Last news in Fakti

8 Юни, 2019 19:33 2 286 25

Нинова: Днес не връщаме избора на председател

  • корнелия нинова-
  • устав-
  • бсп

Не са приемани предложения за промяна в Устава и за влизане на точка за това на конгреса, заяви тя

В дневния ред не съществува точка за промяна в Устава на партията и връщане на старото положение за избор на председател. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

„Това, което най-много интересува публиката – не са приемани предложения за промяна в Устава и за влизане на точка за това на конгреса. 25 членове на Националния съвет внесоха своите идеи за промяна в Устава. За информация тези идеи не са гласувани и не са включени в дневния ред на конгреса“, обясни Нинова.

„Беше приет политическият доклад – оценка за европейските избори и за подготовките за местни избори. В дискусията бяха направени много предложения, много различни мнения по доклада. Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го допълни и да го внесем на конгреса“, обясни тя.

„Беше приет доклада на Комисията по идейно развитие за това как „Визия за Европа“ е била претворена в кампанията също с много голяма дискусия и много предложения, и също с комисия, която ще ги отрази“, допълни Нинова.

Във връзка с обвиненията срещу нея, че за конгреса вече има готов сценарий и няма изобщо да се стига до избор на нов председател на партията, Корнелия Нинова коментира, че не си пада по сценариите. „Питайте сценаристите. Не ме занимавайте със сценарии. Подала съм я, конгресът има дневен ред, ще реши как да действаме оттук нататък“, посочи тя. По повод избора на Петър Витанов за ръководител на групата на депутатите от БСП в Европейския парламент за и негативни коментари на нейни съпартийци, Нинова заяви:

„Не харесвам агресивния тон и лепенето на етикети. Обръщам се към тези другари, които си позволяват да го правят. Това е грозно и демотивира партията и нейните членове“. „Решението за избор на Петър Витанов е взето с тайно гласувано от петте евродепутати. Неслучайно нямаме политическо решение кой да им бъде председател. Няма решение на Изпълнителното бюро, няма мое решение, няма мое изказване“, обяви Корнелия Нинова.

„Умишлена е политиката да не се бъркаме в работата на групата ни евродепутати. Доколкото знам събрали са се, с тайно гласуване, имало е две кандидатури на Петър Витанов и на Сергей Станишев – избрали са си Петър Витанов“, коментира Нинова. Тя посочи, че БСП не е вождистка партия и евродепутатите с тайно гласуване са направили своя избор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се наяде

    21 9 Отговор
    Кукувица .!!!
  • 2 ВЕК

    27 8 Отговор
    Нинова измисли ново значение на думата оставка..!!! За нея ОСТАВКА...означава, че ОСТАВА...... :)))))

    Коментиран от #8

  • 3 Asterix

    16 8 Отговор
    Червена болшевишка мирва.
  • 4 СоцБоц

    15 13 Отговор
    БСП= ПРОДАЖНИЦИ И КРАДЦИ! СЛАВА НА БКП ЕДИНСТВЕННАТА ПАРТИЯ МИСЛИЛА ЗА ДЕРЕДЖЕТО НА ХОРАТА!!!
  • 5 262

    21 7 Отговор
    Абе няма ли най-накрая да я закрият тая крадлива партия.Всичките им висши функционери са милионери,а издигат лозунги за социално равенство и лъжат хората.

    Коментиран от #7

  • 6 тошко

    13 4 Отговор
    Явно тия нямат срам.
  • 7 мършо отговори

    9 10 Отговор

    До коментар #5 от "262":

    Кой е бил в Белене? Дядо ти или баща ти. Трябвало е да изкоренят целия ви род, за да не съществуват такива злодеи като теб.

    Коментиран от #15

  • 8 Бачо Киро

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "ВЕК":

    Има статии под които не си копирал още невероятната си мисъл. Айде де, тея стотинки за кво ти ги плащат?
  • 9 Драйвър

    14 4 Отговор
    Партията на крадци и убиици и техните бавноразвиващи наследници заслужават "лидер" като Курнела,а тя като замесена в криминалната приватизация и разграбване на държавата заслужава да е в такава партия заобиколена от малоумните деца на бившите червени велможи,общо взето Курнела,БСП и полуграмотните им гласоподаватели си се заслужават едни други!Докато се дърпат за кокала ГЕРБ ще си управлява на спокойствие!
  • 10 Корнелче

    14 4 Отговор
    Остани на поста си, за да погребеш партията си след следващите избори.
  • 11 пико

    11 4 Отговор
    Султанът имал син който пораснал и баща му започнал да му предлага различни длъжности в империята.Синът отказал всички и предложил баща му да го направи ,,кусурджия".Нищо не прави, за нищо не отговаря ,а само кусури търси на другите.За мен такива са критикарите на Нинова.И ако перевразираме думите на Джон Кенеди -да кажат те какво са допринесли за възхода на БСП,а не само да търсят кусури.
  • 12 истината е

    9 8 Отговор
    че някои хора добре са запомнили грешките на БСП,а грешките на престъпната шайка отминават с лека ръка.НАЛИ И ШАЙКАТА СА БИВШИ КОМУНИСТИ.ТЯХНАТА ПАРТИЯ Е НАЙ КРАДЛИВАТА,НАЙ ТОТАЛИТАРНАТА,НАЙ ЛЪЖЛИВАТА НАЧЕЛО С АЗ СЪМ ПРОСТ.А БСП СА В ПЪТИ ПО ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ,КЪДЕТО НЯМА САМОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ И СТРАХ СРЕД ЧЛЕНОВЕТЕ И.ТАМ ДИКТАТОР НЯМА,НО В ГЕРБ ИМА ТАКЪВ И ВСИЧКИ ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ.ТАКА НЕ Е БИЛО И ПО ФАШИСТКО ВРЕМЕ.СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ГРЕШКИТЕ МУ,НИКОЙ.ИНАЧЕ ЩЕ ИЗХВЪРЧИ В НЕБЕСАТА ПО ЗАПОВЕД НА ГЛАВНИЯ.

    Коментиран от #19

  • 13 месара

    8 2 Отговор
    другарко "истина" нинова, а нямаше ли другарски съд?
  • 14 ДО ,,ИСТИНАТА"

    6 1 Отговор
    Главните букви не ме впечатляват!!???Истината...........
    за теб и партията ти е parola straniera!!!!Анадън му???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тиквата

    6 5 Отговор
    Шайката се е активирала.С такъв патос пишат че ще уча от кеф. Злобата прелива ,че чак пяна им излиза от устата. Харесвате си Гея и тия двайсетина мухали вземете се ги. Бсп е демократична партия и решения не се взимат от една тиква. Жалко че има толкова ограничени хора.
  • 17 А БЕ

    5 6 Отговор
    Тая партия на червената мафия трябва да бъде унищожена !
  • 18 миг 21

    3 4 Отговор
    Мисля , че вътрешната опозиция трябва да се махне , те са службогонци или бизнесмени като почнеш от Гергов и стигнеш до Пирински и Станишев. Много бързо се забравиха договорките между Борисов и Станишев !!! Те не искат промяна !!!
  • 19 Дядо Вангел

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "истината е":

    Истино, фашистко време или фашизъм в България никога не е имало. Изхвърли си букварите от преди 40 години и прочети по истинска версия на историята
  • 20 Наивен

    4 4 Отговор
    Тази биволица продаде изборите на ГЕРБ. Уреди се старите авери от СДС във властта отново и се изгаври с цялата партия чрез мърливата руса лесбийка
  • 21 Лудетина

    1 2 Отговор
    Герберастките тролчета се върналинот софия прайд и изкарват стотинките

    Коментиран от #22

  • 22 Мигел

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лудетина":

    Теб май те е яд,че си стар и не можа да отидеш на прайда или нямаше 2 лева за билет?Вие избирателите на БСП сте два вида-престарели и полуидиоти,едните им е виновен ГЕРБ,че са им ниски пенсиите,а на другите им е виновен ГЕРБ ,че са с ниско интелектуално развитие и не могат да си намерят работа за по висока от минималната заплата,ти от кой от двата вида избиратели на БСП си?Или си от двата-и стар и глупав?

    Коментиран от #24

  • 23 Гарантирано от ГЕРБ

    2 1 Отговор
    Престъпниците от Шайката ГЕрП разбраха, че крепостта Нинова е непревземаема от вън и започнаха неистово купуване с нашите пари на ренегатите троянски коне в БСП: Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков и СерГея, но това няма да спре процеса на сриване на ГЕРБ. Нинова ще се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП ще я избере отново и тогава тя ще има енергията да прочисти партията си от тях, а след това и България от борисовците!
  • 24 Споко

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мигел":

    Герберски трол, овладей менопаузата и тогава пиши по темите, с такива женски изблици в подкрепа на вожда и гейчетата при следващия доклад от ЕС директно ще ни дадат червения картон
  • 25 Свиленски

    0 0 Отговор
    Нинова открадна парите на БСП! 25 000 000лв. няма никаква следа от тях. Касата е празна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове