31 Май, 2012 11:31 1 080 0

Евакуация заради къща в столичен квартал

  • софия-
  • фандъкова-
  • сос-
  • къща

Изпълнени са изцяло ремонтни дейности на 54 мостови съоръжения на стойност 35 млн. лв.

Евакуация заради къща в столичен квартал - 1
Снимка: БГНЕС

Днес е имало евакуация на хора от район „Илинден” заради къща, която е била в много лошо състояние. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет

Фандъкова отчете, че над 800 сигнала са получени при земетресението в Перник на 22 май и всеки от тях се е разглеждал. „Имахме връзка и с Българския червен кръст. В 9 часа на 22 май имаше първи обобщен доклад”, подчерта кметът.

„Направиха се огледи на Владая и Мърчаево. В неделя имаше готов изготвен доклад за прогнозни финансови щети – те възлизат на около 1 300 000 лева. Работата продължава и в момента. Районните кметове работят за подготовка на досиетата”, каза още Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус”.

Жителите на Владая днес ще получат еднократни помощи, след решение на НС, добави кметът на Столична община.

Изпълнени са изцяло ремонтни дейности на 54 мостови съоръжения на стойност 35 млн. лв. Това съобщи още Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

Мостовите съоръжения не бяха ремонтирани от 50 години, все още има такива съоръжения, които не са поддържани, допълни Фандъкова.

За 2012 г. са направени 15 конструктивни укрепвания на училища и детски градини на стойност над 2 млн. лв., укрепване е извършено на сградата на Столична община на улица "Париж" 1, продължи Фандъкова.

Осигурени са 1.5 млн. за укрепване на още 2 училища и 3 детски градини. Имаме програма и за преодоляване на проблемите и със свлачищата, допълни кметът на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА