Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 08:05 2 376 12

Започнаха арестите на кандидати за кметове и съветници в Несебър

  • арест-
  • кмет-
  • съветници-
  • несебър

В събота домовете, офисите и бизнес помещенията на петимата местни политици бяха претърсени

Започнаха арестите на кандидати за кметове и съветници в Несебър - 1

Около 22:30 часа тази нощ започнаха арестите на трима кандидати за общински съветници и двама кандидати за кметове в община Несебър, за което „Флагман.бг“ съобщи.

Около 23 часа пред Районното управление на МВР в Несебър пристигнаха с адвокатите си кандидатът за кмет на град Свети Влас от ПП „Движение 21” Атанас Япаджиев, както и съратникът му от същата партия Константин Лефтеров.

Пред сградата на полицията са още Петър Хрусафов и Георги Георгиев от коалиция „БСП-ПК „Тракия”. Несебър не спи.

Източник на „Флагман.бг“, който се намира пред полицията в този момент, твърди че картината е повече от мрачна, някои от арестантите са дошли със семействата си. Те са били повикани по телефона от прокурор да се явят доброволно, за да не се налага да бъдат извеждани от домовете им с белезници. Предстои да бъдат транспортирани под конвой с автомобил към арест на Специализираната прокуратура в столицата.

Пред Районното управление, което се намира в кк. „Слънчев бряг” има и представители на други политически сили. Никой не желае да коментира случващото се с името си. Очаква се всеки момент доброволно да се яви и кандидатът за кмет на община Несебър Николай Димитров. За петимата днес главния прокурор Сотир Цацаров направи „мотивирано искане” до ЦИК да разреши сваляне на имунитета им и задържането им като обвиняеми по образувано наказателно производство.

Припомняме, че в събота домовете, офисите и бизнес помещенията на петимата местни политици бяха претърсени при акция на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ. И петимата твърдят, че при обиските и претърсванията в събота не са открити доказателства, свързващи ги с покупка на гласове или корупция.

Пред „Флагман.бг“ досегашният несебърски кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров каза, че в каса в дома му са намерени 100 хил. лева, в произхода на които няма нищо обезпокоително и за тях той е показал нужните документи. Със сигурност предстои тежка нощ за участниците в предстоящия местен вот.

Лидерите на партии и коалиции, които не издигат свой кандидат за кмет, а само листи с кандидати за общински съветници, за които е известно, че подкрепят независимия Николай Димитров, очакват всеки момент и с тях да се случи най-неприятното – арест.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фриман

    32 4 Отговор
    Николай, дръж се! Правосъдието ще възтържествува! Това са мръсни номера на герб! Вече на всички им е ясно!
  • 2 ???

    23 4 Отговор
    И после нека да ни приказват ,че са Граждани за Европейско ....-ГЕРБ.Защо трябваше посред нощите като през едни времена с ,които уж нямали нищо общо.
  • 3 тдгхщ

    5 20 Отговор
    тоз несебърския кмет не беше ли дето сяка година ходеше на инструктаж в руската дума? и несебърския общински съвет не беше ли онзи общински съвет дето миналото лято гласува 80000 лв. от собствения си бюджет за самолетни билети на русначета щото велика русия няма пари да си прибере децата, пък богата българи плаща кат поп.

    Коментиран от #4

  • 4 ???

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "тдгхщ":

    И в Япония ходи и в Ю.Корея .И е впечатлен от образованието там.Ако можеш да вземеш доброто ,защо да не го използваш?

    Коментиран от #5

  • 5 тдгхщ

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    япония!? ю. кореа!? - че от съветското образование по-добро има ли!?
    с баш империалистите са здушихте значи, а!? тъй, ли!?

    Коментиран от #9

  • 6 onq s konq

    16 2 Отговор
    България е на път да се превърне в Първата в света "Затворническо-Кметска държава".И докато Иванчева беше "Първата лястовица",то Тенденцията за разрастване на Кметското присъствие в Затворите набира скорост и съвсем скоро Затворите в страната ще ЕВОЛЮИРАТ в КМЕТСТВА с надлежно поставени огромни табели отвън по фасадите с наименованията на населеното място което управляват.
  • 7 НАЛИ ОБВИНЯВАХТЕ КОМУНИСТИТЕ ЧЕ

    13 5 Отговор
    ВЛАСТА ИМ БИЛА УРОДЛИВА СВОЕВОЛНА ЖЕСТОКА И ЕДИ КАКВА СИ ТАМ..АМИ ВИЕ НА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ КАЗВАТЕ!? НАЛИ ВСИЧКО В ДЕМОКРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА И ДА Е ПРОЗРАЧНО И ХУМАННО...КАКВИ НАПРИМЕР СА ТЕЗИ АРЕСТИ ПОСРЕД НОЩ ПРЕД СЕМЕЙСТВАТА...ТОВА Е СИ Е СВОЕВОЛИЕ НА ВЛАСТА..СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА ГИ АРЕСТУВАТЕ НАПРАВЕТЕ ГО КАТО ХОРАТА ...СИГУРНО И ДЕЦА Е ИМАЛО И ВСИЧКО СА ВИДЯЛИ..НО НАЛИ СТЕ СИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕБИЛИ АЛЧНИ И ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ И СЪЩО ТАКА СТЕ БЕЗСКРУПОЛНИ САМО И САМО ДА СЕ НАТЪПЧЕТЕ С ОЩЕ СТЕ ГОТОВИ НА ВСИЧКО...НЕ ОПРАВДАВАМ АРЕСТУВАНИТЕ НО ЗАЩО НАПРИМЕР НЕ ГИ АЛЕСТУВАХТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ? ЕВРОПЕЙСКИ ДЖЕНДЪРИ СТЕ И ТОВА Е НАЙ-ЛОШОТО ЗА БЪЛГАРИЯ...2587
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ???

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "тдгхщ":

    Явно има нещо сбъркано в теб. Или си онзи Смърф дето мразеше всичко и най-вече смърфовете.
  • 10 Манаф

    5 0 Отговор
    Гробарите докато не завземат южното черноморие не мой се спрат. Събуди се народе
  • 11 Матей

    1 0 Отговор
    Гениално,вържи попа ,да е мирно селото,това не са го измислили гербо-питеци,още през 1933г.ГЕСТАПО започва да отвлича инакомислещи,отварят се първите концлагери Дахау и Бухенвалд.
  • 12 Николов

    0 0 Отговор
    ПрокоБихалките ратупват пътеката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове