Last news in Fakti

13 Септември, 2019 14:29 10 460 15

За първи път! КАТ разкрива оборудването си

  • кат-
  • оборудване-
  • камери

На автосалона ще видим най-модерните технологии и системи за активна и пасивна безопасност

За първи път! КАТ разкрива оборудването си - 1

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя? А как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове или как се мери за наличие на алкохол и наркотични вещества? Елате и вижте на едно място оборудването и техническите средства, които „Пътна полиция“ ползва при акции и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата. За първи път те ще бъдат показани и демонстрирани в рамките на Автомобилен салон София 2019 от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата.

В зоната „Пътна полиция“ на изложението служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката и технологиите за контрол. Е, при желание от Ваша страна, може да Ви връчат и някой невръчен електронен фиш, но със сигурност ще Ви кажат и какво да правите, ако сте платили глобата, а тя стои като неплатена в системата на МВР.

Сигурността на пътя е един от основните принципи в работата на всички водещи автомобилни производители. На автосалона ще видим най-модерните технологии и системи за активна и пасивна безопасност, създадени от инженерните им екипи. Автомобилът вече сам следи пътната лента и скоростта, спира при поява на препятствие, анализира трафика и предупреждава за задръствания. Ако доскоро такова оборудване бе въвеждано предимно в товарните превозни средства, днес леките коли все по-уверено завземат територии в областта на автономните и полуавтономни системи за управление и улеснения при шофиране.

Европейският парламент дори гласува въвеждането на задължителни мерки за предотвратяване на инциденти, като интелигентни устройства за помощ за скоростта, усъвършенствани системи за аварийно спиране, предупреждение за сънливостта и вниманието на водача, блокиращо устройство при употреба на алкохол и др. Очаква се да влязат в сила от май 2022 г. за новите модели и от май 2024 г. за съществуващите модели автомобили. Ще видите какви са конструктивните промени в автомобилите и как функционира всяка една от тези технологии, внедрени в моделите, изложени на Автосалона София 2019 и в тест драйв. Целта на ЕК е смъртните случаи и тежките наранявания при пътнотранспортни произшествия по европейските пътища да намалеят наполовина до 2030 г. и да бъдат сведени до минимум до 2050 г.

Безопасността на движението по пътищата е въпрос на технологии, но и на умения, дисциплина и контрол. Пазарните лидери в автомобилния бранш и експерти от целия регион ще присъстват на изложението, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, за да покажат достиженията на индустрията и връзката с развитието на инфраструктурата, управлението на трафика, интелигентната мобилност, паркирането и безопасността, пише novini.bg.

Международният автомобилен салон София 2019 ще отвори врати от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. Най-престижният форум на Балканите се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и ще се проведе за 24-ти път. 11 000 кв.м. изложбени площи, най-новите модели на повече от 36 световни бранда, тест драйв на над 150 автомобила, изложители от всички съпътстващи браншове, множество атракции, забавления, изненади и едни чисто нов автомобил за награда очакват посетителите на изложението тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пресцентъра на МВР

    60 0 Отговор
    Лазаре,излез от храстите!
  • 2 Японеца

    118 1 Отговор
    Най-големите са кат, слагат знаци 50 на магистрални пътища, да обират хората. Вместо да регулират, те задръстват кръстовищата. Вместо да облекчават трафика те го задръстват с ограничения, скапани комунистически, безмозъчни, инфантилни катаджии.
  • 3 герт

    63 0 Отговор
    Всичко това е добро за хазната. След въвеждането им с колко се намалиха ПТП и с какво помагате. Проверете си пътните знаци как са поставени и къде се криете като глупаци,= за да нахраните някой политици. И малко слезте на земята, много тежко взехте да стъпвате със образованието си което за някой от вас ви пречи в реч и писание...

    Коментиран от #10

  • 4 gvdff

    15 0 Отговор
    Е, хайде сега, интересна е идеята. Не правят нищо лошо, поне с парите събрани от нас да ни научат на нещо ново за камерите. Ако може да ни кажат и как да ги заглушим...

    Коментиран от #5

  • 5 sheriffa

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "gvdff":

    Това се знае и без да ти го кажат. С laser jammer ама е около 2к.
  • 6 Нема лазер нема мазер😂😂😂

    8 0 Отговор
    Мощно свч поле прави всяка една електроника неизползваема...клистрон или магнетрон с насочена антена и всичко спира да работи
  • 7 9833

    3 0 Отговор
    Щандът на КАТ от ботаническата градина ли ще бъде закупен?
  • 8 бойко

    3 0 Отговор
    хладнишки обир
  • 9 Мартин

    9 0 Отговор
    Искам да разбера защо полицаите използват Drugcheck 3000 и 5000 които според ПРОИЗВОДИТЕЛЯ дават грешна положителна проба в 14% от случаите и грешна отрицателна проба в 15% от случаите. Това за мен остава мистерия. 15 процента от шофиращите под влияние на наркотици им дава отрицателна и те могат спокойно да продължат по пътя си, а на 14% от хората които не са употребили наркотици им дава положителна проба и ги праща в затвора. Ей това да обяснят, ако някой има интерес от темата - Google -> Drugcheck 5000 Dreger.
  • 10 ФИНЦИ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "герт":

    ПТП НЕ НО ХАЗНАТА ДА ТО ТОВА ГИ ИНТЕРЕСУВА ГЕРБАДЖИИ НЕ ПТП СГАН ИМА КОЛКО СИ ИСКАШ
  • 11 Клъвтунь

    12 0 Отговор
    Работят !!!! Много удивителни!!!! В храстите ли,в сенките ли ???? Къде се пита в задачата- както по горе бе споменато някъде на 50 по магистралата която не е такава създават опасности и винаги не знаят и се чудят ако си случайно преминаващ пешеходец и ги питаш нещо. За съжаление милиционерския манталитет от 80 те, си стои там. Ако влезеш в сграда на тази институция имаш чувството че още са в комунизма, те и повечето сигурно мислят че още другаря Вълко Червенков е управляващ... Време е Веско и тях да възпее че скоро хит не е вадил 😀😀😀
  • 12 бодко

    2 0 Отговор
    и сайта им работи за електронни услуги но трябва да те видят защото не можеш да направиш нищо през него
  • 13 професионален шофьор

    2 0 Отговор
    Очаква се да влязат в сила от май 2022 г. за новите модели и от май 2024 г. за съществуващите модели автомобили.
    Еврогейтаците да не искат от 2024 г да си оборудваме старите автомобили с тея модерните системи, щото не виждам ще стане, или целта им е който няма такива системи за подпомагане, да не може да си ползва колата! Я си ЕПМ!
  • 14 найслабите продавачи са дилъри на коли

    0 0 Отговор
    ТЕСТ ДРАЙВ на българско автоизложение ? Та те до вчера заключваха вратите на изложените коли, за да не може да ги отвориш дори, а на някой не позволяваха да се пипат и отвън, не можеха да ти дадат отговор колко струва колата, и какви екстри има за тази цена ? Какво развитие, чак не мога да повярвам, и все пак дилърите на нови автомобили у нас са едни много слаби търговци, ужасно е дразнещо, и често провалят продажби дори когато човек е дошъл да купи нова кола, аз лично съм го изпитал.
  • 15 112

    0 0 Отговор
    В ГДНП много обичат да се хвалят с работата на другите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове