Last news in Fakti

4 Юли, 2019 12:11 5 770 110

Отрицателният прираст у нас добива плашещи размери

  • отрицателен прираст-
  • раждаемост-
  • смъртност-
  • население

В България проплаква по едно бебе на всеки трима починали

Отрицателният прираст у нас добива плашещи размери - 1
Снимка: БГНЕС

Отрицателният прираст добива застрашаващи размери, сочи статистика на Националния център по обществено здраве и анализи, споделена от БГНЕС.

Само за първите три месеца на годината починалите българи са близо 29 хиляди души. Най-голяма е смъртността в столицата, където в последния им път са изпратени 5 230 българи. Втори по смъртност град е Пловдив, където животът си са загубили 2 884 души, а на трето място се нарежда Варна, където са извършени 2 087 погребения. Смъртността в Хасково, Стара Загора и Благоевград също е много висока спрямо броя на населението – в тези градове умират по около 300 души всеки месец.

Разликата между починалите и новородените е особено стряскаща в градове като Видин – където на 452 починали са тримесечието са се родили едва 59 деца; в Перник – където има 428 погребения и 97 раждания; в Смолян – където на 97 новородени се падат по 405 починали; и в Разград – където за тримесечието са се родили 74 бебета, и са починали 484 души.

Общо за първите три месеца на годината са се родили близо 13 хиляди бебета, като традиционно най-висока раждаемост има в столицата – 3 497. На второ място отново е Пловдив с 1 578 нови бебета, и на трето – Варна с 1074 новородени. Отново традиционно ниска е раждаемостта във Видин, Перник, Ямбол, Смолян, и София област, където месечно се раждат под 70 деца.

Анализът сочи още, че за първите три месеца са починали 69 бебета до 1-годишна възраст, и са регистрирани 63 мъртвородени деца. Стара Загора е с впечатляващо високо ниво на мъртви новородени – цели 9 за тримесечието. За сравнение в двумилионна София са родени едва 11 такива бебета.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    135 14 Отговор
    ОБЕЩАНО ОТ ГЕРБ! :)

    Коментиран от #23, #32

  • 2 туриста

    162 13 Отговор
    За каква свобода се бореха дедите ни, след като сами ще заличим нацията?
    Благодарение на всички правителства след 1990 година...

    Коментиран от #28, #40

  • 3 Патриот

    111 10 Отговор
    ТОВА Е ЦЕЛТА НА ГРУПИРОВКАТА гроб !!!!!!!!!!

    Коментиран от #106

  • 4 Булгар

    77 7 Отговор
    ГЕРБ целят да заробят народа да им работят за без пари а те да забогатяват туй то
  • 5 БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ

    103 4 Отговор
    ОТРИЦАТЕЛНИЯТ ПРИРАСТ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РАЗВЪЖДА "РОМЧЕТА" . 2 милиона работещи българи издържат 2 милиона пенсионери, 1/2 милион "ромчета" и 1/2 милион мними инвалида

    Коментиран от #70, #76

  • 6 Булгар

    49 5 Отговор
    Защо тези 2 милиона да издържат пенсионерите а не държавата тя какво прави за тях освем че им заграбва живота
  • 7 emo

    65 5 Отговор
    В момента България съществува само за да се осмуква да се крадат парите от политиците и олигарсите и да се изнасят в чужбина.

    Коментиран от #60

  • 8 Гост

    66 10 Отговор
    Хак да им е на българите и простотията, която наричат своя държава. Това дето сам си го сториш, друг не може да ти го стори. Брои ли ли сте, колко новородени има на всеки убит от куче или премазан на пешеходна пътека? Колко новородени има на всеки самоубил се от тоталната липсва на справедливост и нормалност в т.нар. държава. Колко новородени има на всеки изгонен от собствената му държава в чужбина? Колко новородени има на всяка жертва, чиято убиец е 5 условни присъди и се разхожда свободно в обществото? Колко новородени има на всяко убито от държавата дете, заради липсата на 10 хиляди лева за лечението му? Колко бе изроди, преброихте ли ги? Колко струва човешкия живот в България? Нищо не струва и затова ви е такава статистиката. Още веднъж хак да им е на българите това, което сами си причинаха и пет пари не давам какво ще се случи с това жалко подобие на държава, което собствените граждани наричат К**еф и Територия.

    Коментиран от #18, #68, #69, #83

  • 9 onq s konq

    8 35 Отговор
    И както монетата има 2 страни,така и дяволът е наполовина бял,наполовина - черен/от кръста надолу е един цвят,нагоре - друг/.Което пък в случая със смъртността се изразява в ЛОГИЧНОТО:Повече починали възрастни ,а по-малко новородени - ПО- БОГАТИ НАСЛЕДНИЦИ!

    Коментиран от #22, #41

  • 10 Бат Цвинокио

    54 3 Отговор
    Е нищо бе вече всеки трети е мангу-джери.Живея в квартал в който цигните са 10 къщи а българите 100-тина къщи и на циганите децата са повече от българчетата.Така,че не бойте се бъдещите инжинери,доктори и летци са вече тук има няма 5-6 години и ще става интересното.
  • 11 Булгар

    55 4 Отговор
    Държава на богати политици беден народ и много милиция))
  • 12 Иван

    63 2 Отговор
    Тези които останаха да живеят в БГ не искат да раждат в тази мизерия и да причинят това нещастие и на децата си, а други пък направо емигрират. Скоро не само черноморието ще пустее ами и градовете...

    Коментиран от #39, #96

  • 13 Булгар

    41 3 Отговор
    Ми то това е целта им тотално ограбване и заробване на оцелелите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тъжно

    31 4 Отговор
    Не знам дали ако дойде друга партия ще се обърне тази статистика....Има избори постоянно изберете някой друг!!!!
  • 16 жжжж

    13 29 Отговор
    Нормални процеси в една сравнително богата и сравнително цивилизована държава. Просто идва време да си вкарваме емигранти за да ни движат икономиката и да ни плащат пенсиите.

    Коментиран от #45

  • 17 jorj

    23 34 Отговор
    Комунистите разрушиха и унищожи а България!!!! Не заблуждавате хората, че демокрацията е унищожила България!!!! Комунистите винаги са във властта, и правят демокрация по техен тертип!!! ТОВА Е ТЯХНАТА ИЗРОДЕНА ДЕМОКРАЦИЯ!!!! УМЕЛО ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА ЗА ТРАГИЧНАТА ИМ ДЕМОКРАЦИЯ, КЪМ ЗАПАДА!!!!!
  • 18 Електрошок

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Много добър коментар,за съжаление няма цел в която да попадне!
  • 19 Б.б

    29 4 Отговор
    главите на бай ганьовците са им за равновесие 10 год дадоха власт на простотията
  • 20 СТАТИСТИК

    28 2 Отговор
    То с 40лв. за едно дете детски ,платени учебници след 7–ми клас,безбожни цени на лекарствата и др.стоки от първа необходимост и т.н. потребности, какво да се очаква? Възрастните умират, младите да се придумат за едно дете, циганите избегаха по цяла Европа и може да си раждат колкото си искат, щото там помощите за деца са европейски! Нацията се топи, но на кой му пука!
  • 21 W bg

    32 16 Отговор
    Тия от вас където коментират по колко деца имат?Аз,лично нямам и не мисля да има.И,за това не обвинявам Герб или Бсп.Целия свят не отива на добре след 10 години ще е 10пъти по-зле където и да сте по света.Не искам да създавам някой за да страда и да се бори само защото такова трябвало!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 onq s konq

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Вместо да ЗАНИЧАШ В ЧУЖДИТЕ ХАРЕМИ и да идентифицираш ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО обитателите там,ГРЕБИ С ПЪЛНИ ШЕПИ АКЪЛ бе Дебилееев...:)
  • 25 жжжж

    11 24 Отговор
    Кога най-накрая ще разберете, че всяка просперираща държава страда от демографски срив и застаряващо население. Скандинавските държави, Япония, Швейцария, Дания Белгия и т.н. си внасят население от вън. Рано или късно и нас това ни чака. Въпросът е да го направим контролирано сега, вместо да чакаме нашествие.

    Коментиран от #33, #51

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 стоян

    15 20 Отговор
    Само да попитам тук плюещите комуняги които искат да заблудят хората , по колко деца са родили и изгледали .Просто комунистите ни научиха да сме мързеливи и не искаме дори и деца да гледаме Нима албанците са по богати че имат по 3-4 деца
  • 28 СссереМ

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "туриста":

    ГРЕШКА ,това е наследството на червената окупация и после 20 години анархия.

    Коментиран от #87

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хджйд

    14 14 Отговор
    Добре е, че поне кафявите раждат иначе статистиката щеше да е още по-стряскаща
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Крокодил

    18 14 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone":

    Първите сигнали за отрицателен прираст идват още през 70те години на миналия век! Границите бяха затворени и това помагаше на икономиката да има работна ръка! За съжаление тенденцията с прираста се запази и никой от управляващите (до момента)не пожела да вземе мерки, а то е измислено какво трябва да се направи. Та мисля че не само ГЕРБ са виновни за това.

    Коментиран от #86

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Жиката

    17 1 Отговор
    Баце да внесе бебета . Чрез кохезионния фонд . И за ги раздаде на ишлеме за отглеждане . Той може .
  • 36 един от всички

    32 6 Отговор
    България отдавна е запланувана да бъде разформирована и заличена като държава. От Господарите,които ни назначават правителствата (които пък следват техните указания). Спирането на енергийните проекти означава и забрана за всякакви инвестиции у нас -чуждестранни и дори собствени не може да има -никой не може да издържи на пазара,ако плаща такъв ток,и които пари отиват пак в техните "Марици". Все повече държави лансират електромобилите и забраната на дизели и бензинови двг. Но ние,след като ни спряха АЕЦ-Белене,как можем да преминем на такъв вариант? С какво ще се зареждат у нас (и на каква цена) евентуалните електромобили? Никой от нашите тикви не помисли тогава за това! За това сме на такова положение -държава,на която й е забранено да живее и за момента е на доизживяване...!
  • 37 жжжж

    9 12 Отговор

    До коментар #33 от "Billy the Kid":

    Селски, и на японците ли Баце им е виновен, че са принудени да внасят китайци и бангладешци? Къде ви развъждат бе?

    Коментиран от #42

  • 38 Правило 1 и 2

    3 22 Отговор
    Никоя държава не е обърнала демографски срив със собствено население. Всички монокултурни и моноетнически държави са бедни и обречени.
  • 39 Гоуст

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Черноморието няма да пустее, защото голяма част е вече изкупено от руснаци
  • 40 Преброяване на бесните язовци

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "туриста":

    Пропусна да благодариш и на тези преди 90-та. Доста хубаво килимче ни постлаха.

    Коментиран от #43

  • 41 ААА

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Конь , това което си описал , в природата , и в живота се нарича - ПАРАЗИТИРАНЕ . И най-сигурният начин да затриеш един организъм , или държава , е като създадеш в нея отношения , между паразит и гостоприемник .

    Коментиран от #98

  • 42 Billy the Kid

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "жжжж":

    Ти от офиса на баце ли се обаждаш , и кога беше в япония да видиш бангладешците . Ба е каза ли ти да не прекаляваш с транквилантите негово призводство че изпуска една субстанция без да иска .
  • 43 Народна мъдрост

    10 5 Отговор

    До коментар #40 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ако ти самия , не можеш да задоволиш жена си, не обвинявай за това този преди тебе с "големият" .

    Коментиран от #47

  • 44 Гост

    21 6 Отговор
    Аз също избрах да нямам деца.Това е осъзнат избор в страна пропита от корупция,просташко население и липса на визия за следващите години.Не може да създаваш поколение в държава без икономика.Не трябва да създаваш деца в страна,която създава политик като Б.Б. и го прави премиер на България.Знаете ли,че 60% от новородените бебета не са българчета!
  • 45 jambazina

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "жжжж":

    Къде си виждал мигранти да работят, камо ли да движат икономика. Най-много да ти раздвижат отверстието.
  • 46 Грую

    16 0 Отговор
    Младите са в чужбина. Кой да ражда тука? Пенсионерите ли или вложителите в КТБ?
  • 47 Преброяване на бесните язовци

    10 10 Отговор

    До коментар #43 от "Народна мъдрост":

    Аз жена си мога да я задоволя. Тук говорим за наследството, което червените кратуни оставиха на бодигардовете и децата си.

    Коментиран от #64

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Алко

    8 0 Отговор
    Само, че не пише дали са българи или интеграция
  • 50 Геньо рептла

    3 5 Отговор
    Абе гледам аз една вечер Сорос обикаля, дрогира българските мъжкари и им връзва пишките на фльонга за да не могат да правят деца, защото са много интелигентни и това е заплаха за новият световен ред. Сега волен е обещал като върне златните концесии, второто нещо е да мине да ги развърже един по един, а шкембе бабаит пък ще върже циганските - да пази етническия мир.
  • 51 Това е въпроса

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от "жжжж":

    Да една просперираща държава , може да си позволи на база - ДОХОДИ , РЕД, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПЕНСИИ да привлече КАЧЕСТВЕНИ емигранти и да попълва редиците . Въпроса е как да се случи в територия , от която се БЯГА поради изброените по-горе причини. Дори и кандидат емигрантите , просто ще ни заобиколят като кална локва , и ще избягат при "Мама Меркел" .
  • 52 ай де бе

    13 2 Отговор
    Тук имаме военни американски бази, американски план ран-ът, а парламента се командва от американското посолство...и все още се намира по ня8кой глупендер да обвинява социализма преди 30 год. за гибелта на България. Неам думи!!

    Коментиран от #80

  • 53 България над всичко

    8 4 Отговор
    Да спасим България!!!Моля,всеки един от вас който милее за България и поставя България пред Русия,Германия,Китай,Швеция и там която и да е друга страна,нека се присъедини към БНП!!!Партията е все още нерегистрирана,поради причината че набираме членове!БРАТЯ БЪЛГАРИ НЕ МЪРЗЕЛУВАЙТЕ И НЕ ЧАКАЙТЕ ГЕРМАНЦИТЕ ПАК ДА НИ СПАСЯТ, ЗАЩОТО ТЯХ САМИТЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ СПАСИ ОТ МЕРКЛЕЩАЙН И ДРУГИТЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #55, #58

  • 54 Main Fürher

    4 3 Отговор
    Да спасим България!!!Моля,всеки един от вас който милее за България и поставя България пред Русия,Германия,Китай,Швеция и там която и да е друга страна,нека се присъедини към БНП!!!Партията е все още нерегистрирана,поради причината че набираме членове!БРАТЯ БЪЛГАРИ НЕ МЪРЗЕЛУВАЙТЕ И НЕ ЧАКАЙТЕ ГЕРМАНЦИТЕ ПАК ДА НИ СПАСЯТ, ЗАЩОТО ТЯХ САМИТЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ СПАСИ ОТ МЕРКЛЕЩАЙН И ДРУГИТЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Напиши коментар:
  • 55 234

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "България над всичко":

    А от вас кой ще ни спаси?
  • 56 Най-голям естествен прираст

    4 2 Отговор
    1950 година , според НСИ, значи деца ,на хора , родени около 1930 година ! След 1946 година, ако първородното, е мъжко, второ няма!
  • 57 Иначе казано

    13 1 Отговор
    Бегето намалява със около 70 000 човеци годишно и то това е сигурна цифра отделно имаме емигрирали значи бегето намалява с около и над 100 000 годишно...10 години и 1 000 000 ги нема и след около 30 годин я са останали 1 милион бг я не онтаналите диваци дето се представят за бг не ги броим за човеци😂😂😂
  • 58 Не можеш да спасиш идеологоия

    5 1 Отговор

    До коментар #53 от "България над всичко":

    Която води към пропаст това е вашето бг виждане за живота и затова се топите
  • 59 MOMO

    2 0 Отговор
    Спасението е в Рая.
  • 60 Даа 1876г

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "emo":

    Обслужва именно това което си написал бг не е държава а фирма и при всяко чеждо управление ще живее народа по добре но политиците не щото нема да имат фирма бг от която да крадат
  • 61 Най накрая

    1 3 Отговор
    да прочета една радостна новина.
  • 62 Да кажат комунистите,

    3 3 Отговор
    Защо, от 1946 година, относителният дял, на децата и хората до 30 години, всяка година намалява?

    Коментиран от #78

  • 63 ясноневидеца

    3 0 Отговор
    то нормално в големите градове да са най-мно', ама като насложим и това, че постоянно тръгват към чужбината... по-важното е, че процесът е необратим! ще сме близо 3млн. души след 35г.
  • 64 Орбан

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Преброяване на бесните язовци":

    Няма червени, сини, кафяви, бембяни . Има кариеристи ,и нагаждачи , според вятъра , който духа. Та вятъра който духа, и музиката която се чува , има латиноамериканско- колониални ритми , и нашата колониална администрация , рипа да играе - та се къса.

    Коментиран от #74

  • 65 Българин

    11 0 Отговор
    Та за капак на всичко и здравният министър- умника иска да ни закрие болницата във Видин.Хептем отписахте нашия край , нещастници такива. Пътят до Монтана е 1ч и 15мин., до Враца 1ч. и 45мин. В медицината това е прекалено много време.За дупките по пътищата ни и тировете убийци да не говорим. Забравени от всички сме.

    Коментиран от #72, #102

  • 66 Жалко

    13 0 Отговор
    Народа прави държавата. Имаме африкански заплати, но африканците раждат по много. Проблема е че имаме европейски манталитет и мислим как ще издържаме децата преди да ги правим, а в Африка не мислят, същото е при ромите, общо взето при хората без образование. Трябва да се раждат 3 или повече деца, за да има прираст.

    Коментиран от #73

  • 67 Ади бе

    3 0 Отговор
    Теглете заеми и раждайте, че и Европата чака работници.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ясноневидеца

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ":

    но също така да не забравяме, че тия дето работят, издържат и евреите банкери, които са ни отпуснали милиардите! и трябва да им ги връщаме! плащам тока си на чужденците, значи бачкаме и за тях! и т.н. ... бачкате и за наема на жилището, за лизинга на тела, за лизинга на колата, за партньора си, за шефа, а кога ще бачкате за себе си?!
  • 71 От 1980 година, по данни на НСИ

    3 0 Отговор
    На всеки десет години, до 1950-та, населението ни нараства с половин милион ?

    Коментиран от #97

  • 72 Ако ходехте в болницата,

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Ако тя имаше клиенти? Но в София идвате, при специялисти! Не ви обвинявам! Защо не закриват болницата в Лом? Защото, по слухове, е добра!
  • 73 Дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Жалко":

    Прав си
  • 74 Преброяване на бесните язовци

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Орбан":

    Де да беше прав... За съжаление ритмите са единствено Катюша, день победий и тем подобни ла*на.
  • 75 На кой му пука

    4 0 Отговор
    Боката вика че сме перфекни! Стоум здраво кон да ни ритне няма да мръднем!

    Ужас!

    След 2009г. дойде последнотодействие за България!

    Партия ГРОБ!
  • 76 Хеххехе

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ":

    Двата милиона българи пенсионери са си заработили тяхната пенсия! Никак не е правилно да говориш така че видиш ли други два миилона им заработват пенсиите!

    Изобщо българина неможе да мисли, вярва на това което му кажат! Ти що не питаш къде са парите то сребърния фонд? Що не питаш защо трябва да частни пенсионни фондове да даваме пари?????

    МУНЧО ПРАЗНО Е МЕЖДУ УШЕТАТА ТИ!
  • 77 Хаде де

    1 0 Отговор
    Герои и гробове - продължение от ГР (О) Б....
  • 78 За образованието да питам ли

    10 1 Отговор

    До коментар #62 от "Да кажат комунистите,":

    През 1946 населението е колкото сега ,малко под 7 милиона. До 1988г. сме се УВЕЛИЧИЛИ С 2 милиона БЪЛГАРИ , семейство под 2 деца беше изключение , и като цяло с проблеми . Три- четири деца - често срещано . През 50-60-те когато е пика на раждаемостта се раждат , около 168 000 бели деца годишно . До 1988г населението се покачва плавно , и по прогнозни данни 2000 година трябваше да посрещнем 10 000 000 българин. Ти кажи сега , защо след 1988г. всичко това приключи , и сме стигнали до 46 000 деца , повече от половината не са българчета , и рязко променена демографска картина в полза на застаряващо население , обезлюдени села и градове , и нарастване и толериране на ромският етнос. Известно ли ти е , че сега по данни на инкасаторките в град като Стара Загора 30-35 % от електромерите в жилищата не въртят , тоест в тях няма хора , и семейства - къде отиде този народ?

    Коментиран от #82, #84

  • 79 До “ колективизацията”,

    2 0 Отговор
    Семейният модел е бил, от стари хора, знам : минимум три деца, едното са изучавало, на второто чийз, на третото земята, бизнеса за да ги догледа! А при соца? Какво да направят?
  • 80 Billy the Kid

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "ай де бе":

    Ама има ли още живи от вас бре червенотиквеници
  • 81 Еволюцията не пита

    0 0 Отговор
    Дали си от най-умнокрасивото племе или не си, както и не изчаква. Не е обещано, че като си най-умнокрасив на всички земни кълбета ще пребъдеш. В многогодишната история на фауната на земята има много изчезнали животински видове неуспели да се преборят за място под слънцето.
  • 82 Ние бяхме три деца,

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "За образованието да питам ли":

    Подиграваха, майка ми, в ДРНС София и жилище не дадоха! Едностранчиво разглеждаш нещата! Имаше хора в детеродна възраст, към 1980 година, внуците на родените в Царство България! При соца нови дрехи, само наесен! Обувките задължително по-големи! Два, три магазина: ЦУМ, ДетМаг и малкият ЦУМ! Заплата, на инжинер, 1963, 68 лева!!! Всеки месец, на заеми! Какви деца?! Е, близнаци...

    Коментиран от #95

  • 83 Лален

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Пак ли ти бе циганин, от както се научи да пишеш и не ми се четат форумите. Вземи се скатай някъде в махалата, защото не струваш и жълти стотинки. Обещавам ти че преди да изчезне България ще почна да стрелям по циганите като зайци.
  • 84 За образованието,

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "За образованието да питам ли":

    Много от лекарите ,бяха завършили, в чужбина и бяха много по-знаещи и можещи от Соц вишистите! Не беше добро образованието, както и сега! Вечерни гимназии? Само за тапия! Сменим, ПУЦ също, но имаше кой да ги научи! Сега няма- занаят не се дава! Та такива работи!
  • 85 Интересно как на времето султаните

    1 1 Отговор
    Са успели от 200-250 хил. само за 500 години да ни размножат до 4 мил. въпреки всичките кланета през робството и т.н. ,а сега след 140 години свобода сме на път да изчезнем?

    Коментиран от #92

  • 86 Алигатор

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Крокодил":

    Данните от 70-те години , сравнени с данните от сега , е като да сравняваш , болен от грип , с болен от рак.

    Коментиран от #101

  • 87 куку руку ку

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "СссереМ":

    Каква червена окупация те гони тебе, бе. Като нямаш нищо смислено за казване поне замълчи. Такива продажници като тебе са виновни за геноцида над българите. За едни зелени хартийки продадохте род и родина.
  • 88 Ако не са братята роми

    1 4 Отговор
    Ще изчезнем още по-бързо. Каква ирония само, тези които плюем и мразим ни помагат да оцелеем хем като те самите раждат много, хем и помагат и на немалко български жени.
  • 89 Няма нужда от такива новини

    1 1 Отговор
    На никой не му дреме.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мето от факултето

    0 1 Отговор
    Как бе брачет на него ми дреми ку нема бъгарчета ас ут куго ши крадним затоа аз и братми кирето праим бъгарчета секугаш коги можем за да ни исчезни бъгарията нашатъ рудина
  • 92 Емил от Льонебериа

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Интересно как на времето султаните":

    Да поясним , че ние изчезваме само от 30 години(1988) През другото време сме се увеличавали. Ако не сме били завладени от османците , вероятно да сме станали 70-80 милиона (като французи немци) върху тази златна земя , и орязана ни впоследствие. Колкото и да е странно населението в условия на налаган ред се увеличава , защото всеки знае какво трябва да прави , и дори кръвният данък , и кланетата не могат да го променят , но пишман управници- крадци - могат.

    Коментиран от #93

  • 93 За да сме станали 70-80 млн

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Емил от Льонебериа":

    Е трябвало да имаме не по 6-7 деца както е било по турско, а по 60-70.
  • 94 Митьо Очите от БСП

    0 0 Отговор
    Муаааа хаха
  • 95 Държавен заем подпомагане младо семейств

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ние бяхме три деца,":

    Когато сме се родили с моята сестра , семейството ми е притежавало собствена двуетажна къща с двор. Моя баща излиза от казармата (две години под земята мина Перник) . Взема държавен заем за жилище , купува парцел и започва да строи , до 4ч. през нощта копае сам основи, с приятели налива бетон , и работи държавна работа в ТПК . Когато се запознават с майка ми , има собствено жилище , с покрив над главата , бани , тоалетни , течаща вода , канал , не е било лукс естествено. Това е било характерно за всички по онова време , които не ги е мързяло да работят . НЕ СА СЕ МОЛИЛИ НА НИКОЙ. След което като сме пораснали , още два етажа . Не мога да си мисля , колко би струвало сега това , на сегашни цени.
  • 96 Прав сте

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Давам за пример Варна. Градът НИКОГА не е бил толкова зле. Хората масово напускат града. Последните няколко години са все по-зле. Смешното е че по ТВ слушаме как ставало все по-добре и тн.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "ААА":

    Щяла да се "затрие " държавата си се закахърил...А ти имаш ли хабер КОЛКО МНОГО ДЪРЖАВИ ИМА ПО СВЕТА ЗА "ЗАТРИВАНЕ" БЕ ЧОЖУМ...и КОЛКО ЖИВОТА щи трябват да ги "оправиш" всичките?:)
  • 99 На някой друг разправяй

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "К.К.":

    Не ми говори глупости . Циганската махала в моя град , през соца беше 50 къщи . Като направеха повече от 3 деца и започваха аборт след аборт- ми безплатно беше. Денем всичките работеха в Чистотата , по строежите , бъркаха вар , познавах и добри бояджии . Вечер почти не излизаха от дворовете си. Сега вместо 50 къщи има 5 квартала, изскачат безброй видове и подвидове като хлебарки.
  • 100 СТАТИСТИК

    1 0 Отговор
    Пропуснах да отбележа, че и доста българи се възползват от подпомагането за деца в Европа.Имам доста познати, които два пъти в годината пътуват я до Гърция,я до Испания или Италия, подписват се в социалните служби и за месец получават толкова, колкото в България един родител не взима за година.
  • 101 Крокодил

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Алигатор":

    Затова е трябвало да се вземат мерки" грипа да не преминава в рак"!
  • 102 Направете референдум

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Да се присъедините към румънско...ше се оправите много бърже
  • 103 Макарон

    5 0 Отговор
    Насърчавайте джендъри, насърчавайте педаляги, давайте яко пропаганда на всякаква безплодна извратения, пък после имало отрицателен прираст.
  • 104 герберската майка

    3 0 Отговор
    Fuck of GERB
  • 105 РАЗВАЛЕНА СТАТИСТИКА

    5 0 Отговор
    ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА В ДЕТЕРОДНА ВЪЗРАСТ СА В ЧУЖБИНА
    РАЖДАТ СЕ МНОГО ДЕЦА-НЯМА ГИ В СТАТИСТИЧЕСКТЕ ДАННИ "ГРАО"
    РЕДКО ДЕКЛАРИРАТ ДЕЦАТА СИ В БЪЛГАРИЯ - НЕ ВИЖДАТ СМИСЪЛ
    ДЕЦАТА СА:ФРАНЦУЗИ,НЕМЦИ И Т.Н
    30 ГОДИНИ СИК,ВИС,ЦАР,КОСТОВ,БОЙКО = КРАЕН РЕЗУЛТАТ "НУЛА"
  • 106 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    То това е ясно на всички, но защо допускаме да става така... Може предците ни да са били силен народ, но за съжаление от нас нищо не става. До пуснахме властта да ни разедини и всеки гледа само себе си. Овълчили сме се един към друг и само да се жалва е знаем. Много е жалко.... Искахме свобода и права, а какво направихме с тях - затрихме всичко, за да има за една шепа легални престъпници. Ние сме си виновни.
  • 107 Гост

    2 2 Отговор
    Нема да се плашите,цените на апартаментите ще продължат да растат все ще има някой ,който да купува.Не слушайте статистиката...
  • 108 Тото Кратуно

    0 1 Отговор
    Безлихвени кредити на младите семейства и намаляне на данъците това е решението. А сега е обратно.
  • 109 Колю

    0 0 Отговор
    Докато съществува " Делигиран бюджет " в учебната система ,то учителите ще произвеждат неуки основно цигани по селата и малките градове наравно с по-умни ,но малко на брой . Така утре неуките ,но с документ за образование ще Ви съдят, контролират ,лекуват , ръководят политически страната и възпроизвеждат заплатите си в същите тези училища. Второто е да се отнеме правото на гласуване на хора без завършено средно образование поне 10-ти клас. Още от там рязко ще се подобри всичко в страната. Много неща ще се променят и първото е ,че управляващите ще получат жесток шамар от реалността с процентите гласуващи на избори. Ще е като на плаж- пълно ,пълно. Опашка чакат за шезлонги. Ама царевицата стои на полето и циганите не я крадат ,щото няма на кого да продават.
  • 110 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    При сигани никога няма проблем с децата,защото при тях има само раждай като зайци, а българи будали да плащат сметките.Някой иска територия на България за бъдещи планове.Така всички свине зяпат и мечтаят тук да има нова държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове