Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 09:35 2 173 28

Социолог: На балотажа очаквам Фандъкова да победи с 10-15% разлика Манолова

  • софия-
  • избори-
  • кмет-
  • йорданка фандъкова-
  • мая манолова

Трябва повече време за сериозен анализ на това дали се купуват гласове. Няма "чиста" партия в това отношение

Социолог: На балотажа очаквам Фандъкова да победи с 10-15% разлика Манолова - 1
Колаж: БГНЕС

Логично е да се предположи, че на втори тур ще победи кандидатът, който води на първи, но това не винаги се случва. Може да се предположи, че картата, която и сега е шарена, ще стане още по-шарена след балотажа.

Това каза в сутрешния блок „Тази сутрин“ на бТВ социологът Цветозар Томов. Заедно с него гост беше и колегата му Андрей Райчев.

Двамата коментираха първия тур на местните избори. "Няма кой знае какво разместване на политическите сили след изборите. ГЕРБ остават първа политическа сила. На мен най-голямо впечатление на тези избори ми направи купуването на гласове. Само след още няколко избора ние ще се превърнем в полуафриканска работа. Някакви вождове ще се договарят. Това може да се спре само, ако хората излизат да гласуват и по този начин купуването на гласове няма да оказва влияние на изборните резултати. За мен в София изборите ще се решат от факта дали протестният вот срещу управляващите ще надделее над антикомунистическия", категоричен бе Райчев.

"Трябва повече време за сериозен анализ на това дали се купуват гласове. За мен лично има разширение. Няма "чиста" партия в това отношение. Това се дължи на политическата система в България. Гласове не купуват най-много ГЕРБ и БСП, а ДПС. Със сигурност кметското място в София не се решава с купуването на гласове. Големите центрове не могат да се решат с купуването на гласове. Тази практика решава изборите в малките населени места и общини.

За мен в София избирателната активност на втори тур няма да е по-висока. Хората ще се колебаят дали да отидат да гласуват за две кандидатури, които не харесват. Не очаквам г-жа Мая Манолова да спечели, но в никакъв случай не казвам, че изборите са предрешени. За мен разликата ще е между 10-15% в полза на г-жа Йорданка Фандъкова.

Мая Манолова може да получи пълната подкрепа на БСП за балотажа, но БСП винаги са давали доста по-слаби резултати на местни избори отколкото на парламентарни", разкри Цветозар Томов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И..

    36 7 Отговор
    Простъ народъ-слаба държава!
  • 2 герб са пълен провал

    28 8 Отговор
    И аз чакам мъжко да роди , ама не знам технологиите стигнаха ли до там.
  • 3 СССР

    15 27 Отговор
    Лошо дрогари и дрогарки … Каква я мислихме ние с дрогарката Манолова каква стана тя … :(
  • 4 Yamaha

    35 8 Отговор
    Ще си заложи ли купената диплома соцолога? Разликата е едва 35 000 гласа като се има предвид, че това е макса на герберастите! Не повече от 10 % още от плаващия електорат!

    Коментиран от #27

  • 5 до кога

    33 9 Отговор
    С ромските гласове няма ли срам тази?!
  • 6 Смехурко

    17 4 Отговор
    Не е важно дали котката е от ГЕРБ или БСП, важното е да лови мишките!
  • 7 Ропотамо

    20 1 Отговор
    Черните гласове са това на първи тур най много да повторят на втори тур, но малко вероятно ако не ги стимулират на ново!

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Патриотите

    15 2 Отговор
    ги мързи да отидат да гласуват, затова мангустите им избират кметове от край време!
  • 11 сиган оттериторията обединявайте се

    8 0 Отговор
    Сицсото братчед от територията до неделя софийско граждан.
  • 12 Спас

    11 17 Отговор
    И аз очаквам същия резултат дори по-добър в полза на Фандъкова.
  • 13 Ю Кортес

    8 12 Отговор
    Над 15% ще е разликата
  • 14 Избори 2019

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ропотамо":

    Подаръците са приготвени, веселбите започнаха още от сега, хладилниците се опразниха, та от неделя до неделя. Ех да имаше всяка неделя избори, вместо да се къпем например, че може да избелеем.
  • 15 ЦОЦИОЛОГ

    8 13 Отговор
    АБЕ ПОМНЯ КАК СУМАТИ "СОЦИОЛОЗИ" ПРОВИЖДАХА ЗАГУБА НА ФАНДЪКОВА НА ПЪРВИЯ ТУР ИЛИ МНОГО БЛИЗКИ РЕЗУЛТАТИ ,А ПА ТО .... К"ВО СТАНА ?!

    Коментиран от #23

  • 16 Бесен Язовец

    4 9 Отговор
    Ох недейте, че пак ще има колабирали русофреници.
  • 17 Браво ня Мая

    25 8 Отговор
    Браво на Мая, че имаше топки да покаже листите от ромските квартали в София. ГЕРБ печелят в България само с ромски купени гласове. Крадът пари от българите-данъкоплатци и ги дават по избори на ромите, за да гласуват за тях.

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Morgoth

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Писна ми":

    Те до следващия ден не са успели да преброят бюлетините, да не говорим да ги регистрират всички в ЦИК. А и хората от комисиите трябва да поспят, училищата да си изкарат учебната седмица и прочее. Ще потърпим още една седмица политически прогнози.
  • 20 Петров

    15 5 Отговор
    Ще гласувам за Манолова само за да видя една истинска ревизия на общината и какво вършат там приятелите на Бойко! Щото Данчето управлява само за пред хората, а шайката се вихри.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ърл

    9 4 Отговор
    "Трябва повече време за сериозен анализ на това дали се купуват гласове." Тя Данчето напазарува целите Факултето, Орландовци и Христо Ботев, а вие си умувайте!
  • 23 тъй ли?

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "ЦОЦИОЛОГ":

    То и за президентските социолозите така плямпаха,ама тя ква стана?
  • 24 Европеец

    7 4 Отговор
    И аз ще кажа,че София не е на нивото на която и да е друга европейска столица,по простата причина,че кметицата няма това европейско ниво! А за манталитета и да не говоря! Провинциален отвсякъде! За Йорданка Фандъкова ми е думата!
  • 25 фози

    9 4 Отговор
    Сега сметнах разликата, 8.58%. Такава разлика е нищожна, като се има предвид какъв ресурс стои зад Фандъкова. Като се има предвид, че се наложи да купуват гласове, положението на ГРЕБ в София никак не е розово.
  • 26 тРайчев

    5 4 Отговор
    Този Райчев отдавна се е продал на Тиквата и блее в общия хор. 15% преднина Юрданка може само да ги сънува.
  • 27 666

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Yamaha":

    Защо не си се писал Кувровец,Иж или Тула бе болшевик?
  • 28 КОРУПЦИЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Браво ня Мая":

    МНОГО СИ ПРАВ ГЕРБ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН ТОВА Е НАПАСТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове