23 Септември, 2019 15:55 2 082 43

България е домакин на конференция на завършилите академията на ФБР

  • младен маринов-
  • мвр-
  • фбр-
  • конференция
България е домакин на конференция на завършилите академията на ФБР - 1
Снимка: Пресцентър на МВР

С голямо удоволствие приех поканата да съм сред гостите на 37-мата годишна конференция на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Националната академия на ФБР. От една страна защото България за първи път има възможност да домакинства това събитие, което е едно от най-значимите в дейността на Асоциацията, а от друга - защото ценя високо истинския и неподправен професионализъм на хората, ангажирани в противодействието на престъпността, за чието изграждане значима роля има и Националната академия на ФБР – с тези думи се обърна вътрешният министър Младен Маринов към участниците във форума, цитиран от пресцентъра на МВР.

Той припомни, че съвременните предизвикателства, пред които са изправени службите за сигурност и правоохрана по света, изискват подготвеност, обединени усилия и координиран отговор, така че да бъдем една крачка пред престъпните групи и да гарантираме сигурността на нашите общества. По думите му изградената професионална мрежа от контакти между съвипускниците е отлична платформа за обмен на добри практики, обсъждане на общи инициативи и инструмент за реализиране на съвместни действия. Според него това ни прави по-силни и обединени за обезпечаване на сигурността на нашите страни и региони, тъй като тероризмът, радикализацията, киберпрестъпността, транснационалната организирана престъпност са проблеми, които не признават граници, и пред които нито една страна не може да се изправи сама.

Министър Маринов отново припомни, че в регионален план, сигурността в Югоизточна Европа, и в частност на Балканите, винаги е била основен приоритет на българското правителство. Като държава членка на Европейския съюз и същевременно част от региона, България последователно отстоява позицията, че ситуацията на Балканите е неразривно свързана със сигурността на Европейския съюз и не само. Развитието на сътрудничеството между правоохранителните органи във всичките му измерения, основаващо се на взаимно доверие и открит диалог, е основен фокус в работата на Министерството на вътрешните работи, посочи още вътрешният министър и изрази убеденост, че настоящата конференция и темите от общ интерес, застъпени по време на сесиите, ще провокират нови идеи за укрепването на сигурността в държавите, които представляваме. Той благодари сърдечно на организационния екип за положените усилия, на партньорите от Асоциацията и не на последно място на офиса на ФБР в София за тяхната солидна подкрепа.

Приветствие към участниците в конференцията отправиха председателят на ДАНС Димитър Георгиев, заместник-директорът на ФБР Джей Таб, Кевин Уингърсън – президент на Асоциацията на Националната академия на ФБР и Илия Пулов – председател на европейската секция на Асоциацията на Националната академия на ФБР.

37-та годишна конференция на Европейската секция на Асоциацията на Националната Академия на ФБР, чийто президент е старши комисар Илия Пулов, ще продължи своята работа до 25 септември. Във форума участват повече от 270 делегати от правоохранителните служби на Съединените щати и Европа. Събитието се организира за първи път в България и е израз на отличното сътрудничество между българските и американските правоохранителни служби, както и на водещата роля на България в европейската правоохранителна рамка. На него присъстват заместник -директорът на ФБР Джей Таб, ръководният състав на Асоциацията на Националната на Академия ФБР от САЩ, както и полицейски ръководители от Европа. Мотото на форума е „Обединени сме по-силни – Регионален отговор на комплексните заплахи“ - съзнателна връзка с националния девиз на България и мотото на Българското председателство на Съвета на ЕС. По време на конференцията ще бъдат обсъждани въпроси от актуалния дневен ред на правоохранителните служби на Европа и САЩ - противодействие на организираната престъпност, в т.ч. киберпрестъпност, трафик на хора, наркотици и оръжие, взаимодействие и сътрудничество в областта на борбата с тероризма и трансграничните имиграционни заплахи, успешно сътрудничество в рамките на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC), усилия за опазване на културното наследство и др. Годишната конференция на европейската секция на Асоциацията на завършилите Националната академия на ФБР е едно от най-значимите събития в сферата на обученията в правоприлагането, по време на което делегатите имат възможност да обменят добри практики и да продължат разширяването на мрежата от професионални контакти. Основните акценти по време на събитието в София ще бъдат върху обединените усилия и успешно реализираните съвместни случаи.

Асоциацията на Националната академия на ФБР е международна организация, в която членуват около 18 000 служители на средно и ръководно ниво от правоприлагащите органи по света, като всеки един от тях е завършил Националната академия на ФБР в Куонтико, Вирджиния, САЩ. Асоциацията е най-мащабната структура от професионални контакти в сферата на правоприлагането в света, която е посветена на затвърждаване на принципите на върховенството на закона по целия свят и осигурява платформа за обучение по най-съвременните достижения и способи на работа в областта на сигурността, противодействието на престъпността и охраната на обществения ред.

Участие в обученията взимат служители от над 170 държави и над 7500 правоохранителни агенции. Обучението в Националната академия на ФБР представлява 10-седмичен професионален курс за служители на правоохранителните органи на САЩ и държави от целия свят. Програмата включва модули, посветени на разузнавателната дейност, тероризма, киберсигурността, криминално профилиране, криминалистика, поведенчески науки, лидерство в правоохраната и др. Всеки курс се състои от приблизително 220 участници.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 GrigoriyPrill

    1 2 Отговор
    benecol price uk
    японское порно почтой
    sandoz omeprazole 20
    фото порно крупным планом женатых
    buy contraception online uk
  • 3 не виждам

    2 1 Отговор
    оня с големите уши,гошето и другите.......
  • 4 нищо ново

    5 0 Отговор
    Тези са само разкрити/явни/ а.......
  • 5 Eeee

    5 0 Отговор
    Тези са объркали държавата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анализи

    4 0 Отговор
    И там няма случайни! Всеки е на някого човек в служебно, финансово и лично отношение!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ало

    2 0 Отговор
    ``Факти``?!Нещо порно излиза?!
  • 21 Другия с коня

    1 2 Отговор
    Руската агентура нещо я порязаха като гледам изтритите коментари.....Време им беше....Идва ново Поколение служители на Държавна Сигурност и се надяваме по-способно,по-компетентно и по Отговорно да пазят Националната Сигурност от чужди Агенти....Успех...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Предателство

    2 0 Отговор
    ФБР-федерално бюро за разследване на САЩ. Демек небългарско бюро за разследване. И се гордеем че обучават съвременните еничари за контрол на България. Дори доброволно ги каним в къщи за да си изберат поредният кръвен данък.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Защо

    2 0 Отговор
    Това ТРЯБВА ДА ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИТЕ???
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 zedeirpoxaam

    0 1 Отговор
    Where cal.xllw.fakti.bg.xeo.ph reduction metacarpophalangeal collapsible, [URL=http://listigator.com/atarax/ - atarax without dr prescription[/URL - [URL=http://cbfsupply.com/flexeril/ - order flexeril online[/URL - [URL=http://gardeningwithlarry.com/priligy/ - dapoxetine online[/URL - [URL=http://cbfsupply.com/imodium/ - imodium[/URL - [URL=http://pinecreektheatre.org/amoxil/ - amoxil without a prescription[/URL - [URL=http://nothingbuthoops.net/starlix-for-sale/ - cheapest starlix[/URL - starlix for sale [URL=http://nothingbuthoops.net/septra/ - septra[/URL - casualty generic atarax flexeril online priligy online imodium pills amoxil starlix no prescription online septra guidance thiopental http://listigator.com/atarax/ atarax for sale http://cbfsupply.com/flexeril/ buy flexeril online http://gardeningwithlarry.com/priligy/ dapoxetine http://cbfsupply.com/imodium/ imodium online http://pinecreektheatre.org/amoxil/ price of amoxil http://nothingbuthoops.net/starlix-for-sale/ starlix http://nothingbuthoops.net/septra/ price of septra dormant apply.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове