Last news in Fakti

25 Юни, 2019 13:47 2 531 70

Затвор за поругаване на руски паметници у нас?

  • поругаване-
  • паметници-
  • русия

Ще се изпълнят ли строгите наказания?

Затвор за поругаване на руски паметници у нас? - 1

Затвор за оскверняване на руски паметници. Това заплашва всеки, посегнал на монумент, почитащ паметта на загинали руски войници. Предложението е на руското министерство на отбраната и в момента е подложено на обществено обсъждане, съобщи Нова ТВ.

През 2014-та Марта Георгиева прекарва няколко часа в ареста. Задържана е заедно с трима свои приятели, защото изписват върху паметника на Съветската армия думата ”окупатори”.

"Не може в центъра на столицата ни да възхваляваме този, който ни е унизил националното достойнство. И естествено, един човек като родолюбец дори би следвало да каже: "Чакайте хора, вие сте окупатори", каза общинският председател от ДСБ Марта Георгиева.

За други обаче подобни деяния са недопустими, а историята трябва да се пази и уважава.

"Tова във всяка цивилизована държава се нарича вандалски акт. Паметници има във Виена, Берлин и те трябва да се пазят, така че фашизмът никога повече да не се възроди", каза още председателят на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова.

Сега руското министерство на отбраната предлага строги наказания за посегателствата върху военните си паметници. Сред тях са глоба, която може да достигне 42 000 евро, принудителен труд, затвор до 4 години както и забрана за влизане в държавата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканец

    49 40 Отговор
    Разхайтените джендъри много са си повярвали. Я, малко стегнация през кръста, че да видят, как така ще драскат по паметник.

    Коментиран от #2, #11, #53

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    47 19 Отговор
    Без минало, няма бъдеще! Трябва всичко да се помни!

    Коментиран от #27

  • 4 Балканец

    39 41 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Няма по-големи родоотстъпници от вас, англосаксонските подлоги. С руснаците сме една кръв. С англичаните и германците какво общо имаш, амебо? Че и двата им рода се изредиха на баба ти ли?

    Коментиран от #12, #19, #33, #54

  • 5 матейко

    38 27 Отговор
    Значи според МАРТИЧКА тая ПРЪДЛА трябва да разрушим руските паметници а да градим американски германски турски и т н и т н Защо не разрушат паметника на РЕЙГЪН КАКВ нио е той за нас българите Или паметника на американските летци бомбардирали Софияа през 1944 г в резултат на което са загинали маса хора и са разруше3ни стотици сгради Я да я арестувате тая американска кучка Марта

    Коментиран от #64

  • 6 Питащ

    19 17 Отговор
    В случай на окупация от чужда армия, къде трябва да е вдигнат паметника на окупатора?
    Питам за един приятел.

    Коментиран от #13

  • 7 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Той е мъж, а не неопределен! Ти като си джендър, какво си всъщност!? Или още не си решил.... джендър е тип поведение, а не буквално значение "пол"! Щото иззехте истинските значения на думите и им придадохте значения, каквито ви е угодно! Както и дъгата е символ на чиста радост, а не на ЛГБТ....

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    23 24 Отговор
    София е колониален град, за мен лично трябва да се смени с град от централна България. Погледнете центъра на нашата столица и ще видите, че всички улици и паметници са руски. Като дойде един чужденец, който нищо не е чувал за България ще си каже това е руска република, а се бием в гърдите колко сме стара и велика държава. Пълни глупости, не ставаме за никакъв грездей.

    Коментиран от #17, #32, #34

  • 10 onq s konq

    27 17 Отговор
    Писал го и ще повторя :Единственото и най адекватно решение на въпроса е прилагане "немедлено" на Сталинското "Няма паметник-няма проблем"
  • 11 Да да

    29 18 Отговор

    До коментар #1 от "Балканец":

    Мен най-много ме уплаши забраната за влизане в Русия!!!Ще трябва да си поръчвам пияни блядки по телефона!
  • 12 Питащ

    21 16 Отговор

    До коментар #4 от "Балканец":

    Да не те правил руснак ,че сте една кръв? Аз като потомък на славни тракийци не се чувствам като теб! С гърци, италианци имаме повече общо без да сме братя.
  • 13 Гост

    13 12 Отговор

    До коментар #6 от "Питащ":

    Сигурно там, дето е паметника на тези дето ни бомбардираха.
  • 14 руското министерство

    25 8 Отговор
    може да поиска и възстановяване на концлагерите в България. Най-добре е да си гледат тяхната държава. Ако ще се преследва (а то трябва) такава вандалщина няма никакво значение какъв е паметникът - турски, македонски, румънски, сръбски. Но това ще става спрямо българското законодателство, прието от българи и прилагано от българи. Руснаците пак дразнят с високомерно вдигнато пръстче.

    Коментиран от #20, #21

  • 15 Когато соросоидите

    21 13 Отговор
    Отидат да протестират пред американското посолство да махнат паметника на американските пилоти, бомбандирали България, тогава ще ги подкрепя и за руските паметници.

    Коментиран от #55

  • 16 гост

    25 14 Отговор
    Че къв чеп е руското министерство , та ще предлага закони на България ???? Ай сиктир , да си взимат боклуците и да си ги носят у тях като искат да си ги пазат !!!! Това НЯМА ДА СТАНЕ , колкото и да им се ще на русконадупените !!!
  • 17 Драго

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Говори за себе си, очевидно е че не ставаш...
  • 18 Бесен Язовец

    11 12 Отговор
    Марта наркоманката с приятеклте си херцари!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Руди

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "руското министерство":

    Принципно си прав, но нима в конгреса на САЩ не приемат налагането на санкции срещу този или онзи, и се очаква всички да ги спазват, не само американците.
  • 21 Не руското министерство

    9 10 Отговор

    До коментар #14 от "руското министерство":

    А ние българите бихме възстановили трудовите лагери ако се направи референдум. Всичките цигани, крадливи политици и соросоиди като теб, мястото ви е в лагери. Иначе концлагери в България не е имало, а тия за които ревете, са лагери от предишната фашистка власт в които са се вършели същите неща като след 44-та. Квото повикали, такова обадило, соросоиден трол.
  • 22 Боко

    10 3 Отговор
    Паметници може само за мен, за пашата, руснака , крокодила, бай Миле, Маргините, братя Галеви, братя Илиеви, Самоковеца, маймуняка, Поли Пантев и още няколко видни колеги допринесли за просперитета на родината.
  • 23 Boxer

    6 5 Отговор
    Който чисти, той не цапа! Който строи, той не разрушава! Ако набарат некви джендърчета-лекета, да си ги прибера, да си ги глобявят, както си искат. От таквиз полза нямаме. Ако ние не си ги възпитаваме , то поне руснаците да го направят. Особено ще.съм доволен ако набарат някой от тбора на лилавите, докато си бере бронз...
  • 24 Бесен Язовец

    9 11 Отговор
    ПАМЕТНИКА ПРЕЧИ НА ДЖЕНДАРИТЕ ДА СИ УСТРОЙСТВАТ ТАМ ПРАЗНЕСТВА!!! Само на фашисти и техните наследници си мискят пе България е била окупирана! Когато губиш най кръвпоролитната война в Човешката история е логично да има присъствие на ПОБЕДИТЕЛИТЕ КОИТО СА ПЛАТИЛИ НАЙ ВИСОКАТА ЦЕНА НА ТАЗИ ВОЙНА! Паметника е символ на смезаните от руснаците фашисти с помоща на партизаните!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Bubbles

    10 13 Отговор
    Не затвор а у Белене да копат камъни, хората живота са си дали за да ни спасяват от окупатори, а разни нерезчета неграмотни ще драскат по паметниците!
  • 27 Емил

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не да се помни! Трябва ОТГОВОРНА ПРЕЦЕНКА на миналото! Иначе всеки тълкува миналото както му харесва - няма турско робство, имало "владичество", не сме си палтили за руско-турската война (с кръв и злато), били ни подарили свободата!
  • 28 Лекар БГ

    13 4 Отговор
    Един голям,истински,величествен монумент на българската бойна слава няма в София.А би бил напълно заслужен.
    За сметка на това,в центъра на града,се извисява Паметник на СА.
    Съветски съюз отдавна няма,съветска армия-също.Въпреки неимоверните усилия на Властта,преди 9.9.44г,България да не се включва във ВСВ,воювайки на Източния фронт,СССР ни обявава война и войските им навлизат на наша територия.Това сигурно е "освобождение".Напълно демократически пък,авиацията на Британия и САЩ помита в развалини 1/3 от София.Затова и те си имат паметник на летецът-бомбардировчик на"Козяк".
    Няма по-голямо безумие и от двете.
    А пък това,МО на Руската федерация да се разпорежда,заплашва и да се заканва,е истинско безобразие.

    Коментиран от #41

  • 29 СерГей

    14 8 Отговор
    Както и забрана за влизане в държавата.хахахах кой ти ходи в русия бе да ви е*а
  • 30 Фелшер

    12 13 Отговор
    Всички руски паметници трябва да бъдат превърноти в безплатни тоалетни.
  • 31 Хисторик

    4 14 Отговор
    В България е имало последиватели на нацистите и то не са били никак малко като се шочне от Цар и се стигбе до правителство и до шпиони попове, даскали, доктори,, интелектоалци" 15 000 евре са били депортиеани периода 1939 - 1944г.и са били убити 10 000 партизани от съпритивата включитлно е имало испанци и французи в българските партизански отряди! На фашистите профани ако им орепи Симвока на Свободата - Паметника на Съветската армия да хвашат самолета!

    Коментиран от #38, #62, #63, #69

  • 32 Много ясно че ще са руски

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Който англичанин или германец е направил нещо за България, като Уилям Гладстон, има улица в български град на негово име. На Чърчил или на Бисмарк за какво да има улици, какво са помогнали на България, освободилиса ни, защитили са ни интереса...? Кой американец е направил нещо за България, че да му кръстим улица на негово име или паметник да му издигнем?

    Коментиран от #61

  • 33 Billy the Kid

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Балканец":

    Със варягите ти може би си една кръв , но ние тракийците не сме . И по добре със хората които имат технологиите от колкото със варварите .
  • 34 USSR

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ами направете тогава паметници на храбрите турски войни бранили родината си от нашественика варварин,сменете името на улица Граф Игнатиев със Сюлейман паша,бутнете всички руски паметници щом ви дразнят и готово,какъв е проблемът???
  • 35 Професора

    9 13 Отговор
    Българите по начало са скарани с историята и не могат да оценят победата на Червената Армия 1945г. Профани обаче знае да слага (-) този МИНУС Е ВСЪЩНОС ЕДИН МИНУС НА ВАШАТА ИСТОРИЧЕСКА ГРАМОТНИСТ.

    Коментиран от #40, #60

  • 36 белене за соросите

    8 9 Отговор
    правилно, затвор за недоразуменията пупчиви с промити мозъци, позорният за всички българи паметник на американските пилоти да серазкара от София ето това е позор, ама много гъзолизци има тук то и за това сме на това дередже
  • 37 Бесен Язовец

    5 7 Отговор
    Иво Мин и още 50 мерзавеца ли ще дават определения като окупация? Само като му видя не обръснатия фейс и мазната косица ми е ясен от вътре душичката колко му е мръсна!
  • 38 Емил

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хисторик":

    Сбъркал си в правопис на ник-нейма си! Не се пише "хисторик", а "хистЕрик"! :)
  • 39 Горд европеец и натовец

    13 4 Отговор
    Ватниците да си гледат тяхната огромна и мизерна страна, и да не си пъхат носа, където не им е работа. Никой нищо хубаво не е видял от тях. И да не забравят, че Сталин и Хитлер бяха дружки, които си поделяха Европа.
  • 40 Емил

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Професор по руско гъзолизачесто! БЕЗРОДНИК!

    Коментиран от #43, #46

  • 41 Bubbles

    2 8 Отговор

    До коментар #28 от "Лекар БГ":

    Ами Българската армия е имала не една и две велики победи, ОБАЧЕ тая армия вече я НЯМА и ако не са бил ируснаците и днеска щяхме да се дупим на слънцето по 5 пъти на ден...
    Иначе да хубаво е да има един голям достоен монумент на славната българска армия от ония времена, но не за сметка на тези на героите дали живота си за спасението на България от османската империя.

    И ако питаш мен едно чудесно място за тоа е онази част от южния парк която в квартала ми наричаме "Кучешкия парк" на мястото на оная грозна плоча на американската армия която не е дала нищо за България, само че Сорос и СИЕ ще позеленеят ако се вдигне паметник на българската армия без значение къде в България, щото ще го окачествят като паметник на насилието и нетолерантността...

    Коментиран от #59

  • 42 Дреме ми

    2 3 Отговор
    Това, че трябвало да се помни историята, за да служи като поука, е за глупави мозъци, които естествено са способни да унищожат нещо. Историята отпреди да съм се родил не е моя и не съм съпричастен с нея. Моля не ми налагайте вижданията си, и не ме репресирайте заради чужди версии
  • 43 Таебавустата

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Емил":

    Емилия
  • 44 Main Fürher

    9 5 Отговор
    Аз като наследник на Атила,Фридрих Барбароса,Адолф Хитлер,Цар Симеон и Хам Кубрат,считам че паметник на руските свине в България не трябва да има!Смърт за Русия!Да живее България!!! България + Германия вечен съюз!!!🇧🇬🇩🇪

    Коментиран от #47

  • 45 Main Fürher

    8 4 Отговор
    От българо-германският народ по хубав няма!От българо-гермнанският народ по- силен няма!От българо-германският народ по- мъдър няма!От Русия по-голяма кочина няма!От Русия по-долна няма!Да живее България и Германия 🇧🇬🇩🇪
  • 46 Професора

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "Емил":

    Лаишкото невежеството не е никак патриотично!
  • 47 Bubbles

    3 7 Отговор

    До коментар #44 от "Main Fürher":

    Бате като ти гледам потомството, за Курило си.
  • 48 Професора

    1 12 Отговор
    Българските комунисти с помоща на руснаците индострялизират България за да не бъде последна в Европа като е било преди 1947г. и е лъжа че не е имало на частно производство, има един,, УКАЗ 56" КОЙТО ПОЗВОЛЯВА ДРЕБНО ПРОИЗВОДСТВО.

    Коментиран от #49, #58

  • 49 Не е точно така

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Професора":

    И това е огромна грешка. Нямаше нужда всякакви дребни дейности като фризьорките салони да са държавни и да се краде както може. Да не говорим, че ако примерно завода Чавдар, който го е имало в Ботевград и преди 44-та макар и далеч не толкова голям и развит, ако беше останал частна собственост, след демокрацията собственика му щеше да се погрижи да продължи съвместната дейност със други фирми и сигурно все още щяхме да имаме автобуси родно производство. А новоизлюпените демократи, бивши комунисти, или мислеха как да продадат нещо за да вземат комисионна, или нямаха знанията и желанието да развиват в условията на пазарна икономика държавната собственост. Просто трябваше да станем като в Китай.

    Коментиран от #50, #57

  • 50 Гост

    0 6 Отговор

    До коментар #49 от "Не е точно така":

    Като цяло си прав, но в качеството си на какъв точно ще поставяш условия на победителите във ВСВ /Англия, САЩ и СССР/ след като си от страната на губещите?! Не си ли даваш сметка че светът е поделен между тях и останалите нямат право на избор /Техеранска, Ялтенска и Потсдамска конференции"! Начина ни на развитие е определен от Великите сили. По темата - паметници на Съветската армия има почти навсякъде в Източна Европа и никъде не съм видял такъв вой да се надава /освен в Полша/ както тук, въпреки че и Унгария и Чехия и Словакия имат много повече основания да негодуват срещу тях. Въпрос на възпитание!
  • 51 пример

    5 2 Отговор
    Някой българин минава покрай паметника на съветската армия. Вечерта е ял боб с наденица. Присира му се. Ака до паметника. Някоя русофилска подлога го вижда, снима го с телефона и го изпраща в руското посолство. От там завеждат дело и го осъждат на 4 години затвор. Е! добре ли е?
  • 52 USSS

    6 2 Отговор
    Долу руската кочина! В скоро време като се разпаднете, ще си вземете паметниците да ви напомнят защо сте се разпаднали.
  • 53 Роко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Балканец":

    Това не е паметник, а бездарна склуптора направена с цел да унижава българския народ. Паметника на загиналите руски воини не е оскверняване нито веднъж. Защо? Защото е направен от благодатния български народ с цел да почете жертвите.
  • 54 Роко

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Балканец":

    С руснаците имаме само две общи неща. И двата народа са не славянски (българи и угро-фини), но ги водят славяни. И двата народа говорят и пишат на български. Обща кръв нямаме и никога не сме имали
  • 55 555

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Когато соросоидите":

    Когато остане един руски паметник като американския и аз ще ги подкрепя....
  • 56 Другия с коня

    7 2 Отговор
    Беаплатен съвет към Руските администратори....Променет името на паметника на ”Паметник на Руския Окупатор” и нека си стои....Да виждат всички КОЙ окупира България за 45 години.....КОЙ унищожи Царство България.....
  • 57 Роко

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Не е точно така":

    Само да питам ти от кои китайци искаш да бъдеш от тези които преяждат с черен хайвер или от тези които работят по 20 часа на ден за купичка ориз? Много е хубаво да си китаец от първите (има няма 5% от китайците), но да си от вторите (75% от населението на Китай) не го пожелавам дори на мечтаещите за китайския рай.
  • 58 Роко

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Професора":

    Да построяват Кремиковци (пълен идиотизъм суровините се доставят по море и след това на още 500 километра) или пък завода за цветни метали до Пловдив отровил едни от най - плодородните земи на България. До 44 година българския лев беше златен след 44 стана тоалетна хартия.
  • 59 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Bubbles":

    Явно трудно схващате. Тук става дума за монумента на загиналите от отравяне с краден спирт червеноармейци. А да има и няколко разстреляни за мародерство и изнасилвания (това са единствените умрели червеноармейци на българска земя). Никой не иска да маха паметниците на загиналите руски воини за освобождението на България. Всички българи (с изключение на няколко национални предатели събиращи се ежегодно на антибългарски оргии на язовир Копринка) искаме да се премахнат склупторите поставени да унижат българския народ от окупаторите и местните им помагачи (за разлика от паметниците на руските воини издигнати от благодарния български народ).
  • 60 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Кафявите социалисти се сбили с червените социалисти и червените социалисти взели че победили. А нас какво ни засяга победата на червените в първата социалистическа война? А да победителите са били много ако добре си спомням около 50 държави.
  • 61 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Много ясно че ще са руски":

    Случайно да си чувал нещо за Макгахан?
  • 62 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хисторик":

    Според доклад на пленум на БКП от края на четиридесете всичко в така нареченото "антифашистко" движение 1923-44 година са участвали общо 5000 човека. Ти говориш за някви си 10 000 убити партизани от къде ги измисли бе пич? За евреите държавата Израел (за незнаещите това е държавата на еврейте) благодари на българския народ за спасяването на българските евреи. Но за робите на които съветските им господари са им по - мили от родината е въпрос на чест да я унижат.
  • 63 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хисторик":

    Според доклад на пленум на БКП от края на четиридесете всичко в така нареченото "антифашистко" движение 1923-44 година са участвали общо 5000 човека. Ти говориш за някви си 10 000 убити партизани от къде ги измисли бе пич? За евреите държавата Израел (за незнаещите това е държавата на еврейте) благодари на българския народ за спасяването на българските евреи. Но за робите на които съветските им господари са им по - мили от родината е въпрос на чест да я унижат.
  • 64 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "матейко":

    Рейгън е човекът унищожил СССР само заради това заслужава уважението на всеки човек не само на българите. Докато някой други заслужават само презрение. Примерно човекът на когото е паметника пред парламента в София докато са били още топли телата на хилядите изклани българи след априлските зверства заедно с още един изрод на чаша вино се договарят да не допуснат създаването на голяма българска държава. Нещо което двата изрода успяват да постигнат на Берлинският конгрес.
  • 65 Роко

    1 0 Отговор
    Леле ся ко шъ праа. Няма да мога да ходя на почивка в Крим (явно пак гърчолята ла ми вземат еврата) пък и рубляшките в Сбербанк ша ми заминат (не че струват нещо ама са си мой) Давайте да бутаме теа грозни статуи докато не са приели законо, иначе лошо
  • 66 Другия с коня

    4 0 Отговор
    Проблема го създават самите Руснаци,които без какпка свян и Морал не правят разлика между Руската държава ,когато е Монархия и Комунистическата Държава след това.Комунизма,унищожил половин Европа....ЗАСРАМЕТЕ се.....
  • 67 Западните Балкани

    1 0 Отговор
    А, българските?
  • 68 И. Милетиев

    1 0 Отговор
    Ми да си ги носят в педеРусия, тез паметници. Имаме си достатъчно наши велики герои които още нямат паметници, защото ушанките си кльопнаха техите!
  • 69 Путкин

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хисторик":

    Абе много си прост и дразниш с повърхностните си познания!
  • 70 Киро

    0 0 Отговор
    От турско робство сме освободени със силата на 6-ти американски флот.МИ 5 и 6 са ни уредили независимостта.Роско Плевнелиев и Александър Йорданов са построили съвременна България.Вечна слава на другарят Иван Костов.-из учебниците за 4-ти клас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове