Last news in Fakti

28 Август, 2019 13:57 60 373 123

Майка на загинал мотоциклетист: Уби го "златното момиче" Любомира Казанова

  • мотоциклетист-
  • моторист-
  • казичене-
  • любомира казанова

Спекулации около фатална катастрофа, станала в събота в Казичене

Майка на загинал мотоциклетист: Уби го "златното момиче" Любомира Казанова - 1

Майка на загинал при тежка катастрофа мотоциклетист обвини за смъртта му бившата гимнастичка от ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова. 45-годишният Васил Палпурин починал след като си е ударил главата си в асфалта след почти челния удар с колата на бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016. Твърди се, че загиналият е карал пистов мотоциклет без каска.

Инцидентът е станал в събота около 16:00 часа в Казичене, но за него не е съобщено в официалния бюлетин на МВР. Според публикации в групите на мотористите в социалните мрежи се твърди, че Васил не е спрял на знак "Стоп“.

"Карал е много бързо, с около 100 км/ч. Не е спрял на стопа и е бил гол до кръста“, разказват близки на гимнастичката пред "Телеграф“.

Майката на Палпурин - Вили Чакърова обаче реагира в социалната мрежа Facebook с публикация, в който хвърля вината върху гимнастичката.

"Златното момиче, гимнастичката Любомира Казанова, погуби моят син в катастрофа на 24.08.2019-а. С връзки можеш да се отървеш, мило момиче, и да изопачиш истината, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. Моля за гласност и справедливост! За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си“, пише Чакърова.

Близките на загиналия Палпурин обаче твърдят, че той не е виновен за инцидента и разказват своята версия за случая.

"Брат ми живее в центъра на Казичене и тя живее там. Това, което знам, е че брат ми е карал мотора и е идвал от сладкарницата, вървял е по главен път. Има "Стоп“, но той е много затулен от храсти. Васил е знаел, че го има този "Стоп“, има и легнал полицай, а пред него е имало автобус. Там има спирка. Той е изчакал автобуса и продължил. Важно е да се знае, че знакът е на поне 150 метра от удара. Всички го обвиняват и в следствието казват, че той не е спрял на стопа“, разказва сестрата Валентина пред lentata.com.

"Искам само гласност. Нито искам обезщетение, нито ми трябват пари, защото нищо няма да върне брат ми“, допълва тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига глупости

    349 45 Отговор
    Карал гол с 100+ после друг бил виновен.Липсата на дисциплина особено на пътя рано или късно взема жертви.

    Коментиран от #87

  • 2 софиянец

    312 103 Отговор
    дърт пистов мотор + 45 годишен чичка с шкембе и анцуНг от Илиянци + кара със 100 в населено място, + не спиране на знак "Стоп" = дълбоки провинциални комлекси, т.е. ненаиграл се. Иначе гимнастичката му е виновна...

    Коментиран от #7, #61, #62, #72, #119

  • 3 Ники

    177 20 Отговор
    По принцип .. си има разследващи дето трябва да кажат какво е станало .. ние можем да ди гадаем само .. ако е карал гол и без каска ... и с превишена скорост .. което на фона на 50 км/ч е 100% .. Полицията го кара по съкратена процедура .. особенно като има 1 свидетел ... смисъл .. вероятно е бил засечен ама .. ще си остане той виновен заради гореизброените неща ..

    Коментиран от #106

  • 4 гост

    162 23 Отговор
    Управлявайки мотоциклет без каска сам си е подписал смъртния акт. Не че не съм го правил на 18г., но явно нямаше кой да ми го каже колко е важно, след няколко месеца сам го научих по трудния начин. Този е на 45г. и щом го е правил вероятно не е имал толкова акъл, след това ако е карал действително със 100км/ч няма значение в каква ситуация е попаднал, големите щети той ги понася. Ясно е, че на близките им се иска да не го запомнят с това, че е починал заради глупава грешка, но понякога така се случва. Питайте какво пише в протокола на МВР, потърпевшите трябва да получат копие от него и могат да го качат в интернет, не е незаконно това. В тези среди съм и имам случки, в доста от случаите полицаите покриват нарушителите и прехвърлят цялата вина на моториста, който може и да е карал с леко превишена скорост, например 70 вместо 50км/ч, но не е причинител на контакта. Сега съм велосипедист и редовно ми се случава, понякога многократно на ден, колите да ми отнемат предимството макар че се движа с 25-30км/ч и създават предпоставка да катастрофирам с тях. И какво, ще изкарат че съм превишил скоростта или пък аз съм виновен понеже не съм имал звънче ли?

    Коментиран от #6, #79

  • 5 filo

    118 72 Отговор
    Не е виновно за ниша момичето. Тия моторджии са престъпници и си получават заслуженото.

    Коментиран от #19

  • 6 qwerty

    38 16 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Пич,, в закона си пише задълженията ти
    Звънец пише ли - пише. Но вина за птп не могат да ти вменят. Все едно да те блъсне някой, да имаш средна и нагоре телесна и да си виновен, защото си без гражданска.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 и аз съм мутра

    66 29 Отговор
    ми загледало се момичето- гол мъж с голям.....мотор.и аз ако видя гола мотористка направо се буфкам в дървото
  • 9 правопиесен речник

    43 7 Отговор
    тези текстове не ги ли пращате на редактори ?

    Коментиран от #10, #46

  • 10 ти па

    38 2 Отговор

    До коментар #9 от "правопиесен речник":

    Нямат редактори тия, ни главен ни други. Явно.
  • 11 Анонимен

    109 13 Отговор
    Също е важно и да се знае,че знакът СТОП,не е за украса,когато не спреш,на него,а се опиташ да отнемеш предимството на момичето,не момичето е виновно,а нарушителя.Знакът е сложен,точно, за да покаже кой е с предимство,на въпросното кръстовище,докато не го премине ,той си остава, все още БЕЗ ПРЕДИМСТВО.Много жалко за загиналия,разбрах,че е бил добър човек.Жалко и за Любомира.Не прави чест,на семейството,да се опитват,да и вменят вина. Горкото момиче.Бъди силна,лоши хора винаги е имало и ще има.90% от жителите,на Казичене,знаят,че нямаш вина!!!Не познавам лично,НИКОЙ от участниците!!!Ако вместо Любомира,беше минало дете/недай Боже/ с колело,друго щяхте да казвате.Всеки в този ден можеше,да бъде Любомира.Дори Любомира можеше,да бъде дърво или стълб.
  • 12 Ацо

    137 8 Отговор
    Не че взимам страна ама аз не съм виждал моторист да изчаква автобус и то на спирка!
  • 13 Мер

    47 156 Отговор
    Познавам го човека лека му пръст снимката е стара караше чисто нов мотор и караше бавно и внимателно дали е с каска или не не сте вие хората които да държите сметка за това и дори да не е спрял на стоп както се твърди са длъжни да спрът ако трябва другите участници в движението за да избегнат птп и да отнемат живота на човека кой язнае тая кака с кои любовници си е писала докъто е карала и не го е видяла най вероятно по тази причина.

    Коментиран от #32, #54, #111

  • 14 гост

    47 34 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    Това казвам и аз, че мотористите ги набеждават заради превишена скорост, а това дали се движи с 50 или 70-80км/ч няма значение с това, дали кифлата е решила да излезе на платното без да се огледа или тя въобще не може да прецени как се движи моториста/велосипедиста. Толкова некъдърни шофьори има, толкова хора, които имат легални книжки, а не знаят елементарни правила за поведение и др. нарушения. Най-лошото е, че на МВР не им пука, те правят акция за детски седалки например и след няколко дни въобще не обръщат внимание кой как си вози детето. Не ги интересува кой е паркирал на пешеходна, кой на кръстовище, кой на спирка, кой прави нарушение и не спазва маркировките и знаците, кой лудува и застрашава останалите участници. Нямам против да ми пишат фиш за звънчето, но да хванат и да пишат глоби и да прибират книжки на всички други спипани нарушители, а това не става така. Самите полицаи паркират на спирки и бавно подминават купища нарушения, които леко-полеко се израждат в глобална наглост. Да, за анархията по пътя е виновно МВР. Има много начини за справяне, но МВР отказва да разработи стратегия и начини за действие да не би да разсърди някого, че едно цяло малцинство кара без образование и книжки по пътищата и всички те биха препълнили арестите и затворите, че джигитите подават банкнотата и нарушението изчезва от регистрите, накрая аз като няма къде да карам велосипеда и съм принуден да карал или до големите тирове или по тротоара, за да не ме сгазят, аз из

    Коментиран от #34, #93

  • 15 Тъй наречените златни

    42 26 Отговор
    момичета са толкова златни, колкото раева.

    Коментиран от #76

  • 16 Джам

    23 55 Отговор
    Нека тя да живее с вината за отнетия живот на добрият човек лека му пръст
  • 17 Support81

    21 67 Отговор
    Моторът ако е нов модел може да спре от 100 до 0 за 2-3 секунди така че стига с тая превишена скорост

    Коментиран от #21, #26, #80

  • 18 Брадвата

    48 42 Отговор
    Маминото синче, милото, да го ожалиш.. Вместо да има деца абитуриенти, маминка му е готвила, чистила и му е прала накапаните анцуЖета. Е.. това е проблемът в случая.

    Коментиран от #20

  • 19 Какви боклуци сте

    52 28 Отговор

    До коментар #5 от "filo":

    Какви утайки има да се радва че моторист е загинал и да пише злобни коментари. Тъжно е лош матерял.

    Коментиран от #31

  • 20 Какви утайки сте

    30 36 Отговор

    До коментар #18 от "Брадвата":

    Да те перат теб в централен Софийски мършо. Що говориш така за хора които не познаваш
  • 21 3698

    81 8 Отговор

    До коментар #17 от "Support81":

    Ограничението на скоростта в градски условия е 50 , а не 100 ! А ако не беше го ударила тая пръдла , а беше твоето дете , пак ли щеше да спираш за 2-3 секунди !

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мер

    6 17 Отговор
    Изфинете че пиша толкос неграмотно ам сам малко афактирана по принцип пиша много правилно учила сам до 5 клас и се справиям много добре сас балгарския език.

    Коментиран от #25

  • 24 Българка

    73 8 Отговор
    А защо търсят гласност? Защо се търси злобна сензация от известността? Ако се беше ударил в неизвестен шофьор, той по-малко виновен ли щеше в сравнение с гимнастичката?! Това е ГРОЗНО!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ацо

    71 3 Отговор

    До коментар #17 от "Support81":

    От 100 до 0 за 2 секунди???Е ти ме развесели а гуми ,настилка,метеорологични условия?Пренаписа физиката,това и болид от Ф1 не го може!

    Коментиран от #30, #51

  • 27 гост

    38 5 Отговор
    Ето ви отговор на спора за спирането от 100км/ч:
    https://www.reddit.com/r/motorcycles/comments/33sun7/motorcycle_braking_distances/
    за опростяване делете на футовете на 3.4, за да получите стойност в метри. Или един суперспорт клас мотор спира колкото един голям сув/ван/пикап. Това важи в идеални условия, а не при нашите меки и замазани асфалти без сцепление, прах и пясък навсякъде и при пълно натоварване на спирачките, което изисква права траектория и умение за дозиране на спирачката, за да остане на мотора. Та в реални български условия и неподготвен шофьор то спиране под 50м. са малко вероятни, да не кажа невъзможни. Който е ходил в чужбина знае какво е сцеплението на техните пътища и какъв битум е при нас.
  • 28 КАРДИНАЛНО РЕШЕНИЕ на ПРОБЛЕМА

    51 21 Отговор
    Абсолютна забрана в целия Европейски съюз на мотоциклети над 50 ЦБ куб.см.

    Коментиран от #29

  • 29 Супер

    18 20 Отговор

    До коментар #28 от "КАРДИНАЛНО РЕШЕНИЕ на ПРОБЛЕМА":

    След това защо да спираме до там забрана и за автомобили различни от лада за да се върне е в комунизма
  • 30 Е да ама

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ацо":

    Маторя го може
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Анонимен

    50 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мер":

    Бавно???Явно познавате друг човек!!!Дали според Вас,момичето е имала време за реакция,при положение,че е видяла към нея да лети моторист.Имам чувството,че щяхте да сте по-спокойни,ако и нея вече я нямаше :(
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    43 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Тя е карала ,на път с Предимство.При положение,че това е населено място скоростта,трябва да бъде 50км/ч.,да не говорим,че след знак СТОП,трябва да е по-малко.А на всичкото отгоре след като е изпреварил автобус и се е разминал от сблъсък с друга кола,не мислите ли,че може би не е имала видимост,също и време за реакция!!!

    Коментиран от #35

  • 35 То си е така но

    7 32 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Да абсолютно е така особено като е била с две ръце у пи****та
  • 36 софиянец

    49 27 Отговор

    До коментар #7 от "Гробаря":

    Ами така е защото всички селяни от цяла България се домъкнаха в София да се правят на граждани , ама селянията си я донесоха в града , колкото може да интегрираш циганин ,толкова може да интегрираш и селянин. То истински софиянци вече не останаха , чиста и правилна българска реч почти не може да чуеш в София вече.

    Коментиран от #37, #38, #53, #63, #90, #104

  • 37 Ко говориш ти уа

    23 15 Отговор

    До коментар #36 от "софиянец":

    Нимой са прай че и ти не си селтак
  • 38 Софиянец2

    26 30 Отговор

    До коментар #36 от "софиянец":

    Така е бате. Не можеме да ги научиме тия от прованса да говорът и пишат правилно. Диваци със диалект. Прости и негръмотни и със самочувствие до небето. Слизаме с колега да пушиме - някаква ме пита "Дей ЕнДиКаТу?". Не могът да пишат правилно. Не могът да говорът правилно.

    Коментиран от #45, #50, #95

  • 39 ДейЕнДиКатУ

    17 13 Отговор
    Ами ти бе умствено изостанал ли си къв си момичето те е питали нещо на английски може да не е била българка Фани научи го този английски да не се излагаме пред чужденците селяни такива
  • 40 ДейЕнДиКатУ

    20 17 Отговор
    Мърши прости покажете малко уважение към гибелта на човека и спрете да храните и да пишете тъпотии
  • 41 Пилот

    32 4 Отговор
    Всъщност експертизата сравнително точно ще определи кой с каква скорост е карал всеки от двамата. Пък и не може да не направи впечатление, че дори и близките на загиналият не казват какво е нарушението на момичето. Да безспорно в нейната кола се е блъснал голият до кръста мотоциклетист без каска, но това не я прави виновна. Но близките на загинали при автопроизшествия винаги са с нагласата да търсят виновен сред останалите живи. Едни го правят за да са спокойни, че не техният близък се е претрепал, други - по съвсем материални подбуди, ако загиналият е виновен, няма никакво обезщетение.

    Коментиран от #49

  • 42 Истината боли много...

    41 1 Отговор
    Каската е за да предпази главата на моториста!!!Там е проблема,че в България не се спазват закони и правила!Бог да го прости!
  • 43 Иван

    67 3 Отговор
    Бог да го прости,НО този човек на снимкаката НЕ Е МОТОЦИКЛЕТИСТ!А някаъв човек на мотор!Не случайно е и загинал!Мотоциклетист е водач на дву(три) колесно моторно средство оборудван с КАСКА, ЕКИП И ОБИВКИ ЗА КАРАНЕ НА МОТОР!"Мотоджии" по джапанки,по тениска,анцунг,с бейзболна шапка на главата са ДОНОРИ НА ОРГАНИ!
  • 44 Мартин

    33 0 Отговор
    Да кажат компетентните органи кой е виновен. Бил без каска, гол до кръста и не спрял на знак 150м зад него. При челен сблъсък някой трябва да е навлязал в насрещното платно, той човека и без гащи да е бил, това не оправдава блъскането му. Съответно и с 3 каски да е бил, ако е карал със 100 в насрещното... Да не говорим, че в този район трудно някой ще намери 5 поредни метра читав асфалт, а това е най-голямата драма за всеки моторист. Като скочиш с колата в дупка ти става тъпо, може да спукаш гума/джанта, ама моториста е на асфалта след дупка.
  • 45 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Софиянец2":

    Говорят

    Коментиран от #57

  • 46 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "правопиесен речник":

    Ми те редакторите същите !
  • 47 Sep ditrih

    11 2 Отговор
    Шшшш ало шашавеле некой виждал ли е пистов мотор и колко му е клиренса как се минава с +100км/ч през спящ полицай
  • 48 Якия

    28 8 Отговор
    Все още комплексарите, наречени мотористи си мислят, че всеки е длъжен да ги пази на пътя, а те да правят каквото си поискат. Докато бях там и тука по коментарите виждам, че никой нямало да му държи сметка гол ли да кара, без каска ли да кара по джапанки ли да кара. 2-ро той не бил спрял на стопа, ама защо и тя не е спряла, т.е. отново сме на принципа някой друг ни е виновен. Той бил минал вечр стопа когато тя го ударила-хора, чете закона , ако не можете да четете с разбиране(нещо,което се учеше мисля в 5-ти клас и то мое време където образованието уж вече е порнография)отидете при адвокат, за да ви разясни закона. Избиването на комплекси не е лошо само за вас, защото като умрете едва ли ще знаете, че сте умряли , лошо е за другите около вас. 95% от шофьорите не знаят закона и правилника и НЕ ГИ РАЗБИРАТ , въобще си нямат идея за най-прости работи. Жалко за човека, но минавайки оттам видях ситуацията и добре, че не се е блъснал в друг мотор или велосипедист, че тогава жертвите щяха да са повече.
  • 49 гост

    26 4 Отговор

    До коментар #41 от "Пилот":

    Така е, казват че тя го била убила, но това е изопачаване на фактите. Да, в такъв случай и едно дърво може да бъде степенувано като убиец ако някой моторист се вреже челно в него без обезопасителни средства. Няма как знака стоп да играе роля ако се намира 150метра назад от инцидента, ако това е реален факт естествено. Експертизата да си реши и да се произнесе, да се дадат показания под клетва от свидетелите на инцидента и това е. Ама с такива изказвания да се топи момичето и после ако няма никаква вина според свидетели и доказателства какво ще стане? Ще й върнат ли накърненото достойнство и съсипаните нерви?
  • 50 Ма вие си

    22 13 Отговор

    До коментар #38 от "Софиянец2":

    мислите,че говорите най-правилно ли. Първо престанете да МЕ-кате,и правилният говор е в централна северна България,така,че провинцията говори правилно,столицата никога не се е славила с това.

    Коментиран от #105

  • 51 Симсон

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ацо":

    Може,може, при челен удар я в дърво,стълб,стена.Не напразно си има ограничения на скороста,знаци,правила.Но уви много тарикати не ги спазват,и като доиде часът да им изневери късметът ето ти резултата.Много жалко колко млади хора си отидоха заради такава глупост.Бог да го прости.
  • 52 Koki

    22 3 Отговор
    Има мотористи и мотористи кой е виновен ще определят разследващи те органи Дано безпристрастно. Има хора на мотори които се съобразяват със обстановката, а има и малуумни които се мислят че са в матрицата. Това се отнася и за автомобилисти те. Не карам мотор, но като видя мотористи му правя място нищо не ми коства. Бъдете толерантни и всичко се получава, но и разумни всеки има хора които го обичат.
  • 53 Djoko

    19 5 Отговор

    До коментар #36 от "софиянец":

    Даже и да ми подарят апартамент в София,никога не бих живял в тая лудница и мизерия, така че за мен,а и доста други хора, това да живееш в София,си е мазохизъм,наслаждавайте се на панелките си
  • 54 Ти не си добре

    21 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мер":

    Ако е карал по правилата може би сега нямаше да го коментираме, тази е гимнастичка, кондукторка или просто е една к*рва, това няма никакво значение, тя няма как да предвиди че идва идьот който се мисли за батман с мотора/лека му пръст/ на човека но като не го слуша главата друг не му е виновен!!!
  • 55 Антикомунисt 1

    12 1 Отговор
    Винаги човек е прав в своите си очи, затова има следствие и съд..., но не и в България!
  • 56 Мер

    11 1 Отговор
    Правилата не винаги се спазват но и да ги спазваш не е гаранция
  • 57 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    Пушиме:)

    Коментиран от #58

  • 58 Легализирайте Я

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    Марихуана
  • 59 беге комунизъм

    14 22 Отговор
    прехвалените златни момичета, още от времето на КОМУНИЗЪМА, тази е само на 23 години, и вече кара джип, как да очаквам че 45 годишен човек с опит, е извършил брутално и безумно дръзко нарушение, а грозната прехвалена пикла не е виновна в нищо, дори минимално нарушение да е направила, в резултат на нейните действия или невнимание е загинал човек, и трябва да си понесе последствията, когато си на пътя, се съобразяваш с другите участници в движението, каквито и които и да са те, не ги делиш на такива с каски, и такива без каски, разследващите да си свършат коректно работата, защото иначе тази смърт ще тежи и на тяхната съвест, стига протекции и двойни стандарти, че ни писна вече

    Коментиран от #60

  • 60 Мер

    8 7 Отговор

    До коментар #59 от "беге комунизъм":

    Абсолютно правилно.Като е бил без каска и такова спира го Кит Кат пишему акт и готово.И то това си е негова работа всъщност. Ама като има такива които неумеят да карат обикновенно птп е резултатът.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Те Така Те

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "софиянец":

    Колега, ква провинция, човека ти е съгражданин.Ти за некъф аристократ ли се мислиш? Кореняците софиянци, нали всички сте наследници на шопите , а шопите кви сте? Диви селяни. Молим ти се , по-спокойно
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иванов

    11 21 Отговор
    100 % кифлата е винова.И 100% е с купена книжка- от де толкоз време да кара курсовете. И си мисли,че като е медалистка от Рио и най-великата. Тва е манталитета на 95% от силно успелите спортисти у нас.
    Стоичков е най-яркия пример - разкарваше се със синя лампа из София. Такава простотия ,само българин може. Все едно Шумахер да е карал из Швейцария със синя лампа. А?
  • 65 Шаран БГ

    23 2 Отговор
    Днес е 28.08. сряда. Навярно има официално експертно разследване от КАТ. Дайте да го прочетем и да не философстваме на вятъра. Бог да го прости.моториста ! № 48 "Якия " на два пъти споменава, че е бил там, т.е. на ПТП-то, но не пише нищо конкретно за случилото се. Горе пише " почти челен удар с колата...." Моториста ли се забива в колата, или колата го блъска ? От различни улици ли идват, кой от ляво, кой от дясно ? Кръстовище ли е мястото. ?. С колко улици 3-4-5 ?? Разбрах само, че там някъде в храстите има знак "Стоп". Какво е неговото значение за ПТП-то.? В края на лятото, вегетативния период за растенията приключва ,и храсти, и клони са закрили не един пътен знак в страната. Но " чичко катаджия" дебне дали има нарушение, вместо да хване една брадвичка и да изсече клони и храсти закриващи знака. Това не му влиза в задълженията. Че много знаци ги хващам с периферийното си зрение в последния момент и не всякога мога да реагирам правилно и бълзо .....Това не го касае МВР служителя ! Тука нищо не знаем и пишем небивалици. Ще спреш МПС / още по-вече мотор/ от 100 км/ч до 0 за 2-3 секунди у "шестък след пладне". Смешно е, но да допуснем ,че за 3 сек. е на 0. Т.е. средната му скорост за това време е 50 Км/ч. Това са 14 м х 3 = 42 метра като разстояние !?!? Предостатъчни, да се забучиш в изпречилата ти се кола, да фръкнеш във въздуха и да си забиеш дебелата глава в пътната настилка !!! Ама не знаем, кое как е било !!!!

    Коментиран от #73

  • 66 ти кой си бе ТОЗИ КОЙТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТ

    7 4 Отговор
    Много зле-- няма правила-- но законите на природата и физиката си вършат работата-- който не оцелее-- грешка във възпитанието и образованието и морала и нравствеността-- Автобусът в Своге също, можел ли е да премине с 53 км/ч при качествен асфалт, ДА ама НЕ, защо реабилитирате превишената скорост бе, малоумници, в Своге знакът казва 40 км/ч при перфектни условия. При вода на пътя, т.е. препятствие, ако се наложи трябва да спре, така че карал е с 53 км/ч над разрешената скорост!!! Казах. Разберете най- рисковият фактор е скоростта, на второ място другите участници в движението, на трето --конкретните пътни условия!!!
  • 67 Българин

    12 4 Отговор
    Казанова прослави България, а маминият джигит се прослави с това, че кара гол, бес каска и с превишена скорост

    Коментиран от #69

  • 68 Я. Петров

    3 4 Отговор
    Има снимки човека не е гол и е с каска.
  • 69 НаркоманиСте

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    А ти не си българин а някво мекере как си позволяваш да убиждаш човек който е починал и когото не познаваш

    Коментиран от #77

  • 70 Тодор Афганеца

    20 4 Отговор
    Сега, законът не забранява да се шофира автомобил или управлява мотоциклет гол до кръста или гол от кръста надолу. Превишената скорост е ясна - тя е голям проблем навсякъде по света. Мотоциклетистът е живеел в Казичене, чувствал се е като у дома си, може това да му е изиграло лоша шега. Също е възможно кифлата в автомобила да го е убила със своето каране или взето погрешно решение, казва ли ти някой. И кифлите, и мотоциклетистите са рисков фактор в България, едните заради своята неопитност и наглост, вторите заради надценяване на собствените качества. Кифлите обаче поне оцеляват и винаги има кой да се погрижи за тях, независимо колко хора ще затрият със своето безотговорно и неумело шофиране. Мотоциклетистите обаче гинат като мухи и никой не се замисля, че трябва да е наистина внимателен, за да си опази собствения живот и чуждото здраве. Жалко, но един безсмъртен по-малко, кифлата има кой да я мисли!

    Коментиран от #71

  • 71 Мер

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Тодор Афганеца":

    Поздравявам те за коментарът евала
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Точно си Шаран

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Шаран БГ":

    Опитваш се да мислиш пък не ти се отдава.
    Първо-Живее в района което означава че и дя не е видял знака СТОП знае че го има.
    Второ-Кара БЕЗ КАСКА!!!
    Трето-Кара поне с 100 км.ч.
    И последно ако аз съм моториста и ти шофьора на колата ме интересува ще се чувстваш ли виновен че съм
    се ударил в твоята кола и съм умрял???
  • 74 Софиянка

    7 2 Отговор
    От 1995г. имам шоф. книжка. Не практикувах 20 години. Наложи ми се чак 2019 година да се кача да карам. Голяма отговорност трябва имаш зад волана. Една секунда в телефона и рискуваш да направиш ПТП, особено неопитен и млад!
    А за мотористите мисля едно : че повечето шофьори не ги виждат и им отнемат предимството. Колите са толкова много, че за моторите...... Много мъчно е всеки ден загиват!
    Бях дете на 5- 6 години и мечтата ми беше да карам мотор, но когато пораснах не исках да чуя за мотор. Колкото и да си опитен, обигран и добър моторист, не знаеш кой ще те ....

    Коментиран от #81

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 До #69

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "НаркоманиСте":

    Пишете грамотно бре, хора! Излагате се! "Убиждаш" идва от "обида"! Или го "обиждаш" или "убиваш", но не и "убиждаш"! 😀

    Коментиран от #84

  • 78 Село София

    5 0 Отговор
    Който кара бързо бавно го носят.
  • 79 Каска

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Друго си е да го отрепаш Ще ми кара без каска тои .Мръсотията ти е в душата май а ?
  • 80 Велин

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Support81":

    При 100км/ч една секунда е разстояние от 30 м. Ако спре за нула секунди на място тогава на място ще е моторът, а къде ще е моториста не се знае. Пишете коментари когато знаете точно кой кого е ударил.
  • 81 Име

    14 0 Отговор

    До коментар #74 от "Софиянка":

    Защо трябва да го виждам моториста и да му давам предимство. Какъв е, че ще му давам предимство, богопомазан ли е, какъв е? Ако си кара нормално и спазва правилата няма нужда да му се дава каквото и да е. Всички водачи са равнопоставени, няма нужда да се проявява наглостта на малцинството. Хубаво е като дадеш газ и машината скочи напред, но се иска отговорност да я караш, а не празна глава. Има и лоши шофьори на коли, има и лоши мотористи. Лесно е да се поддадеш на емоцията, ако си човек ще караш внимателно, ако не си нямаш място на пътя. За конкретния случай си има органи, ще изчакаме разследването.
  • 82 гост

    17 2 Отговор
    Ето ви снимки от мястото на инцидента. Няма храсти скриващи стопа, той си е на пътя със задължение да спре. Сестра му казва, че просто липсата на каска е довела до разбиването на главата му, инак нямало големи щети по колата, ударил лявата врата, което значи че той е идвал от пътя без предимство и се удря в нея, а тя се движи по път с предимство. По нищо не личи, че е убийство, има споменаване на катастрофата в бюлетин, някак си един чул едно, казал друго, трети мери разстоянията явно във други мерни единици, четвърти плюе и вика убийство, а то не е. Хайде кажете ми ако момичето кара с 50км/ч по път с предимство и изведнъж хоп един мотор се врязва във вратата й как тя става убийца? Срам и за вестниците, които ползват неверни заглавия и нямат общо с журналистиката.

    Коментиран от #86

  • 83 гощо

    7 2 Отговор
    Така е по селата! Карат голи,без каски,после някой друг им е виновен!

    Коментиран от #85

  • 84 Пишем грамотно само на английски

    2 6 Отговор

    До коментар #77 от "До #69":

    Не ми пука за бг слава на САЩ

    Коментиран от #88

  • 85 И теб те карат такива без каски

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "гощо":

    Недей да говориш без да мислиш

    Коментиран от #89

  • 86 Не че е убийство

    6 10 Отговор

    До коментар #82 от "гост":

    Обаче не е внимавала могло е да се избегне този инцидент.100 процента съм сигурен че си е писала по телефона с некой тъпкач докъто е карала и шундака я е болел за пътната обстановка.Иначе ще се огледаш ще видиш кой се е засили откаде що ще намалиш и ще спреш ако трябва щото и с предимство да си това не ти дава право да убиеш човек.

    Коментиран от #97, #113

  • 87 Грух

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стига глупости":

    Ти откъде знаеш, амебо ?

    Коментиран от #118

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 гощо

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "И теб те карат такива без каски":

    Съобщих един ФАКТ! Нищо повече!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Франкенщайн...!

    7 0 Отговор
    Аз бих казал така...! Не вземам ничия. страна, защото това го знае прекия участник..! Това е едно от най опасните превозни средства..! Мотиристите винаги карат с голяма скорост и си ги обичат мощните мотори много...! Кеф, но доста опасен кеф...!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 неканен гост

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    А не мислиш ли, че като караш раздрънканото колело по тротоара можеш да осакатиш и дори убиеш дете? Принуден бил, с такива нагли слабоумници, мислещи се за винаги прави и над закона, нищо добро не ни чака.
  • 94 dsсса

    5 1 Отговор
    1. Да започнем с това - моторът за каране по шосе ли е бил или за каране по писта? Истината е, че е бил пистов! Според мен, шосето, където е станала катастрофата не е писта. Не съм запознат, но за превозните средства движещи се по шосета има едни стандарти за безопасност, за пистовите - други. На пистите няма нито кръстовища, нито насрещно движение.
    2. В няколко сайта четох новината, все тъпо е обяснена. Имало стоп някъде на 150 метра. На кръстовище ли са се блъснали или единият е застигнал другия и го е блъснал? Ако е било на кръстовище, то било ли е регулирано, имало ли е регулировчик, светофар или вертикална маркировка. Ако е имало, според нея, кой е трябвало да премине първи? (Стопът на 150 метра не се отнася за това кръстовище). Ако кръстовището не е било регулирано, кой е бил дясностоящ?
  • 95 Евстати

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Софиянец2":

    Ало, ГРАМОТНИЯ имаш 8 правописни грешки в две изречения!!! Даже негрАмотни си написал неграмотно. Провери си контролната!!
  • 96 За 100 години хокеистите го разбраха

    7 0 Отговор
    Още от 187... някоя година хокеистите си слагали предпазители на слабините. 100 години по-късно си сложили и каски. Сетили се, че и мозъкът е егати и важният орган! Крайно време е и мотоциклетистите да го разберат!
  • 97 Гад

    6 4 Отговор

    До коментар #86 от "Не че е убийство":

    Абе ти нормален ли си? Ще карам по път с предимство с 50 и на всеки стоп ще се оглеждам за нископрелитащи камикадзета яхнали двуколесните си торпеда. Ей сега!

    Коментиран от #98

  • 98 Кор но справедлив

    6 2 Отговор

    До коментар #97 от "Гад":

    Да иначе като убиеш човек и отиваш в панделата и там бай манаф ще ти налега дупарата

    Коментиран от #99, #101

  • 99 Голям кор

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Кор но справедлив":

    Както на тази от Риу дъртите лизбийки ще и търкат вълшебната лампа в сливенския и ше я карат да им яде паржолите
  • 100 Остин Пуърс

    4 0 Отговор
    Хепи ауър да пуси пауър
  • 101 Гад

    9 2 Отговор

    До коментар #98 от "Кор но справедлив":

    Абе аз да си карам по път с предимство, пък да видим как ще отида в панделата, щото някакъв късопишковец не спрял на стопа. Вие нормални ли сте или пълни идиоти?

    Коментиран от #102, #103

  • 102 dsсса

    4 1 Отговор

    До коментар #101 от "Гад":

    Кажи "пази Боже" и иди си запали свещ в църквата! Защото си в България и ще видиш, как бащата на детето убито от Местан ще излезе виновен!
  • 103 Дон Курлеоне

    6 1 Отговор

    До коментар #101 от "Гад":

    Не е хубаво да си толкова самоуверен с пари платени на правилното място може и да лежиш в затвора нищо че си по пътя с предимство
  • 104 на софията на мола

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "софиянец":

    Факт! Не стига че носят селенията, ами и наглеят боклуците. Говорим не за хората от село, а ония със селския манталитет. Понякога са и от големия град.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 СТОП

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Ако е с 50и каска всичко ще е наред.Със скорост над 80 в каквото и да се намираш загиваш.Физиката е над празните приказки.Масата по ускорението е равно на силата на удара.Като цяло мотористите се имат за безсмъртни и си мисли че като лети някой ще го пази ама как да стане в рамките на части от секундата
  • 107 Ама и вие сте си прости...

    6 1 Отговор
    Много ме кефи как половината сте тръгнали да й казвате “кифла”, “гледала в телефона”, “писал и някой богаташ”, “не гледала пътя”, само защото е млада, известна (и то с честен труд) и най-вече: жена. То е важно на кой колко му е акълът в главата, а не полът и ЕГН-то. Големи разбирачи сте се навъдили, без да има никаква експертиза, че да си изведете мнение. Нищо де, не ви пречи да си излеете помиите и по загиналия (лека му пръст на човека), и по Любомира. Злобни и неграмотни нещастници, дето една кьорава запетая не могат да сложат, обаче вече знаят всичко, все едно са Господ.

    Коментиран от #109, #112

  • 108 6293

    4 0 Отговор
    Майка му и сестра му много добре са знаели, че излиза да се поизреже малко с мотора и най-вероятно тези му навици, нито са от вчера, нито от оня ден. Много лаят във ФБ, но поне веднъж направили ли са му забележка, че не може да шофира така в населено място, защото може да убие друг човек или себе си? Трябва да си безскруполно нагъл да знаеш, че синът ти е излязъл с ясната идея да нарушава грубо правилата за движение и пак да обвиняваш другите.
  • 109 Но то си е така по дифолт

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Ама и вие сте си прости...":

    Абе нищо лошо за жената не казвам но ти откъде си сигурен че е реагирал правилно в ситуацията и че действително не е писала на телефона и затова не го е видяла той също има вина да ама лошото е че е загинал човека

    Коментиран от #110

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 3976

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мер":

    Осъзнаваш ли, че си тотално неграмотен?

    Коментиран от #115

  • 112 Пламен

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Ама и вие сте си прости...":

    То с честен труд и Домусчиев е милионер, ама не е точно така.
  • 113 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Не че е убийство":

    Куха лейко, ето ти един факт: Светът не се върти около теб. Ако смяташ, че докато си на пътя и не спазваш правилата, а другите са длъжни да те пазят единственото закономерно нещо е, че и ти ще катастрофираш лошо. Не е въпрос дали, а просто кога. Има правила, ако всеки ги спазва всичко ще е наред, ама все ще се намери някой като теб. Взимай мерки на време, иначе ще разбереш какво ти говоря, но в последните секунди.
  • 114 Истината

    2 0 Отговор
    Гимнастичката е виновна - не е чела Законът за движение по пътищата в Казичене!

    1. Ако беше карала с 100 км/ч /като мотористът/, щеше отдавна да е отминала кръстовището и инцидент нямаше да има. А тя се е моткала с 50!

    2. Ако беше карала гола до кръста /като мотористът/, щеше да се е събрала тълпа, да има ръкопляскания, подсвирквания, дюдюкания и мотористът щеше да ги е забелязал отдалеч, да намали, да спре, да подсвирне два пъти и да си тръгне по живо по здраво. А тя е карала облечена.

    Коментиран от #116

  • 115 Мер

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "3976":

    Не а ти осъзнаваш ли че си малоумен
  • 116 Мер

    2 0 Отговор

    До коментар #114 от "Истината":

    Междодругото това си е вярно
  • 117 Бмв да ви кажа как се кара

    1 0 Отговор
    1.Знаците не важът за Е36 еле па за Е46 по 2 не важът за дърта черна мОтренско Х5 не важът тройно както и за другите модели... 2.Кара се на бургия кара се като крадени (а можеби е) влиза се с вратите дрифта и пиенето на гуми е задълже стига да имаш гуми но обикновенно са от тия втората употреба на милион сезона така че не е проблем. Бмвто е с предимство навсякъде освен пред S класи еле па G класи но С и Е и А класи просто не важът. Мигачи и огледала закона разрешава за бмв да не се ползват.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Моторист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "софиянец":

    Абе пикльо недоноен. Аз съм на 42 я ми ела да ти покажа как се кара мотоциклет и много други неща как се правят. Такива като теб самоповярвалите си недоносчета съм ги виждал много.
  • 120 DARK

    1 1 Отговор
    Как па не загина един мотоциклетист със скутер или туристически мотор , всичките с пистарки и все някой друг им виновен.
  • 121 Albena

    5 0 Отговор
    Това са най-ужасяващите коментари, които съм чела.. не сте сериозни, хора ! Никой не се качва в колата си с мисълта да убие някого. Първо нещата не се свеждат до това селянин ли си, софиянец ли си. Второ как така да не може да се обвинява моториста, ама може да се обвинява “каката, която с кой знае колко любовници си е писала по това време”. Сякаш сте били всички на ПТП-то и знаете точно какво е станало, сякаш познавате момичето и знаете точно колко любовника има. Факта, че е бил без каска е доста показателен, както шофьорите на автомобили имат задължителен колан и т.н, така и мотористите си имат правила, които са за спазване. И все пак, това пък отново не означава, че той е виновен. Несериозно е да коментирате така, да обвинявате и прочие. Който и да е виновен, никой от тях не го искал и не го е направил ей така за спорта. Надали на момичето и е много лесно, дори и да не е виновна да живее с мисълта, че един човек е починал, удрайки се в нейната кола.. и то само известно време след като цяла България я обвиняваше за опита за самоубийство на друга гимнастичка.. Спрете да съдите, оглеждайте се повече в себе си и утре, качвайки се в превозното ви средство бъдете по-внимателни и предпазливи и се сетете, че тия правила са създадени неслучайно !
  • 122 Тъй бе тъй

    1 1 Отговор
    Eдвa ли eднa гимнacтичкa e кифлa. Мoжe дaжe дa e c пo-дoбри рeфлeкcи и кooрдинaция oт мoтoриcтa. Кифлa билa, aмa cи мeчтaeтe зa тaкaвa. Кaкaтa тoвa, кaкaтa oнoвa, aмa виe eдвa ли cтaвaтe зa тaкaвa кaкa. Дaжe нямa дa мoжeтe дa я oбcлужитe. Кифли мoгaт дa ca жeнитe нa тeзи тeзи, кoитo кoмeнтирaт пo тoзи нaчин(aкo въoбщe някoя ce вържe c тaкъв). Зaщoтo кoгaтo eдин мъж гoвoри тaкa зa другитe жeни, тo и cвoятa cмятa зa тaкaвa. A мoжe и дa cи я пoбийвa..... И aкo тя нe ce изнece нaврeмe, щe cтaнe зaкуcкa c мaрмaлaд...
  • 123 Умник

    1 0 Отговор
    Този клетен, дето се е затрил добре, ама защо създава главоболия и на момичето!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове