Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 13:07 2 840 23

Мечка нападна и рани ловец в Стара планина

  • мечка-
  • нападение-
  • ловец

Инцидентът е станал край село Търничене в подножието на връх Триглав

Мечка нападна и рани ловец в Казанлъшко. 47-годишният мъж е бил в гората на лов за глигани. Настанен е в болница с тежки наранявания, но без опасност за живот.

Инцидентът е станал край село Търничене в подножието на връх Триглав, съобщи bTV.

В събота е бил плануван лов на глигани, организиран от дружинката в селото. Първоначално времето било благоприятно за лов, но към обяд се появила мъгла, която затруднила видимостта.

По време на гонката ловецът чул кучетата да лаят. Изведнъж пред него се появила мечка и го нападнала.

Мъжът бил нахапан няколко пъти от животното. След това то си тръгнало.

Ловци разказват, че все по-често се натъкват на мечки в гората. Около хранилките те са най-много.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    21 22 Отговор
    Малко му е на тъпият ловец , трябваше мечката да го и наебе в гъза .кур за бг

    Коментиран от #7

  • 2 Pompev

    16 4 Отговор
    Как не го е изяла
  • 3 Ивайло

    28 3 Отговор
    Не е могъл да се защити човека, и двете му ръце са били заети! В едната е държал нож, а в другата - пушка!!! С коя ръка да се защити??? ;)))

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Pompev

    12 2 Отговор
    Квай тая мечка такаs ве,питомна ли е,че само го нахапала.Обикновено директно за гръкляна стискат хищниците

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рамбо

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    Да беше извадил едноокия змей и да и го подаде, тя щеше да го олиже, а не хапе? Но ти пожелавам да те срещне мека и да те опън, за да видиш, какво пожелавам.... Кор за тебе от мечо.

    Коментиран от #9

  • 8 Pompev

    6 2 Отговор
    Не сме добре,щом хищниците взеха да се борят за правата си с предупреждения,значи наистина има глобално затопляне
  • 9 Хасан еба татари

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Рамбо":

    Гяур 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    Коментиран от #13

  • 10 да ама не

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Да се защити па после да го съдят за убийство на мечка,то по страшно от това да гръмнеш друг ловец.

    Коментиран от #12

  • 11 Ххх

    9 0 Отговор
    Едно е да се правиш на мъж с пушката по бягащите прасета, ама като е видял мечката изглежда е напълнил гащите и не си е помислил да стреля. Като четох статията и се сетих за едно интервю на Пенчо Кубадински. Разказваше за свое сафари в Африка. Може и да звучи малко като ловджийски виц, ама – изведнъж от храстите към групата му скочил мъжки лъв, и Пенчо го прострелял още във въздуха. А един от местните, които го придружавали се изпуснал от страх.
  • 12 Pompev

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "да ама не":

    Ти мислиш ли че няма да я гръмне ако беше той я изненадал,но е станало обратното,мечката го е издебнала
  • 13 Рамбо

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан еба татари":

    Ще дойде и моят час да се усмихна. Бандити от къде ли не и политици и останки и битови и Ротшилдите надолу и други геноцид Иран българите. Те измират. Един ден ще останете само за трета не.... тогава ще залива планетата, за да си платите наведнъж. Много бандити станахте в света, повечето. Е, дано не се стигне дотам, но аз ще се радвам да видя как ще се,, смее те,, когато се сблъскат звездите в тази система. Но тогава група ще е щастлив. Ще чакам. Няма ви бандитите, няма проблеми.

    Коментиран от #18

  • 14 съдът

    9 0 Отговор
    В условия на неизбежна самоотбрана е била , да и се снеме обвинението.
  • 15 Един ....

    3 2 Отговор
    Браво на мечката , ловците са убийци !
  • 16 ЪРП

    9 0 Отговор
    СЪВЕТ КЪМ ЛОВЦИТЕ В РЕГИОНИТЕ С МЕЧКИ!!!
    СЪВЕТВАМ ВИ ДА СИ ЗАКУПИТЕ СИГНАЛНА ФАКЛА, КОЯТО СЕ НАРИЧА "ФАЛШФЕЕР" И ГИ ПРОДАВАТ В МАГАЗИНИТЕ ЗА МОРСКО ОБОРУДВАН, КАТО ЧАСТ ОТ ЕКИПИРОВКАТА ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ!!!
    ЧУВАЛ СЪМ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА МНОГО ДОВОЛНИ ОТ ТОЗИ МЕТОД И ГАРАНТИРАНО ПЛАШИ ЖИВОТНОТО!!
    ФАЛШФЕЕРЪТ ПРЕДСТАВЛЯВА ОКОЛО 30 СМ. ТРЪБИЧКА С Ф 30 мм. И ПРИ УДАР В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ТРЪБИЧКАТА ИЗХВЪРЛЯ СИЛНА ОГНЕНА СТРУЯ, МНОГО ЯРКА И СВЕТИ ОСЛЕПИТЕЛНО ,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН КАРА ЖИВОТНОТО ДА ИЗБЯГА!!!
    НЕ БИХ ПРЕПОРЪЧАЛ НА ЛОВЕЦ ДА СТРЕЛЯ ПО МЕЧКА, ЗАЩОТО АКО НЕ УБИЕ ЖИВОТНОТО ОТ ПЪРВИ ПЪТ (А ВСЕ ПАК МЕЧКИТЕ СА УДОМА СИ)..., ТО РАНЕНАТА МЕЧКА СЪС СИГУРНОС ЩЕ УБИЕ ЛОВЕЦА И ТО БРУТАЛНО!!!!!
    ФАЛШФЕЕРЪТ СТРУВА ОКОЛО 30 ЛВ. И МОЖЕ ЛЕСНО ДА СЕ НОСИ ПРИКРЕПЕН ЗА ЕКИПИРОВКАТА!

    Коментиран от #19

  • 17 Мазния чалгар

    2 2 Отговор
    къде му е била пушката в гъ*а ли? що не е гърмял.. но така му се пада...
  • 18 :D:D:D:D

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Рамбо":

    Извинявай, ама дали прочете това преди да го публикуваш? Четох го няколко пъти и честно казано не видях никакъв смисъл, няма нищо свързано, все едно те е друсал тока, докато си го писал. Не е истина колко лумпени има по този свят
  • 19 🐻 🐻 🐻

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЪРП":

    Благодарим за съвета! Сега да видиш Ко ги праим ловците с помиярите дето огласят планината!
  • 20 Чук унг Гек

    0 0 Отговор
    Другият път да си носи скобник или поне прашка
  • 21 от уста на ухо

    2 1 Отговор
    Преди години имаше следният случай в габровският балкан . колега ловец вижда в пусията пред него му да се разхожда мечка. Той естествено не я стреля и я оставя да си отиде съвсем спокойно. Но мечката го е подветрила , определила го е като опасност , заобиколила го е така ,че той да не може да я чуе и усети ( незнайно как) , и го е нападнала изневиделица в гръб . Не го убива , но го потрошава така, че в болницата се чудят как да го съберат . Като идва на себе си споделя с друг колега ловец . Следващият път видя ли мечка , близо , или далеч гърмя я , и каквото ще да става.
  • 22 ГОСТ 1

    4 1 Отговор
    След няколко години,ако така продължава мечките ще нападат не само ловци а и всеки дръзнал да влезе по навътре в гората.За да не се случи това трябва спешно да се променят няколко закона.Но основното е да се спре екотерора на зелените тунеядци и разните му там НПО-та,които защитават мечките.Тези зверове трябва да бъдат изолирани и следени в специално обособени места и всяко от тях,което напусне тези територии да бъде убивано незабавно.

    Коментиран от #23

  • 23 Феро

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГОСТ 1":

    По принцип си прав. Проблема е сложен. Да убиеш просто от страх мечката е страшно. Но и риска да нападне и убие невинен съществува. Вината е в законодателните и производителите. Продават спрей срещу мечки, но доколко би те предпазил? Трябва нещо сигурно, което хем да не убие мечката, и да те защити. Дали спрей, но от 7-8 метра, дали електрошок от 7-8 метра, но действащи ефективно... От 2 метра е късно. Връхлита ли те в храстите за секунда си надран.. И разкъсан. На магазините виждам спрей още за мечки, но са за до 2 метра пръскане. Ами ако има вятър и не хване?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове