Last news in Fakti

25 Юни, 2019 15:20 3 175 13

Шофьорът на Деси Слава отърва решетките

  • шофьор-
  • деси слава

Илиев ще остане и без свидетелство за управление

Шофьорът на Деси Слава отърва решетките - 1

Шофьорът на фолкпевицата Деси Слава – 35-годишният Димитър Илиев, се размина с ефективната присъда за мелето на АМ „Тракия“ през 2016 г. и няма да влиза в затвора. Той получи 5 години условно за това, че преди 3 години на 9 септември около 6 часа рано сутринта с лекия си автомобил „Фолксваген“ блъска 24-годишния Божидар. Това реши Окръжният съд в Бургас, съобщи flagman.bg.

Въпреки че Димитър се е движел със 122 км/ч в района на 323 км от магистралата, магистратите прецениха, че той е виновен за причинената смърт, тъй като е нарушил Закона за движение по пътищата – не се е съобразил със ситуацията на пътя.

Илиев, който от дълги години работи като личен шофьор на фолкдивата Деси Слава, ще остане и без свидетелство за управление на МПС 4 години. Той бе осъден да заплати и всички разноски по делото. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    26 3 Отговор
    И защо го съдят щом е карал според правилника за движение, а убият е нарушил закона като се е намирал на платното за движение? Този човек е шофьор и му отнемат книжката, което означава, че го лишават и от поминък, за това, че се е движил според закона. Съдиите как така са преценили, че е виновен? На каква база? Ако беше катастрофирал в крава пак ли щеше да е виновен и да му отнемат книжката и да плаща? Аргументите на съдиите са важни в този случай, покажете ги да видим как мислят и как се обосновават.
  • 2 Кочо

    30 3 Отговор
    Тъмно, 5:45ч септември, караш по магистрала, обикновено на къси да не подблестяваш онзи отсреща, виждаш толкова, че са спреш само, ако караш с 50кмч. Но на магистрала е сигурно, ограничението е 140кмч, няма животни, хора, колела.... караш със 120кмч. И изведнъж някой си започва да пресича на 100метра пред теб. Ти какво си виновен, че онзи е някакъв примат? Шофьорът е невинен.

    Коментиран от #6

  • 3 Пълна пародия

    4 25 Отговор
    Не ви ли е срам, бе идио-ти!? Животът на човек нищо ли не значи за вас. Убитият можеше да е ваше или мое дете. УРОДЛИВА ПАРОДИЯ на правораздаване!
  • 4 Анти милиционер

    23 1 Отговор
    Пешеходецът няма място на магистралата.... справедлива присъда.
  • 5 Анти милиционер

    0 0 Отговор
    Може да си извади СУМПС в Гърция или Румъния - доколко ще е безопасно да го развява в България е спорно. Само Съд може да реши, но ще отнеме дълги дела и пледоарии

    Коментиран от #7

  • 6 Читател

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "Кочо":

    Законът казва, че трябва да се движим със скорост, която ни позволява да спрем в рамките на видимия участък от пътя. В случая - осветения. С това той нарушава Закона за движение по пътищата. И да - при инцидент, шофьорът винаги е виновен. Шофьор съм от 1995 г. Това, че е имало пешеходец на място, където не очакваме да има е вина на самия пешеходец. И вероятно съдът го е взел под внимание. Винага в един инцидент вината може да е и споделена м/у двамата или повече участници. А човек на магистралата - не е забранено. И мога да ти изброя десетки ситуации, при които има хора на магистралата - например: инцидент, който се е случил преди секунди, все още необезопасен.... с дезориентиран човек и т.н.
    Това, че ние караме, очаквайки перфектни условия - е наша грешка.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 няма да е проблем

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анти милиционер":

    ако стане чужд гражданин
  • 8 напротив

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    грешка е че се толерират пешеходци,на презумптивно недопустими за тях места!!!!Що не си помислиш защо ВИНАГИ шофьорът го отнася?Заради застраховката!!!!
  • 9 Нема такава държава

    8 1 Отговор
    Присъдата е от типа - радвай се на това, че можеше да е затвор... И човек трябва почне им целува ръце, а тия паразити в тоги да гледат кат богове.. Мърши нещастни, ще съсипват живота на човек, понеже друг не е мислил и се разхожда по магистралата... Виновен бил, че не предвидил.. Смешници.. И тука са ползвани връзки сигурно, ако беше още по-обикновен човек щеше изгори.. Нали тия паразити в тоги трябва да покажат, че си вършат работата и отчитат дейност... Нещастници
  • 10 Няма значение

    8 0 Отговор
    А това момче какво прави на магистралата пресичал е на пешеходна пътека ли? Айде стига
  • 11 Няма значение

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    Много правилно.
  • 12 Ala bala

    6 0 Отговор
    Я кажете къде в чужбина сте виждали по магистрала да се движат хора,аз за толкова години не съм засичал.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    т.е нинджата не е успял да пресече и затова е виновен шофьора?
    как точно да реагира?
    миналата година ми се наложи между две села да ходя в тъмно време, светихме си с телефони и фенери не защото не си виждахме в краката а за да ни виждат от далеко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове