Last news in Fakti

18 Юли, 2019 10:52 5 209 28

Двойно ужилване за туристи в Китен: Отменят им резервации, не връщат парите!

  • китен-
  • хотел-
  • туристи

Смяна на собствениците на хотела в разгара на сезона довела до скандалната ситуация

Двойно ужилване за туристи в Китен: Отменят им резервации, не връщат парите! - 1

"Хотел в Китен ни взе пари за резервации, а след това ги отмени. Сега чакаме със седмици да ни върнат парите, за да си запазим места другаде". Това разказа пред TrafficNews възмутен софиянец, който смята да търси реабилитация за провалената му ваканция.

Христо Димов си запазил стая за семейството в четиризвездния " Китен бийч" още преди месец за 20 август. Пратил 600 лева по банков път. Преди три дни обаче му се обадили, че резервацията отпада, но ще му върнат парите като му дойде реда, защото и други чакали.

TrafficNews потърси за коментар управата на хотела. От там обясниха, че крайният срок за връщане на парите е краят на август. Признаха също, че много резервации са отпаднали и затова разплащането с отпратените туристи било "малко сложно".

Екипът ни научи също, че причината за създалата се ситуация е смяна на собствениците на хотела.

Поредното разочарование за родни туристи, решили да изберат родното Черноморие, идва само броени дни след скандала в Слънчев бряг, където управителят на хотел "Премиум" Иван Тодоров се опита да ритне и изгони туристки от Израел, които разказаха за скандала пред всички телевизии в родината си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    66 9 Отговор
    Черно море, много е добре... Хепатит А, опит за бой по чуждестранни туристи, лъжа и измама с резервации... Даааа, много е добре да не ходиш там...
  • 2 Хотелиера с мекия

    54 8 Отговор
    Както казва новия народен фолклор "По-добре да буря на Халкидики отколкото обслужване на Черно море"
  • 3 Каварна

    24 33 Отговор
    Г-н Михайлов, вие еврейн ли сте, за да браните така упорито еврейските отрепки, дошли да плюват рецепционисти, да обиждат и да блъскат български хотелиери? За колко шекела продадохте майка и родина, в случай че не сте еврейн?

    Коментиран от #7, #9, #11, #16

  • 4 Бай

    44 3 Отговор
    Не ходете на българското лайноморие под секва са с чадъри паркиране обслужване чистота такси зони и селения
  • 5 бачо

    43 3 Отговор
    Цяла зима пазя диета да се вталя и отивам на нашето море и хоп изненада,то няма хора :)

    Коментиран от #6

  • 6 Оня с рикията

    30 1 Отговор

    До коментар #5 от "бачо":

    Па нема и да има. Оно ората се пренасочиа накъде планината. Я имам госте чак от Русе, а съм у едно село до Враца, дека гледам конье за разодка. Таа година не можем да се оплачем. Нема да кажем колко сам изкарал оти Горанов че ме нападне.
  • 7 Миризлив пор

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Каварна":

    В Каварна поради липса на явно изразени "нови бизнесмени" и наплив на туристи или по-точно липсата им качеството на обслужване не е станало като "поточна линия" и на туриста не се гледа като на сексуален обект.
  • 8 Гост

    19 1 Отговор
    седиш си собственик на хотел и решаваш в средата на сезона да го продадеш?
    до нас магазина смени 4 собственика за 5 години и продавачите са едни и същи, никой не разбра.
    Явно там бягат с парите на депозитите от резервациите.
  • 9 El Torro

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Каварна":

    Какво значение има каква е националността на клиента?, той така ще се държи и към българи когато нещо не му изнася. Пълна пародия са тия хотелиерчета. Без никакво образование в тази насока. Държавата барем да им организира курсове ежегодно, да ги образова.
  • 10 дфсдгфф

    19 3 Отговор
    И с какъв акъл е резервирал на черноморието, сигурно и той се пита същото сега.
  • 11 Димов

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Каварна":

    Мутренските бизнесмени и бетонните им цирей, върху природните ни красоти, не са ни майка, ни родина, че да се изказваш така. Не бъркайте свободният избор на клиента с патриотизъм! Евтин опит за манипулация, издаващ нечисти намерени и гузна съвест.
  • 12 Каварна

    14 12 Отговор
    Г-н Михайлов, въпросче. И вие ли, като отидете в някой хотел да се настаните 2-3 часа по-рано от обявения час, плюете като камила по рецепционистките, в случай че не могат да ви осигурят стая на секундата, в която сте отишли? Цялото семейство вадите iPhone-ите последен и предпоследен модел, нареждате се в кръг като за хорце и започвате да снимате, коментирайки колко лош е хотела и обслужването, докато някое от женските (например дъщеря ти) не заблъска с юмруци лошия собственик на хотела, задето не ви настанява веднага. Ако и на бара ударите по една бира без да си я платите, направо пък ставате черешките на сладоледа, братче... Якудза гангстерс на море!

    Коментиран от #15, #19, #25

  • 13 Кратун Борисов

    20 0 Отговор
    Тез пишман хотелиери не спряха да си серат в паницата!! Ами фалит и тва е!
  • 14 Радо

    16 4 Отговор
    По Закона за Задълженията и Договорите, щом е платил 600лв. капаро, трябва да му върнат 1200лв., така че да съди хотелът да му върне 1200лв.
  • 15 Миризлив пор

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Каварна":

    Господине, ако наистина сте от Каварна вече съм ви отговорил къде са разликите между обслужването на север от Емине и на юг. Не защитавам евреите или оплювам собствениците, но да се стигне до там понякога си има и причини, обикновено проблем е човешкия фактор с непознаване на туристите или езика което се стига до сблъсъци. В случая единствената защитна реакция на туриста е да заснеме какво се случва за да се защити.
  • 16 hienata

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Каварна":

    Българин съм, но подобни фашизоидни изказвания ме дразнят. Какво са виновни евреите на неграмотните рецепционисти и управители, две думи на английски не научихте. Обясни човешки,на разбираем за клиента език и всички са доволни, но не. Крясъци (клиента не е глух, не ти разбира глупостите), нерегламентирани такси (дране). Алоооу, я отиди в Израел да видиш обслужване. Не случайно казват, че евреите са измислили търговията, знаят как да ти вземат парите, така че да мечтаеш да се върнеш отново. Тук ,неграмотни псевдо бизнесмени искат да забогатеят за ден. НЕ СТАВА!!!@
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    9 1 Отговор
    А бе пич, с какъв акъл правиш резервация по-рано, отиваш на момента, и без това всичко е празно...!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 до Каварна

    8 3 Отговор
    По колко ви е бирата на бара.

    Коментиран от #23

  • 21 българин

    12 0 Отговор
    Не са стигнали до морета и вече са одрани,представете си ако бяха стигнали.
  • 22 турист

    11 2 Отговор
    Не стъпвам на родното море и ми е много добре.
  • 23 Галена

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "до Каварна":

    Не ми задавай неудобни въпроси
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове