Last news in Fakti

4 Юли, 2019 09:36 4 052 9

Бойко Станкушев: Срам ме е от КПКОНПИ! Трябва да се разпусне

  • кпконпи-
  • бойко станкушев-
  • корупция

Тази хибридна структура е невероятно сложно да се опише

Бойко Станкушев: Срам ме е от КПКОНПИ! Трябва да се разпусне - 1

Тепърва шумотевица около КПКОНПИ ще се мултиплицира. Имаше наши чешки колеги, които се интересуват от скандала с КПКОНПИ и за ТЕЦ-Варна. Трябва да имаме повече достойнството и да сме безкомпромисни към тези, които вадят хляба от устата на нашите деца. Това каза журналистът Бойко Станкушев в „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

КПКОНПИ е обречена на нищоправене при своето създаване. Нищо полезно на обществото-за едни майка, за други мащеха. За едни на колене, стой мирно. За други-нищо. Тази хибридна структура е невероятно сложно да се опише. Те абсолютно безотговорно боравят с терминология, която е ясно разписана. Шефът и заместник шефът на КПКОНПИ не знаят какво говорят. Мен ме е срам от това нещо.

Ще се създаде нов орган, ще назначат хора на високи заплати. Вбесих се. Ще друсаме държавата. Някакви хора започнаха да търчат по западни посолства и да викат: Тези защо свалят европейските ценности. Който е на власт, той краде. Пламен Георгиев си говори джаста-праста. Той не може да не знае къде си пие кафето. Всеки е хванал двама за едни работи и няма съсичане. КПКОНПИ прави показухи. Трябва да се промени закона и това нещо да се разпусне тутакси да не вреди на честните граждани да спят спокойно. Не искам да плащат за такова нещо, призова Бойко Станкушев.

На база на докладна записка са решенията на КПКОНПИ за апартаментите на властта. Те сами са се компрометирали с това на куп да излязат с решение. В КПКОНПИ си правят каквото си искат. Съставите, които гледат производствата, са по трима. Кой го има, кой го няма. Решенията са в един формат и в един шрифт. Това каза Албена Белянова, бивш зам.-шеф на АДФИ пред Люба Кулезич.

Метнали са се на амбразурата да защитят Цачева и това им прави много лоша услуга. Даже не се използва професионална терминология. Цената на апартамента на Ваня Колева е по-висока от тази на Цачева. А Колева купува по-рано от Цачева. Те се съсредоточават само върху конфликт на интереси. Те не гледат за корупция. Проверките са съвсем формални-взимат им сведения, а след това са питали техните контрагенти, смята експертът.

Те не носят никаква отговорност. Пламен Георгиев се отчитат на НС, но чисто формално. При Цецка Цачева има едно допълнително доплащане. Там има данни за укриване на данъци. Те сами ще се самоунищожат, ако продължават по този начин. Устоите на държавата са разклатени. Работещите в КПКОНПИ са първа категория труд като миньорите. КПКОНПИ ще провалят Бойко Борисов, прогнозира Албена Белянова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    3 26 Отговор
    Смешник
  • 2 али баба

    23 2 Отговор
    Боклуци от горе до долу....
  • 3 И други нищо не правят освен далавери

    22 2 Отговор
    Да се закрият и всички агенции.Те не са в полза на обществото.
  • 4 НТК

    17 2 Отговор
    Бойко, наистина си прав, че този хибрид КПКОНПИ е напълно излишен , създаден от власта за назначаване на предани хора на добра заплата . Освен това си се и оправдават с апартаментите и нема виновни. КП КОНПИ се предърна във един нов специализиран съд за оправдание и оневиняване на такива като П.Г, ЦЦ и пр.
  • 5 Ххх

    18 1 Отговор
    КОНПИ Е СЪЗДАДЕНА ЗА БЪРЗ НАТИСК СРЕЩУ БИЗНЕСА. ЧИСТ РЕКЕТ. Няма никаква истинска функция.
  • 6 Верно бе

    12 0 Отговор
    Възможно най мафиотизираната служба в БГ !!!!
  • 7 Steffan

    10 1 Отговор
    Абсолютно вярно е, че тази Комисия е създадена за натиск среу неудобните - дали ще се притисне и отнеме(или фалира) нечии бизнес, дали някой неудобен държавен служител на по-висок пост. Създадена да се имитира борба с корупцията пред Европа, тази комисия е удобна и на властимащите. Тя без наказателно осъдително решение секвестира имуществото и на практика наказва заподозрения (само на база заподозряване в престъпление).
    С тази комисия и със Специализирания съд/апелативен спец.съд/ на практика се създадоха паралелни структури, в които се назначават удобни служители, удобни съдии и прокурори, с оглед да се прокарват съответните решения.
    Гонят се кметове, министри и зам министри, депутати, гонят се цигани-лихвари по градове и паланки, но този проблем тегне над главата на всеки Българин. Всеки може да бъде обвинен и на практика да му се блокират средства, възбрани на имоти и други действия на базата на голи предположения.
    Трябва да се премахне - но къде ще отидат тия хора? Прокурори и ченгета-ще отидат ли да пасат овце и да развиват животновъдство? Ще има голям отпор, не мисля че днешната власт може да реши този въпрос.
  • 8 Брей абе това май

    3 1 Отговор
    е било така при сталинизма. Нема ли некой антитоталитарист а ни обясни.
  • 9 Васил

    1 0 Отговор
    По скоро трябва да се закрие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове