Last news in Fakti

5 Август, 2019 11:47 9 996 35

Защо софиянец подарява колата си? ВИДЕО

  • кола-
  • автомобил-
  • софиянец

Ников и неговото семейство са пътували с колата из цяла Европа

Защо софиянец подарява колата си? ВИДЕО - 1

82-годишният софиянец Мишел Ников подарява колата си, а към него дава и комплект зимни гуми, разказва „Нова телевизия“.

Мишел Ников толкова обича колата си, че ѝ е отделил място в мемоарите си, но заради възрастта си решава, че е време да престане да шофира.

„Човек трябва да се съобразява с възможностите на колата, преди да си проличат неговите невъзможности“, казва 82-годишният столичанин. Изискванията, за да получите колата са новият шофьор да поддържа автомобила и да не го кара със 100 км в час на втора скорост.

Ников и неговото семейство са пътували с колата из цяла Европа. „Моя мила количке, на новия собственик служи така както си служила на мен“, пожела той. Неговата майка се отказала да кара кола на 73-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    5 95 Отговор
    Ами щото е разбрал, че не може да му вземе на Опелака и един лев, след това разтриване из цяла Европа. И това, че километража не е превъртян да го разправя на шапката ми! Няма стара кола в тази скапана държава с реални километри. Върнал е 750-те хиляди на 280 хил. и я подарява като "безпроблемна". Какъв цинизъм и ирония, нищо ново под слънцето.....

    Коментиран от #3, #4, #14, #20, #25, #26, #31, #33

  • 2 ДДРОнег

    19 5 Отговор
    Е, на кого ще я подари? Ако няма конкретни хора за избор, т.е. познати , ще има много кандидати :) . На мен дали ще склони да ми я подари :)
  • 3 Към Дървения философ

    87 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Джак Ма, основателят на Alibaba е казал: " Най-трудно се задоволяват бедните. Ако им дадеш безплатно, мислят че е капан. Ако им кажеш, че е малка инвестиция, те ще кажат, че не може да се изкара много. Кажи им да вложат много, ще кажат няма пари. Кажи им да опитат нови неща, ще кажат нямат опит. Кажи им това е традиционен бизнес, ще кажат трудно е да се пробие. Кажи им, че е нов бизнес модел, ще кажат че е МЛМ. Кажи им да отворят магазин, ще кажат, че е заробващо. Кажи им да стартират нов бизнес, ще кажат, че нямат познания. Те имат нещо общо: Обичат да се допитват до Гугъл, да слушат приятели, които са също толкова отчаяни като тях. Мислят повече от Университетски преподавател и правят по-малко от слепец.
    Просто ги попитай, какво те могат да правят. Няма да могат да отговорят. Моето заключение: Вместо сърцата ви да бият по-бързо, защо просто не действате малко по-бързо; вместо да мислиш за нещо, защо не направиш нещо. Бедните хора се провалят поради една обща черта: Целия им живот е свързан с Чакане."
    И така, какъв човек сте?

    Коментиран от #9, #32

  • 4 стоян георгиев

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    братле, топло е .иди на лекар.
  • 5 Защо

    1 15 Отговор
    Защото е Форд?

    Коментиран от #7, #22

  • 6 Гост

    46 1 Отговор
    То па човек не може и колата си да подари, се че се намери некой ПРОСТ българин, като номер 1/гостилничаря/, да го препсува и да изръси тъпотиите, дето е изръсил

    Коментиран от #18

  • 7 Бачо Киро

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Защо":

    Когато изказваш мнение за автомобил, добре е поне да знаеш каква е колата. Един бастуняк нарича Astra G... Форд... И претендира мнението му да е адекватно...
  • 8 123

    1 7 Отговор
    тука ще има бой, може и изтрели
  • 9 Бачо Киро

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Към Дървения философ":

    +10000 за коментара.
  • 10 Гостилничаря

    7 13 Отговор
    И така, Джак Ма е просто поредният богопомазан партиен функционер, натрупал милиарди на гърба на милиард работливи мравки, благодарни получаващи трохи колкото да оцелеят до следващия работен ден. Няма абсолютно никаква разлика между него и нашите Домусчиеви, Божков и др., дивият комунизъм и на Марс пак ще си е същият. Това, което светът вижда и чете за Ма и останалите като него е това, което пропагандата услужливо е сътворила. Това е все едно да вярваме, че Бил Гейтс е спечели честно милиардите си, като е напуснал Станфорд и започнал в един гараж като честен американски гражданин, имащ единствено вярата в собствените си възможности и бъдещето. Не мисля, че трябва да вярваме дословно в пророческите думи точно пък на тези хора. Това, което те никога не са имали е пот на челото, със сигурност. Така че, как да Ви кажа, определено не считам коментара Ви за имащ някаква връзка с моя. По отношение на паралелите Ви между стереотипа от думите на Ма и мен, мога да Ви кажа единствено, че в момента имам, вярно малък, но стабилен бизнес, базиран на здраво учене и работа, самият аз се определям като човек, който знае какво иска от живота и как да го постига, главно защото нямам вуйчо владика и баща ми не е полковник от ДС. Първият ми коментар не е базиран нито върху стереотипа на мислене от цитата, нито пък дава предпоставка за аналогии между мен и същия. Написаното от мен е на базата на всекидневието в тази полудържава, на еднообразието и баналното стереотипие в пробле

    Коментиран от #23, #27

  • 11 👍👏🍀

    2 1 Отговор
    Ами да я подари на мене!
  • 12 Гостилничаря

    2 11 Отговор
    Факти, освен че триете неудобни коментари, на всичкото отгоре и полето ви за отговор е с ограничено количество символи!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Има такива коли

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Имам един Сеат Толедо 1995 г. В момента е на 260 хил. Лично го купих от германеца на 110 хил., когато гурбетствах и се прибрах с него в БГ. Моноинжекция с АГУ, желязна машина като окачване и мотор, частите са безумно евтини. Зимата сутрин на -20 палиш, тръгваш и те вози. Но е пътник към Надин заради ръжди по праг и врати.

    Коментиран от #17, #28

  • 15 Гостилничаря

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Петко":

    Петьо, Петьо изчакай да ти дам салфетка да си обършеш пяната! Някой казвал ли ти е, че директното безразборно използване на цинизми е признак за слабост и дезориентираност в конкретната проблематика. И че трудно се отличаваш от псуващия циганин от боклукчийския камион на улицат, мммм!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Няма какво повече да се каже

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Той гостелничаря е фен на ГЕРБ.
  • 19 vasik atanasova

    14 0 Отговор
    този човек не е слушал чалга
    а е слушал френски италиански и испански песни в нея
    малко са такива хора като него
  • 20 vasik atanasova

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    негативен и отчаян си
    колата си е добре
    и винаги може да е продаде
    човека си прави кефа на душата да е подари
    и да направи добро дело на 82 г е
  • 21 Има такива коли

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гостилничаря":

    Ами сам си открил причината - дупнишка морга. Вероятно е на 200+ хил. И 1.4 мотора е слаб.
    Моята е 1.8, GLX - всички екстри за времето си, централно заключване, климатик, 4 ел.стъкла. За 150 хил км само обичайните консумативи, сменил съм съединител 2 пъти, амортисьори 2 пъти, дребни ремонти по мотора, алтернатор, и стартер. Колата се кара нонстоп и се сипва само качествено масло.
  • 22 годечанин

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Защо":

    абе ти луд ли си или обувките те стягат , кьде видя форд , като това е модела от полицейските астри, форд било ,лумпен
  • 23 Мда много си тъп и го знаеш

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гостилничаря":

    Май не знаеш кой е Джак Ма, значи си от простите май май:-)

    Коментиран от #24

  • 24 Гостилничаря

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мда много си тъп и го знаеш":

    Приятелю, май не си прочел нищо, караш през просото, същия си като Петко и ти. Да сипеш директно обиди и псувни е явен признак на ниска култура и неориентираност, за теб и такива като теб социалното доказателство (прочети какво значи) е най-важният ориентир в една дискусия. Наличието на такива като теб е най-важното за такива като Ма, голяма част от милиардите му са дошли от експлоатацията на стадни животни като теб. Това, че не ти стига багажа да надигнеш глава над стадото и да се огледаш онези отгоре накъде те водят, си е твой проблем. В бизнеса си аз също донякъде използвам проблемите на хора като теб, това е неизбежно. Бъдещето принадлежи на хора, които разчупват стереотипа и търсят различното във всеки аспект на живота. Всички останали, които живеят скучното, едообразно и роботизирано ежедневие, водят се по думите на пастирите си, просто чакат да им мине живота. Такива, като Ма са го разбрали това - за разлика от такива като теб.....
  • 25 Random

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    На бащата турана още няма 170 хил. а е 2007г. Взет е върнат от лизинг на 30хил
  • 26 Нали

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Комунист си, та дрънкаш...!!! Отдалеч ти личи!
  • 27 Санчо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гостилничаря":

    Злобата ти е неизчерпаема! Сталинска!
  • 28 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Има такива коли":

    Ако беше ВОЛВО С40-1.8 бензин пълна инжекция, нямаше да има ръжда, но пак ще е пътник защото е непродаваемо. На скраб дават 300 лева !!! Затова сега автомоболите ги ПРАВЯТ да гният и да се развалят и да се купуват нови !!!
  • 29 гражданин

    3 0 Отговор
    много добър човек и пример за народа.. този който ще вземе колата сигурен съм че ще надуе чалгата и ще му е... мамата на колата
  • 30 Мила

    4 0 Отговор
    Нещо позитивно и заслужаващо респект! За всички "хейтъри", хора гледахте ли клипа? Видяхте ли човека как борави с думите и чухте ли какво каза?
    За него колата може да е доста ценна, въпреки че е стара, а все пак хората които биха се свързали и попитали за возилото ще се разват и ще са благодарни.
    Така де като деца на всички са ни подрявали стара дрешка или играчка и сме се радвали, и ние и родителите ни...
  • 31 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Веднага щяха да я лъхнат тази кола за поне 2000 лева, тва е здрава и евтина за подръжка кола.
  • 32 Джентълменът русофил

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Към Дървения философ":

    А защо измервате успеха или провала с пари или с тяхната липса? Хрумвало ли ви е, че бедните може да са бедни не защото не могат да забогатеят, а защото просто презират богатството? Мъдрите хора знаят, че многото пари и власт вървят ръка за ръка с големите проблеми. Ако не вярвате, питайте Цветанов.
  • 33 за хейта

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостилничаря":

    Хареса ми отговора с цитата на Джак Ма! Независимо дали бизнесът ти е “стабилен” ти си Беден приятелю! Духовно беден и ще останеш такъв до края. Ти си изтъкан от злоба, завист и негативизъм. Докато хората не се научат да се радват и оценяват позитивните жестове на другите, както и успехите им, няма да се получи нищо. Ще си седиш на чаша ракия с приятелите си и ще плюеш по правителства, по хората, които са по-успели от теб и срещу тези, които са усмихнати. Защото самия ти не се усмихваш и смяташ, че всеки на тоя свят е виновен за неуспехите ти или за това, че не можеш да си като щастливците. Да си жив и здрав! Дано някой ден прочета за теб, че си подарил шоколад на някое дете, просто защото родителите му не могат да си го позволят.
  • 34 леопард на егрек

    3 0 Отговор
    само да него подари дядото на някои циганин,защо ще му мамката разкатае за норматив време , тази кола има изстория ,пропатувала по света , ако я барне мангало и качи братчедите и жена му с чаветата и магарето в багажника ,и после гледаи кво става , ще го разтеглят тоя опел като акордеон, за това хубаво да си помисли стареца на кои да го подари.
  • 35 РУ към ГЩ

    1 0 Отговор
    Ами защото платения лизач и комплексар Румен Бахов е измислил начин да направи лятно турне с колата, за да си вдига рейтинга... Това е поредния ПР на Нова. Представяте ли си поредната чалгарщина - ще обикаля България, за да избират на кого да я дарят..... Смях и резил...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове