Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов сподели пред "Труд", че цената на свинското месо у нас е изкуствено надута от фирмите вносители. Докато на международните борси стойността пада до 1,44 долара за килограм, у нас тя стига 8,50 лева за кг на едро. Така на практика вносното месо пристига с цена 5,50-6,50 лева за килограм, а от разликата печелят търговците.
Вносителите се възползват от паниката, създадена покрай суматохата около африканската чума по свинете и поддържат изкуствено високи цени на свинското у нас. Основните количества идват от Белгия, Холандия и Франция. От години българското производство не стига и се налага внос на свинско, както за консумация, така и за месопреработвателните цехове, допълни Иванов.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Да не
11:24 04.10.2019
2 Омг
11:25 04.10.2019
3 а бе
11:29 04.10.2019
4 Гост
11:30 04.10.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Жоро
11:33 04.10.2019
7 Бесен Язовец
11:34 04.10.2019
8 Мара
11:58 04.10.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 NikNay
До коментар #9 от "Сорос Кеворкянов Фактов":
Я, гладния милиционер пак спами с нов ник . Ходи да си спамиш а билц и дир никой не те е вързал тук. . . .13:12 04.10.2019
11 ДЯДО ГОЧО
15:09 04.10.2019
12 Горивен
15:51 04.10.2019
13 Димов
17:15 04.10.2019
14 Табаков
09:14 05.10.2019
15 незнайко
18:47 05.10.2019