ТЕМА: Местни избори 2019
Новини

Росен Георгиев: Благоевград има нужда от промяна

Срещите с жителите на Община Благоевград с кандидата на НФСБ за кмет Росен Георгиев ясно показват, че има нужда от коренна промяна

Публикувана: 19 Октомври, 2019 19:12
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 761
Росен Георгиев: Благоевград има нужда от промяна
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Във всекидневните си срещи кандидат за кмет на НФСБ за Община Благоевград заедно с кандидатите за общинските съветници представя Договор, с който се задължава през мандат на управление на Община Благоевград в период 2019- 2023 г. да изпълнява най-наболелите за Общината проблеми. На първо място да работят за икономическото развитие, което да повиши средна работна заплата на гражданите. С огромно притеснение гражданите споделят, че нивото на заплатите е отчайващо ниско. Същевременно и собственици на малък и среден бизнес са притеснени от факта, че икономическата среда, поддържана 8 години от предишното управление е много лоша и липсва всякаква перспектива за нейното развитие.

Пред гражданите на общината Росен Георгиев се ангажира чрез ясен договор, че още от първите месеци на своето управление ще създаде Икономически съвет от представители на бизнеса, общината, НПО сектора, Академичните среди, който ще изготви план за ускорено икономическо развитие на Общината.

Ще утвърди към длъжност „Заместник-кмет по икономическо развитие“ координационен център за връзка с местния бизнес и потенциални инвеститори с основни задачи:

- Разработване и представяне пред потенциалните инвеститори в България и чужбина на проекти с възможности за инвестиции в Община Благоевград.

- План за действие за утвърждаване на Община Благоевград като привлекателен център за инвестиции.

Ще работи за обособяване на Общинска индустриална зона, в която по прозрачен за обществото начин ще се предоставят безплатни терени за срок от 5 години на стартиращи компании.

Ще въведе нова данъчна политика, насочена към създаване на благоприятна бизнес среда.

„Лошите показалите на Община Благоевград се дължат на некадърното управление и това ще бъде променено,“ – потвърждава на срещите кандидатът за кмет Росен Георгиев. Ще бъде направена пълна ревизия на дейността на сегашното ръководство и общественото оповестяване на резултатите от нея. Ще извършим проверки на сключените договори по европроекти, санирането и проекти, реализирани по предложение на Атанас Камбитов в стил „ремонт на ремонта“.

Ще направим пълна ревизия, преразглеждане и оптимизиране на работата на всички общински дружества и фирми с цел спиране на източването на обществен финансов ресурс.

Управлението, близо до хората – е едно от основните искания, които поставят хората пред екипа на НФСБ, а това напълно съвпада с програмата на кандидата за кмет Росен Георгиев и кандидатите за общинските съветници от листата на НФСБ.

В неделя, 20 август, Росен Георгиев ще даде курбан в с. Дъбрава, което успешно управлява през последните 8 години.

Кандидатът за кмет на НФСБ участва в изборите с № 8 в интегралната бюлетина.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Ловци на бисери
Елена Поптодорова
Коментар на Елена Поптодорова пред Нова телевизия
Сирия се превърна в геополитически Чернобил."

Още бисери