Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 15:55 2 410 15

Иванчева и Петрова изригнаха срещу Спецсъда и ГЕРБ

  • иванчева и петрова-
  • дело-
  • запор на сметките-
  • спецсъдът ще се произнесе

Бившите кметица и зам.-кмет на район Младост в София смятат, че ГЕРБ са намесени в делото им

Иванчева и Петрова изригнаха срещу Спецсъда и ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

''Това е супер унизително и парите, които са ни спрени нямат нищо общо за времето, когато бяхме управляващи". Това заявиха бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова пред журналисти по повод искането им Апелативният специализиран наказателен съд да вдигне запорът върху банковите им сметки. Магистратите ще се произнесат в 16 часа.

За Иванчева запорът върху банковите ѝ сметки е нечовешко, защото няма кой да им плати сметките и здравните осигуровки. По думите ѝ всичките им неща нямат общо с делото.

От своя страна Биляна Петрова добави, че това е форма на унижение и на изтезание, защото при процес, който продължава втора година съдът ги оставя без средства и работа. "Естествено като си без финансови средства, няма как да се поддържа животът. Това са пари, които нямат нищо общо към предмета на делото", аргументира се бившият зам.-кмет на "Младост", предаде news.bg.

Според нея човек няма как да бъде оставен на фотосинтеза и исканията ѝ са минимални. "Това е едно минимално искане и е въпрос на оцеляване", подчерта Биляна Петрова и отчете, че много сметки са ѝ запорирани.

Десислава Иванчева отново се включи и настоя да бъде вдигнат запорът върху банковите им сметки, придобити извън времето, в което са били управляващи. "Не може едни приятели от Варна да идват и ми носят 50 лева в едното пликче, а в другото - 20 лева. Това е просто нечовешко", обяви тя.

''Как да оцеляваме в съда, като ние сме тотално смачкани и унизени'', оплака се Иванчева. Тя заяви, че има заявено дело срещу нея от "Дунарит", които я съдят за фалшивите чатове за 100 000 лв. заради някакви измислени неща. "На всички им беше ясно, че тези чатове, че ще свалям Бойко Борисов, са фалшиви. Едно дело, което е тормоз", посочи Иванчева.

Тя настоя да ѝ бъдат върнати телефоните и компютрите, защото нямало неща свързани по делото. Според Иванчева всички документи в досъдебното производство са в ужасен вид и с ужасни номера.

Биляна Петрова заяви, че това, което вижда като работа на досъдебното производство на прокуратурата е възмутително, че изобщо получават заплати.

Тя не очаква обрат и на втора инстанция, тъй като съдът е пристрастен. Бившият заместник-кмет на "Младост" смята, че "надали съдиите са шизофреници, че за няколко месеца да си сменят виждането по делото". По думите ѝ в писмо от ЦИК ясно се заявява, че един от съдебните заседатели на първа инстанция - Мария Праматарова-Щуркова е била член Районна избирателна комисия, излъчена от ГЕРБ.

"Съдебният състав има човек, който получава пари от ГЕРБ и директно смятаме, че ГЕРБ е намесен в настоящето дело", обвини Петрова управляващите и заяви, че ще изложат повече аргументи, когато му дойде времето.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    25 18 Отговор
    Всички сме на такива условия благодарение на Герб

    Коментиран от #12

  • 2 КУРнинов

    29 42 Отговор
    АБЕ ТИЯ ОЩЕ ЛИ НЕ СА В СЛИВЕНСКАТА АКАДЕМИЯ? Е ВЕРНО ЧЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ОСЪДЕНИ НА ПО 20 ГОДИНИ ДА СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗБОРИ КАТО КАНДИДАТ КМЕТОВЕ!
  • 3 ТАКА Е

    20 19 Отговор
    Иванчева като администратор мнооооооого добре знае какво означава безплатно правораздаване ! ! ! СЕГА ДА НЕ СЕ ОПЛАКВА , защото когато ние се оплакваме от същото тя изобщо не ни е чувала ! Да види как е .
  • 4 БГ правосъдие

    21 28 Отговор
    Тея защо не гният в сливенския?
  • 5 цербер

    8 3 Отговор
    Бившите кметица и зам.-кмет на район Младост в София ...И ЗАМ. КМЕТИЦА,а не зам. кмет,бре алооу!
  • 6 месара

    9 15 Отговор
    а когато едни хора ви носеха хилядарки в пликове, тогава беше човешко, нали изнудвачки и крадли долни!
  • 7 Гост

    7 14 Отговор
    Двете в Сливен,а за осигуровките,да не се тревожат,ние,ще им ги плащаме!
  • 8 Иванов

    3 10 Отговор
    Аз имам въпрос. Защо не ги сложат на детектора на лъжата - така до голяма степен ще стане ясно. Аз повече клоня, че са си поискали подкуп наистина. Да се направи такава постановка ,без да е имало подкуп , е въпрос на голяма организация и дисциплина на всички участници, а като знаек кви некадърници са на всички нива в държавния апарат- силно ме съмнява да са успели да организират такава мащабна постановка.
  • 9 Мара

    5 7 Отговор
    Отдавна трябваше да са в Сливен. Гешев ще се справи с тях
  • 10 Мара

    4 6 Отговор
    Отдавна трябваше да са в Сливен. Гешев ще се справи с тях
  • 11 Мара

    4 9 Отговор
    Отдавна трябваше да са в Сливен. Гешев ще се справи с тях

    Коментиран от #15

  • 12 Ново

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Омг":

    Всички в затвора са несправедливо осъдени не мога да разбера герб краде герб лови крадци с много пари и все лошо
  • 13 Алеко КАН

    3 2 Отговор
    МАФИЯТА Е БЕЗМИЛОСТНА - ДВЕТЕ КМЕТИЦИ СА УНИЖАВАНИ ЗА НАЗИДАНИЕ КЪМ ДРУГИ НЕ ПАРТИЙЦИ ОСМЕЛИЛИ СЕ ДА СЛУШАТ ВОЛЯТА НА НАРОДА И ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ МУ! КОЙТО Е ПРОТИВ МАФИЯТА БИВА СМАЧКВАН ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СИЛОВИ СТРУКТУРИ - ТОВА АКО НЕ Е МАФИОТСКА ДЪРЖАВА ... !!! НО ИДВА ЧАСЪТ НА ИСТИНАТА , МНОГО РЕДОВИ ГЕРБАДЖИИ СКОРО ЩЕ ВИ ЗАБИЯТ НОЖА В ГЪРБА - САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ГЛАВАТАРИ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ЗАКРИЛЯЩИ - МАФИЯТА!
  • 14 Николай

    2 0 Отговор
    Засегнаха строителните интереси. Вероятно са ги предупредили да не се бъркат обаче те са решили да се борят за правда. Ще го отнесат срещу мафията никой не е успял.
  • 15 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мара":

    Гешев изпълни поръчка, както Цацаров изпълни поръчка когато влязоха в сградата на КТБ преди да фалират банката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове