Last news in Fakti

21 Юни, 2019 13:53 2 516 21

Нинова: Гражданите бяха употребени в играта на Борисов

  • корнелия нинова-
  • политическа игра

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“, прочете Корнелия Нинова

Нинова: Гражданите бяха употребени в играта на Борисов - 1

Какво се случи в последните седмици в българския политически живот- четири неща, които бихме събрали в една дума – подмяна.

Уважаеми български граждани,

Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов. Първата подмяна - вашето справедливо искане за намалява не на партийните субсидии беше употребено и подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси чрез частно финансиране на партиите. Не че и сега това не се случва, но сега това е престъпление и го има в Наказателния кодекс. Внесените предложения щяха да избелят това престъпление и да го направят законно. Това е поредният опит на управляващите да превърнат корупцията в законна.

Втората подмяна – официалното управляващо мнозинство беше подменено от скритото – коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ.

Трета подмяна - истинските въпроси за вашия живот бяха подменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на БСП за данъчни облекчения за млади работещи семейства, за преизчисляване на всички пенсии, намаляване на ДДС на храни и лекарства не бяха допуснати дори и за обсъждане с процедурни хватки. По-важно е защо не бяха. Защото не са важни за ГЕРБ. Бедността и неравенствата, демографската катастрофа не са проблем за тях.

И докато ви хвърляха прах в очите, че ще намалят субсидията на 1 лв, намерение, което никога не са имали искрено, ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка. От първи юли ще се увеличат цените на ток и вода. А при уж огромен излишък в бюджета, Министерството на финансите взема нов дълг от 400 млн. лв., които ще плащаме всички в следващите 20 години.

Подменена беше за пореден път парламентарната република и правовата държава с еднолична авторитарна власт на един човек – Бойко Методиев Борисов. Ето как – без споразумение дори с коалиционните си партньори, с които управлява – Обединени патриоти, без обсъждане в парламентарната група на ГЕРБ, дойде в парламента и разпореди 1 лв. субсидия, гръмко и с фанфари, и днес го оттегли тихичко с оправдание – нямало доклад от комисията. По същия начин, от медии от Брюксел, разбрахме, че държавата ще вземе нов заем от 400 млн. лв., без обяснения за какво, за какъв срок, при какви условия, без обсъждане с обществото и Народното събрание, където му е мястото. Това е подмяната.

Хубавото е, че ние - „БСП за България“, като най-голямата опозиция, вие – гражданските структури, омбудсманът на републиката, президентът, реагирахме на тази политика на подмяната. Докато има такъв отпор, има надежда, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, единствено, за да оцелее самата власт. Нека всички милеещи за правова държава и справедливост, нормален живот и политика за човека- да се обединим, независимо от това какви постове заемаме в партиите или в държавата, независимо от това какви позиции имаме в обществото. Да се обединим и да продължим. Вярвам, че ще успеем.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнелия Тясната

    24 18 Отговор
    Ти все едно ще правиш нещо по различно ако си на власт,?!?!?!?

    Коментиран от #3, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Nostradamus

    17 17 Отговор
    Тоя Индивид боко, мести пешките си, извинете личните си депутати, както му скимне, дори и назад. Те, ако са хора с лично име, достойнство и чест не биха търпяли подобно унижение, дори и с цената на луксозни апартаменти, лични асансьори и къщи за гости. Това е висша форма на Падение на Личността! За мен депутатите на Шайката ГЕрП са със съзнание на човекоподобни същества
  • 5 Реалист

    29 18 Отговор
    тази коя беше - а оная с оставката дето не било оставка и с наследството дето не било още за наследяване. Абе прилича ми на една от Крушовица дето приватизира Техноимпекс и сега синчето и е в Америка. А мъжа и беше началнок митница дълго време а сега е началник в Нефтохима. Дали е същата??? Шото оная я знаехме че много лъже...
  • 6 рефера

    15 7 Отговор
    Всички сте в играта и се правите на играчи, ама нещо публиката ви намалява...
  • 7 Хак

    7 4 Отговор
    Тъпите журналя бълват глупост след глупост за гледаемост и реклама само че има adblock за рекламите и не виждам нито една да не говорим колко ми спетява от батерия и бозене !!! Сваляйте adblock и да го лапкат тъпите сайтове

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лъжат ни ката ден

    17 8 Отговор
    Тая капиталиста що не си стегне куфара и да ходи при синчето в Америка ? Тука е по неясни причини! Парите и са в офшорките !
  • 10 onq s konq

    22 13 Отговор
    Нинова НЯМА ЯСНА ПРЕДСТАВА от политическата реалност в БГ и в полза на БСП е тя да си ходи.А толкова ли е трудно ДА АСИМИЛИРА НИНОВА,че ГРАЖДАНИТЕ И БОРИСОВ ВЗАИМНО СЕ "УПОТРЕБЯВАТ" срещу домогванията на "Столетницата" към властта?А нима АЗ ,Семейството ми,Приятелите ми и ВСИЧКИ КАТО НАС щяхме да гласуваме ПЛЪТНО ЗА БОРИСОВ,ако той не водеше ТОЧНО НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА-ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА?И не е въпросът в случая колко са смешни и жалки ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БСП И НИНОВА,а КОЛКО СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ за България!
  • 11 БСП ДПС Евророма

    14 9 Отговор
    БСП предложи пак да разпределя чужди пари, но olo на вилица ;-))
  • 12 месара

    20 11 Отговор
    импексова не спира да се пробва да спечели симпатизанти по всякакъв начин, номера с козичките не мина, с уж подадената оставка също! каква ше е следващата и постановка? кво ли ше стане на бузлуджа тая година?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 А БЕ

    17 9 Отговор
    ТАЯ ВЕЧЕ ИЗТРЕЩЯ СЪВСЕМ, ДО ВЧЕРА ЕДНО ДНЕС ДРУГО! ТИ ВЕЧЕ КУРНИ , НЕ СИ НАГЛА ТИ СИ ВЕЧЕ ГНУСНА , ЗАПЛЕТЕ СЕ В ЛЪЖИТЕ СИ И ИНТРИГИТЕ СИ , ТОЗИ ПЪТ ПАГУБНО !
  • 15 Gost

    8 7 Отговор
    Taq korva inpeksova pak li po4na da kudkudqka begai v bstv i revi kat vdovi4ka za 4adar tam ma
  • 16 червени боклуци

    3 10 Отговор
    Слави Трифонов ще я замести.
  • 17 544

    13 5 Отговор
    И как са употребени,че не мога да се сетя.Всички са гласували доброволно на референдума.Ама ако на някой,сега вече не им стиска...
  • 18 ВЕК

    15 5 Отговор
    Три дни тишина(почнах да се притеснявам) и това ли измисли само?
    Единствено може да спечелите ако направите ТРИО ЛЪЖЛИВА ВИЗИЯ...Ти, Йончева и Иванчева...:)))))))
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Dimirest

    5 5 Отговор
    Бойко ще остане на власт, защото си мобилизира верните поданици, сиреч хората с общинска и държавни заплати и платени цигански гласове. Нинова не можа ли да разбере, че след толкова години никой не припознава БСП като алтернатива. Алтернатива на другите чеда на БКП: ГЕРБ; ДПС; ОП и всякакви други менти. Народа си остана както винаги по къщите апатичен и всичко е точно!Ще си живеем в комунистическата "демокрация" която е на път да се изроди в тоталитарен култ към личността на Винету от Банкя.
  • 21 чичо

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Курнелия Тясната":

    Как да не правят-забравихте ли?БСП фалира и уби държавата и то не веднъж.Правят и още как.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове