Last news in Fakti

16 Август, 2019 14:28 3 435 40

БСП към Борисов: Нямаме нито една цяла магистрала

  • георги свиленски-
  • магистрали-
  • бсп-
  • бойко борисов

Днес, на 16 август трябваше да стартира прословутата тол система. АПИ трябваше да събира пари и да ремонтира пътищата, но това естествено не се случи, казва Свиленски

БСП към Борисов: Нямаме нито една цяла магистрала - 1

Днес, на 16 август трябваше да стартира прословутата тол система. АПИ трябваше да събира пари и да ремонтира пътищата, но това естествено не се случи. Това каза на пресконференция депутатът от БСП Георги Свиленски, цитиран от novini.bg.

"Какво констатираме днес обаче? Вместо българите да пътуват по нормални магистрали и пътища, те отново си хабят нервите. В България магистрали няма. Има части, само части от магистрали и това трябва вече да е ясно на всички. Има уж една магистрала до морето, на която почти навсякъде обаче има ограничения от 90 км/ч и така със сигурност не можем да говорим за магистрала. Другата магистрала, която трябва да ни води към Бяло море, пък изгоря и вече 4 дни слушаме и гледаме как всички институции си прехвърлят топката и вината - АПИ на общината, общината на някоя друга институция. Зад всички тези проблеми стои едно единствено лице - премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Някой трябва да понесе отговорност и това е министър-председателят, защото всички тези, които слушаме как се обвиняват взаимно за пожара на "Струма", са му подчинени и са назначени лично от него. Имам предложение към премиера. Вместо с джипа си да вози министри на задната седалка по лъскави и измити пътища, да слезе и погледне какво има под тях - горящи сметища, вчера излезе, че под Аспаруховия мост се съхраняват стари гуми. Борисов носи отговорност за това как се строят магистралите и какво се случва с тях. Борисов не строи магистралите и това също трябва да е ясно на всички", категоричен бе Свиленски.

"Искам да засегна и още една тема. Катастрофите в страната продължават да растат, жертвите и пострадалите по пътищата също. Какво правят управляващите за това? Вече 5 години чакаме новите закони за движението по пътищата и за движението на пътните превозни средства. От ГЕРБ най-накрая представиха тези проектозакони. Предлагам на Бойко Борисов да се запознае с тях преди да ги вкара в Министерски съвет за одобряване. В тези проектозакони се прокарват само лобистки интереси. В нито един от тези проектозакони не се защитават интересите на българските шофьори и граждани. В тях има само лобизъм", обяви още депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комуниста е свиня

    44 24 Отговор
    Излиза че сам ББ строи магистрали а комунистите обикалят мандрите

    Коментиран от #15

  • 2 Шляхтиц

    42 23 Отговор
    Техноимпекс и ПОЛОВИН магистрала не е построил в България... .. .. .....
  • 3 аз ги правя те ги палят

    24 12 Отговор
    ЧовекУ от Банкя ги прави не ги пази ! Така каза Вожда БокУ !
  • 4 коко

    31 16 Отговор
    Гоше,пак ли ти, бе ? Пак ли ръсиш глупости по медиите ?
  • 5 Пръч

    36 16 Отговор
    Започна предизборното квичене...

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мадуро

    14 3 Отговор
    а за новите закони за превозните средства си гоше а бе чат пат ония отгоре ви помагат
  • 8 без гащи

    14 2 Отговор
    Ех баджанак Станахме си близки
  • 9 Амче чакайте

    8 10 Отговор
    Нали треба още 10 години да съм на власт
  • 10 бял

    27 21 Отговор
    Тиквата никога нищо не е построил,само усвоява от некадърните си изпълнители,жалко че с толкова пари създаде само едни фекалии,които тъпоъгалния електорат сърба и си мисли че е мед

    Коментиран от #37

  • 11 кеф

    14 19 Отговор

    До коментар #5 от "Пръч":

    Герберското квичене
  • 12 Тръмп

    21 6 Отговор
    Свиленски реве за мотика и лопата,пък да строи светлия комунизъм с останалите дебили!!!:):):)
  • 13 Гошо Ескобарски

    9 3 Отговор
    Апи събира пари за бело
  • 14 Тръмп

    15 4 Отговор
    Днес имаме две жертви,майка и дъщеря заради пожара под магистралата!!!:(:(:(
  • 15 Фидел и Че

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "комуниста е свиня":

    Не забравяй че Баце е комунист и си пази партийния билет. Не е само той измежду ваш’те
  • 16 Onq s konq

    12 9 Отговор
    На Баю най му приляга поста министър на регионалното развитие. Жипа бухалката и да обикаля страителните обекти в родината:-)
  • 17 ехоо

    23 6 Отговор
    Ехооо, всеки може да мрънка за магистрали и шосете, но не и БСП. Само Станишката направи едни 20 км от Тракия и сега ти падат пломбите по нея! Така, че БСП да си навира главата в пясъка и да мълчи! А ние можем да псуваме, защото няма ни една магистрала като хората! Направиха нещо и има няма година го подпалиха! Ние сме уникална държава. Завогче за пластмасови отпадъци под магистралата! Е няма такава държава!

    Коментиран от #34

  • 18 коча

    14 5 Отговор
    Бесепе няма нищо - няма и какво да крадат вече .................абе болни ка от свински грип ...............ЧУМА ..........са бесепе .....
  • 19 Су27

    18 4 Отговор
    Свиленски, кажи на курито да ти смени хаповете! Тракия ли не е завършена от София до Бургас? Много странно как от Ст. Загора до Бургас пък няма ограничение 90? Или АМ Марица не е завършена, която започва от Чирпан и завършва на К.Андреево? А Вие дори от Тракия откраднахте на документи 5км път.....

    Коментиран от #38

  • 20 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    КОКАИНЪТ НЕ УБИВА МИКРОБИТЕ , А ГИ СТИМУЛИРА ДО ПОБЪРКАНА АКТИВНОСТ -ТВЪРДЯТ ОТ БАН !!!!!!!!!
  • 21 Иван

    19 5 Отговор
    Поредната НАГЛОСТ от КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРЕПКИ!При тяхно време магистралите дори не бяха проектирани!Борисов започна да довършва построеното от ВРЕМЕТО НА ТАТО!Магистралите се стоят на лотове,няма как да се постри цяла магистрала НАВЕДНЪЖ!Докато се стри в единия край вече готовото да стои без да се ползва ли?Що за наглост-ХОРА КОЙТО НЕ СА ПОСТРОИЛИ КУЧЕШКА КОЛИБА-ДЪРЖАТ СМЕТКА НА НАЙ ГОЛЕМИЯ СТРОИТЕЛ В МОДЕРНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #22, #32

  • 22 Onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    Мдаа. Дори бай Тошо, да се върне от мъртвите не може да бойдиша туй де твоя ГЕРОЙ СТРОИТЕЛ е съградил.
  • 23 Centurion

    9 9 Отговор
    Страшна е кражбата от Тракия,такова чудо,само няколко години след построяването.Тя е още в гаранция а е пълна гробница!Да връщат всичко до стотинка строителните фирми.А ми излезли да протестират с техника и камиони,че не съм аз на власт, ще видите едни протести,че чак свят ще ви се завие!!!Какво прикривате, с протеститеявните кражби ли???Ако аз имам власта след няколко месеца ще ровите в кофите за да се изхраните,гниди мръсни!!!
    Това са строежите и санирането на Партия Герб.
  • 24 А БЕ

    19 7 Отговор
    КАК ДА ИМАМЕ ЦЯЛА МАГИСТРАЛА, СЛЕД КАТО БСП САМО КРАДЕ ДОКАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ БЕ НАГЛА ЧЕРВЕНА СГАН !
  • 25 SARDIT

    9 17 Отговор
    Абе, хора, защо пишете глупост, забравихте ли каква България лапнаха т.н. "демократи" - беше страна на 24-то място в света по класация на ООН, с развита промишленост и земеделско производство !! С цветушти села, безплатно здравеопазване и образование!! Имаше сигурност и работа за всички, бяхме стигнали 9 млн !! Сега какво е, оставаме все по-малко - отиваме скоро към 5 млн, а в тях повечето ще са неграмотни и престъпни грабители цигани!! Закрити са вече хиляди.беьлюдени села, хората мрът като мухи от некачествено и скъпо здравеопазване!! Младите и кадърни хора бягат от страната и не помислят да се връщат!! Като най-бедна страна в ЕС, сме донор на готови кадри за богатите страни!! За всички е ясно, че управниците и политиците ни са алчни и продажни, видя се колко унизително беше с тези 8 суперсамолети от 70-те години!! САЩ се отнасят с нас като с колония, наложиха своите условия и ни одраха безжалостно за 8 щайги !! А преди "демократичните промени", имахме НАД 600 САМО ИЗТРЕБИТЕЛИ, ОТДЕЛНО ДРУГИ ТИПОВЕ !! ИМАХМЕ И ОТ ВСЕ ОЩЕ НАЙ-БЪРЗИЯТ Е В СВЕТА МИГ 25 !! ИМАХМЕ РАКЕТНИ ВОЙСКИ, ОТ КОИТО ТУРЦИЯ ТРЕПЕРЕШЕ !! А СЕГА СМЕ ЖАЛКИ !!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 16-та република

    9 2 Отговор
    бай тошо направи магистрала за милиярди до родното си село за да показва колко бедно е живял, а с тия пари можеше да довършат другата до морето и да не изгине толко народ
  • 27 Българин

    15 0 Отговор

    До коментар #25 от "SARDIT":

    България фалира през 1989 та. Като си фалирал нито самолети ще имаш нито ракети. Хората се разбягаха защото никой не ги стреляше вече по границата и търсеха по добър живот,а не да работят на комунисти олигарси за жълти стотинки. Най-голямата трагедия за България бяха комунистите натресени от Сталин. Само виж мързеливите гърци колко напред са от нас и защо? ЗАЩОТО ТАМ НЯМАШЕ КОМУНИЗЪМ.

    Коментиран от #31

  • 28 Бг 2019

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "SARDIT":

    1989 та БВП 22 милиарда долара. 2018 та 61 милиарда .
  • 29 Марио Кроненберг

    3 5 Отговор
    Че нямаме пътища и магистрали, е общоизвестно... Но въпреки това правим ТОЛ система, за да може някои хора от милионери, да станат милиардери... А бедните БГ... както още в древния Рим са казали: "Да го духат бедните!" 😠😠😠
  • 30 АНЕНЕРБЕ

    2 2 Отговор
    СВИЛЕНСКИ:
    " Имам предложение към премиера ...."

    ВСЕКИ УПРАВЛЯВАЩ В ДРУГА ДЪРЖАВА БИ ЖЕЛАЛ ДА ИМА ТАКАВА "КОНСТРУКТИВНА" И ОПИТОМЕНА ОПОЗИЦИЯ , КОЯТО ПРЕДЛАГА И ПРАВИ ВСИЧКО ДРУГО , НО НЕ И ОПИТ ДА СВАЛИ ЕДИН ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ!

    СВИЛЕНЕ,
    На теб и КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА изобщо не ви е в главата да изведете хората на ПЛОЩАДА И ПОИСКАТЕ ОСТАВКА НА БОРИСОВ И КАБИНЕТА МУ!!!

    Хората не са глупави за да не забелязват , че играта на УПРАВЛЯВАЩИ - ОПОЗИЦИЯ се превърна в такъв цирк от който печелят ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ , но губи народа.

    НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ, ЧЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС.

    НИКОЙ НЕ ВИ РАЗПОЗНАВА КАТО ОПОЗИЦИЯ ИМАЩА ЗА ЦЕЛ СВАЛЯНЕТО НА РЕЖИМА НА БОРИСОВ.

    ВИЕ С ГЕРБЕРИТЕ СТЕ ЕДНО ЦЯЛО, И Е ОБИДНО ЧЕ НИ ПРИЕМАТЕ ЗА ПОВЕРВАЛИ ВИ ГЛУПАЦИ.
  • 31 АНЕНЕРБЕ

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Към описаната от теб картина прибави и тази от ДЕСЕТ ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ на третата ръка баберка на БКП каквато е ГЕРБ и водача й - ОХРАНИТЕЛЯ НА ЖИВКОВ , ЛИЛЯНКИ ПАВЛОВИ /внучки на разни първи секретари на БКП/ партийни секретарки като ЦЕЦКА ЦАЧЕВА , или пък шофьора на Григор Шопов - Цветан Цветанов.

    ДРУГАРИТЕ ни водиха към светлото комунистическо бъдеще което построиха за децата и внуците си , а нас ни превърнаха в КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ.

    ВИЖ НА КАКВО Е ЗАПРИЛИЧАЛА СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ , БЛАГОЕВГРАДСКО ....

    ЧУМА Е МИНАЛА НАД ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ.

    ЧУМАТА върлува по българските политици.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СърГей

    3 2 Отговор
    А вие колко построихте крастави изрезки?
  • 34 zeza

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ехоо":

    абе хуйооо Станишев колко беше на власт бе чук, вие 10 години смучете фондовете и нищо, Хемус не е мръднала на сантиметър, имитация на работа за да капят мангизи
  • 35 ивчо

    2 1 Отговор
    само че покупателната стойност на тези милиарди е 4 пъти по малка днес, найс а?? им
  • 36 гащи нямам баджанак

    5 1 Отговор
    Абре баджанак по ваше време през комунизма нямаше и пътища бре рогоноско Сега никой не може да упрекне Борисов точно за магистралите защото всичко построено до сега е благодарение на него И през следващия си мандат ще продължи строителството
  • 37 Айхман

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "бял":

    Отличен коментар.
  • 38 Centurion

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Су27":

    Това магистрала ли е бе бухал???Това е гробница,магистрала на която скороста е ограничена на 90 км/ч.Няма основа,няма материали ,няма наклони, няма нищо което е характерно за магистрала.Хоеата дадоха пари за път и инфраструктура ,а те ги изтърмъчиха,като правят някви жалки подобия на път!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Токо

    2 0 Отговор
    Епа немаме ! Нали точно Свиленски и Корнелия Нинова постоянно тръбят , че много магистрали направихме !!! Хасвалта не се яде... Идруги глупости . Сега аз не разбрах да прави или да не прави ? И каво да прави ? Сърби боли драго мие божанке ! Егати гьонсуратите !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове