Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 06:56 3 096 22

Проф. Пламен Киров: Радев клекна пред Плевнелиев и Лозан Панов

  • пламен киров-
  • лозан панов-
  • плевнелиев-
  • президент

Юристът смята, че с решението си президентът е успял да скара две гилдии в съдебната власт - на съдиите, и на прокурорите.

Проф. Пламен Киров: Радев клекна пред Плевнелиев и Лозан Панов - 1
Снимка: БГНЕС

"Мотивите, с които президентът Радев отказва да издаде указа за назначаването на избрания от ВСС Иван Гешев за главен прокурор, са формални. Държавният глава не коментира професионалнати качества на Гешев, а изтъква формални основания да върне решението на ВСС", заяви пред Епицентър.бг юристът проф.Пламен Киров.

Според Киров така изтъкнатите мотиви показвали, че Радев е взел решението си под въздействие на призива на президента Плевнелиев и на Лозан Панов да не подписва указа за Гешев. Това поставяло сянка на съмение за независимостта на президента.

Според професора, преди да вземе решението си държавният глава е трябвало да се срещне с кандидата за главен прокурор, "да изпие поне едно кафе с него". Пламен Киров смята, че с решението си Радев е успял да скара две гилдии в съдебната власт - на съдиите, и на прокурорите. И подчерта, че при повторно предложение на ВСС за Гешев, държавният глава трябва да издаде указ за неговото назначаване.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилотът Гошу

    26 29 Отговор
    Глупости, Радев просто си изми ръцете. Даже не е длъжен да посочва причина. Много добре знае, че ВСС ще прати същия дръвник и тогава няма право да не подпише. Просто по този начин си измива ръцете за в бъдеще - ще каже "аз отказах, но те пак него избраха и законът ме задължава, единствено ВСС носи отговорност за избора". А причини да иска да си измие ръцете от този избор едва ли ще липсват в бъдеще....
  • 2 консултанта

    60 9 Отговор
    Киров , не зная къде живееш тук или в чужбина но това което казваш е баш голяма смешка защото-Навсякъде "евроатлантиците " вия до небето че Радев бил Путинист че бил червен и каквото се сетиш е, и ? Ми как тогава ще вземе решението си под въздействието на Роско който си е баш "евроатлантик" и то от тия най наведените на Запада за Панов не зная, та не ти се връзват смешките мисли други мдааа ?

    Коментиран от #21

  • 3 И тоя си е повярвал! 😀

    67 13 Отговор
    Глупости на търкалета! Президентът-генерал да се допитва до герберския плужек Пухльо?! 😃😁😄 Смях в залата! Имате ли акъл в тия празни герберски глави?! Я малко по-сериозно!
  • 4 Мирко

    54 12 Отговор
    Не те знам къв професор си, ама не живееш в реалния свят. Само като видиш снимки на протеста в подкрепа на Гешев и всичко е ясно. Група малоумници, които не знаят колко е корен квадратен от 25, излезли в подкрепа на професионалните му качества !?! Комфортно пуснато от полицията на място на протеста срещу него. А за професионализма на Иван, БОЕЦ извадиха достатъчно факти.
  • 5 El boko

    12 50 Отговор
    Фатмака е клекнал не само пред гореизброените , ами и пред менторите си от кремъл,но по лошото е че , дето е клекнал ами и ближе и гълта.!
  • 6 ти си го избра

    48 7 Отговор
    Проф. Пламен Киров: Радев клекна пред Плевнелиев и Лозан Панов................А всички останали клечите пред лехата с голямата ТИКВА !!!! Защо ли ???
  • 7 Гешев е професионален слуга

    38 9 Отговор
    На мутрите. Жалко за 6 млн , които живеят на територията на мутренско-циганската държава. Само прочиташ новините и ти е ясно, че БЪЛГАРИТЕ МУТИРАТ В ДОБИТЪКОПОДОБНИ .................... Може ли да стане по-зле ?????
  • 8 Качествата на Гешев

    36 6 Отговор
    Са високо оценени единствено от Шишо, Доган, Тиквата и братя Велчеви . Източиха милиарди - Булгартабак, БТК/ВИВАКОМ......... Българите ще плащат, а прокуратурата ще бездейства !!!!!
    Честит ни Гешев
  • 9 ПВМ

    35 2 Отговор
    Прислугата на Доган се издава...
    Цялата съдебна система е зависима от парите на Доган. Доган добре знае, че без главен прокурор е затворник заедно с Пеевски.

    Коментиран от #10

  • 10 Тръмп

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "ПВМ":

    Прокурорите не вкарват в Затвора,а престъпленията и Съдиите!!!:):):)Прокурора Обвинява,но Съдиите Отсъждат!!!:):):)Съдиите от ДеБъ пуснаха Убийците и Шпионите!!!:):):)
  • 11 Съдия

    12 1 Отговор
    А Съюзът на съдиите задава ли си въпроса защо част от съдиите във ВСС подкрепиха Гешеф?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дидо Дебелия

    19 0 Отговор
    Пламен Киров не е греберски плужек ..... Той е депесарски и пеевски плужек.
  • 14 gggw

    11 1 Отговор
    ненам кви ги говорите.. гешев е човек на дпс, които са силно евроатлантически ориентирани, защото се издьржат от сащ. а радев е прав, че не може да има само един кандидат... какьв избор е това?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    9 2 Отговор
    Радев определено НЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН,но да се говори в случая за някакво "Клякане",просто е абсурдно.При това ПРЕД Плевнелиев,който бил "давал съвети" на Радев?!Нормално е ВСЕКИ на мястото на Радев да постъпи така и ДА ВЪРНЕ кандидатурата поради елементарния факт,че е ЕДИНСТВЕНА и няма "състезание",защото ПРОТИВНОТО,т.е. НЕВРЪЩАНЕТО Й БАШ ЩЕШЕ ДА Е "КЛЯКАНЕ" пред "Някой"Като цяло Радев отлично съзнава Безпомощността си да промени нещо в случая поради Орязаните си правомощия,но друго искам да засегна:КАК Е ВЪЗМОЖНО Тъпанари като Професора на снимката да ТВОРЯТ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ в Медийното пространство,като за това ВЗЕМАТ И ПАРИ?!!При това НЕМАЛКО:)
  • 17 Център дясно

    10 2 Отговор
    Още ли вярвате, че има някакъв спор за главния прокурор. Всичките играят един театър за пред публиката и за пред Европа. Радев си взема по 15 бона заплата и му дреме на сайдера. Семейни екскурзии през две седмици по цял свят за наша сметка. Смятам че за обикновенния човек няма значение кои са на власт и кой е главен прокурор. Но голямо значение има да се контролира властта от гражданското общество. Когато се създаде истинско гражданско общество нещата ще тръгнат. За най малката наченка на корупция трябва да се искат оставки. А за големите гафове смяна на властта.
  • 18 а коментирай нещо дето го няма

    9 0 Отговор
    Глупости на търкалета , какви професионални качества да коментира при отсъствие дори на правна култура и познания на Гешев.
  • 19 Диамантената ръка

    3 6 Отговор
    Ако наистина Радев не иска да подпише след като отново му предложат, да подаде оставка, няма друг начин...
  • 20 Киров

    8 0 Отговор
    А дали системата на правораздаването не се подигра на народа, предлагайки мафиот за поста? За мен такъв човек е който почти уби Иванчева за подхвърлени улики, а определи Пеевски като сълза роса. Закани се да си разчиства сметките, жена му купува безумно евтини имоти и т.н.
  • 21 Мдааа

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "консултанта":

    Явно не си в час. И Радев както Плювньо са американски протежета. Виж в интернет Радев бая години има в американски военни училища, завършва 2 амер. военни училища и няколко "специализации. А и те го издигат в кариерата му. Виж в нета.
  • 22 един българин

    3 0 Отговор
    Профипродажника от статията ще го оставя на Всевишния тай да го калева!
    Ветото на Радев беше задължително , НО съвсем недостатъчно! Президента /не случайно подкрепен от Плевнелиев в случая/ е длъжен да направи предложение за конституционни промени относно избора на Главен Прокурор , които може да свалят Гешев от кандидат за главен прокурор или поне да издигнат негов конкурент! Не предлагането на предложение за конституционни промени гарантира без изходната ситуация от повторно предлагане и задължаващо назначение на Грешев! Отделен е въпроса при повторното гласуване , навелите се ниско на МАФИЯТА членове на ВСС , все така ли с пълна с гнусотии уста ще останат повтаряйки гласуването си , и КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ НА СЕТНЕ ЖИВОТА СИ ... А ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ... ?!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове