22 Август, 2019 08:59 7 023 40

Абсурд в КАТ: 6 месеца не могат да намерят свалени номера ВИДЕО

  • кат-
  • кърджали-
  • свалени номера

Собственичката печели дело, но въпреки това табелите са неоткриваеми

Абсурд в КАТ: 6 месеца не могат да намерят свалени номера ВИДЕО - 1

Абсурд с отнети от КАТ номера. Автомобил на семейство от Кърджали вече 6 месеца не може да се използва, след като полицаи му свалят номерата. Междувременно собственичката печели дело, но въпреки това табелите са неоткриваеми, разказва "Нова телевизия".

В началото на март приятелят на Емилия пътува до Кърджали с нейната кола. Той е спрян от полицаи и заради стара глоба му е взета книжката. Малко по-късно - все още не успял да си плати глобата, полицаите го виждат и решават, че ще свалят номерата на колата.

„От началото на месец март до днес тази кола си стои тук, не се ползва, защото няма номера. Започва се ходене по мъките. Трябваше да наемем адвокат, печелим дело и обезщетение от 513 лева”, разказва Емилия Башева.

Междувременно, докато чака резултата от делото, Емилия купува друга кола, с която да се придвижва.

„Няма как да си вършим работа, ние и двамата работим и ни трябва автомобил”, разказва Емилия Башева.

Въпреки спечеленото дело срещу Пътна полиция сагата с номерата на автомобила продължава.

„Още първия месец върнаха книжката на приятеля ми. Оттогава до днес, вече 6 месеца, номерата ги няма. Казват ми, че не знаят къде са номерата. Просто ги няма тези номера”, разказва Башева.

Вече близо половин година тя непрекъснато пита в КАТ - Кърджали къде са номерата ѝ. Вчера отново отиде там.

„Чакаме пак отговор, чакаме подпис. Както винаги, 5 месеца чакаме, чакаме, чакаме сега пък главния”, разказва Башева.

От полицията в Кърджали отговориха на „Нова телевизия“, че по случая е разпоредена проверка преди дни. Резултат от нея се очаква до седмица, но увериха, че проблемът ще бъде решен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лакс

    91 0 Отговор
    Когато от КАТ те пратят при "Главния", не чакай резултат! Все едно да се оплачеш на "Арменският поп!
  • 3 FtF

    80 0 Отговор
    Защо за да си свърши някой работата в тази държава трябва да се вика телевизията или винаги да си на скандал, особено в държавните институции ?

    Коментиран от #18

  • 4 Полицай

    8 70 Отговор
    Да си беше плащал глобите!

    Коментиран от #7, #28

  • 5 Васил

    36 0 Отговор
    Made in BG
  • 6 Бедни ми, бедни Македонски,

    18 1 Отговор
    Защо всички не вземем да умрем! Това не е живот!

    Коментиран от #38

  • 7 Не ди полицай ти,

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Полицай":

    А идиот!

    Коментиран от #12

  • 8 Митко

    13 1 Отговор
    Някой чуди ли се? Ако не беше КАТ, да се замисли човек...
  • 9 Миризлив пор

    46 1 Отговор
    След като не мога да ползвам собствения си автомобил поради техни прегрешения се налага да се ползва заместващ - просто едно уведомление че ще се ползва RENT-a-Car за сметка на КАТ и това е.

    Коментиран от #23, #40

  • 10 Brabus

    35 1 Отговор
    Тия от Кат за нищо не стават.Кога държава та ще почне да гони некадърниците на държавна служба.Накрая ще излезе че никой от Кат не е виновен като случая Силистра.
  • 11 НАТО ВЕЦ

    42 1 Отговор
    Като са загубили номерата, да си съставят един протокол и да пререгистрират автомобила за тяхна сметка. Голямо сложно. Подобен "казус" може да съществува само в подуправляемата от Тиквата територия. Сега трябва да им се врътне и едно дело за нанесени щети и пропуснати ползи.
  • 12 Гост

    4 36 Отговор

    До коментар #7 от "Не ди полицай ти,":

    Напротив, забележката е съвсем уместна! Ако си беше платил глобата, нямаше да се ангажират времеви и трудови ресурси, за да се занимават с глупости! Обаче, той е "хитрец", той глоби не плаща! Само сваляне на номерата ще вкара в пътя тези овце! Полицаите са действали правилно! Нека другият път пак "забрави" да си плати глобата!

    Коментиран от #16, #19, #29, #31

  • 13 Марио Ангелов

    29 0 Отговор
    Кат са долна, корумпирана кочина!!!
  • 14 Номерата

    19 1 Отговор
    Са продадени на вносителите на имигранти!
  • 15 Бокостан

    17 1 Отговор
    Ако тези хора бяха боКопомазани герберасти изобщо нямаше да им свалят номерата нито да ги глобят! Гласувайте за ГЕРБ, дръжте БОКо за шлифера !
  • 16 Митко

    25 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не си прав! Знаеш ли колко хора си карат без изобщо да знаят, че имат глоби? Спират те, и изведнъж се оказва, че трябва да платиш нещо за което изобщо не знаеш. Както и да е, случва се. Ама проблема е в друго. Че в КАТ се върши само 20% от работата която трябва да вършат на всички е ясно.
  • 17 Оня с рикията

    6 1 Отговор
    Абе карайте без номера бре.
  • 18 ддд

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "FtF":

    Защото чак когато стане публично достояние хората някой шеф вижда по новините инициализира проверка и се върши някаква работа. През другото време е преместване от един крачол в друг
  • 19 НАТО ВЕЦ

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    За да платиш "глоба", първо трябва да знаеш, че съществува. Второ, има един куп начини да си събереш вземанията от "тарикатите", без да предизвикваш излишни проблеми, че и с лихвите даже, но "администрацията" и "е-правителството" на Тикволандия толкова си могат. То не е като да размахваш "държавата" като бухалка, за да смачкаш неудобните. Трябва и акъл.
  • 20 Lol

    16 0 Отговор
    А в нормалните държави няма кат.
  • 21 gvdff

    6 8 Отговор
    Как виждам аз ситуацията. Нашия си кара с глоба, и го спират, да, за това се взема книжката. Каква е тая глоба и дали е платена можеше самия той да го провери и да си задейства нещата. Обаче пак кара, пак го спират, но е без книжка, а за това се свалят номерата. Трябва да си регистрира наново колата, с нов номер и талони. Но тук явно е намесен съда, който е отредил да върнат стария номер, който логично вече е рециклиран. Какво се случва от тук нататък нямам идея. Но в крайна сметка полицаите са си свършили работата от към санкция според това, което виждат, а вие се сърдите. Може кат да е сгафил със старата глоба, но толкова. После съдебното решение и законови ред за рег на автомобил се разминават.

    Коментиран от #24, #33

  • 22 von Manstein

    10 0 Отговор
    Напълно нормално.... личен случай от 6то РПУ в София - 6 месеца не можаха да свалят колата от издирване, която през цялото време е на паркинга им. Изражението на служителката в КАТ като видя на екрана, че се издирва беше безценно хехе..... а съм там с номерата и цялата изрядна документация + прокурорско постановление и приемно-предавателен от 6то.
  • 23 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Вече е пробвано, НЕ ДАВАТ кола под наем на друга сметка !!!

    Коментиран от #25

  • 24 Миризлив пор

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "gvdff":

    Явно нещо се премълчава за да стане интересен репортажа. До колкото се сещам се дерегистрира само ако колата е твоя собствена. Ако колата е на друго лице няма дерегистрация. Явно тук е ползвано това в съда и е разпоредено връщането на регистрацията. А това че не се изпълнява съдебно разпореждане си е наказуемо и трябва да се възстановят щетите които са произлезли.
  • 25 Миризлив пор

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "незнайко":

    Дават я на твоя сметка, а после можеш да претендираш за възстановяване на щети. Самия факт че не се изпълнява съдебно разпореждане и нанесени щети за възстановяване си е стимул за задействане.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ума на нацията

    13 0 Отговор
    Е как да ги намерят тия номера бе?Те от КАТ могат да намерят единствено отворите си за ядене и изхождане!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Onq s konq

    8 1 Отговор
    Този закон със свалянето на номерата трябва да се премахне. Както и всички до сега гласувани закони, по време на управлението на ГЕРБ и ЧУК. Това трябва да е в листата с обещания на всяка партия претендираща да управлява България
  • 31 Смотан

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Гепираст, не дрънкай глупости а отивай да правиш свирка на гепи шефа ти.
  • 32 Промяна

    3 1 Отговор
    Кат не работят ефективно. Трябва голяма промяна там. Но, не само да сменят шефове, а системата.
  • 33 kkk

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "gvdff":

    Грешно виждаш част от нещата- това, че ти свалят номерата е наказание за известен период да не можеш да караш тази кола, да кажем 6 месеца и номерата не се унищожават. След като си платиш глобата и минат 6 месеца (или както е тук- ги осъдиш, че са олигофрени и са в грешка) ти връщат твоите номера и ти се възстановява регистрацията. И тук идва проблема- незнайно що номерата физически не съществуват вече и хората са преебани с кола на трупчета. Да им пуснат протокол за изгубени номера и да направят нова регистрация на автомобила, за сметка на олигофрена който се е издънил- толкова е просто и лесно...
  • 34 Ядосан

    8 0 Отговор
    Абсурдите супер големи в Кат ! Просто не ми се пише!Синът ми емгрира заради тия проклети измислени закони.Ще бягат децата! шест месеца висене от сутрин до обед при шефа на Кат. Печелим делата и Кат обжалва. Вече три години чакаме върховен съд.Изгубена книжка с деларация за пусната нова и свалят номерата!Ние бяхме от първите пострадали и още проблема не е решен.Луда държава!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Долин

    1 0 Отговор
    Това е градът Долината на широките гащи нормално е сигурно да забутани у некъв шалвар
  • 37 Марио Кроненберг

    3 0 Отговор
    БГ - страната на неограничените абсурди... :(
  • 38 Шаманат от резервата

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бедни ми, бедни Македонски,":

    Ми защото ще е кофти като ти се дошмърка а няма как да начертаеш 2-3 линии
  • 39 marquise

    3 0 Отговор
    Какво има за учудване? Вижте министъра на МВР - с два пръста чело, който две изречения смислени и свързани по между им не може да произнесе.
  • 40 marquise

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Това можеше да стане, след консултация с адвокат, след което да се заведе гражданско дело срещу ОД на МВР Смолян по реда на чл.45 и сл. от ЗЗД за причинени имуществени и неимуществени вреди. А ние данъкоплатците ще плащаме безобразията на това управление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове