на Нинова. Успя да изгони най-умният и хитър политик около себе си /всъщност единственият умен в Герб/ вместо да му даде на човека още един апартамент, той го изгони. Но изгони един мнооого ГОЛЯМ сред масоните, дори голям за организация като ЦРУ, който ще му разгони фамилията на международната сцена и тепърва го очакват критики от САЩ и ЕС.Но ''кухата лейка си остава от тиква сътворена'', дори и да се използва за лейка и нищо друго не става от нея....
  • 25 ВЕК

    9 4 Отговор
    "лидерката" в оставка още не може да преглътне якия шамар от евроизборите(въпреки,че те пак били спечелили:))) и че скоро ще трябва да се скрие в миша дупка, но преди това ще бълва интриги като за последно.....
  • 26 Рашка с чашка

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Прост народ":

    Вие червените като сте толкова сложни, народа нали бил прост, защо не си спечелихте изборите? Нали ужким русофилите бяхте мнозинство, какво стана с баш русофила Сидеров? Спечелете избори, гушнете се за пореден път с ДПС, направете Карадая министър, Техноимпекс премиер и ще чакаме светлото бъдеще в Евразийския съюз. Така поне вече няма да сме най-бедни в ЕС, защото няма да сме в него.

    Коментиран от #30

  • 27 Койчо

    7 6 Отговор
    Кой та бръсне за слива пък теб ма!
  • 28 ВЕК

    7 4 Отговор
    Едната мишка вече се скри в Брюксел с бившето гадже....а Кака Курни не знам къде ще избяга...при синчето или в Русия:)))
  • 29 Герб

    4 2 Отговор
    Са толкоз жалки и нагли че на черното викат бяло и си вярват. Отгоре на всичко искат и другите да заставят да го вярват. Не разбирате ли че сме до ушите в дългове и корупция то Евросъюза ви го казва бе малоумници не Нинова.
  • 30 Раул

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Рашка с чашка":

    Че народа бил прост това го каза твоя Бойко това се отнася и за теб
  • 31 бай Даньо

    2 4 Отговор
    На кой си ти партньор в Европа ма Курнело!? Вие сте сте червени хмери, на вярна служба на путинката ви матушка, дори не ви броя за българи, па какви европейски партньори сте!?

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Очилатко

    2 2 Отговор
    А оставката кога ще подаде ъ?
  • 34 Слави Славов

    2 1 Отговор
    Права е Нинова и проблема на България е Бойко Борисов!Но това не значи,че комунистите трябва да управляват държавата,защото и от тях се опарихме достатъчно!Всички досегашни политици са за затвора и ако искаме да се оправим поне малко,трябва да се въведе друго управление и да се забранят разбойническите партии,а не да им се дават субсидии!И трябва на управниците да им се търси отговорност,а не да правят каквото си искат и да са недосегаеми!И запомнете господа управляващи-недосегаеми няма,само господ е недосегаем и възмездието ще дойде рано или късно!Господ забавя,но не забравя!И не си мислете,че минахте покрай капките,няма да стане!
  • 35 Другия с коня

    4 1 Отговор
    Какво Доверие в България....Трима от листата на БСП за Евродепутати са Офицери от ДС -Вербовчици и РАЗУЗНАВАЧИ . .Активни офицери от ДС....И кво прайм сега...Кво прайм...

    Коментиран от #37

  • 36 Жалко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гошко":

    Но си много прав
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Големия хур

    1 0 Отговор
    Абе Ленчето се изгуби нещо, някой русофил или фен на БСП да знае нещо по въпроса??? .
  • 39 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОГАТО ТИ "ТЪРНЯТ" И ДВЕТЕ БУЗИ "ДЕЗОРАНТИРАНО" ПИТАШ : " КОГО-КОГО УДАРИХА ...ХА МЕНЕ ...ОППААА - ЗВУЧНИ ШАМАРИ ...АМА ЗА КОГО ... ЛЕЛЕ -МАЙ СЪМ АЗ ... ЕЙ СЕГА ЩЕ СЕ ОПРАВЯ ... !!!!!
  • 40 КОЧА

    0 0 Отговор
    СКОРО ЩЕ СИ В ЗАТВОРА НЕ БЯГАИ - МНОГО БЬРЗАШ ДА СЕ ИЗМЬКНЕШ БЬПЧЕ - ЗНАЕМ И КАКВО МИСЛИШ ВЕЧЕ .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове