5 Август, 2019 16:48 3 756 14

В София – 100% асфалт върху целия парцел

  • софия-
  • озеленяване-
  • застрояване-
  • асфалт

Продължаваме да живеем в мръсни градове, направени по красиви чертежи

В София – 100% асфалт върху целия парцел - 1

Грозната истина за озеленяването в Столична община - 100% асфалт върху целия парцел. По Общия устройствен план за тази зона Жс (средновисоко жилищно застрояване) се изисква минимум 35% от площта на всеки имот да бъде озеленена и минимум половината от това озеленяване да е с дървета!

В София – 100% асфалт върху целия парцел

Това припомнят от Камарата на архитектите в България (КАБ).

В София – 100% асфалт върху целия парцел

КАБ отдавна настоява контролът да бъде в реалния свят, а не на "папките", както е в момента. Дирекция "Строителен контрол" на Столична община трябва да се преструктурира така, че да прави ежегодни проверки на въведените в експлоатация обекти. Със съвременните средства това може да се прави лесно и от въздуха, както показва снимката.

В София – 100% асфалт върху целия парцел

А дирекция "Зелена система" е крайно време да приеме озеленените покриви за добро решение, което е в полза на града и жителите му и да насърчава тяхното използване, вместо да го спъва, както е сега.

В София – 100% асфалт върху целия парцел

Крайно време е да се прекрати с архаичното "одобряване на проекти" и да се премине към истински контрол на сградите, улиците и съоръженията. Иначе ще продължаваме да живеем в мръсни градове, направени по красиви чертежи.

В София – 100% асфалт върху целия парцел


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    16 4 Отговор
    Мдааа на някой са му поискали повече от колкото е склонен да даде и сега атакува общината през медиите. Господа архитекти, нека да напомня че точно ВИЕ правите проектите които се одобряват и след това по които се строи. Или строежите просто са преместени за да няма елементарни отстояния?

    Коментиран от #4

  • 2 Bubbles

    12 0 Отговор
    МНого неща трябват ама в клозета всеки си затваря очите срещу някоя стотинка в повече, от другата страна са ненаситните реститутки и строители и резултата е на лице.
  • 3 Hhhhhhh

    16 0 Отговор
    Така се прай. Това е София. И барбекю та по покривите. Асансьори до кенефа и др. Тва е положението.
  • 4 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Архитектите в България са сведени до чертожници. Архитектите в България изобщо не правят проекта, а някой си инвеститор с парите, който мисли, че разбира от архитектура. Един архитект никога не би си позволил подобни воайорства. Тук бъркаш ролята на архитекта с тази на контрола при изпълнение на проекта. Проекта е начертал, зелените площи, заради което същия проект е минал на експертен съвет в общината и е бил одобре от главния архитект на съответната подобщина. От там нататък вече започва строителството и нишката се губи при одобрението на построеното. Но издаването на съответните актове не се прави от архитекта изготвил проекта. Ръйш ли ква е работата и къде да търсиш ключа от палатката?

    Коментиран от #12

  • 5 Хоп

    4 0 Отговор
    Паркингите на блоковете трябва да ги задължат да слагат от бетонните блокчета с дупки за да има тревичка и задължително да се спре асфалтирането на тротоари ( има си хубави плочки). В последно време забелязвам че при изграждане на нови улици удобно забравят да направят отбивка на автобусните спирки и ниши за кофи за боклук. Та гледал улица прекасна ама се чудят лак да се разминат заради автобус или кофа за боклук.
  • 6 Възмутен

    11 1 Отговор
    37 години живея в едно каре с около 10 панелки и нито един път не съм видял някой да озеленява, но пък онзи ден едни темерути унищожаваха млади дървета, които някой си некадърник решил, че са стари и опасни. Под задния ми балкон унищожиха дърво, което е на около 15 години подрязано, оформено до височина 2 метра т.е. нито е старо, нито е опасно, нито нищо т.е. общината харчи парите ни за вандалщина и унищожение на зеленина. Дали ще имам късмета да видя България в ред и дисциплина не е ясно, много жалко......
  • 7 Мунчо

    5 0 Отговор
    Това е, което води и ще води до все по-големи наводнения, защото водата няма къде да отива, поради асфалтирането.

    Коментиран от #10

  • 8 Мунчо

    4 0 Отговор
    Това е, което води и ще води до все по-големи наводнения, защото водата няма къде да отива, поради асфалтирането.
  • 9 Йозеф

    6 0 Отговор
    Асфалта е най-бързо и евтино решение. Ако има зеленина някой трябва да я поддържа. И някой трябва да я плати.
  • 10 Един друг

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мунчо":

    Наводненията са ти най-млалкият проблем от концентрираната вода. Основният е, че пресъхват подпочвените води така, защото всичко се канализира и заминава направо в коритата на надземните реки.
  • 11 Ако си намеря работа

    3 1 Отговор
    В някое забутано село на момента бих отишъл там да живея за около 100 пари на ден без значение кво ще работя и колко е тежка работата се махам от софето
  • 12 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Т.е. като гледам сградите по-горе - дават ти "петно" примерно 500 квадрата, ти правиш по проект застроена площ 450 квадрата и къде са ти зелените площи 35%? къде рисуваш градинките като от всички страни са сгради? Или някой друг прави врътката с липсата на съседните сгради?
  • 13 коча

    1 0 Отговор
    АБЕ ПЛОВДИВ НАДМИНАВА СОФИЯ МНОГО БЪРЗО ЕС ЕС -ЕВРОПЕИСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ..........................
  • 14 ДОКО

    0 0 Отговор
    АМА НАЛИ ТВЪРДИТЕ ЕТО НИЕ ИМАМЕ НАЙ ДОБРИТЕ МАТЕМАТИЦИ НАЙ ГУСТО ИНЖЕНЕРИ..ДА ДА АМА ДРУГ ПЪТ КАКТО СЪМ КАЗВАЛ МАТЕМАТИКАТА НЕ ИЗЧЕРПВА ЖИВОТА..МАТЕМАТИКАТА РЕШАВА САМО ПРИМЕРНИТЕ ЗАДАЧИ НО НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ЖИТЕЙСКИТЕ НЕРАВЕНСТВА И ЗА ТОВА ЛАПАЙТЕ ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ ПЪРЖЕТЕ СЕ НА СЛЪНЦЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ДОКАТ ОМАЛЕЙТЕ И ДОКАТО ВИ СВИРНЕ РАК В ПЛАНИНАТА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове