Last news in Fakti

28 Август, 2019 15:32 6 190 32

Борисов с неочаквано признание (ВИДЕО)

  • бойко борисов
Борисов с неочаквано признание (ВИДЕО) - 1

След срещата с феновете на "Ботев" - Пловдив, премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа. Заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и областния управител на Пловдив Здравко Димитров, Борисов посети и Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, пише Блиц.

"И на Локомотив, и на Спартак, и на Марица ще помагаме, каквото можем", говори той по пътя.

Премиерът сподели, че му липсва отпуска и е лошо, че не си взима почивка. Той си спомни и как в миналото е гледал футболни мачове.

"На този стадион си спомням, като съм идвал на мачове, толкова са пълни стадионите, че няма смисъл да се пази. Лошото е, че за качествен футбол говорим само носталгично, но да видим.

Във всички случаи сега осветлението и терените са по-добре оттогава. Ще помогнем и за стадионите и да видим тогава какво ще е", категоричен е Борисов.

"Ще помагаме на детско-юношеските школи, трябва БФС да вкара някакви правила за лимит на чужденци, за лимит на заплати", добави министърът на финансите Владислав Горанов.

"Вече с новия законопроект за свещениците, който приехме, всичко наред ли е със заплатите", попита Борисов в Духовната семинария.

Той посети и обновените спални помещения на децата, които се обучават в семинарията.

"Сега в Русенско ще откриваме ново училище, навсякъде има wi-fi. За тази семинария в Пловдив са дадени 600 000 лева", каза още премиерът.

"За тази сграда ще отчетем до стотинка какво е дадено, предполагаме, че тази субсидия ще стигне", заяви митрополитът.

Премиерът отказа да коментира партийни въпроси.

"Образованието ни е основен приоритет - и основното, и духовното", заяви Борисов, приемайки подарък от духовенството на семинарията - икона със светите братя Кирил и Методий.

Митрополитът изрази и благодарността си към премиера за подпомагането на живота на богослужителите.

Малко след това премиерът Бойко Борисов посети археологическите разкопки на масивната гробница, открита в могилата Малтепе край пловдивското село Маноле.

Надгробната могила е най-голямата на Балканския полуостров. Борисов разгледа останките на кула с колонада, на върха на която е имало огромна статуя с маса над 50 тона.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберастка черна каса

    59 5 Отговор
    Мутрополит срещна с мутра!

    Коментиран от #14, #16

  • 2 Work

    79 7 Отговор
    По времето на управлението на БАЦЕ и ГЕРБ в България за периода 2009-2018 г. са умрели общо 1 185 080 (един милион сто осемдесет и пет хиляди и осемдесет българи, по данни на НСИ! И България стана световен шампион по най-голяма смъртност на населението (15,5 промила). Такова изтребване на населението не е имало и по време на турското робство, при султан Махмуд II.

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Трибъл

    54 2 Отговор
    Неее той изобщо не е в предизборна кампания. Що не беше толкова щедър миналата година?
  • 4 Работещ беден

    60 6 Отговор
    Боко - тикво няма да гласувам за теб!

    Коментиран от #15

  • 5 Комуниста

    52 2 Отговор

    До коментар #2 от "Work":

    Хората омреха обаче продължават да гласуват и от оня свят за ДПС и ГЕРБ!
  • 6 АмфетАмин

    43 0 Отговор
    Един ден след 100 години този джип ще го реставрират по дискавъри за да го сложат в музея на Бойко за да увековечът най великия упрвленец чиито народ живел зле и съсипван от алчни олигарси банки кредити някак си оцелявал толкова време за разлика от построените магистрали ма тия работи не са важни.
  • 7 РС рарара

    6 0 Отговор
    Котропари .
  • 8 Ventura

    52 3 Отговор
    Голям цинизъм е това. Да раздаваш народни пари на частни отбори, а възрастните хора с пенсик от соца.Колко много тъпота на едно място!
  • 9 Давид

    38 0 Отговор
    Трябва ни ново начало . Борисов , Нинова и останалите са бити карти .

    Коментиран от #11

  • 10 Ой тигре, тигре

    22 2 Отговор
    Нема мерцедес нема бмвта Тойота карат мафиотите
  • 11 Трябва да легализират Марихуаната

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    И след това Амфетамините. Та като всичко е загубено в тая държава да не се ядосваш поне пуши една Мара шмугни 2 черти и пускай яко музика да дъни.
  • 12 made in bg

    35 0 Отговор
    Най-гледаният сериал - ''Селянинът с джипа''.
  • 13 Коментар📝

    27 2 Отговор
    МУТРО ТЕБЕ НАРОДА ЩЕ ТЕ БИЕ С ЖЪЛТИ ПАВЕТА.
  • 14 Когато фактите говорят

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Герберастка черна каса":

    Да се съкрати наполовина администрацията на територията кръвопийци на народна пара.
  • 15 onq s konq

    6 17 Отговор

    До коментар #4 от "Работещ беден":

    Много важно като не гласуваш!Язе па ше минем два пъти та да компенсирам начи !!! То зарад текиви кумунисти като тебе сме стигнале нивото на Швецария примерно ама не мое да ги задминеме начи!
  • 16 Каръка

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Герберастка черна каса":

    Нямали да стане пет часа да си ходя че ми писна от простотии не се издържа вече и от жегата.

    Коментиран от #17

  • 17 нищо лично

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Каръка":

    В НАП, дан'са ви спряли климатиците за наказание? Е те, това си е карък.:-) И от кога седите до пет?
  • 18 Каръка

    9 0 Отговор
    Ще получа някой топлинен удар, не е шега работа!
  • 19 Професора

    18 1 Отговор
    Най-голямата простотия е да се финансира футболът с държавни пари така директно се помага на собствениците на клубовете 99% от които са мафиоти и олигарси. Подарявате им стадиони, от които те ще печелят...браво, но нищо учудващо и с Гриша Ганчев, и с Черепа , и с Домусчийски , и с Венци Стефанов и т.н.все "чисти хора" сме дупе и гащи. Другите спортове, които тренират в невъобразими условия и пак носят 100000 пъти повече успехи от футбола да го д**хат. Че няма басейни, зали, лекоатлетически писти, че няма ледени пързалки и т.н. няма значение, горе посочените господа нямат намеса там и затова "държавата" не им обръща внимание.
  • 20 Усмивката

    11 1 Отговор
    Предизборната период започнал ли е
  • 21 ХХХ

    14 1 Отговор
    Лъжец не можел да вземе отпуска. И като обикаля с джипа си мисли, че хората му вярват в полезността му. Това са Хазарите.
  • 22 Другия с коня

    4 12 Отговор
    Никой....Никога.....В цялата история на Престъпната Комунистическа партия не ѝ го е Начуквал така аристократично както Бойко Борисов.Оряза субсидията и ги заборчня с 5 милиона...ммСега очаквам точно преди изборите Съдия Изпълнител да започне отнемане на имущество и обявяване в несъстоятелност и Фалит на БСП.....ДОВИЖДАНЕЕЕ.....
  • 23 9689

    7 1 Отговор
    Най долното нещо по нашите земи.
  • 24 боцмана

    15 1 Отговор
    Иде му отръки да кара джипове , останало му е още от мутренските години , когато беше мишок , шофьор на мутрите и такъв си остана.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бай Даньо

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Work":

    Кой ти каза че високата смъртност е лошо!? Колкото по-бързо се отърве от поколението на най-възрастните пенсионери, например тия над 75 години, по-бързо има шанс да се възстанови нормалноста у нас. По соца нито работихте , нито на почивка ходихте , нито деца отгледахте е сега резултата не е з арадост , нали? . Отиват си и нормални и разумни хора разбира се но пък от младите почти никой не може да се изкачи на Бузлуджа... А, и форумната дискусия тук ще стане по смислена.
  • 27 АНЕНЕРБЕ

    3 1 Отговор
    Исус и рече им: Отдайте Кесаревите Кесарю, и Божиите Богу.

    Когато КЕСАРЯ започне да ПЛАЩА на БОЖИИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, на това му се казва КУПУВАНЕ НА ИНДУЛГЕНЦИИ.

    ПРОБЛЕМА Е В ТОВА , ЧЕ КЕСАРЯ ГО ПРАВИ НЕ С НЕГОВИ , А С НАШИ ПАРИ.

    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ДО ТАКАВА СТЕПЕН ИЗВРАТЕНО И ДЕГРАДИРАЛО, ЧЕ НА БОЖИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ОТ ТОВА КОЙ ИМ ПЛАЩА И ДАЛИ ПАРИТЕ СА НЕГОВИ ИЛИ ЧУЖДИ.

    БЪЛГАРИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В СОДОМ И ГОМОР, БЛАГОДАРЕНИЕ НА МОРАЛА ЗА ЧИСТОТАТА НА КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЮДОХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА.
  • 28 Бай Хой

    4 1 Отговор
    Тиква признай си и за Симитли 😁😁😫😫
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Калинката от ШАЙКАТА

    2 0 Отговор
    Колкото и да се напъваш,каквото и да обещаваш Цветанов не ножеш да го стигнеш в правенето на избори,колко си изморен,бог знае,но че ти трябва отпуска народа ще ти я разпише скоро,
  • 31 Велин

    3 0 Отговор
    Пак да питам- има ли право Той да го шофира? Ако, не дай Боже стане катастрофа кой ще го "отнесе"!?!?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове