30 Май, 2012 21:15 1 663 0

Нито един пътен инцидент на абитуриентките балове в София

  • абитуриенти-
  • балове-
  • софия-
  • инциденти

Все пак са били констатирани 178 нарушения на Закона за движението по пътищата

Абитуриентските балове в столицата преминаха без нито един пътен инцидент, съобщиха от пресцентъра на МВР. Равносметката е резултат от отличната организация между СДВР, Регионалния инспекторат по образование-София и Столична община.

Нито едно пътнотранспортно произшествие  и нарушение на обществения ред с участие на зрелостници не бе допуснато по време на провеждането на абитуриентските балове в столицата. Това е равносметката от отличната организация, създадена от столичната дирекция, Регионалния инспекторат по образование-София и Столична община за обезпечаване на безопасността на движението по време на абитуриентските балове, които се проведоха от 24-ти до 30-ти май тази година.

650 служители на охранителна полиция следиха за обезпечаване спокойствието на празнуващите младежи по сборните пунктове, 144-те учебни заведения и прилежащите им територии.  50 полицаи, 10 инспектори от отдел „Пътна полиция” и 42 моторизирани полицаи от група „Сигма” към  звено „Специализирани полицейски сили” се грижиха за безопасността на абитуриентите и контролираха  тяхното поведение по време на придвижването им.  Няколко екипа от дирекция „Специализирани полицейски сили” – Главна дирекция „Охранителна полиция” следяха за недопускане на нарушения на обществения ред в  районите с голяма концентрация на питейни заведения в Студентски град и централна градска част.

При съпровождането на колоните с абитуриенти не бяха констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и на обществения ред. Служителите на реда създадоха добра организация за контрол и в обособената зона за свободно движение на зрелостниците на площада пред храм-паметника „Св.Александър Невски”, площадите „Народно събрание” и Александър І”.  Действията на полицаите за охрана на обществения ред и безопасността на движение бяха разгласени в учебните заведения на предварителни срещи с директорите и абитуриентите. Пътните полицаи отговориха на десетки заявки за организираното довеждане на колоните с абитуриенти от училищата до увеселителните заведения.

При провеждането на абитуриентските балове бяха констатирани 178 нарушения на Закона за движението по пътищата,  15 от тях заснети със системата за видеонаблюдение, 159  - с мобилните видеокамери, а четирима нарушители са санкционирани на място. Най-честите санкции са за преминаване на червен сигнал на светофара и изскачане от прозорците на возилата, коментират пътните полицаи.

Служителите на охранителна полиция са съставили пет акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата, 47 разпореждания на управители на заведения, 31 разпореждания на управители на частни охранителни фирми във връзка с пропускателния режим и 4 констативни протокола за нарушения по линия на частната охранителна дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА