Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 14:46 2 795 28

Тренчев: Вземеш им всичко и не протестират, това не е държава

  • константин тренчев-
  • кт "подкрепа"-
  • работодатели-
  • болничен

Мечтата на работодателите е, ако може да работиш, без да ти дават заплата, каза почетният председател на КТ "Подкрепа"

Тренчев: Вземеш им всичко и не протестират, това не е държава - 1
Снимка: БГНЕС

След като хората търпят да ги мачкат, естествено, че тези, които ги мачкат, ще ги мачкат по-силно. След като народът търпи, ще го товарят колкото може и ще чака спасител. Хора, на които им вземеш всичко и те не протестират, не бих определил това нещо като държава. Това каза пред БНР д-р Константин Тренчев, почетен председател на КТ "Подкрепа" по повод предложението първият ден от болничните да се плаща от работника, което премиерът Бойко Борисов отказа да внесе в парламента.

Според него не може да се натрупа критична маса, която да промени нещата.

Бившият синдикалист потвърди, че фалшиви болнични съществуват и то още от времето на социализма, но добави, че и лекарите са ангажирани в тази престъпна схема - като издават неверни болнични.

Според него трябва да се намери механизъм за контрол на болничните, но "да не даваш на този, който е болен, възможност да получи някакви пари, е пълна идиотщина", каза той в предаването "12+3" по програма "Хоризонт".

Във връзка с категоричната позиция на работодателите, че не трябва те да плащат първия ден от болничните на работниците, Тренчев заяви:

"Мечтата на работодателите е, ако може да работиш, без да ти дават заплата, така че не се учудвайте на тази позиция, въпросът е доколко хората ще им позволят това да стане".

По думите му политиците са тази структура между работодатели и работници, която трябва да намери решения, които да удовлетворяват и едната, и другата страна.

Тренчев коментира и 30-годишнината от 10 ноември 1989-а година:

"Собствеността я взеха хора от бившата Държавна сигурност и бившата номенклатура. Това е псевдодемокрация. Вместо да има закон за лустрацията и тия хора да не бъдат допускани до властта, те са най-богатите. Как хората да се радват и да вярват", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    14 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 бисмарк

    41 1 Отговор
    Хора, на които им вземеш всичко и те не протестират, не бих определил това нещо като държава - без коментар

    Коментиран от #18

  • 3 ДС КГБ

    13 1 Отговор
    А кой да я направи тази "лустрация"?
  • 4 Учюден

    30 2 Отговор
    Къде беше до сега Тренчев?
  • 5 Димитър Талев

    22 7 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 6 1234

    28 4 Отговор
    Не протестират защото имат избор, емигрират. А тези които остват не могат защото са над 50годишни. Това е спирала, в една посока. Тренчев го вижда както и много други, но всеки си решава проблема сам. Чувството за държавност беше унищожено за 500 г, видяхме че може и без държава. Соца вкара държавност, но глобалния капитализъм ни доказа, че тя отново е ненужна и може и без нея. Българина е такъв, оцелява какво може
  • 7 Тях червеното знаме роди ги

    8 1 Отговор
    МИРЕН ПРЕХОД ?.....ДА, АМА НЕ !
  • 8 Последния софиянец

    19 2 Отговор
    Един работодател казал на друг:Аз на моите работници не им плащам и те пак идват на работа. А другия вика:Това е нищо. Аз на моите им взимам пари за вход и пак идват.
  • 9 Гн Тренчев

    17 1 Отговор
    "Мечтата на работодателите е, ако може да работиш, без да ти дават заплата"
    Не, мечтата им е ако може да им работиш и да им плащаш
  • 10 Пичо

    25 2 Отговор
    Тренчев има много голяма заслуга в превръщането на хората в това, което са, както и в забогатяването на някои хора - не само от бившата номенклатура. Всъщност, от бившата номенклатура са доста по-малко отколкото от демократичната номенклатура.
  • 11 Ердоган

    5 4 Отговор
    Аз ше ви спася от беге робство...ама нали искахте свобода или смърт 😂😂😂😂😂😂са нема свобода и нема смърт а само агония😂😂😂😂
  • 12 та нали

    17 1 Отговор
    ти и останалите синдикални „лидери” поставихте синдикатите в услуга на крадливите капиталисти и държавата. За колко ви купиха. Българите нито имат социална партия нито синдикати, които да им защитават правата.
  • 13 баба Зоя

    11 5 Отговор
    Ако видите комунист гладен, дайте му да яде, ако е жаден да пие, гол ли е облечете го, само власт му не давайте!
  • 14 баба Зоя

    9 1 Отговор
    Кака Пена, многомашинничка и ударничка, я поканват да влезе в БКП. Дали ѝ да чете устави, история на БКП и всичко, което е нужно да се подготви идейно. На събранието на първичната партийна организация я питат:
    - Како Пено, ти си наш човек, комунист. Ще те приемеме в Партията. Имаш ли някакви въпроси докато се подготвяше?
    Кака Пена отговаря:
    - Другарю председател, всичко ми е ясно, защо е червено знамето, какви са ми правата и задълженията, но едно не ми стана ясно: аз като партиен член, имам ли право да се чукам с безпартийни, щото лошо – безпартиен да чука партиен член!
    Помислили другарите и решили:
    - Имаш право, како Пено, но трябва сама да си го вкарваш, та да се чувства ръководната роля на Партията!
  • 15 НАТО ВЕЦ

    13 1 Отговор
    Нали е ваша роля "господин синдикалист" да поведете хората. Ама всичките сте на бюджетна копанка и сте се нагуцали като шопар за Коледа. На кого да вярват хората?! На "синдикалисти", като вас или на "партийци"?! Вярно сте "синдикати", но в другия смисъл.
  • 16 Тръмп

    7 0 Отговор
    Лустрацията е направена,но на тъмно за да има зависими и зависимости!!!:):):)Всичко за всеки се знае,от едно село сме колкото квартал на Москва!!!:):):)
  • 17 Патриот

    9 0 Отговор
    След 30 години тоя най-после се обади. Явно се е сетил, че взима заплата като някакъв в КТ подкрепа.
  • 18 Пако

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "бисмарк":

    Овце,които не блеят даже и когато ги колят..
  • 19 Byg

    7 0 Отговор
    Аман от такива с титла ' почетен председател". Така ли им викат вече на пенсионираните бивши някакви си немойковци. Аз мисля че не можем да се оплачем от липса на протестиращи. Всеки за нещо протестира , не му става пикалото - протестира , жена му врътка дудуци на комшиъта - протестира , смешно става с тия вечни протести , все някаде на някой не му е кеф и оп протестира , затваряпътя , фърля яйца и домати ... абе пречи на всички останали . Така че не липсата а пренасищането със скандираши човечета , обесмисля ролята на протеста , почетен председателю
  • 20 йфгйкб

    6 1 Отговор
    Тренчев, мечтата на работодателя е, ако може да работиш без заплата и да му плащаш всички разходи. Работещите не са виновни. Работещите са оставени сами без подкрепа от никого. Никой не защитава правата им. След като няма Синдикати, олигарсите си правят каквото искат, полицията ги подкрепя.
  • 21 Аааa

    6 1 Отговор
    А пък моята мечта е още един народен съд и всички ония , които се гаврят със собствения си народ вече 30 г. , на опашка за възмездие !
  • 22 Солидарност

    5 0 Отговор
    Работодатели и работници са един и същ народ, но малък и злобен. С такъв народ - такава държава. Тече подмяна на населението на България. Кой ще дойде тук да прави новата България не се знае , но ще се хване за главата с такива злобни човечета.
  • 23 ira

    4 0 Отговор
    Наследниците на поп Кръстьо, бай Ганьо, и Хитър Петър: всеки се снишава, и гледа сеир на другия. Никой не протестира, дори когато им отнемаш основни придобивки. Блато.
  • 24 Щирлиц

    4 0 Отговор
    Статията е потвърждение , че балона с болничните е подарък от управляващите към синдикатите, за да не забравим че съществуват и да продължат да си трайкат по едрите неща
  • 25 В БГ има само МАНГАЛИ

    0 0 Отговор
    Те не работят, за да получават БОЛНИЧНИ. ТЕ СА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ПОДКУПЧЕТА.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Другия с коня

    3 0 Отговор
    Ти Червен Боклук,агент на ДС предаде Народа си и всички,които вярваха в нещо. ..Позволи да увплнят три милиона работещи ори приватизацията на цялата индустрия в България....Червен Боклук. ..Най-малко ТИ имаш право да обсъждаш Народа ни и неговата толерантност.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове