Last news in Fakti

28 Август, 2019 19:19 12 285 18

Трагедия с наш тираджия в САЩ

  • николай дамянов-
  • тираджия-
  • сащ

Загиналият ни сънародник е родом от Плевен и живял в района на Бъфало

Трагедия с наш тираджия в САЩ - 1

Българин, шофьор на камион в САЩ, е починал в Луисвил, Кентъки.

Все още обаче не е ясна причината за смъртта на 46-годишния Николай Дамянов, пише bg-voice.com. “Това, което знаем, е, че спира за почивка в Луисвил, Кентъки, и вървейки по площада, пада и умира на място. Дори и съпругата му не знае нищо все още. Говорила е с него няколко часа преди това и не е имал никакви здравословни оплаквания. Всичко е станало за секунди според свидетели. Това е всичко, което знаем засега”, казва Ник Нинов, приятел на Дамянов.

Загиналият ни сънародник е родом от Плевен и живял в района на Бъфало, Ню Йорк. Той е шофьор от дълги години. От 2014 до 2015 г. е бил шофьор в чикагската Eurotrans Express, а от 2017 г. работи за Vladi Trucking. За транспортирането на тялото му е създадена GoFund Me кампания.

От миналата година до сега най-малко трима други шофьори са загинали на тръкстопове. Последният от случаите е за намерен на 11 август в Хесперия, Калифорния, мъж – починал, заключен в камиона си. Работодателите му пратили патрул на местната полиция да провери дали е добре, тъй като камионът не мръднал от последната си локация цели два дни.

Карането на тир се смята за най-опасната работа в Америка, при която има най-много смъртни случаи по време на изпълнение на служебните задължения, повече отколкото при строителните работници, пилотите на самолети и дървосекачите.

За миналата година броят на шофьорите на камиони, загинали по време на работа, е 840, увеличение с 6,6% в сравнение с 2017 г. И въпреки че повечето случаи са от катастрофи, расте и броят на починалите извън пътя.

Eксперти в индустрията на тежкотоварните превозвачи казват, че освен спазването на задължителните почивки на пътя шофьорите на камиони трябва редовно да обръщат внимание на здравето си, защото естеството на работата им ги застрашава от сърдечен удар или сънна апнея.

Всеизвестно е, че шофьорите на тирове са подложени на голям стрес, за да могат да доставят товара си навреме, прекарват дълго време в седнало положение зад волана и не се движат, а също и не се хранят здравословно и не спят достатъчно. Всичко това увеличава риска от сърдечни заболявания и инсулт.

Лекарите съветват шофьорите да търсят помощ за всичко, което може да оказва влияние на шофирането – отслабено зрение, високо кръвно, наднормено тегло и други болести.

Едно от последните изследвания в бранша показва, че 88 на сто от шофьорите на камиони страдат от високо кръвно налягане и наднормено тегло. Голяма част от тях са и пушачи.

Друго, за което професионалните шофьори трябва да внимават, е ракът на кожата. Тъй като те са прекомерно дълго изложени на влиянието на слънцето от едната страна на лицето и ръката, е важно да ползват слънцезащитен крем или да носят дрехи с дълги ръкави.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ф 16

    54 0 Отговор
    Преумора плюс дефицит на сън и се получава сърдечна недостатъчност.
  • 2 ТЪЖНО

    39 0 Отговор
    Жалко за човека! Здраве не се купува. Съболезнования на близките!
  • 3 Не е чичака

    23 3 Отговор
    Ма някой ден и за него ще съобщят... Спукеат се от каране за миризливите долари, ни жена, ни деца опазват!
  • 4 Алфа Вълкът

    34 2 Отговор
    Жалко за човека! Аз влязох защото си помислих, че Мишо Шамара!

    Коментиран от #7

  • 5 ГОШО

    9 21 Отговор
    Е как така се е случило това в САЩ Тоя сигурно е работел нелегално за някви руснаци

    Коментиран от #17, #18

  • 6 Бивш негър

    21 5 Отговор
    Две от най- големите транспортни фирми в САЩ са български. Похвално е, че се дава приоритет на български шофьори за работа. Но всяка професия- с рисковете си.

    Коментиран от #12, #14

  • 7 666

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    пръъв рапър между тираджиите и пръъв тираджия между рапърите....евала Шамаар/касетата на Гумените я пазя + 3та вежда/
  • 8 Жалко и аз имам двама тиражи мъж и син з

    23 2 Отговор
    Жалко мир на праха му една от най тежките професии имам двама тираджии и знам какво е съпруг и син но държавата ни попиля хората по всички краища на света
  • 9 Любопитен

    2 5 Отговор
    А какво мисли по въпроса групата руски учени ?
  • 10 Любопитен

    2 4 Отговор
    А какво мисли по въпроса групата руски учени ?

    Коментиран от #16

  • 11 Любопитен

    1 3 Отговор
    А какво мисли по въпроса групата руски учени ?
  • 12 Borko

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бивш негър":

    И кои са тези фирми, приказвате само врели некипели
  • 13 Герп

    1 0 Отговор
    Турците виновни
  • 14 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бивш негър":

    Я кажи кои са
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Mars

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГОШО":

    Не. Беше читав чове, светла му памет. Много филми гледаш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове