Last news in Fakti

6 Юни, 2019 18:20 2 097 21

Джамбазки ще съди Сидеров за клевета и обида

  • ангел джамбазки-
  • волен сидеров-
  • обида-
  • съд

Според Джамбазки сделката за самолетите няма да се случи при тези финансови параметри

Джамбазки ще съди Сидеров за клевета и обида - 1
Снимка: БГНЕС

„За личните нападки Волен Сидеров ще има възможност да даде обяснения на дълго и на широко пред Софийския районен съд“, обяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО.

„Няма да оставя нито една лъжа, нито една клевета и нито една обида без отговор, защото това не е почтено. Няма да натоварвам или превръщам ВМРО в заложник на лични битки“, каза той в предаването „12+3“.

„Не е честно към българските граждани. Не може в Министерски съвет партия „Атака“ да купува самолетите (“Атака“ е подкрепила сделката в МС през министър Караниколов), а извън МС председателят на партията да я критикува тази сделка. Отдавам го на катастрофалния резултат на тази политическа сила. Вероятно при тях има огорчение от това, че ВМРО има 7 пъти по-голям резултат. Може би това ги кара да говорят такива странни неща,“ коментира той нападките на Сидеров.

Според Джамбазки сделката за самолетите няма да се случи при тези финансови параметри. „България няма да купи самолети на тази цена“, категоричен е той.

„Това е въпрос на преговори. Ако Американската страна продължава да не разбира, че България е сложила таван, който ние можем да си позволим, те просто не разбират начина, по който се водят преговори. Ако няма справедливо решение, няма да има сделка, преминава се към следващия кандидат в тази процедура и ако там не стане, се прави друго. Но България трябва да влага усилия в обновяването на своята отбрана,“ категоричен е евродепутатът.

За евроизборите Ангел Джамбазки декларира, че кампанията им е финансирана само с пари от субсидията. Той е категоричен, че трябва да бъдат намалени партийните субсидии, за да бъде удовлетворено чувството за справедливост на българските граждани. За предложението на премиера Борисов субсидиите на партиите да бъдат 1 лев за глас, той коментира:

„Крайно време беше да се направи това предложение. То дори е закъсняло, но по-добре късно отколкото никога. В предишните два мандата на НС на два пъти внасяхме подобни предложения за намаляване на партийната субсидия и те не бяха приемани конюнктурно и в разрез с очакванията на българското общество“.

Евродепутатът не знае мотивите на премиера за решението, но предполага, че то е повлияно от скандала с надплатените субсидии. Той попита защо все още няма виновни лица, уволнени или наказани в Министерството на финансите за този случай.

„Министър Горанов трябва да издири виновните и да ги накаже задължително. Това е абсурдно. Става дума за недопустимо поведение от страна на чиновниците в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, така и на Министерския съвет да се вземат бързи действия,“ категоричен е евродепутатът.

Джамбазки заяви готовността на ВМРО да върне надвзетите суми за 3 години назад.

Според евродепутата все пак, ако някоя партия има афинитет към политическа корупция, тя ще се занимава с това без значение от размера на субсидиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека говорим истината

    27 3 Отговор
    Тоя влезе в Европарламента като грешка на Николай Бареков и с парите на оня дето окраде КТБ ! Оказа се много нагло и нахално момче ! Купиха циганите и пак влезе ! Надул се е като пуяк боклука долен !
  • 2 Чилбер

    19 2 Отговор
    Две стари проститутки които не могат да разделят тротоара. Лоша работа 😀

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 3 Ще ги плюя докато мога

    21 3 Отговор
    Тая долнопробна и рушветчийска партийка ВМРО !!! Сетили се първи да откраднат това велико име ме отблъсква все повече ! Крадци и нагаждачи ! Долна работа !
  • 4 Предателска партия

    19 5 Отговор
    Ще съди Сидеров !!! Ха ха ха ! Без него тези самозабравили се хора нямаше да помиришат парламент !!! Боклуци !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Долна работа

    20 3 Отговор
    Сега 18ч30м вожда им Каракачанов реве против намаляване субсидиите на 1 лев ! С какво ще купува цигани другия път

    Коментиран от #7

  • 7 ИСТИНА ЗЛА

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Долна работа":

    Реве по националната телевизия за по голяма субсидия щото трябвало да се продава на бизнесмени ! Смехория ! Тия отдавна са се продали !
  • 8 Сашо

    18 2 Отговор
    Тая откачалка Джамбазки се нафрашка с евра а сега ще съди
  • 9 Варна

    15 2 Отговор
    Най- добре е да си ходят всичките паразити и да избираме нов парламент на есен. Омръзна ми да ги гледам всичките!
  • 10 Бойко

    9 1 Отговор
    Волен е златният пръст, който ме крепи на власт. Но златният пръст стана лайн.н от евродепутатски задници. Изпедера..ха се патриотите и ще ги махна от власт. Но как да остана аз на власт без тях и най-вече без Волен, който само ми остана верен??
  • 11 А Сидеров

    10 0 Отговор
    Щял да съди всички останали политици, че са забравили какво е това да си ПАТРИОТ?!? Аз па ще съдя Римо Католическата църква защото ме дразни факта да изкупувам греха си финансово?!?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аналия Джамбазка

    9 2 Отговор
    Како Ани я кажи много ли отзад боли?
  • 14 А,де ...

    10 2 Отговор
    Ако, за 'обида' се съдеше и получаваха пари, 'ексурзиантите' да бяха фалирали южната ни съседка.

    Коментиран от #16

  • 15 Божкеййййй6767

    11 1 Отговор
    То ние трябва да изгребем Авгиевите обори които напълнихме и продължаваме да ги пълним...Джамбазки смел патриотино защо не казваш за пистолета дето те хванаха на летището?????А тоя цирк с обидената па се оказало ощипана мома сме го гледали вече....
  • 16 А ние българите щяхме да сме

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "А,де ...":

    Мултимилиардери за 500 годишните "обиди"
  • 17 Иванов

    6 1 Отговор
    С Урумов не можем да се дишаме, но да попитам този с турската фамилия с какво е по- добър от Урумов, та ромите дето ги плюе от сутрин до вечер да гласуват точно за него? Джамбазки, ти си срам и позор за истинските патриоти, гръмни се!!!
  • 18 Джамбазки ще е почетен гост

    6 1 Отговор
    На събитието в събота(прайда). Щял да изиграе каракачански танц.
  • 19 Марулев

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чилбер":

    Белият орел захапа Джамбазеца като ескимос хапе сушена моруна, Патриотите патриотично ще се изядат, май?
  • 20 Марулев

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чилбер":

    Белият орел захапа Джамбазеца като ескимос хапе сушена моруна, Патриотите патриотично ще се изядат, май?
  • 21 Марулев

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чилбер":

    Белият орел захапа Джамбазеца като ескимос хапе сушена моруна, Патриотите патриотично ще се изядат, май?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове