Last news in Fakti

26 Юни, 2019 23:29 4 975 37

Малки щъркелчета изгоряха живи (СНИМКИ)

  • щъркели-
  • пожар

Пожарникари отказали да изгасят гнездото

Малки щъркелчета изгоряха живи (СНИМКИ) - 1

Малки щъркелчета изгоряха живи, защото пожарникари отказаха да угасят пламналото гнездо, възмутиха се пред TrafficNews жители на врачанското село Гложене. Въпреки редица сигнали, подадени от граждани, пожарен екип така и не изгасил огъня, пишат в социалните мрежи очевидци на драмата.

"Ето така гори щъркелово гнездо, докато в рамките на 30 минути, след като подадохме сигнал, се обадиха четирима души, на които отделно да обяснявам какво и къде се случва. Резултатът е, че малките щъркелчета изгоряха, за съжаление. Първа пристигна вишка и да се чуди човек за какво?

А, пожарната така и не стигна да опъне маркуча. Поседяха и погледаха, явно решиха, че вече е късно за това. Отвратена съм от безхаберието и тромавата процедура на 112 и 070010010, където всички оператори бяха заети", пише авторката на кадрите, показващи горящото гнездо.

Жената сподели, че очевидци са опитали да изгасят пламъците с маркуч, но струята не е стигнала достатъчно високо.

Според нея причината за огъня са кабелите, които са в непосредствена близост до гнездото.

"Простотията българска е навсякъде! Каквито са полицаите, такива са и пожарникарите явно. И зоополиция няма да има никога", гласи гневен коментар под публикацията.

Според някои фирмата за електроснабдяване би могла да помогне в при подобна ситуация, тъй като те стигат до височината на стълбовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    58 3 Отговор
    В държавата на Пожарникаря с просналия маркуч всичко е "ПУНТА МАРА",
  • 2 Голям прос

    43 1 Отговор
    Иди гаси с вода нещо което е под напрежение. Можеха да направят скара и да я вдигнат 1м над стълба. Върху нея да си правят гнездо и няма да има проблем с тока. В нашия край гледам са ги направили така

    Коментиран от #17, #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Манипулация ....?

    13 7 Отговор
    Защо е тая бомбардировка с негативни
    ( Зрелищни ) новини....

    Коментиран от #6, #12

  • 5 LILETO

    4 2 Отговор
    Bravo golemi xora ste malina ta takiva kato vas
  • 6 Защото

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Манипулация ....?":

    Иначе трябва да говорим за провалената инвестиция на завод на фолксваген, милиардите кредити на ГРОБ, дупките по магистралите и други такива благини, трол ГРОБаджийски. А в Румъния можаха преди 2 седмици да спасят горящо щъркелово гнездо. Боклуци неблагодарни.
  • 7 анатема

    28 1 Отговор
    Дa, щъркелчетата... горките. Човекът е звяр!
    Звяр е дори срещу себеподобните си. Милиони умряха с помощта на ГЕРБ. Пълен геноцид. Други са осъдени на бавна смърт без болници с поддържащи живота елементарни лекарства непосилни да бъдат заплатени с мизерните им 200 лв пенсии, а тези хора построиха държавата.
    Проклети да сте до девето коляно, изедници народни вие!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Опасен, обявен за общодържавно издирване

    3 11 Отговор
    Убий врачанин/плевенчанин с камъни да не е те яд после!

    Коментиран от #28

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Манипулация ....?":

    Отклоняват вниманието от нещо?!
  • 13 Обикновен Бг

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Обичайната доза":

    Господине, от кафе не се вдига кръвно. Имам високо кръвно и със сигурност Ви казвам, че от кафе и безалкохолни не се вдига кръвно. 😀 Най-добре ако сте с високо кръвно сутрин да се пие 20 грама алкохол. Но , Без мезе.

    Коментиран от #16

  • 14 Тонев

    9 0 Отговор
    Подкрепям втория коментиращ.Лично съм виждал гнездо метално изградено над стълба може би на 60-70 см и то до оживен път в населено място.Не зная от кой е изграждано може би от енергото но си живеят щъркелите, правят си поколение след поколение а от долу си преминава автомобилния трафик и никой на никого не пречи, няма и пожар от сухите клонки на гнездото ни късо съединение.
  • 15 Баш бай Брадър

    10 1 Отговор
    Трябва и ние данъкоплатците да откажем да плащаме данъци да видим тези мухлюзи дето цялден играят карти о вземат заплати какво ще правят,те не могат да проумеят че трябва да са в услуга на народа както и полицията поне в една цивилизована държава е така.

    Коментиран от #27

  • 16 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Обикновен Бг":

    200 гр. е още по добре. Майтап.

    Коментиран от #23

  • 17 Николай

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голям прос":

    Първо някой трябва да изключи напрежението. Иначе освен щъркели ще има изгорели и убити пожарникари. И противопожарния автомобил ще бъде унищожен.
  • 18 Еди кой си

    1 9 Отговор
    И какво толкова е станало? Да се разкарва екип на пожарната, като в същото време може да се наложи да се гаси жилище? Това е животът, не може да се местим навсякъде. Законът на джунглата важи с пълна сила.

    Коментиран от #19

  • 19 Друг някой

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Еди кой си":

    Не си един кой си, ти си просто едно нищожество, какво толкова било станало, безчувствен смотаняк.
  • 20 миризлив пор

    6 5 Отговор
    Ако бяха започнали да гасят без да са извадили щъркелите от гнездото, щяха да ги разкатаят, че са застрашили защитен вид. Енергото пък не може да пипа гнездото по същата причина. Има куп "еколози" които знаят само да мрънкат, плюят и след всичко пишат актове и водят дела. В случая колкото и да е цинично само това е могло да се направи без да има няколко човека които да ги изкарат престъпници.
  • 21 Пожарникар

    7 2 Отговор
    Пожарникарите са обучени, това им е работата. Много добре знаят какво да правят и защо не трябва да рискуват на места под електрическо напрежение.
    По интересно е-как се е запалило гнездото!
  • 22 Новичок

    3 3 Отговор
    Който не цени живота на животни,е безвъзвратно изгубен.Утре ще напада и хора.За жалост тука в Бг. е пълно с такива изгубеняци.
  • 23 Обикновен Бг

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Николай":

    😀 200 гр. студена мастика , на кристали, със студена диня. 😀 И после отиваш на работа 😀😀

    Коментиран от #30

  • 24 JEEP

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голям прос":

    Жалко за щъркелчетата. Горките са били обречени. Правилно с вода не се гаси пожар по жици, но дори и с прахов пожарогасител да се гаси - птиците пак нямат шанс. Ако всичко ни беше като хората и имаше координация между службите, можеха от енергото да дръпнат шалтера централно за няколко минути, а пожарникарите да си свършат работата.
  • 25 КАЗАНОВА

    4 4 Отговор
    АВТОРКАТА НА КАДРИТЕ ЯЛА ДА ХВАНИШ МОЯ МАРКУЧ И ДА ИЗГАСИШ ПОЖАРА МНОГО СИ УМНА КАК ЩЕ ГАСЯТ С ВОДА ХВАЩАЙ МОЯ МАРКУЧ И В ЗАДНИЯ ДВОР УМНИЦЕ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БОЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Баш бай Брадър":

    РАБОТАТА СПОРЕД ПАРАТА
  • 28 Плевенчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Опасен, обявен за общодържавно издирване":

    Айде "открий" се и ела се пробвай...
  • 29 ТЪЖЕН

    4 0 Отговор
    Всичко е въпрос на координация между службите. Като се обадиш на 112, половин час те разпитват, па после би било могло да те свържат с бърза помощ ит.н спешни служби. Ужким го направиха за по–бързо и по–добре, ама ефект няма.Жалко за щъркелчетата, но по същите причини понякога е застрашен и човешки живот.

    Коментиран от #31

  • 30 Като шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Обикновен Бг":

    на автобус от градския транспорт.
  • 31 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ТЪЖЕН":

    Така е. Някога, всяка "служба" си имаше директна местна "централа", с оператор с нужната квалификация. Сега звъниш от Долно Уйно до оператор в пУПгумур, дето си е обикновен "телефонист". Някога имаше директни връзки между службите. Сега е по-лесно на "звъннеш" до Уран, отколкото да синхронизираш действията на полиция, "гражданска защита", пожарна и "бърза помощ".

    Коментиран от #34

  • 32 Прав Слав

    1 0 Отговор
    Сеирджии да .....
  • 33 Ивайло

    1 2 Отговор
    Ми как да гасят с вода при жици с високо напрежение бе, да ги изтрепе тока ли??? Да стане късо и да се подпали някоя къща и да погинат хора заради едно гнездо ли??? Затова се прави скара и гнездото се вдига по-високо, за да не опира в жиците и да няма такъв проблем!!! Докато дойдат от Енергото да спрат тока и да се почне да се гаси, всичко ще е изгоряло вече, това са сухи клечки, горят като слама!!! Колко хора са загинали при пожар и нищо, тея тука за едни 2-3 щъркела ореваха света!!!
  • 34 ТЪЖЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "НАТО ВЕЦ":

    Много си прав.Телефонните номера на всички важни служби ги знаеха и децата, а с новата система за една съседка с астматичен пристъп трябваше да им кажа(аз,дето подавам сигнала) с какво мляко мама ме е хранила+четирите бивши и настоящи имена на улицата, защото с толям късмет се свързах с център, намиращ се на 200–300КИЛОМЕТРА от нас! Сещай се!
  • 35 яажя

    0 0 Отговор
    Литекс трябва да знаят че не са над законите и няма да им разрешим да строят в Борисовата градина
  • 36 Бай Шиле

    0 1 Отговор
    Защо Борисов спаси лъвчетата Мармакуд и Месуд,а щъркелчетата не? ОСТАВКА! Нинова да сезира Прокуратурата и Брюксел. Борисов да създаде Агенция за щъркелите и на всяко гнездо да има WI FI.С обществена поръчка,разбира се.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове