Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 12:26 1 455 23

Антон Кутев: На БСП ѝ трябва млад лидер

  • антон кутев

Доскоро Кутев беше зам.-председател на парламентарната група на БСП, но през лятото беше освободен от ръководния пост

Антон Кутев: На БСП ѝ трябва млад лидер - 1
Снимка: БГНЕС

БСП има нужда от млад лидер, заяви Антон Кутев в интервю за предаването "Тази неделя" по бТВ. Той разкритикува ръководството на партията, че се е затворило в тесен кръг и това, по думите му, се отрази върху резултатите на последните избори.

„На нас ни трябва млад човек с друга визия, с друга алтернатива, който наистина да върне отново надеждите на широк кръг хора. БСП сега се е затворила в твърдото си ядро, числата го показват”, посочи Кутев.

Според него е необходимо при избора на нов председател да има приемственост.

Доскоро Кутев беше зам.-председател на парламентарната група на БСП, но през лятото беше освободен от ръководния пост.

„Когато назначения и уволнения или освобождавания в парламентарната група от публични длъжности стават не заради някакви заслуги, заради свършена или несвършена работа, това вече е проблем, защото нито в моралните кодекси, нито в устава на БСП пише, че това е основание за освобождаване или назначаване. Ако аз бях сложен като председател на парламентарна комисия или като зам.-председател на парламентарната група с уговорката че ще съм се врекъл във вечна вярност на Корнелия Нинова, аз просто нямаше да приема”, каза Кутев.

Той е и сред хората, които се подписаха под анализа на вътрешната опозиция, завършващ с искане на оставката на Нинова. Кутев обаче подчерта, че не е част от вътрешна група и определи обвиненията и реториката в тази посока като сталинистки.

„Аз лично бих препоръчал на ръководството на партията да влага повече хигиена във вътрешнопартийната борба, защото това е наистина опасно за демокрацията. Не знам на кой какво му е взела демокрацията, но може изведнъж да се окаже, че ние ще вземем много на демокрацията, ако продължим по същия начин”, каза той.

Кутев заяви, че няма намерение да напуска партията, защото за него БСП е кауза, а проблемите, за които говори не са лични, а засягат доверието на избирателите в партията.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 11666

    13 1 Отговор
    4 мандата!малко са му!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 месара

    6 5 Отговор
    е кака курни не е ли млада......?!
  • 6 Русороб

    8 6 Отговор
    Млад, умен и начетен, е такъв шумкар няма. ;)
  • 7 asd

    10 0 Отговор
    По "да дадем път на младите" си личат дебилите...
    В България е любим израз, тоест много тъпа и дебилна сган има.
  • 8 Не сте опозиция

    9 7 Отговор
    БСП сте циркаджии ! Кой ви вярва още ?
    Патерица сте на ГЕРБ и задкулисието !
  • 9 Алина Метева

    8 0 Отговор
    "БСП има нужда от млад лидер." Дреме ми на прашките,каква нужда има! Те се карат помежду си за постове и пари,това е.
  • 10 Горо

    2 2 Отговор
    БСП, освен че е обременена с миналото, не е истинска лява партия. Освен това тя не води последователна политика. Например преди време ръководството взе решение БСП да излезе от парламента и да отиде сред хората. После това бе отчетено като грешка, понеже хората не харесвали деструктивна политика. А каква полза от това да нейните народни представители да стоят в парламента? нима през цялата 2014-та година партията на Борисов се върна в парламента? Беше плащано на десетки протестиращи срещу правителството на Орешарски, което бе сформирано с мандата на БСП и подкрепено от ДПС, но накрая Борисов като видя, че и тази мярка няма да сработи, бе фалирана Корпоративна търговска банка и така общественото мнение бе обърнато рязко на 360 градуса, докато се стигна до онази знаменита среща на кафе в Кърджали между Борисов и тогавашния ледир на ДПС Лютви Местан, по време на която бе договорено оттеглянето на доверието на ДПС към правителството на Орешарски и то падна веднага. Повечето от депутатите на БСП са дългогодишни членове на парламента, което неизбежно създава условия за лобизъм и клиентелизъм в полза на определени икономически интереси. Освен това в нейните редици навлязоха редица богати хора като Георги Гергов например, които в името на своите интереси са заинтересовани от запазване на политическото статукво и задкулисни сделки. Освен това БСП страда и от морален дефицит. Последният пример е с гласуването на кандидатурата на Валери Симеонов за заместник-председ
  • 11 Горо

    3 0 Отговор
    седател на Народното събрание. Аргументът на БСП бе и аргументът на ГЕРБ - че всяка парламентарна група имала право да издигне свой кандидат за този пост. Да, но защо именно Валери Симеонов, а не някой друг народен представител от патриотите. Остава съмнението за задкулисна договорка - в замяна на този жест, патриотите да подкрепят искането на БСП партийната субсидия от 1 лев за спечелен глас на изборите да бъде увеличена на 8 лева. Така доверието в БСП не може да бъде увеличавано, а напротив - само снижавано, което я прави беззъба и безсмислена опозиция на управляващите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кутев

    6 0 Отговор
    На БСП и трябва млад лидер, ако може да съм аз или моя син.
  • 14 ве знам кога ще ви наритат от бсп

    3 0 Отговор
    Колко млад , на цоцки , или с биберон.
  • 15 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    АКТИВЕН АГЕНТ НА КГБ-ФСБ ЛИ Е ДНЕС / ВЕРБУВАНИЯ КАТО СТУДЕНТ В МОСКВА / КУТЕВ ????? КОЙ Е ПОДХОДЯЩИЯТ " МЛАД ЛИДЕР" ??? ЕХ ВИГЕНИН -ЕХ МЛАД-ЕХ ЛИДЕР- ЕХ НЕ- ВИГЕ НОВ !?!?!?
  • 16 герб набира членове изискуема некадърнос

    3 0 Отговор
    Подобни изяви ги определят такива , като този , като мислещи през партията за личния си интерес . Дори и в това няма лошо , когато е с мярка , а тези пощуряха.
  • 17 ФАКТ

    5 0 Отговор
    Кутев,мястото ви е в ЗАТВОРА !!! Успяхте да затриете и ЗАТРИХТЕ ДЪРЖАВАТА и българският народ !!! То не бяха лъжи ,то не беше крадене,то не беше алчнотия и грабежи !!!! Или ще кажеш,ама ние не бяхме !!! А кой беше ????
  • 18 Гого шипара

    6 0 Отговор
    Кутев кажи си направо че предлагаш умственно недоразвитата си дъщеря за член на УС на БСП какво толкоз сричаш и ни къпеш отдалеч отдалеч!
  • 19 Гъзибаров

    4 0 Отговор
    Леля Корни е една година по-млада от Тонката Кутев, ама старостта се отнася до нея, а не до него.БОКЛУК.Добре го е изритала леля Корни. :-)
  • 20 хи хи хи

    4 0 Отговор
    Много станахте мераклийте кой да води отряда в шумата
  • 21 Батман Боко

    4 0 Отговор
    За предпочитане е такъв,на който Дядо Мраз не му е подарявал подаръци.
    БСП е млада партия,но е управлявана от много стари муцуни,които са от времето на Т. Живков и Априлският пленум.
    БСП да се изчисти от старите нуменклатурни кадри,които не са нито комунисти,нито социалисти,БСП да се определи каква партия е?А за лидерът,то лидер се ражда,а не се изгражда.
    Нинова чисти гнилите ябълки,ама пипа леко и меко,а това не е за нейно добро.
    БКП и БСП не са една и съща партия,да се пререгистрира БСП,с млад лидер,роден след 1989г.,на който Дядо Коледа да е носил подаръци,нова БСП,с нови труженички.
    Еманципация !НАРОДЕ????
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове