Last news in Fakti

18 Юли, 2019 09:52 9 981 44

Подла схема в хотел в Слънчев бряг бърка дълбоко в джоба

  • хотел планета-
  • слънчев бряг-
  • туристи

Чужденците, които са си купили апартаменти в петзвездната курортна перла, негодуват от „изненадата”

Подла схема в хотел в Слънчев бряг бърка дълбоко в джоба - 1

В луксозния апарт-хотел „Планета” в Слънчев бряг, където летен дом са си закупили десетки чужди граждани , а към момента хотелската му част е пълна с туристи, се разиграват денонощни разправии с управата, информира Flagman.bg.

Чужденците настояват за гласност.

Това са направили три собственички в късния следобед заради безчовечното отношение на управата на хотела, откъдето изненадващо са им отказали достъп до басейна. Имали забрана за ползването му.

Нещо повече – заключили са вратата към него и са настояли да плащат допълнително за него. До този момент ползването на басейна е било включено към годишната такса за поддръжка, за което имат валидни договори и никой, според чужденките, не бил информиран за тази неприятна промяна. Те заявиха, че за всеки ден и за всеки човек трябва да дават по 10 евро.

„Имаме достатъчно снимков, аудио- и видеоматериал, който искаме да покажем на българските власти – в т.ч. и на прокуратурата ви, за да видите на какво беззаконие сме подложени”, заяви Алиса Кузмина.

От 22-минутен звуков запис на спор между афектирани турскоговорящи собственици на апартамент, тяхна българска защитничка и управителката на хотела, става пределно ясно, че са инвестирани нови средства в басейна, които са оскъпили имотите им, затова басейнът вече ставал платен за собствениците.

Към момента десет семейства от чужденците, които са си купили апартаменти в петзведата курортна перла се намират в хотела и негодуват от „изненадата”.

Общо 20% от целия сграден фонд са продадени на такива собственици, условията за ползване на които са променени, по думите им, внезапно.

Хотел „Планета” се намира на около 100 м от плажа и основната му екстра е огромен плувен басейн с две зони за деца, вечерно време басейнът е прекрасно място за забавления, заради което е примамлив за инвестиция в летен семеен имот.

Самият хотел представлява затворен комплекс с ресторант за 900 души, спа център, фитнес и други благини.

„Скандалите тук ще ескалират идните дни, защото голяма част от тези собственици на апартаменти са ги преотдали на летовници. Летовниците ще пристигнат и ще установят, че нямат достъп до басейна, а пък той е включен в продадения им туристически пакет. Ще стане още по-сложно”, каза брокер по недвижими имоти пред по повод постъпили обяви за препродажба на апартаменти в този хотел.

Причината чужденци да се освобождават от имота си тук са именно усложнените отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    110 1 Отговор
    Има ли изненадани ?

    Коментиран от #21, #40

  • 2 Трифонов

    32 27 Отговор
    Дране на всички малоумнци, подчинили живота си на недвижимите имоти. С безконтролно строителство и продажби на недвижими имоти, икономика не се прави. Събирайте парите на тъпаците, дето си внушават, че ще векуват на тая земя и да не ви дреме. Заключете им и кенефите.

    Коментиран от #7, #9

  • 3 ддд

    76 4 Отговор
    Скоро ще има 10 апартамента за продан. Никой не се очудва че хората бягат от тук.
  • 4 нане

    54 15 Отговор
    Мноо проЗд народ :) Кой ви кара да си купувате апартаменти в "затворени" комплекси и после да ги плащате тройно чрез такса "поддръжка"
    Смеееех

    Коментиран от #44

  • 5 Ххх

    67 4 Отговор
    България вече не е място за живеене или и летуване. Необразовани престъпници ограбват всекиго. Народът също се изражда при законите на джунглата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Хората не са малоумни, че са си купили! Малаумна е държавата и хората, които са останали в нея! Нали знаеш за 80-то процента?
  • 10 Све

    27 6 Отговор
    ДОКАТО МУТРИТЕ СА НА ВЛАСТ , НА ТАЗИ ДЪРЖАВА 1 ЛЕВ НЯМА ДА ПЛАТЯ ДАНЪЦИ. ТАЗИ ЧЕСТ ОСТАВЯМ НА ТЪПАЦИТЕ
  • 11 мдаа

    39 1 Отговор
    МУТРИТЕ С АНЦУЗИТЕ ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО СЕГА СА КРУПНИ БИЗНЕСМЕНИ НО ЧУЖДЕНЦИТЕ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАЯТ ТОВА.
  • 12 Антони Лазаров

    11 5 Отговор
    ......ХахХа....съжалявам ги много милите ,но все пак ще го преместя
  • 13 гост

    27 1 Отговор
    Това клатене на дребно е отблъскващо за всеки средно интелигентен човек. Няма начин ремонт на басейн да се отрази преустановен достъп на клиентите. За кого е направен тогава? И кой нормален човек ще дава по 20лв на посещение, а за семейство 80лв за няколко часа? Това е пълна лудост, няма как да мине. Затова в Слънчака се продават студия и двустайни апартаменти за под 20-25х.лв, как може да убедиш човек, че е добре да инвестира в имот там?
  • 14 аз съм

    28 1 Отговор
    вече ги има 10 апартамента от планета за продан,ама всеки като разбере че не може да ползва басейни и ресторанти се отказва,иначе си искат 10 евро такса подръжка за кв метър ама за какво е не се знае,после туристите бягали и не искали да купуват тука,ами как да искат разни пишман хотелиери ги цакат здраво
  • 15 Кратун Борисов

    24 1 Отговор
    То хубаво се оплаквате ама... на кого я???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 баш разбирачев на хотели

    16 1 Отговор
    тоя хотел го знам и е на втора линия, така че не са 100м до плажа, а малко повечко, но е близо де... обаче до хотела е плътно застроено... то къде ли не е, но до тоя е отврат... не изглежда като за 5 звезди и все се чудя как така са му ги дали... със сигурност ще му намалят звездите някой ден... просто е въпрос на малко време... т'ва е най-грозният 5 звезден на слънчака! абсолютен бърдак - поне така изглежда! вътре си е кочина! влизал съм и съм ги разглеждал много... без крака оставах все сума години там, та да им ги зяпам бетоните...
  • 19 Димов

    24 2 Отговор
    Мутрите решили да правят бизнес. Бизнесът станал далавераджийство. Свободният пазар, обаче, показва колко им струва акъла на наште далавераджий.
  • 20 Поморие

    23 0 Отговор
    И в Поморие има сума ти и подобни случаи! Яко ги дерат с разни такси купувачите на апартаменти и дори има случаи на загубени жилища заради неплатени огромни такси! Който е умен, отдавна се опитва да се отърве от жилището си в Поморие!
  • 21 банкер

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Разбира се не
  • 22 Решение

    44 1 Отговор
    Ами изхвърляйте си боклуците от балконите в басейна аз ли да ви уча ;)) Каквото повикало това обадило !!! Щом самоволно са решили да си правят промени по басейна без да ви питат и рекетират, като съсобственици и сдлед това ви ограничават достъпа вие също толкова "законно" може да ги побъркате с боклуци в басейна, боя в басейна, аве всякакви неща падащи "случайно" от небето ..,, За съжаление в БГ с простаците можеш да се оправиш само по просташки !! Ся джендърите, ще мрънкат и ще ми сложат минусчета, но преди да го направят да пробват да се оправят с добро и законно с такива мутроподобни простаци !

    Коментиран от #31, #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 матьо

    21 0 Отговор
    Днеска такса за басейни,утре такса за влизане в морето ...и те така...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гледач

    5 11 Отговор
    Повечето чужденци имат неоснователни претенции.Има хиляди примери.
  • 28 Цар Вул

    13 2 Отговор
    Хубава работа АМА БЪЛГАРСКА!!!Затова и хотелите по Черноморието ПУСТЕЯТ!!ЗАЩОТО СА ОТВОРИЛИ ОТВОРИЛИ УСТА КАТО ХИПОПОТАМ ЗА ПАРИТЕ НА ДРУГИТЕ!!нИЩО ЧУДНО!!иМА ОТ КОГО ДА СЕ УЧАТ!!Има един лаф и ще Ви го кажа:Един мъж решил да изкара малко пари и излязъл на магистралата!Тоя оня накрая спрели едни американци и го онодили!!Платили си и си тръгнали!!Ама оня решил,че може да изкара още мъни!Излязъл на другия ден и...отново ония американци!!Да ама този път не спрели,а само намалили и му казали,че не го щат защото е отворил много халката и е прекалено широк от лакомия за пари!!Та
    т,ва е братя българи!!Моят отец/лека му пръст казваше:Сине!Риба,зайци и глупаци нямат свършване!!КАЗАХ!!!!
  • 29 Мнение

    13 4 Отговор
    Заради такива неща хората са измислили съдилищата, ако са сигурни в това което твърдят да си потърсят правата в съда, но не вярвам собственика на комплекса да е действал без правно основание.
    Това може да го разреши само съда, на основание фактите от документите за собственост и договорите за поддръжка.
  • 30 Гифон

    17 1 Отговор
    На власт е МУТРА, какво очаквате.
  • 31 Димов

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "Решение":

    Или продават апартаментите на един катун жипсита, и да видим кой ще ходи да почива в тоя хотел.
  • 32 Дядото

    5 3 Отговор
    ...абе газ до дупка на балъците!!! :)
  • 33 Радо

    16 0 Отговор
    Уелкъм то Бългерия - хев а найс дей!!
  • 34 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Решение":

    Общо взето казваш да се действа, както се случват нещата в България последните 15 години. Наглост, безпардонно поведение и нечленоразделна реч. Това не е решение, това е вече нормалното поведение на огромна част от живеещите в България
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Jack Bauer

    12 0 Отговор
    Наистина крайно некоректно отношение от управата на хотела към клиентите, което е факт не само там, а и по цялото ни черноморие и въобще в цялата ни страна. Повечето се държат като олигарси-монополисти, каквито са и в същност. Но се чудя колко тъп трябва да си че е да си купиш имот с цел отдих и почивка в блок населяван от още 1000-1200 човека, даже и да е с голям и "привлекателен" басейн. Никой вече не зачита природата и морето за истинска почивка.
  • 37 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Чужденците са малоумни":

    Те вече не купуват. Но олигофрените като вас ги чака доста глад, защото тези олигофрени ви вадят хляба! Напиши ми какво произвежда България, освен сервитьори и бармани(не че и те стават )! Иначе много ги разбирате нещата!
  • 38 фен

    7 1 Отговор
    Добре дошли на морето ходещи портмонета.
  • 39 XXXL

    5 0 Отговор
    Българинът има престъпно мислене и не допуска варианта, че пари могат да се изкарват по честен начин. Само схеми, далавери и насилие тегнат над таз територия.
  • 40 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, КАК ДА СЕ ИЗНЕНАДАШ ??? ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Е НА МОРЕТО !!!
  • 41 Софянец

    2 0 Отговор
    Затова от години не ходя по нашто черноморие
  • 42 Libre comme air

    0 0 Отговор
    Може и по лошо да има за тези собственици.. защото в хотел Емералд в Равда много такива собственици най вече от Русия бяха тормозени по най различни начини...увеличаваха им таксите...спираха им тока и водата
    .през сезона не им осигуряваха паркинг... И още много други такива екстри докато ги накарат да си продадат апартаментите на смешни цени..студио купено за 55 хиляди евро се продаваше два пъти по евтино.. така че само басейна да е кусурът...
  • 43 Иве

    0 0 Отговор
    Затова от години не почиваме в бг ами в Турция и гърция и засега ще си остане така.
  • 44 Еладжията на,комплекса,

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "нане":

    Аз поддържам такъв вид компкекс,всички ключове и колите им са,при мене.нямам ядове със никой и 350 лв е таксата,на месец за целият комплекс ,ремонтирам отдстранявам авариии кося ,350 лв .а,бе 65 апартсмента,ми плащат по 5в на месец
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове