Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 17:48 3 339 37

Станишев: Резултатите на БСП са разочароващи

  • сергей станишев

Сергей Станишев отбелязва още, че БСП се авторитаризира и се деполитизира, загубила е физиономия и експертност

Станишев: Резултатите на БСП са разочароващи - 1
Снимка: БГНЕС

Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес все повече хора търсят алтернатива, пише президентът на Партията на европейските социалисти и български евродепутат Сергей Станишев в коментар във Фейсбук за вота. Той определя резултатите на БСП като разочароващи.

"Очевидно е, че ГЕРБ спечелиха местните избори. Да, в условията на ниска избирателна активност, отвращение от изборния процес, корпоративен и купен вот, недопускане на адекватна кампания и политически сблъсък на национално ниво, с негласната подкрепа на ДПС", отбелязва той.

"Въпреки че ГЕРБ сами подбраха контекста, все по-видимо е, че доминиращата им позиция ерозира. Умората от 10-годишното управление, безпринципните коалиции, възмущението от корупцията, безобразията и арогантността създадоха среда за пробиви на опозицията", пише Станишев.

"На този фон БСП повтори резултатите си от 2015 г. - 61 кметове на общини (в сравнение с 60 на предишните избори) и 1006 общински съветници (сравнени с 930 през 2015 г.). На местните избори БСП е увеличила подкрепата си за листите за общински съветници с 43 367 гласа, от които 41 380 са в София и Русе. В 7 области БСП няма нито един кмет на община, а в други 7 - само по един", посочва Станишев.

"Знам, че пак ще бъда обвинен във всички грехове, но аз милея за моята партия и съм длъжен да кажа, че ако така продължаваме, БСП няма да спечели следващи парламентарни избори. Нито които и да е следващи избори", пише той. Защото, посочва Станишев, БСП не е алтернатива. "На поредни избори не предложи модерна, задълбочена и експертна политическа оферта. Доживяхме социолозите да ни отреждат мястото на средна партия в изборната нощ, а ние да се борим на места да сме трета политическа сила", коментира той.

Според Станишев БСП се изолира и се капсулира. "Тук заслужават поздравления Калоян Паргов и Мая Манолова, както и Пенчо Милков и Крум Зарков, които показаха, че ветрилото на подкрепа може да се разтвори и вотът за БСП отново може да стане престижен", посочва той.

Според Станишев БСП се деидеологизира, а в кампанията не се е чуло нито едно ляво послание - за доходи, за политики за децата, за здравеопазване, образование. По думите му немалко кандидати са спечелили места в общинските съвети с традиционни леви послания.

Сергей Станишев отбелязва още, че БСП се авторитаризира и се деполитизира, загубила е физиономия и експертност. "Стои въпросът за целите на тази кампания на БСП? Спечелване на местните избори? Дали? По-скоро устременост към прекия избор през май догодина и саморазправа с вътрешната опозиция", посочва той.

Станишев коментира, че местните избори са били представени като завръщане. "Ако наистина искаме да изиграем епизода със завръщането на джедаите, трябва да сме от добрите. Трябва хората да ни повярват. И да не избират ГЕРБ като по-малкото зло", пише той.

Според него рецептата е БСП спешно да заложи на обединението, вместо на разкола и да се завърне към себе си.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    32 2 Отговор
    Станишев: Резултатите на БСП са разочароващи, защото не са очароващи

    Коментиран от #13

  • 2 Нормалния

    41 13 Отговор
    Е ЧЕ БСП НЯМА ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ, КАКВО ДА ИМ СЕ ГЛАСУВА ? ТЕ НА ПЛЕНУМИТЕ НЕ ОБСЪЖДАТ КАКВО ДА НАПРАВЯТ ЗА БГ АМИ СЕ ЗАНИМАВАТ С ИНТРИГИ, ПОВЕЧЕТО МИЛИОНЕРИ СИ ГЛЕДАТ ЧАСТНИЯ БИЗНЕС
  • 3 12 на 0 като маче у дирек

    38 6 Отговор
    Твоите бяха очароващи , да ти ибъ и укрото.
  • 4 Жан

    30 20 Отговор
    От бесепарите чеп за зеле не става.
  • 5 Тоя

    35 5 Отговор
    пък откъде изплува и взе да смърди? Нали беше в ПЕС.
  • 6 Така е

    29 3 Отговор
    Понеже няма кой да целуне Местан по устата. Като Леонид Брежнев и Хонекер бяха. И също като тях вече никой не ги помни...
  • 7 Onq s konq

    12 24 Отговор
    Прав е Сергей. Нинова трябва да си ходи, защото БСП застана зад Мая Манолова. Даже на децата в децката градана им бе ятно че Манолова ще изгуби на кметските избори. БСП трябваше да участва в София с свой кандидат, един Крум Зарков например. Млади хора вече трябва да навлизат в политиката, 40-45годишни, че да си пооправят живота и те.

    Коментиран от #18, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Onq s konq

    9 23 Отговор
    Абе стига сте плюли по Станишев бе ей. Той поне не ни е излагал по света като Байко Ганюв.

    Коментиран от #11

  • 10 Лъжи за кинти

    27 3 Отговор
    Къде изчезна Йончева бе Сер гей ?
    Папкате ли евробамкноти ? Папкате !

    Коментиран от #12

  • 11 Обикновен Българин

    22 2 Отговор

    До коментар #9 от "Onq s konq":

    Даде, само дето е най-голямото протеже на Сорос за Европа.
    Е СЕГА ЩЕ МЕ ЦЕНЗУРИРАТ ВЕДНАГА.
  • 12 Истината

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "Лъжи за кинти":

    И тоя и Милиончева са отврат !
  • 13 Така мисля

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    Такива като Станишев съсипаха БСП !
    Корни и Кире бандита ще я довършат !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 П О Р А ...

    19 1 Отговор
    Къш ба еврейски сомун....МУУУУ.....
  • 16 Патето яки

    24 0 Отговор
    Ядосала се лисицата-Станишев, ала нямало какво да стори. Затова само навирила нос и рекла: - Това грозде е кисело!
  • 17 анонимен

    24 1 Отговор
    СтаниШеф твоето мнение едва ли някой го интересува! Ти си безинтересна прочетена книга! Такива като теб историята ги забравя защото са безлични, некадърни, и жалки! Лошото е че нямате достойнството да се махнете,да отидете в забравата където ви е мястото а си мислите че сте нещо!? А всъщност сте едно голямо НИЩО!

    Коментиран от #22

  • 18 Hcuvivi

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Onq s konq":

    Неграмотник!
  • 19 Ахахах

    15 2 Отговор
    Нещастник
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аха

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Onq s konq":

    Не разбирам ама ако Нинова си ходи джендарчето Станишев дет е за Стамбулската конвенция че се намести веднага.
    Е гати и отвратителния мазник.
    И тогава Боко че е вечен нали?

    Коментиран от #25

  • 22 Нееее

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "анонимен":

    Просто е голям нагаждач според ситуацията и алчен,алчен,е га се задави.продажника мръсе.
    Истамбилска конвенция ли ,а една лопата по мъд.....
    Ако ги има де?

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 анонимен

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гарга":

    Много си прав! Подкрепям те!
  • 25 Onq s konq

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Аха":

    На Бойко това му е последен мандат като министър прецедател на България, помни ми приказката. Той, това го усеща. ГЕРБ и да спечели следващите парламентарни избори няма да може да направи правителство. Или пък ако направи Бойко няма да е примиер. Най вероятно ще направи сделка и ще си обере крушите. А ако направи грешка да се кандидатира на президентските избори(а дано). То тогава ще му лъсне голия гъс, и ще разбере колко го мрази народа и съпартийците му. И ще минем на предсрочни парламентарни избори. И тука има една вероятност, следващият президент отново да е Румен Радев. Та тогава Бойко е възможно да облече раирана пижама. Ще поживеем и ще видим. А колкото до Станишев, едва ли ще се завърне в БСП като прецедател (он си оплете кошницата отдавна)
  • 26 Onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Нееее":

    Абе приятелю, не е лошо да си промениш мнението за Истанбулската конвенция. Щото ако си ми жена бих те опарал с каиша на лягане и на ставане.
  • 27 кой дава акъл

    8 0 Отговор
    Този мишок, заедно с капиталиста-мултимилионер Гергов, докато са в БСП, няма да спечелят никакви избори!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 677

    6 0 Отговор
    Станишев е най големия провал това мазно същество не става за нищо
  • 30 Пиже инкасаторо

    9 1 Отговор
    Бойко трябва на тебе паметник приживе да ти вдигне. Още ти помним управлението, нескопосанико. Още един такъв индивид като тебе и розовите отиват в небитието. Ти, Йончева, Нинова да ми говорите за корупция при управляващите. А, забравихте ли вашите батко и братко. Тия сега, поне черно на бяло виждам какво правят и ако се справят с циганската престъпност по селата и малките градове, ще има бая да си помечтаете там на Бузлуджа, да се видите във властта. Народа забрави глдната Луканова зима и фалита ба банките. Пенсий по 3$. Сега бил недоволен народа. Защо? Защото петък вечер по тридесетина автобуса тръгват с екскурзианти за Истанбул само от София и всеки уикенд кака Пена чистачката ходи я до Солун, я до Одрин, я до Охрид или до сръбско за свинско и винско, ама недоволна, че не може и в сряда да не работи, а да се скита по Балканите. Недоволна, нямало какво да яде, ама селфи във фейса над Босфора качила. По ваше време до морето не можеха да ходят, защото стандарта на живот им беше много висок. Един хляб и едно кисело мляко и пенсията свършила. МЪ..Р..ш..,И!!!

    Коментиран от #35

  • 31 Спецназ

    4 1 Отговор
    Този плужек пак изпълзя!
  • 32 Отгннхд

    3 0 Отговор
    Ако Борисов е омръзнал за 10 год представяш ли си станишко вие за 100г
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Батман Боко

    1 1 Отговор
    Господин Станишев да благодари на безхаберниците от ГЕРБ в Русе,благодарение,на които спечели неговата любима партия.
    И да не забрави да прати букет червени рози на г-н Милков,той, г-н Станишев ще оцени приятната външност на младият и вече успешен социалист.
    Поздрави за г-н Милков,доказа правотата на мажоритарния избор,въпреки кампанията на калинките и торните бръмбари от ГЕРБ-Русе.
    НАРОДЕ ????
  • 35 Гого

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пиже инкасаторо":

    Не си прав, приятелю, Дмитриевич Станишев пращаше пенсионерите безплатно на морето,ама точно срещу изборите та да гласуват за омразната БСП.
  • 36 марш заедно с гергов при бацко ви

    1 1 Отговор
    Тая отрепка ако не е пуснала бюлетина да ГЕРБ пък на. Бас ловя. Дълго време след него БСП-то ще трябва да се пръскат с препарат против мухъл.
  • 37 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БИЙТЕ МУ ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ И ДА ИЗЧЕЗНЕ !!! "УСЪР ПЕДЪРА" -НА СТАНИШ БОНЕВ -ТАШАКА НА ТОДОР ЖИВКОВ !!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове