Last news in Fakti

24 Юли, 2019 21:16 1 844 32

Горанов и Каракачанов отговориха на президента

  • каракачанов-
  • горанов-
  • румен радев

Институциите трябва да говорят помежду си, а не през медиите, каза Каракачанов

Горанов и Каракачанов отговориха на президента - 1

Дебат да се превръща в популистки, вместо дебат за нацията е неприемлив. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на извънреден брифинг пред централата на ГЕРБ, съобщава Нова телевизия.

„Не съм съгласен с аргумента, че няма дебат. Още преди да стана министър на отбраната, т.е. от края на април 2017 г. тече дебатът. Това е тема, която многократно се е разглеждала. Не виждам какво ново може да се каже в този дебат. Няма абсолютно никакви скрити задължения.

Няма допълнителни договори и споразумения, които да бъдат подписвани до получаването на самолетите. В 19 страници сме описали всички казуси, които са възникнали. Описано е и, че няма допълнителни разходи”, каза министърът на отбраната на Красимир Каракачанов.

"Институциите трябва да говорят помежду си, а не през медиите”, беше категоричен той.

„Проследихме позицията на президента. Мотивите са легални, но нелегитимни“, заяви министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на позицията на президента Румен Радев, относно покупката на изтребителите F-16.

„Мотивите, че липсва дебат, са неверни. Не мога да упрекна нито българската, нито американската страна. Твърди се, че има скрити договорки между двете правителства на държавите. Няма такива“, каза още Горанов. Той обясни, че сделката е публично достояние от две години.

Финансовият министър също така попита държавния глава дали ще върне закона за изменения в бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРкаскет

    15 45 Отговор
    Пилота да слага ушанката и да излита към Сибир и да не са връща

    Коментиран от #11

  • 2 Гост

    30 4 Отговор
    Каквото и да си говорим,преди всичко говорим за пари!
    На един не му достигат стотинки да си купи хляб,а на други да си купи самолет.
    Въпрос на гледна точка.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 3 az da vi

    39 14 Отговор
    30 Годишните МИГ 29 са по добри от американските боклуци. За какъв чеп са ни и къде е народа? Спи ли? Изнудват ни, крадът ни и ние си траем. Егати и народа прост!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 4 Йосарян

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не. Говори се сфери на Влияние. Мислиш, че тия дето грабят 30 годин са бедни. Просто са послушковци на хамерика. РанЪп преизпълниха. И стратегията за автоГеноцид е явна. А цецу Закуси ли?

    Коментиран от #12, #23

  • 5 Име

    32 5 Отговор
    То па вие едно.говорене му правите! Хората ви казват, че не е нормално да плащате предварително цялата сума и да чакате 4 години за първа доставка, и то без никакви отстъпки, а вместо това с 30% по скъпа цена от на словенците, а вие какво отговаряте на това?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Йосарян

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "Йосарян":

    Добре! С тия 8 бангии Кой ще Спрем? Или си вярвате, че нато ще ни защити? Който и да е за по малко от 24ч ни е взел. А бг армия има само по Гергьовден.
  • 13 462

    26 2 Отговор
    Не е ли по-добре бездомника да замълчи. При този скандал с НАП вече трябваше да си е подал оставката. А и да не говорим за субсидиите, които за първите 6 месеца на годината пак са 11 лв
  • 14 Няма начин

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "България е във НАТО и ЕС":

    някой да се уреди за подлога, тъй като всички места за подлоги са заети отдавна от говеждите подлоги. 😉
  • 15 Какво като сме в ЕС и НАТО

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "България е във НАТО и ЕС":

    На турците какво им каза НАТО като сгафиха с руския самолет (вероятно по краварско нареждане) - оправяйте се. На кипър и Гърция НАТО нещо помага ли им като се разправят с турците? Не, оставят ги жертва на по-големия интерес. А като сме в ЕС, някой мисли ли че оставаме без работна ръка? Не, точат ни я да работят за тях? Като си харесаха превозваческия ни бизнес, нещо спря ли ги да си гласуват „пакет мобилност” както им е изгодно, че да могат да вземат хляба на.нашите фирми? Не, приказките за свободни пазари и конкуренция ни ги пробутват само кохато трябва да ни смучат. Аре мерси за ЕС и НАТО
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кенеф нюз

    21 2 Отговор
    Публикувано във Факти: "Институциите трябва да говорят помежду си, а не през медиите”, беше категоричен той ( Горанов). Това е начинът мнения различни от това на управляващите да не стигат до хората. Суверена в случая само плаща сеира, с една дума демокрация.
  • 18 българин

    19 3 Отговор
    Горанов и Каракачанов по-добре да се приготвят за столчето-електрическото де!
  • 19 народ

    15 5 Отговор
    Какви юнашки чеда е раждала майка България,но те винаги са затривани от такива политици като тези!Народе,жив ли си или те няма?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Rado

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "az da vi":

    Сигурно и 30 годишния Москвич е по-добър от американските и европейските боклуци коли. Къде е народа, спи ли? Защо не купува руския Москвич, а си дава доброволно парите за други боклуци.
  • 22 Йоргус ( Георги)

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "Бачо Киро":

    Нищо от възможностите на Вайпъра не са отрязани, просто управляеми те ракети въздух - земя не са поръчани защото в момента не са нужни. Системата за прицел въздух - земя обаче е налице. Най - важното е че ще има AESA радар и насочвани от шлема AIM 9 X block 2 ракети от последно поколение въздух - въздух, среден и близък обхват, които могат да поразяват с 100% точност въздушни цели дори зад самолета. Става въпрос за вражески самолети и ракети, включително земя-въздух, като С-400. Да кажеш че Ф-16 блок 70 е с отрязани възможности, защото няма в момента даден боеприпас е все едно да кажеш че чисто нова ловна пушка,,, Бенели" (като моята) е с отрязани възможности защото съм на лов за птици и не съм взел,, бренеке"!

    Коментиран от #24

  • 23 Йосарян

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Йосарян":

    За Чиста и СВЯТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!
  • 24 СссереМ

    5 9 Отговор

    До коментар #22 от "Йоргус ( Георги)":

    Какво му обясняваш на тоя индианец, колкото и да им се обяснява, все ще реват че бойко,станишев или някой друг е виновен за жалкото им съществуване.

    Коментиран от #25

  • 25 Бабина Трьтка

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "СссереМ":

    И ти сьществуваш жалко. Дори и ника ти напомня за капеесеско следбанкетно творение.
  • 26 ОПГ ГЕРП

    6 1 Отговор
    Да направим Америка отново богата. Ами че нали те ни крепят на власт?!
  • 27 Самальотчик

    5 0 Отговор
    Ба-ха-ха-ха, говедофилите нямали прецедент :)
    Дано скоро да нямате и министер-пръцедател!!!
  • 28 Реалист

    3 1 Отговор
    Горанов, когато миг_29 се изработва ха в бг по соца. Ти сигурно си бил сперматозоид още. И щото Нигерия са по прости от нас, още ги имат. Ти виждал ли си миг 29 да излита. Тръпки те побиват.тези самолети дето ги купувате американците да хвърляли бомбите си от тях над София. Сега вече стават да торите нивите.
    И кой си ти че ще решаваш и разполага с касата на българският народ. Хазната не е на баща ти. Днес си тука утре те няма. Алчността погубва човека. Като те гледам как се хили. Вече си за доктор тралала.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бай пенчо

    2 0 Отговор
    кой извинете е горанов че да влиза в диалог с Президента? министър от кабинета, т.е. както казва другото нещо данаил кирилов - няма нивото за дебат по въпроса. нивото го има борисов, но той си трае и има защо. сделката е данък за американците и е позор за България. цената и условията са неприемливи и русофобски плювки не са аргумент.
  • 32 цвцв

    1 0 Отговор
    2мата некомпетентни да си затворят ----
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове