3 Октомври, 2019 06:52 2 182 31

Служител на БАБХ газил с крака живи кокошки

  • бабх-
  • кокошки-
  • умъртвени

Собственикът на птицефермата е убеден, че зараза няма и пернатите са избити ненужно

Служител на Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/ газил с крака торби, натъпкани с живи кокошки, съобщана NOVA. Сигналът за нехуманното умъртвяване на птици е подаден от собственикът на птицеферма в Смядово, в която е констатирана салмонела.

Той твърди, че зараза няма, а пробите са манипулирани. Умъртвени са 3600 кокошки носачки. Използвани са торби, в които са поставени птиците, а след това са умъртвявани със сух лед. Така, както е по инструкция.

„Бяха тъпкани в торби по 200. Птиците умираха от задушаване и пищяха. Това е нещо отвратително. Съжалявам, че няма звук от камерите, за да се чуе”, казва собственикът на птицефермата Димитър Папазов.

След проверката е образувано дисциплинарно производство и служителят е отстранен от работа.

Собственикът на птицефермата Димитър Папазов има притеснения относно взетите проби за салмонела.

„Изразих опасенията си, че пробите ще излязат положителни, поради факта, че бяха взети в късен час и в петък. Заповедта е била спусната още във вторник. Поисках да се вземат допълнителни проби, на каквито имам право, но ми бяха отказани незнайно защо. Аз взех собствени проби, които доказват, че няма салмонела”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станчо

    71 1 Отговор
    Целта е да изгонят хората от страната...

    Коментиран от #13, #24

  • 2 Отвратен

    52 0 Отговор
    Този си е мислил, че така впечатлява жените от комисията с мъжественост. Садизма се придобива при липса на внимание. Горкия стопанин, представям си какво му е било. Добре че се е сетил да осигури вниманието към извратеняка.
  • 3 Грауч.

    59 0 Отговор
    Такива са инструкциите на Бойко, негови хора внасят месо-боклук от Европа и си тъпчат гушите на наш гръб.
  • 4 Истината

    49 2 Отговор
    Собственика не е шарил и случилото се е за урок на всеки които реши да прави бизнес без да пълни джобовете на измислени чиновници и институции,а мерзавеца газил животните заслужава да бъде вързан в чувал и хвърлен на релсите на влака.

    Коментиран от #5

  • 5 Учуден

    5 43 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Абе и ти ли си от ония животни??? Аде че служителят е виновен виновен е ама сега дай да го убием и него а ??? Вие сте маниаци за вас животът на едно животно е по важен от човешки живот !!! Предлагам тъй като и ти като вървиш по пътя и убиваш много мравки и други буболечки вземи да се хвърлиш под влака а малоумнико????

    Коментиран от #7

  • 6 ААА

    3 19 Отговор
    И сега кокошките не искат да снасят ,жалва се потърпевши кокошовъди.
  • 7 Пилотът Гошу

    33 3 Отговор

    До коментар #5 от "Учуден":

    Че що да не го убием бе? Не заради кокошките, а защото не е човек. Къде виждаш човек тук? Туй е изрод, днес газил кокошки за кеф, утре може пък да постреля по децата пред блока за забавление... Кой го знае.... Лошото е, че не е единственият... Лудите си се разхождат у нас съвсем спокойно навън, че и заемат разни длъжности...

    Коментиран от #18

  • 8 Next

    22 2 Отговор
    Служителят на БАБХ го уволнихте заради НЕхуманно действие спрямо кокошки, а в същото време издигате Ценко Чоков за кандидат кмет ъъъъъъ???? Аз ли не разбирам или до такава степен ни занимавате с дивотии, докато през това време мутри и мутреси стават кметове. Бах ти кирливата кочина в която живеем. Гласувайте пак за герП и геноцида да продължава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нормално

    20 0 Отговор
    Перво, в държава с неработещи институции и нереално раздут щат, много често хрантутниците трябва да оправдаят заплатите си и си измислят работа. Без да им пука че оставят безработа тези, които им плащат заплатите, както и поне още толкова по веригата. Второ, управляващата шайка наема на работа много хора за малко пари за да и бъдат избиратели. Което предопределя и ниското качество на вършената работа. В случая там работят диваци от малцинствата и не само. Напълно заслужават да бъдат умъртвени нехуманно барабар с шефовете си.
  • 11 БАБХ

    16 0 Отговор
    Да се готвят и други птицевъди.
  • 12 Гласувайте за Шайката ГЕрП

    27 0 Отговор
    Първо убиха козите и овцете, след това свинете, сега птиците, кои са следващите?

    Коментиран от #16

  • 13 Фридман

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Станчо":

    Не, целта е съседната ферма на бате герберстко да продава яйца и птиче месо без конкуренция!
  • 14 Луд

    17 0 Отговор
    Ще излезе ,че тия от БАБХ са по-големи кожодери и от ДАЙ.Ония дето бяха изнудвали мандрите не бяха ли колеги на тоя смелчага.А ако това ,че са му избили кокошките е държавна политика както беше с козите и прасетата,тоя дори да го махнат след 6 месеца ще е пак на работа ама още по овълчен.
  • 15 МАГАРЕ

    18 0 Отговор
    Накрая няма да остане нищо за убиване в тая държава.Последните в чувалите ще сме ние ,ще ни угазят едно хубаво и край.
  • 16 БАБХ

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гласувайте за Шайката ГЕрП":

    След птиците да се готвят говедовъдите, идва луда крава, ваксина няма, както нямаше и за свинския грип. Нищо че средата на миналия век е имало.
  • 17 Гласувайте за Шайката ГЕрП

    17 0 Отговор
    Политиците от ГЕРБ са едни от най-корумпираните в света, но народът ги избира с изненадваща упоритост. След като бъдат избрани отново, те започват нспрекъсната война с поданиците си и съсипват целенасочено всеки бизнес, който не е на тяхни хора, както и всичко ценно, което създават българските таланти!
  • 18 Учуден

    1 10 Отговор

    До коментар #7 от "Пилотът Гошу":

    Добре бе дай и тебе да те убием щото утре може да откачиш и да почнеш да убиваш хора а какво ще кажеш господин логика???

    Коментиран от #20, #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДАИ

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Учуден":

    Ако откачи и почне да убива животни и хора, тогава може. Превантивно не. В случая тези диваци вече вършат убийства на здрави и живи животни. Да не мислиш, че само един дивак е действал така. А за шефовете им, които в Петък следобед взимат проби и веднага действат, какво ще кажеш?
  • 21 БАБХ са престъпници

    15 0 Отговор
    Пихтиеста маса българи е неспособна да реагира адекватно и да измете мутрите преди да са предали територията на Турция и Гърция. ЯВНО Е, ЧЕ ЗАРАЗИ ПО ЖИВОТНИТЕ НЯМА, НО ИМА ЧУМА ПО БЪЛГАРИТЕ .
  • 22 Анонимен

    10 0 Отговор
    Всичко що е на този свят е божие творение..... Да му мисли къде ще го газят и него..... Как може хората да си мислят че като имат власт могат да си правят каквото си искат...... И защо се мислят за велики ....... Дано го газът дяволите този....... Психопат
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Целта е на тия

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станчо":

    240 кърлежа
  • 25 Станчо

    4 0 Отговор
    Най - големият враг на българина, е самият българин
  • 26 Котка

    10 0 Отговор
    Прав си № 4 Грауч, знаеш ли какво разбрах, в село Дреновец, община Ружинци строят голям завод - собственост на зетя на Бойко Борисов и той ще внася огромни количества свинско месо и затова изтребиха всички прасета в България.

    Коментиран от #27

  • 27 Грауч.

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Котка":

    Да и аз знам че на Бойко зет му се занимава с вноса на свинско месо от Европа.Бил съм в Германия и свинско винаги съм купувал от руските магазини вкусът му е същият както едно време дядо ми като гледаше прасета на село а и месото от руските магазини е по евтино отколкото от немските вериги магазини. Защо тогава Бойковия зет невнася хубаво и евтино свинско от Русия??? Аз лично съм си купил голям фризер и купувам само домашно гледани животни с хубава храна от познати и така все още несъм зависим от боклуците дето продават по магазините...
  • 28 1122

    1 0 Отговор
    След като ние не ги изгоним те нас ще изгонят!Питам се до кога ще ги търпим тия изроди да ни лъжат?В ЕС вече създадоха три лагера.В първия са Франция и Германия,във втория са Унгария,Полша,.....в третия са България,Хърватия,Македония,Албания,Черна гора.Защо ли,след като по всички показатели сме на първо място според БОЙКО БОРИСОВ,даже Румъния е в другата група.Големи измамници са тия наши политици,лъжат мамят само да не изпуснат кокала на власта.Помислете си дали изобщо да излизаме да гласуваме,или да излезем и да ги изгоним до един от парламента,а не да им гласуваме още години да ни ограбват.
  • 29 мнение

    2 0 Отговор
    След лудата крава и шапа, птичия грип и чумата по свинете, дойде ред на американския гнилец по пчелите. Сега ще съсипят и кошерите. Аз предлагам вместо "американски гнилец" да се преименува на "руски гнилец", така някакси по-демократично звучи.
  • 30 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Учуден":

    Дай си адреса и утре съм при теб.
  • 31 факт

    0 0 Отговор
    и настана мор по земите български и погина робското племе...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове