Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 16:19 5 323 23

Мъж спаси малко еленче, нападнато от глутница кучета

  • еленче-
  • спасяване-
  • герой-
  • кучета-
  • глутница

Ситуацията се разиграва в Кюстендил

Мъж спаси малко еленче, нападнато от глутница кучета - 1

62-годишният кюстендилец Орлин Борисов спаси малко еленче, което е било нападнато във вторник вечерта от глутница освирепели кучета, пише glas.bg. В истински герой се превръща Орлин, след като излиза на вечерна разходка с двете си кучета. Мъжът живее в района на стадион "Осогово", който се намира под лесопарк Хисарлъка.

"Както всяка вечер и тази излязох около 17:30 часа. Бях си с двете кучета, когато чух страшен лай. Вървяхме по една от пътеките и видях, че покрай мен мина на няколко подскока малко еленче. След него тичаха поне 3-4 освирепели кучета, предполагам бездомни", разказа 62-годишният мъж.

Без да се замисли той решава да тръгне по глутницата. В един момент вижда, че животното е приклещено до оградата на стадиона.

"Явно много време е гонено еленчето. От умора изведнъж се строполи на земята и върху него се нахвърли едно от кучетата, което имаше вид на ловджийско. Нямах време да мисля. Пуснах моите кучета и по-голямото, Норд, директно влезе в битка с него. По-малките успях да ги разгоня, а очите на еленчето бяха вперени право в мен, все едно се молеше", обяснява още Орлин, който освен, че обожава животните се е посветил и на моторите.

По чудо животното имало само лека драскотина на гърба. Именно тогава 62-годишният кюстендилец се захваща да го спаси.

Ходенето по мъките

В този момент Орлин вижда, че батерията на телефона му е паднала. За щастие по това време покрай него минали момче и момиче.

"Разпознах, че момчето е Евгени Неделчев. Веднага той се отзова и започнахме заедно да звъним по институциите. Естествено всеки си прехвърляше топката и никой не реши да дойде да ни помогне. Нямаше как да оставим еленчето там. То не можеше да върви от умора. Мислихме и вариант да го качим в планина "Осогово", но се отказахме", разказва още Орлин пред "Монитор".

Така той и Евгени Неделчев решават да се обадят на друг кюстендилец, който разполага с обособени помещения за животни в хотелски комплекс край село Жиленци. След 3 часа ходене по мъките най-накрая животното си намира подслон, храна и вода.

"Така се беше уплашило, че сърчицето щеше да му изхвръкне. Галех го през целия път до Жиленци. Накрая се успокои. Вече е напълно добре и още днес ще го пуснем в планината. Ще се качим в по-високото, за да не бъде подгонено от глутницата кучета", обяснява още за героичната си постъпка Орлин.

За сблъсъка с бездомните кучета той казва, че не се е страхувал. Мислел само как да спаси животното. Успява и кучето му да се отърве само с няколко драскотини.

"Аз като вървя по планината и охлюв да видя го премествам, за да не го смачка някой. Страшно обичам животните и не случайно вкъщи имам 2 кучета и 4 котки, някои прибрани и спасени от улицата. Всичко това не е героизъм, а човещина. Мога да кажа единствено, че всяко живо същество заслужава място под слънцето. Това винаги е било водещо при мен и се надявам да продължа да помагам", обяснява още 62-годишният кюстендилец.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    11 61 Отговор
    В КИстиндил няма елени, а лопатари! Кучетата се хранят с месо, вие да не си мислите, че ядът чаена попара със сирене🤮🤮🤮?

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 2 цицирувка

    79 3 Отговор
    Каквото и да е животинчето,еленче-лопатарче,бравосъ на този смел българинъ!
  • 3 Де да има повече

    76 0 Отговор
    Господ здраве да дава на такива благородни хора!
  • 4 Бай Ганю

    63 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А Лопатарите, не са ли елени бе, тиквеник ?

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    10 27 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Ганю":

    Те и сърните са от семейство еленови, некадърник!

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И язовци ядат!
  • 8 Браво!

    52 0 Отговор
    Жив и здрав да е човекът и от добро да не се отърве. Де да бяха повечето като него.
  • 9 ДДРОнег

    53 0 Отговор
    Браво, Факти!!!
    Ето че Добрата новина съществува, трябва само малко да я потърсиш !!!
    И браво на Човека, спасил това красиво животно !!!
    Дано да оцелее дълги години и не падне жертва на някой ловец !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив пор

    28 3 Отговор
    Лошото в случая е, че "градските природозащитници" правят всичко възможно да НЕ се ограничи популацията на бездомните кучета. Тези животни имат инстинкти, оставени на произвола на съдбата инстинктивно се събират в глутница и започват да ловуват естествено всякакъв дивеч който не им се опре виждал съм и разкъсани кошути. Кога мине една такава глутница от 10-20 глави унищожава абсолютно всичко по пътя си. А най-лошото е, че разнасят бяс, бълхи, кърлежи (и те са приносители на болести) и тения.

    Коментиран от #12

  • 12 Бесен Язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Миризлив пор":

    Тееее ииии соросите ги разнасят тези неща и още различни буби и... после искат да ги шиеш е как бе? не знаеш значението на думата баня!!

    Коментиран от #16

  • 13 МП4

    22 0 Отговор
    Браво на човека!
  • 14 Бесен язовец

    12 3 Отговор
    Тати каза ,че бати Бойко също обича елените ,но не го е еня ,защото е зает с по важни работи и политиката заедно с принцесата Марето Габриел.
  • 15 ми та ка

    14 1 Отговор
    браво! хубава новина евала !
  • 16 Миризлив пор

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Ква баня те гони бре, аз редовно се къпя в реката основно лятно време ама като се замисля тази и миналата година водата нещо беше студена и пропуснах.
  • 17 Кочо и феята Недомлъвка

    22 0 Отговор
    Поздравявам господина-спасител! Че то живинки не останаха в оредялата ни гора от секачи и стръвни авджии , а на малкото осиротели им е тясно и слизат към селищата
  • 18 Xxxl

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Лопатара е вид елен !Образовайте се,преди да обиждате !Не е нужно да а реагирате агресивно и да обиждате !
  • 19 Гладен

    0 33 Отговор
    Да беше го напълнил а ориз и гъбки и хоп в фурната с чаша бяло яино идеално става хахахаха

    Коментиран от #22

  • 20 Михлюзина

    12 0 Отговор
    Браво и дано повече такива хора,а "държавата"даси прибере бездомните кучета в приюти
  • 21 Реалист

    7 0 Отговор
    Браво, спаси го от кучетата но как ще го спасиш от хората (ловци)?
  • 22 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гладен":

    Умрял си от глад, че опря до това еленче! Да те ева у гладника прост тамън!
  • 23 Мики Маус

    2 0 Отговор
    Бездомни кучета?! Свърши ли се отровата в България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове