Last news in Fakti

13 Септември, 2019 14:35 3 790 41

Тодор Живков мислел за самоубийство, обсаден от фашисти

  • тодор живков-
  • фашисти

Според Евгения Живкова шпионският скандал от последната седмица може да обтегне отношенията между България и Русия

Девети септември остава разделителна линия в българското общество, защото има твърде много хора, които действително не желаят да прочетат историята такава, каквато е. Това каза Евгения Живкова пред бТВ.

„Аз чета историята като историк и гледам фактите такива, каквито са. В България се създава антифашистка борба, която има за цел да преодолее атаките, които има тогава от хитлерофашизма. Тодор Живков ми е разказвал интересни неща за неговото участие като партизанин в тази борба. Разказвал ми е, че е попадал в обсада, в гората, когато е имало нападение на фашисти, тогава е помислил дали не е по-добре да се самоубие”, разказа внучката на Живков.

Според нея шпионският скандал от последната седмица може да обтегне отношенията между България и Русия: „Но смятам, че това не е най-правилното, което се прави, защото в крайна сметка България трябва да поддържа топли отношения с всички велики сили, които и до днес са велики сили”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 молЯ

    44 12 Отговор
    това беше голяма простотия, официално съм с няколко мозъчни клетки по-тъп след като го прочетох

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Приятел

    18 5 Отговор
    Аууу...герой!Както са мислели и мниго други в Белене.

    Коментиран от #36

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русороб

    35 19 Отговор
    Трябваше да го обесим 89-а и тогава нямаше да бръщолевиш глупости, а историята я чети такава каквато е била а не свободни съчинения създадени в масква.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Партизанин

    36 8 Отговор
    И от кой отряд беше дядо ти че, в никой от партизанските отряди не си го спомнят!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Kasapina

    6 12 Отговор
    Каквото и да говорите историята не можете да скриете доло фашизма както хитлер не успя и вия
  • 10 Анти милиционер

    24 12 Отговор
    Това при Тодор Живков беше демокрация - истински работнически строй(работнически строй, управляван от работници - демоса). Затова и така завърши.... Тази мафиотска олигархия, която управлява запада няма нищо общо с демокрация. Будалкат работниците, че сами са избрали Меркел и Макрон. Вълци убеждават овцете, че са свободни
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванчо

    25 10 Отговор
    Защо ни занимавате с тоя отпадъчен елемент и останките от него?
  • 13 Подкупен червен овчар

    31 7 Отговор
    Тодор Живков е бил преводач - превеждал е стадо овце от единия баир на другия...
    Сега Курнелия прави същото на Бузлуджа...
  • 14 Само питам

    19 3 Отговор
    А на Малък Тошко няма ли да се даде думата?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЕНКО

    3 7 Отговор
    НЯМА ВЕЛИКИ СИЛИ !!! ПРИ ДНЕШНИТЕ ВЪЗМОЖНАСТИ ВСЯКА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА БЪДЕ СМАЧКАНА С ТЕРОРИЗЪМ !!! ПРИМЕР : 200 СНАЙПЕРИСТИ УБИВАТ ДЕЦА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В 100 ОСНОВНИ ГРАДА НА САЩ !!! НЕ СЕ ВОЮВА С АРМИИТЕ НА "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ " - СМАЧКВА СЕ НАРОДА ИМ ,КОЙТО СЪЗДАВА ВОЙНИЦИТЕ МУ !!!!!!!!!!!
  • 17 filo

    23 14 Отговор
    Какви са партизаните ма, това са терористи финансирани от Москва, целящи компрометирането на законната власт в България. Тая овсъ нарича фашисти обикновените български полицаи и жандармеристи, които са работели в полза на народа, като са бранели хората от изгладнелите и измършавели пияни шумкари, които ежедневно са им крали храната. Тая ще се окаже по-проста и от дядо си, ама какво да се прави, крушата не пада по-далече от дървото.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АНЕНЕРБЕ

    19 1 Отговор
    ГОСПОЖО ЖИВКОВА,

    Не сме забравили 2009 година как вие и Божидар Димитров прескочихте от кораба на БСП в спасителния кораб на ОХРАНИТЕЛЯ НА ВАШИЯ БАЩА , чиято партия ГЕРБ щеше да събаря барбекюто на този който РАЗДАВАШЕ ПОРЦИИ В ДЪРЖАВАТА!!

    СЕГА ВАШАТА ПАРТИЯ ГЕРБ И ОХРАНИТЕЛЯТ НА БАЩА ВИ СЪЗДАДОХА ЕДИН НЕЧУВАН ЗА ИСТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА НИ ДЕМОГРАФСКИ ПРОБЛЕМ . възникнал като резултат от политиката на ГЕНОЦИД и ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ!!

    Не желая да коментирам историята на вашият баща, който за разлика от мои близки които бяха застреляни като песове , бе ПОЩАДЕН ОТ ГЕШЕВ и всички останали създадени от ГЕШЕВ "партизани" от отряд Чавдар!

    ЧАВДАРЦИ СА БАЩАТА НА СТАНИШЕВ - Дмитрий Явков, чавдарец е и дядото на Лилито Павловата.

    От АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ 1956 ГОДИНА ДО СЕГА ЧАВДАРЦИ" НЕ СА ИЗПУСКАЛИ ВЛАСТТА.
    Управляваха ни вашите бащи , а сега и вие в задкулисието.

    НЕ ВИ ПУКАШЕ НИТО ЗА БЪЛГАРИЯ , НИТО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ!!

    ДА , ВИЕ ПОСТРОИХТЕ ВАШИЯ КОМУНИЗЪМ , А НАС НИ ПРАТИХТЕ В БЛАТОТО НА НАЙ ВАРВАСКИЯ И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ.

    Щом сега сте се появили като лисици на мегдан, значи нещата са много сериозни , за ВАС!!

    ПРЕДСТОИ НОВ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ !!
    ИСТИНСКИ В КОЙТО НА ВСЕКИМУ ЩЕ БЪДЕ ВЪЗДАДЕНО ДЪЛЖИМОТО!
  • 20 ТЕЗИ ТЪПИЗМИ НЕ ОПРАВДАВАТ РЕПРЕСИИТЕ

    14 7 Отговор
    То на 8 септември вечерта да е приспал някъде в гората и от страх са му се напълнили гащите. А на 9 септември герой партизанин. Безскрупулни подлеци и изверги са всичките а се правят на наивни агънца. Ако с това и се чисти съвестта. Наследство от кървавия режим будещо съжаление и сме много трогнати за мислите на тиранина. Ако беше се самоубил може би по ,,ЕФЕКТА на ПЕПЕРУДАТА" щяхме да имаме друга по-добра съдба за БЪЛГАРИЯ.
  • 21 АНЕНЕРБЕ

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "filo":

    ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ "ПАРТИЗАНСКИЯТ " ОТРЯД ЧАВДАР Е СЪЗДАДЕН ОТ ГЕШЕВ , И Е УПРАВЛЯВАН ОТ ЛОНДОН.

    В ТОЗИ СЪЗДАДЕН ОТ ГЕШЕВ ОТРЯД СА БИЛИ ПРИЮТЕНИ ТАКИВА "ДРУГАРИ", КАТО ДМИТРИЙ ЯКОВ СТАНИШЕВ , ДЯДОТА НА ЛИЛИТО , АГЕНТ ЯНКО , и всичко онова пръхнало се след АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ 1956 ГОДИНА.
    От 1956 година до сега ни управляват ХОРАТА НА ГЕШЕВ от отряда Чавдар, техните синове и внуци - Сергей Станишев, Лиляна Павлова , Бойко Борисов /който не казва, че баща му е от Правец/ ....

    ТЕ ПОСТРОИХА С ТЕХНИЯ ЦАР КОМУНИЗМА , А НАС НИ ПРАТИХА НА МАЙНАТА СИ В ЧУЖБИНА И В ГРОБИЩАТА!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Консерватор

    15 1 Отговор
    Руснаците казаха, че измислената страна Македония им е дала езика!!! Какво може да обтегне отношенията повече?!?

    Коментиран от #25

  • 24 TтТ

    5 2 Отговор
    Да кажиш, че си антифашист е добре! Но да се бориш за комунизъм в БГ е простотия!

    Коментиран от #26

  • 25 ТтТ

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Консерватор":

    Обсебените БГ- комунисти прощават всички руски простотии, а българските итереси ги наблюдават през руската призна! Това ако е нормално??? Дори има БГ националисти с русофилска нагласа! За мен, тези хора сЪ помияри!
  • 26 Русороб

    12 10 Отговор

    До коментар #24 от "TтТ":

    Фашизъм в България не е имало. Били са шепа идиоти обиращи мандри и криещи се в гората заради което са им казвали шумкари подигравателно, на 10-11 09.1944 са започнали да слизат от гората уплашени и зад руските шмайзери са добили смелост. В цяла България са били няколко стотин човека, а за бройката лъжат, в последствие са нараствали, всеки се е писал антифашист.

    Коментиран от #28

  • 27 врабчето

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "дедо Риц":

    Така вербуваха Живков за информатор на Гешев. Веднъж минавайми през гората на Яшар му се приходи да оноди... Свали колана, клекна и в това време зад гърба му се подаде пушка и един стражар ревна: Горе ръцете, долу гащите, не мърдай! Яшар разсополевен измънка: Гащите са долу, ръцете са горе, не мърдам. Хайде в участъка! - ревна стражаря. А, там Яшар бе убеден да стане верен сътрудник на Гестапо. От този ден, Гешев знае всички ходове и участници на Съпфотивата... Казвам ви, обичайте вфабчетата, давакте им трохи и зърно! Те знаят много.
  • 28 ТтТ

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Русороб":

    Тези хора през цялото време сЪ били подпомагани от Русия! Атентат в Света Неделя не направен от антифашисти, а от БГ комунисти!!
  • 29 NSDAP

    8 6 Отговор
    Мале,мале господ да пази България!Българите са исторически неграмотни.Какъв фашизъм в България,бе алоу?Фашизма произлиза от фашо ди Маре,което означава обединение и сила.Фашизма е италиански вид на национализма,който никога не е съществувал извън Италия.В България има монархизъм,начело с цар Борис 3.Какви фашисти,какви нацисти,какви капитало-фашисти бълнувате???
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 NSDAP

    9 5 Отговор
    Слава на Царство България!!!Антикомунизъм за свободна националистическа България!!!
  • 32 Село

    6 1 Отговор
    И Бойко мисли обграден от комунисти.
  • 33 8823

    7 1 Отговор
    Бай Тошо го е търсила полицията,ама той не е знаел.
  • 34 2383

    7 1 Отговор
    Редица негови съпартийци не само оспорват ролята му в комунистическото съпротивително движение, но и го обвиняват, че е агент на тайната царска полиция. Т.Ж . не е бил никакъв партизанин,а най обикновен куриер.Куриера Янко.
  • 35 Иво

    6 3 Отговор
    К`ва е тая пикла, че да ми се изказва за историята и разделителните линии? Да си гледа нейната разделителна линия, и да е благодарна, че така се развиха събитията през 89 г. , та останаха живи и здрави / за разлика от мършите в Румъния!/. Нагли болшевишки отрепки!
  • 36 Въпросъ

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Приятел":

    Кой човек издава заповадтта да се затвори Белене?
  • 37 Анонимен

    4 2 Отговор
    Тази ако беше в Румъния тази година щяха да и правят панихида на кръгла годишнина.
  • 38 Политолог

    2 1 Отговор
    Внучката изписа куп лъжи! Тодор Живков никога не е бил в партизански отряд. Шумкарите са взривявали жп линии, гари, палили складове, фабрики, убивали кметове, горили архиви, разграбвали мандри, хамбари... Точното определение е тероризъм и гражданска война. И разбира се, че армията, жандармерията и полицията е водила битки с тях. На Т.Живков му се губят 3 години.. когато е бил "нелегален" и има снимка на 9.IX. 1944 как се запознава с шумкарите от "Чавдар"
  • 39 Бай Хой

    1 0 Отговор
    На девети Той бил дал цървул.....,
    революцията с него бил обул...
  • 40 Пустин_як

    0 0 Отговор
    Да се махат тия изроди от правешката гад. Боклуци ниедни, помияри долни
  • 41 зара

    0 0 Отговор
    леле таззззс изкукала ли е?!?! - какви обсади, какви пет лева той се е крил а те не са го търсели..."пустия му янко" разказвал е на лъжливата си унучка шексирови измишльотини
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове