2 Юли, 2019 12:40 7 225 19

Българин получи 6 акта от Швеция, без да е напуснал страната ни

  • глоба-
  • швеция-
  • продажба-
  • акт

Р. Р. от Велико Търново получил шест акта за неправилно паркиране в Швеция без изобщо да е напускал България. Наложените глоби са за автомобил, който продал преди няколко години на мъж от село Петко Каравелово.

Нарушенията са общо шест, всяко от които е в размер на 400 шведски крони или по 76,31 лв., съобщава "Янтра днес".

Райков остава шокиран, тъй като при сделката за колата спазва всички изисквания от своя страна и дори предоставя договора за покупко-продажба в КАТ – Велико Търново. Оказва се, че името му не е заличено като собственик, а това на купувача е добавено като втори собственик на автомобила.

В същото време няма информация колата да е напускала пределите на България и съмненията са, че вероятно номерата са свалени и са сложени на друг автомобил.

Сега търновецът се притеснява да не бъде осъден за нещо, което не е извършил. Затова подава жалба в Районната прокуратура във Велико Търново и до фирмата, от която получава известие за глобите.

По думите на Р., всички нарушения са извършени през юни и юли 2018 г., а продажбата на лекия автомобил “Фолксваген Джета” става на 13.08.2013 г. Сделката е изповядана при нотариус, а договорът от продажбата е представен още същия ден в “Местни данъци и такси”, а на следващия ден и в КАТ, където получава входящ номер и е приет по надлежния ред.

Тогава мъжът дори не е подозирал, че може да бъде изненадан по подобен начин. Получаването на актовете обаче го карат да направи собствена проверка. И установява, че до 2017 г. е плащана застраховка “Гражданска отговорност”, след което превозното средство изчезва и на практика е дерегистрирано служебно от КАТ. В същото време нарушенията са от лятото на 2018 г. зад граница, макар да няма данни автомобилът да е напускал страната.

От април, когато подава жалбата в прокуратурата, Р. Р. все още няма отговор по казуса. “След като договорът е входиран в КАТ, най-вероятно новият собственик не е регистрирал колата на свое име. Не мога да коментирам случая, тъй като не съм запознат с детайлите, но ще предоставим всички документи по регистрацията на прокуратурата”, заяви гл. инспектор Атанас Атанасов, началник на “Пътна полиция” – Велико Търново.

“Надявам се прокуратурата да изясни случая и кой не си е свършил задълженията по заличаване на името ми от регистрацията на посочения автомобил, защото не изключвам възможността съдът в Швеция да ме осъди, без да съм виновен”, не крие притесненията си Р.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мвр тех

    79 3 Отговор
    Това са новите стандарти на работа в мвр. Никой нищо не работи, но иска пари за несвършена никаква работа! Я на борсата всички!

    Коментиран от #5

  • 2 JEEP

    52 3 Отговор
    Ми да осъди държавата сега, та да им дойде акъла на тия мизерници.

    Коментиран от #14, #16

  • 3 СЪВЕТ

    26 2 Отговор
    Търси си правата! То бюрокрацията и корупцията до такива случаи водят.Ако пък всичко е електронно, все ще се намери някой хакер!
  • 4 гост

    44 2 Отговор
    Наема си адвокат и съди МВР Велико Търново, ще ги осъди с такива доказателства, ако не стане то напуска страната, защото друго действие няма. Олигофрени и мизерия навсякъде. Наскоро на съседа му спряха сделка за продажба на автомобил, защото имал запор заради 3лв лихва върху данъците отпреди 5г. и макар да си плаща ежегодно данъците, никой не му е казал, камо ли да му пусне писно за запор. Това са само идиоти събрани на всички нива, а да, и трябваше да чака 3 седмици да му свалят запора, макар че си ги плати тези 3лв на секундата. Кой купувач чака 3 седмици?

    Коментиран от #8

  • 5 Реалист

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мвр тех":

    Бюрократични глупости - вместо името на новия собственик да се въвежда автоматично още при изповядване на сделката, тея се опитват да събират такси от живи и умрели. И да висиш с часове по безсмислени опашки за да може една задрямала кифла да си получава заплатата и накрая и 12-те заплати при пенсия (или бяха 24, не помня). Политиците генерират бюрокрация, бюрокрацията генерира КОРУПЦИЯ...
  • 6 Ghia

    26 1 Отговор
    Аман от безумната ни държава
  • 7 Иван Иванов

    14 2 Отговор
    Както е казала баба Ванга, ще сме добре само ако сме заедно. Това не е политическа пропаганда, това е подбуда да се запазим, като народ! Успех на мен и на вас!!!
    https://www.peticiq.com/signatures/ostavka-borisov-3
  • 8 ЧУДНО

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Абе тоя запор,би трябвало да е изтекъл по давност, ама как да лапат парички?
  • 9 Тато Кратуню

    22 1 Отговор
    Нашту МВР за 25стинки работа не е свършило а иска 2.50.!!!!
  • 10 Тато Кратуню

    17 2 Отговор
    Я познавах хора де си беха плащали здравните осигуровки, и понеже не беха отчетени в системата като платени от НАП, им бе отказана мезицинска помощ и слидователно сега не са между живите.
  • 11 111

    4 5 Отговор
    Taka ili ina4e trea da se mre .vzimame na ru6 parlamenta s ak47 dokato ne ni svali nekoi pymiqr
  • 12 Зайко Байко многознайко

    18 0 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!
  • 13 рферфе

    7 0 Отговор
    Още нотариуса трябва да е подал данни за сделката и да няма значение другият човек дали е сменял талони или не.
  • 14 Защо да съди държавата

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "JEEP":

    Да съди жената на мързеливия катаджия, която е трбвало да махне името му като собственик. Докато държавните служители не носяр лична орговорност, няма да има оправия. Защо получават толкова много привилегии и докато работят и като се пенсионират, като нямат никаква отговорност?
  • 15 Емил

    5 1 Отговор
    Наложи се да сменям талона на Лада Самара в Кат Благоевград. На новият талон бяха написали, че горивото за двигателя е дизел и втечнен газ (пропан LPG). Изключителни тъпаци.
  • 16 Чичо Тони

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "JEEP":

    Като осъди държавата ще платиме ние с тебе.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бил ли е Младен Маринов

    0 0 Отговор
    тъпо шофьорче на наркобоса Мето Илиенски?
  • 19 Бил ли е Младен Маринов

    0 0 Отговор
    тъпо шофьорче на наркобоса Мето Илиенски?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове