27 Юли, 2019 20:19 3 304 53

Ясен Тодоров: Които се страхуват от закона роптаят срещу Иван Гешев

  • ясен тодоров-
  • иван гешев

Ние считахме, че кандидатът трябва да е от нашите редици, каза следователят

Ясен Тодоров: Които се страхуват от закона роптаят срещу Иван Гешев - 1

Мога да кажа, че донякъде ме изненада единодушието на номинацията на Иван Гешев. Такива номинации могат да правят само членове на съдийската колегия и правосъдният министър. Прокурорската колегия стигна до това не спонтанно и в последния момент, а с поредица от действия и най-вече среща с камарата на следователите, като в общи линии беше очертана визията на кандидата. Тази кандидатура напълно се припокрива с профила. Крайно време е главният прокурор на България да бъде излъчен от прокурори, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 следователят Ясен Тодоров.

Ние считахме, че кандидатът трябва да е от нашите редици. Всеки започващ сега тепърва работа може да се надява, че ако работи професионално може да стигне до тук. Иван Гешев е много добър стимул, защото той е започнал от много ниско ниво. Не знам дали ще бъде предложена втора номинация. Това е само началото на състезанието, за Иван Гешев има 11 човека гласували, но има още 6, които трябва да убеди в положителната визия и качествата си, каза още той.

„Демократична България” са хората, които правят рекет и тормоз върху легитимен орган. На българските граждани трябва да им е ясно, че не улицата избира главния прокурор. ВСС не се състои от случайни хора, които са срещнати по улицата. Самата кандидатура е доста подкрепена от много хора. В крайна сметка с действията си прокуратурата засяга много икономически интереси. Концепцията на настоящия главен прокурор е изпълнена и тя действа. Над 95% от вкараните обвинителни актове, завършват с присъди. Тези, които попадат под ударите на закона, най-много роптаят срещу Иван Гешев. Един много положителен факт в неговата работа е, че си влиза като обвинител в залата по делата срещу КТБ. Той е запознат с това дело и съм го чувал да казва, че не може да бяга от отговорност, заяви Тодоров.

Бих дал съвет на Иван Гешев - трябва въпреки помията, която ще се излее върху него, да бъде равно отдалечен от всички обекти, както и да прилага закона в цялата му строгост, каза още следователят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философа

    97 6 Отговор
    Явор подлогата ако не знаете!
  • 2 СоцБоц

    98 7 Отговор
    Поредния Герберастки лизач,да заработи някой лев
  • 3 Centurion

    95 10 Отговор
    Силно се надявам протеста в понеделник да е доста по масов и да е начало на нещо ново!!!Гражданите трябва да заставят Мафията да преосмисли своите щения!

    Коментиран от #16, #37

  • 4 Сера Стата

    81 6 Отговор
    Ако тоя олицетворява закона, то Тиквата е лингвист
  • 5 среднощен

    63 4 Отговор
    Винаги ще има недоволни..! Въпросът е, че хората на такива позиции трябва да се ползват с доверието не само на "гилдията", но и на обществото..! Да спечелиш доверието на обществото" е по-трудната част от "задачата"..!!

    Коментиран от #7

  • 6 Санкция

    77 6 Отговор
    Кога гешев в спазвал закона? Той само може да подправя доказателства , да лъже и да изпълнява поръчки на пеевски и борисов

    Коментиран от #38

  • 7 Бачо Киро

    38 2 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Тъй де, ма тея слуги що мислиш, че ги е еня? Те не са там да служат на обществото.

    Коментиран от #14

  • 8 Алфа Ромео

    65 6 Отговор
    Г-н Гешев прави изказвания недопустими за прокурор, дава излишни квалификации и мнения за хора които не са му удобни. Забелязъл съм че колкото по-неудобни въпроси му задава Диков толкова по-големи глупости говори и се злепоставя сам, направо го изкарват извън обувките му неудобните въпроси, личи му от километри. От този човек не може да се очаква справедливо правосъдие, работата му не е чиста, изписано му е на лицето и не може да го скрие, не е честен нито пред хората нито пред себе си!

    Коментиран от #39

  • 9 Да попитам

    26 7 Отговор
    Къде е сороснята-б.поповци, разни с коне и без, тръмпове-мръпове,разни ф-ки и всякакви други Соросоидни боклуци да застават на амбразурата и да обясняват колко е "честен" Гешев?

    Коментиран от #29, #40

  • 10 Мара пунта

    28 3 Отговор
    Каква почтеност лъха от този човек. Пък и професионалист - позна че новия г.прокурор нямало да бъде жена.
  • 11 Гештапо

    39 6 Отговор
    Започнал от много низко ниво….и с лизане на мутренски… .излетя в космоса. Справедливостта и закона на българската тетитория са недостижими, но маловажни
  • 12 Песимист

    21 7 Отговор
    Едшнодушно по комунистически, бъдещият Вишински!

    Коментиран от #41

  • 13 Шиши

    39 3 Отговор
    Канал3 е телевизия на Шайката, доверие 0.
  • 14 среднощен

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Това, най-вече, е техен проблем... Изчерпват доверието на електората по средата на мандата и - чао..!? Трябва да се научим да спазваме закона и да имаме гражданска "чувствителност" за проблемите в България..! Най-после трябва да разберем, че Суверенът е Народа..! Но народът трябва да влезе във "зряла възраст", за да разбира правилно правата и задълженията си и най-важното да не позволява да го манипулират..!!
  • 15 Матей

    10 4 Отговор
    Не Вишински,а Дзержински,Феликс Едмундович.Ти само го виж как изглежда и каква служба е заемал досега за да си помислиш как ще спазва фашистките закони като Химлер,Хайнрих,може и Хайдрих.

    Коментиран от #21

  • 16 До Явор

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "Centurion":

    До Явор 11 прокурори единодушно вся власт саветами страх и нищо друго как така завършил милиционерски училище работил като чинги се издига на върхът няма ли някой завършил Софийски университет знаем кой приемаха в Симеоново БОЛШЕВИКИ тоя ще е първия главен Прокурор който ще си подаде оставката под давление на ЕВРОПА

    Коментиран от #51

  • 17 Мики Маус

    23 3 Отговор
    Ясен ибрика!
  • 18 Очния кабинет

    25 3 Отговор
    Канал 3 не е онзи канал 3 от преди години! Камал 3 го купиха защото беше не удобен!!!
  • 19 4444

    14 2 Отговор
    Не е ли по точно да се каже, който се страхува от Гешев, го поткрепя.
  • 20 4444

    10 2 Отговор
    Не е ли по точно да се каже, който се страхува от Гешев, го поткрепя.
  • 21 ???

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Матей":

    Направо си отива към" Култ към личността".По рано един с шлифер така се разхождаше из всички телевизии- беше като клониран из цялата страна.

    Коментиран от #42

  • 22 Денерис Таргериан

    25 1 Отговор
    Самозабравили се бандюхи и техните слуги!
  • 23 1234

    28 3 Отговор
    Прокурорите са на Пеевски, следователите са на Пеевски, ВСС е на Пеевски, министърът на правосъдието е на Пеевски. Проклети да сте всички, подлизурковци на Пеевски!
  • 24 9689

    17 1 Отговор
    Ясене,много си тъмен.
  • 25 гост

    20 3 Отговор
    ГЕШЕВ Е ОТ БОИКОВАТА ШАЙКА! СИЦИЛИАНСКАТА ДА ЯДЕ ПАСТИ ПРЕД ГЕРБЕРАСТКАТА!

    Коментиран от #43

  • 26 човек

    21 2 Отговор
    Ясенчо , я вземи си избърши нослето , стига подсмърча- невъзпитано е !!!!
  • 27 тг 67

    19 1 Отговор
    България се напълни с лизачи и нагаждачи за десет години. Хора калинки, хора които за да се запазят службичкат със заплаткта могат да продадат достойнството си ако го имат и Родината си. Затова сме падали и под робства.
  • 28 Кой68

    23 2 Отговор
    Щом и този го възхвалява?Трагедия с кошмарни последици ще е:Гешев-гл.прокурор и Я.Тодоров зам.гл.прокурор и като сложим и правосъдния министър😱😱😱😱😱😱😱
  • 29 Да ти кажа

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да попитам":

    и аз се чудя къде са тия герберски дупед@вци и миризливи 💩 ?! 😀
  • 30 Владо Черноземски

    2 0 Отговор
    Следващия Банев ще е Радев........
  • 31 Усмивката

    14 1 Отговор
    Това не е законова държава а авторитарна. Страх има и той е от все по наближаващият режим на репресия. Приватизация на всички институции от една шайка улични крадци.
  • 32 Западните Балкани

    10 1 Отговор
    Истината е, че няма усещане за справедливост. Има обвинени и осъдени, но не тези, които най-много нарушават закона. Малък пример е Цветанов, Цецка, този дето на някакво КОПИТО, дето е нарушил закона. Защо Гешев и началникът му не са взели мерки спрямо тези хора? Това е големият проблем. Гешев закриля корупцията икражбата на народна пара, а че е осъдил неудобните не ни грее. Трябва справедливост.

    Коментиран от #44

  • 33 Значи "Бивол" и "Да България"...

    8 1 Отговор
    ... се страхуват от закона ли? Колкото и да се чешеме, наглостта и престъпника никога не могат с думи и факти да се оборят. Тояга трябва да хванем ние народът след 500г турско робство и да ви натикаме по затворите начело с главатарите и кукловодите ви. Тояга трЕбе, щото дори изборните резултати манипулират. Тояга народе. На следващите протести всички да сме там заедно, сплотени от желанието да сме истински българи и да живеем ние и децата ни в една истинска България, непозволявайки повече на прости нагли и аморашни престъпници да мачкат нас и децата ни!!!
  • 34 onq s konq

    0 1 Отговор
    Искам Ясен Тодоров да ме чука в задника
  • 35 Истината

    6 1 Отговор
    НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ БАНДИТИ И ИЗМАМНИКИ. ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗАТВОРА .ЛОШО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ ПРАТИ ТАМ.ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ.
  • 36 Истината

    5 1 Отговор
    НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ БАНДИТИ И ИЗМАМНИКИ. ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗАТВОРА .ЛОШО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ ПРАТИ ТАМ.ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Nik

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Санкция":

    Дай един пример.че Гешев е нарушавал закона,"мутро"долна!Скоро ще дойде и твоето време!
  • 39 Nik

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Ромео":

    Много добре си отговаря човекът!Готви се скоро да те подпукат скоро неговите хора!

    Коментиран от #50

  • 40 Nik

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Да попитам":

    Ще видиш,как Гешев скоро ще ги подпука всичките и ще подвият опашка!
  • 41 Nik

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Песимист":

    Скоро ще ти се разкаже "играта"!Конфискация на цялото ти мутренско имущество!
  • 42 Nik

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "???":

    Скоро ще ти се разкаже "играта"!Конфискация на цялото ти мутренско имущество!
  • 43 Nik

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Скоро ще ти се разкаже "играта"!Конфискация на цялото ти мутренско имущество!
  • 44 Nik

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Западните Балкани":

    Скоро ще ти се разкаже "играта"!Конфискация на цялото ти мутренско имущество!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Смешки

    6 2 Отговор
    Гейшефф и закон е цинизъм!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Алексей

    6 1 Отговор
    Аз се страхувам повече за закона с такъв прокурор
  • 50 Алфа Ромео

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Nik":

    Нищо чудно, в БГ няма нищо невъзможно вече, това е страната на неограничените възможности за силните на деня и страната кошмар за кокошкаря за които няма прошка...
  • 51 Трето общежитие

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "До Явор":

    По времето когато е завършил в Симеоново преподаваха същите преподаватели от СУ.Както и голяма част от приетите факултет Държавна Сигурност преминаха именно в СУ и по късно станаха председатели на съдилища .Не малко са и адвокати.А в Симеоново тогава се влизаше по трудно от СУ в специалност право мъже
    Освен това имаше рабфак, а после не малко активни партийци завършиха право и сега се правят на десни
  • 52 Хитлер

    0 0 Отговор
    Гешев е юрис колкото Цвъки - от рабфака на меверето 😁😁😫😫
  • 53 цвцв

    0 0 Отговор
    гербераса ясен голем защитник,абе ам-- сляп ли беше каква режисура направи с ИВАНЧЕВА и ПЕТРОВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове