Last news in Fakti

20 Септември, 2019 12:23 1 906 21

„Спаси София“: Фандъкова води кампания с общински средства

  • софия-
  • фандъкова-
  • йорданка фандъкова

Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на управлението

Активистите от „Спаси София“ питат кмета на София, Йорданка Фандъкова, дали и защо продължава да води политическата си кампания с публичния ресурс на всички софиянци? Те обръщат внимание на факта, че от името на Столичната община, се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват дейността на кмета. “Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани?” - настоява Борис Бонев от „Спаси София“.

От организацията констатират, че през последните седмици се наблюдава безпрецедентна активизация на кмета. Градските активисти споделят, че в кампанията се ползват общински детски градини, училища и болници. “За политическа реклама се използват дори малолетни деца и пациенти в общинските болници. В пълно противоречие с изборното законодателство се използва и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължава да използва и шофьорите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това струва много пари и явно се плаща от данъкоплатците”. - заяви Гергин Борисов.

“Г-жа Фандъкова трябва незабавно да се оттегли от позицията си на власт и да спре да ползва публичните ресурси за лични цели. Сигурен съм, че софиянци не желаят техните пари да се харчат за ПР акции, вместо за решаване на проблемите на столицата.” - призовава Борис Бонев, независимият кандидат за кмет на „Спаси София“.

От „Спаси София“ смятат, че поведението на кандидат - кмета за неморално и се надяват софиянци да се противопоставят на воденето на кампания за лични цели с публичен ресурс. “Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на управлението. Нашите съграждани имат нужда от честно и открито управление, а не от още ПР акции, целящи да ни убедят в една напудрена реалност.” - казват от „Спаси София“.

Припомняме, че активистите от „Спаси София“ събраха над 7000 подписа и успешно се регистрираха за участие в местните избори. От организацията подкрепят Борис Бонев за независим кандидат за кмет и общински съветник, както и Гергин Борисов като независим кандидат за общински съветник. “Гордея се, че водим коренно различна и напълно открита кампания, която приляга на европейска столица. Ежедневно се срещаме с нашите съграждани и говорим за решенията на проблемите, вместо да разчитаме на скъпи медийни похвати. Очаквам и останалите кандидати да публикуват своите предизборни програми и се надявам и те да имат конкретни идеи за София. Гражданите очакват сериозен дебат, който се надявам да се случи съвсем скоро” - завърши с призив, Борис Бонев от „Спаси София“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    16 5 Отговор
    Опаа а къде е Гешев да се самосезира или той телевизия не гледа.

    Коментиран от #3

  • 2 ДАВАЙ ФАНДЪЧЕ

    10 25 Отговор
    НАРОДА Е С ТЕБ,ГАЛЕВИЦА Е КОМПРОМЕТИРАНА,НАРОДА ПОМНИ НЕ Е ПРОСТ.!!!

    Коментиран от #7

  • 3 платен

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    троллл.!
  • 4 избирател

    8 3 Отговор
    Дайте новина! Тези неща се знаят отдавна.
  • 5 Фен

    5 15 Отговор
    Абе катили, естествено че кампанията и е с общински средства! И тя е всичко, което е построено и направено в София през годините с тези средства! Няма как да не го видите, ако сте в София от достатъчно дълго де.
  • 6 100% ов

    2 9 Отговор
    ФЕЕЕЕЕЕЙК.!!!
  • 7 Галева

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "ДАВАЙ ФАНДЪЧЕ":

    Аз сбърках с Орешарски, сбърках с Костинброд, абе въобще съм сбъркана работа!
  • 8 КОИ БЯХА

    6 8 Отговор
    соаси софия.???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ужасТ

    6 11 Отговор
    група педерасти финансирани от прокопиев ще спасява София..........
    ужасТ
  • 11 Избори 2019

    4 3 Отговор
    Змията хапе най–силно преди да умре! Всеки настоящ кмет получава законно 10% от стойността на обществените поръчки. Незаконното е неизвестна величина, както и приоритетите кой за какво харчи. Важи за всички партии, коалиции и независими кандидати, участващи в кметскиите избори. Парите не падат от небето.
  • 12 onq s konq

    3 5 Отговор
    "Спаси София" ползват с пълни шепи Руския похват на Спасяване ,при който Руснаците не само ни СПАСИХА ОТ СЪЮЗНИКА НИ ГЕРМАНИЯ,но продължиха да го правят УСЪРДНО в продължение на цели 45г.А ако София им заяви категорично че НЕ ЖЕЛАЕ да бъде спасявана от Тях?Ами тогава вече ще чуе СТРОГОТО "Няма Не искам,няма Недей":)
  • 13 Гил Хейл

    2 0 Отговор
    Гювендия

    Коментиран от #14

  • 14 Холщайн

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гил Хейл":

    Аслъ...
  • 15 Койчо

    4 2 Отговор
    Те цялата партия ГЕРБ води кампания с национални средства ти за София ми говориш. Те затова и върнаха парите от субсидиите защото не им трябват нали са закачени към бюджета на държавата тея гербери и така се издържат.
  • 16 По закон

    3 0 Отговор
    След подаване на кандидатура за кмет трябва да излезе в отпуска!

    Коментиран от #17

  • 17 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "По закон":

    По закон трябва да излезе в отпуск, но за ГЕРБ закона не важи.
  • 18 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПЪРВИЯТ БОРИС ИЛИ БОРИС-|- КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Казуар

    0 0 Отговор
    Борисов от преди европейските избори до сега обикаля предизборно България.
  • 21 Nik

    2 1 Отговор
    Тия момчета от "Спаси София"са пълни нихелисти и злобари!"Ровят" там,където не им е работата!Фандъкова си върши работата като кмет успешно и е с правото си при посещения и контрол на общински обекти,да ползва кола и охрана!Всяка телевизия и радиа са в правото си,да отразяват или не дейността на кмета!Не "виждам' за какъв "ресурс на софиянци става дума"?Заяждане на "дребно"!Да сте чули,да попитат Манолова с какъв "ресурс" ще си прави кампанията?Защо медиите не ги отразяват тях?Защото са едни "въздухари"!Нищо положително,само мразене и заяждане!Факт!Тия соросоидчета по-добре да си преименуват организацията на "Упадък на София"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове