Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 17:46 6 463 89

"Тренд": Борисов трябва да уволнява по-сериозно

  • борисов-
  • уволнения-
  • правителство-
  • тренд

Петков не можеше да се справи комуникационно, защото е експерт, а не толкова политик

"Тренд": Борисов трябва да уволнява по-сериозно - 1
Снимка: БГНЕС

Оставката на Бисер Петков е повече изненада, това е нов жанр в управлението на Борисов. Обикновено оставките са свързани с обществени скандали. Тук има нов детайл – за натрупани във времето проблеми, макар че виждаме повече натрупани проблеми в системата на здравеопазването. Това коментира в ефира на Нова ТВ социологът Евелина Славкова, агенция "Тренд".

Контекста на тази оставка е чисто комуникационен. Петков не можеше да се справи комуникационно в публичното пространство, защото той е експерт, а не толкова политик.

Борисов изземаше функцията да обяснява проблемите в публичното пространство, защото това не можеше да направи Бисер Петков. Дали се тушира нещо по-голямо – може би беше опит.

Но смятам, че Борисов трябва да направи по-генерални стъпки, по-сериозни уволнения – повече вокали в рамките на правителството, например, аргументира позицията си Славкова.

По думите ѝ вече има натрупани много проблеми в социалната и здравната сфера. Обществото е недоволно и това трябва да се тушира. Очевидно е необходимо да се попадне на точния човек, който е способен да прави реформи.

Затова считам, че ще се търси такова лице, което да може да комуникира проблемите в социалната сфера и да обясни точно как ще се решават те. Но има и други министри, които не могат да комуникират с обществото и не могат да обясняват проблемите.

Ще трябва много сериозно отношение на правителството към необходимите реформи, които трябва да се направят в здравеопазването и социалната сфера, категорична е Евелина Славкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактите говорят

    51 8 Отговор
    Да махне 90% от членовете на ГРОБ

    Коментиран от #7, #57

  • 2 Васил

    40 7 Отговор
    Как ще уволнява като всички са негови марионетки. Къде го има това голямата кръгла нула да уволнява другите нули.
  • 3 Ха ха

    35 6 Отговор
    От статията излиза че Баце е добър комуникатор. За мен не е, но 80-те процента може би смятат че е и харесват месарските му маниери.
  • 4 Вова

    11 42 Отговор
    Мачкай, Бойко.Уволнявай наред червени активисти дето заемат ръководни длъжности.

    Коментиран от #85

  • 5 хаха

    61 7 Отговор
    Борисов трябва да се уволни сам.
  • 6 да се маща

    19 4 Отговор
    По сериозно от себе си няма как да е , а и ще е най-правилно и заслужено.
  • 7 ГЕРБ завинаги

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    Стягай куфарите и заминавай за Москва,там е Рай за такива като теб.

    Коментиран от #12

  • 8 Запомнете това

    24 4 Отговор
    Нe мoжeм дa ce нaдигнeм и caми дa cи oпрaвим държaвaтa. Зaдoвoлявaмe ce c мaлкo. Хa Бoкo дa oпрaви нeщo дребно и вcичкo e нaрeд и се успокоява. Нищo, чe държaвaтa гниe. Нe ce зaдoвoлявaйтe c мaлкo. Бъдeтe пoнe oтчacти пeрфeкциoниcти. Или държaвaтa ни никoгa нямa дa ce oпрaви. Зaпoмнeтe тoвa. Запомнете, че ключа е в нас. Който и да дойде на власт, ако никой не го спре ще се корумпира. Ако няма реакция от хората така ще е. Затова хората трябва да се посъбудят малко. В момента всички управляващи си мислят, че няма последствия от действията им. Трябва да им покажем, че грешат. И да започнат да се грижат за бъдещето на България. А ако не - аут и идва някой друг. Не трябва да толерираме грешки. Трябва да имаме по - високи стандарти.
  • 9 Guest

    7 36 Отговор
    Със Герб България ще върви напред в развитието си.

    Коментиран от #86

  • 10 Не на корупцията

    37 5 Отговор
    Че то целия ГЕРБ воглаве с главатаря си е за уволнение и затвор!
  • 11 Лекар БГ

    33 1 Отговор
    На първо място,трябва да се самоуволни,че вече не се търпи от простотии.
    В Здравепогубването....там не пип,че пляс!Има едни "недосегаеми "министри.Тясно свързани с ДПС и ДСП.Караниколов,Горанчик и менторът "бюджетар",Ананиев.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Guest

    6 22 Отговор
    Има два вида хора на света - Стефан Данаилов и останалите. Той ме е научил на всичко. Изобщо не очаквах да се случи това. Не успях да му кажа "Сбогом, Бос". Това сподели през сълзи доведеният син на легендата на българското кино - Росен Цанков-
    Комунисти ограничени, само те си мислят че са хора а е същност са най големите боклуци, докараха България до дъното. Герб трябва да управляват най малко още два мандата за да затрие червенита зараза.

    Коментиран от #16

  • 14 баце дрънка само глупости

    8 3 Отговор
    Не ме разсмивайте с ''обясненията на проблемите в публичното пространство'' от Борисов моля ви.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Глупости

    27 4 Отговор

    До коментар #13 от "Guest":

    Абе не разбра ли, че ГЕРБ СА част от червената зараза. Всички тия са бивши членове на БКП, лидерът им е бодигард на Живков. После ми разправяли как са "сини" хаха. Какъв театър!
  • 17 Дебил си

    22 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Герб СА мафията дебиле, както всички останали. Погледни малко над нещата, май гербарската пропаганда ти идва в повече. Неслучайно сме на първо място по смъртност в света заради обочаният ти лидер.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 иновация мафията превзе властта

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Глей сега , мафия е срастване на престъпността с властта , та как ГЕРБ ще са против мафията , това на теория , на практика са си чиста мафия , престъпност на власт.

    Коментиран от #89

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Maris

    1 2 Отговор
    Каламутник : Разтълкувай си го главанак!
  • 21 Guest

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Дебил си":

    Ха ха, мислиш ли че всички са прости като теб, виж умните хора за кого гласуват, българите искат това комунистическо робство да свърши и е нормално да изберат Герб които ни водят към Европа и далеко от русия и по близо до западния стандарт на живот.

    Коментиран от #22, #23, #32

  • 22 ГЕРБ Forever

    5 18 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    В този сайт чатят неосъзнати субекти, Чернобил им се отрази със закъснение, умственото им развитие е забавено и изобщо не съзнават реалноста затова джафкат срещу Бойко и не знаят какво искат,или по точно искат да живеят добре без да се напрягат да работят,ама такова няма никъде.

    Коментиран от #24

  • 23 Ти май си по прост отколкото си мислиш

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    И аз искам западен стандарт на живот. Но не го виждам. В момента произвеждаме само храна и руди. Вече дори не произвеждаме свинско. Искам български открития, красиви и чисти градове( София е най грозната столица в Европа), искам да не сме на първо място в света, ама не. ГЕРБ няма да ни оправят. Колкото по - бързо го осъзнаеш с тиквата си, толкова по - добре. заради хора като теб държавата ни е зле.

    Коментиран от #25, #28

  • 24 Абе май ти не осъзнаваш реалността

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ Forever":

    Ефекта от боко се виждат бе дегенерат. На първо място по смъртност в света сме, най - бързо топящата се нация в света. По - зле от африканските пустини и джунгли. Няма да казвам повече.

    Коментиран от #26

  • 25 Ама ти си още по тъп

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ти май си по прост отколкото си мислиш":

    Много си ограничен, производство има за Западна Европа,ама отде толкова акъл в теб та да знаеш.Искал това искал онова,Ами какви данъци плащаш бе, Всезнайко като къртиш за 1000 лева?

    Коментиран от #27

  • 26 ГЕРБ завинаги

    2 8 Отговор

    До коментар #24 от "Абе май ти не осъзнаваш реалността":

    Ами отиди да живееш другаде, Отворко,ама и там трябва да се напрегнеш да поработиш здраво ако искаш да живееш добре

    Коментиран от #31

  • 27 Бре

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ама ти си още по тъп":

    А, значи осъзнаваш, че България е зле. Браво. Имаме напредък. Ама нали осъзнаваш, че аз да отида, още някой, още един и така няма да останат хора в тая държава. Май не си го обмислил много добре.

    Коментиран от #30

  • 28 Guest

    4 15 Отговор

    До коментар #23 от "Ти май си по прост отколкото си мислиш":

    Вие сте прости и не виждате откъде идва това нещастие за България, а именно от това тъпо 45 годишно управление на страната и ГЕРБ е партията която ще се вкара комунистите в затвора и ще ни доближи до западна Европа.

    Коментиран от #29

  • 29 Възможно ли е да си толкова прост и ти

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "Guest":

    В грешка си. ГЕРБ са комунистите, просто с друга маска. ГЕРБ нищо няма да вкара, освен България в застой и това го гледам вече 10 години. Може да се спори, че са почти толкова лоши за държавата, колкото БСП.

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да де ама

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "ГЕРБ завинаги":

    Ама там поне ще живея на хубаво. А не в мизерия. Аз обаче обичам държавата си, въпреки, че в момента е в окаяно състояние.
  • 32 и бацето е Исус Христос дека ни води пре

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    з пущинако.Вършето си................ на тъпотата.
  • 33 Абе аре освести се

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ завинаги":

    Искам да не живея в мизерия и България да е уважавана държава по света. Не съм комунист и не подкрепям комунистическата идеология. Но и не можеш да проумееш, че не е нужно да си комунист ако си срещу Боко и партията му. Света не е черно бял, или синьо - червен. Така мислят само малките деца.
  • 34 Боярышник

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Разбери това":

    И кой/я е алтернативата на това,имаш ли отговор или само плямпаш напразно?

    Коментиран от #38

  • 35 Guest

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Възможно ли е да си толкова прост и ти":

    Комунистите родината изграждат,
    комсомолците след тях вървят,
    пионери, пионери
    славен път ви чака, трудов път....

    Най-обичам да съм змия- ем си лежим, ем си одим.

    Тема Re: Комунистически песнинови [re: NickZ]
    Автор Янakин (Нерегистриран)
    Публикувано 21.11.07 23:57


    Знам една песен на баба Лили - " На осьдените ремсисти " . Справка - ремсисти, това е организацията на младите комунисти. Песента е от 60-те години на предният век, ако не греша



    Тема Ето го и текста на песентанови [re: Янakин]
    Автор Moни (Нерегистриран)
    Публикувано 10.12.07 15:30


    Ето го текста
    КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ, ПИОНЕРИ

    Текст: Г. Авгарски
    Музика: П. Ступел

    Комунистите родината изграждат,
    комсомолците със тях строят.
    Пионери,
    пионери!
    Славен път ни чака – трудов път.

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в един и същи строй.
    Комунисти, комсомолци, пиониери!
    заедно във труд и бой.
    ( винаги във труд и бой)

    Комунистите щурмуват небесата,
    комсомолците след тях летят.
    Пионери,
    пионери!
    Славен път ни чака –
    звезден път!

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в един и същи строй.
    Комунисти, комсомолци, пиониери!
    заедно във труд и бой.
    ( винаги във труд и бой)

    Комунистите воюват със войната,
    комсомолците на стража бдят.
    Пионери,
    пионери!
    Славен път ни чака – трудов път!

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в един и същи строй.
    Комунисти, комсомолци, пиониери!
    з

    Коментиран от #36, #37, #40

  • 36 Ти си дебил

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Guest":

    Не съм комунист бе тъпанар. Това, че съм срещу ГЕРБ не значи, че съм комунист тикво. Боко ти е източил семките от кратуната.

    Коментиран от #43

  • 37 Един българин

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Guest":

    Няма по лошо от това комунистическо време.
  • 38 Ето ти решение

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Боярышник":

    Имам, имам. Няма да дойде някой нормален, докато не се разкара мафията. Мафията не допуска нормални хора на власт. Така, че решението е просто. Трябва да се разкара мафията от високите етажи на властта. Но това не става със седене и блеене, а със социално недоволство, протести и действие. Не сваляме Бойко, идва някой друг, ние се успокояваме, той прави мизерии и ни прецаква. Не, ако следващия е негоден се маха. И така докато не дойде някой нормален. Не става да се задоволяваме с посредственото. Няма най - малкото зло. Трябва да имаме по - високи стандарти. Ако някой сгафи изхвърча. Мафията трябва да знае, че има последствия от действията или бездействията им. А това става само като българина се събуди. Това е единственото решение. Докато ние не се задействаме винаги ще ни мачкат и държавата ни няма да се оправи.

    Коментиран от #41

  • 39 и даже го словославят

    8 2 Отговор
    Тия дека плюят комунизма неосъзнато днес живеят в мутро-комунизма , което само по себе си няма начин да не е по-лошо.
  • 40 ГЕРБ Forever

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Guest":

    Тази песен я пеехме на всички манифестации.Слава на Комунизъма и Социализъма, Пролетарии от всички страни, съединявайте се.Това са лозунгите на бай Тошооо.
  • 41 Кво кво

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ето ти решение":

    Ами той дойде един нормален да управлява,но понеже е такъв всички начело с БСП започнаха да го оплюват и цяло чудо е че не си е вдигнал чукалата и да остави комунистите да управляват и тогава ще видиш какво е корупция и грабене.

    Коментиран от #42

  • 42 Бойко не е толкова добър колкото трябва

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кво кво":

    Наистина ли мислиш, че Бойко е нормален? Самовлюбен и прост. Заради него държавата ни е на първо място в света по смъртност и сме на последно място в ЕС по бвп. Бойко не е нормален, говоря за някой, който наистина ще развива държавата, икономиката, индустрията, науката, изследователската дейсност, ще подобрява раждаемостта, и т.н. Твърде много са, за да ги изброя. Бойко може да е най - доброто засега, но и той не става. Не трябва да се задоволяваме с посредственото. Трябва да сме поне малко перфекционисти. Държавата ни се оправя твърде бавно и в твърде малко насоки, за да догони запада.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 .....

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "Бойко не е толкова добър колкото трябва":

    Ами посочи ми някой който е по добър в управлението на страната,ще ти повярвам и ще отида да гласувам за него.Давай.

    Коментиран от #46

  • 45 Погледни малко над нещата

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Guest":

    Толкова ли си ограничен? Тиква, не разбра, че всички крадат. ВСИЧКИ. ГЕРБ забавят развитието на държавата, БСП го унищожават. БСП е само малко по - зле от ГЕРБ. И двете не са идеални. Всички са мафиоти. А ако се задоволяваш с посредственото ще си останеш тиква, живееща в мизерна държава, като всички останали. Ако изобщо има българска България в края на този век.

    Коментиран от #47, #51

  • 46 Ще има като се задействаме

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от ".....":

    Ама не разбираш. В момента такива няма. Това е омагьосан кръг. Няма, защото мафията не ги допуска. Нали знаеш приказката, че умен човек не трябва да е политик. Е тук заляга цялата мизерия в България. Точно интелигентните хора трябва да са политици. Но премахването на мафията няма да стане по естествен път. Ние трябва да го направим. Виждаш ли, сега управлявашите не мислят, че има кой да ги спре. И крадат. Но ако ги понапънем малко, но не за кратко, докато нещата се оправят, ами продължим, докато всичко не стане идеално, няма да се оправим. Трябва да не се отказваме толкова бързо. И да имаме по -високи стандарти. Всичко следва от това. Да, сега няма алтернатива. Затова трябва да се разкара мафията. И ще има алтернатива, уверявам те. Ако българите се задействаме и покажем, че има последици лот действията на управляващите и махаме всеки мафиот просто няма да идват мафиоти или мафиотите повече ще внимават. Трябва да действаме

    Коментиран от #48

  • 47 Хохо

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Погледни малко над нещата":

    Ти направо погреба България, трябва да си търся друга държава за живеене.Добре че ме светна.
  • 48 .....

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ще има като се задействаме":

    Слушам те,продължавай.И какво трябва да предприеме като за начало?

    Коментиран от #49

  • 49 Продължавам

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от ".....":

    Така. Трябва повече обществено недоволство и протести. Не говоря за майките на деца с увреждания или на медиците, а за масови протести в цялата държава при всеки един гаф, като апартамент гейт, Гешев,и всякакви подобни. Масови протести за прозрачност на властта, въстановяване на икономиката, по - адекватно прилагане на годишният бюджет, борба с корупцията, за каквото се сетиш. Просто трябва да сме по - активни. Българинът е търпелив. Но всички трябва да осъзнаем, че със седене и чакане да дойде някой спасител няма да стане. Трябва българите да се задействаме и сами да си оправим държавата. Както казах ако само си седим и чакаме вечно ще ни мачкат и държавата ни никога няма да се оправи.
  • 50 onq s konq

    2 3 Отговор
    Еса е момента Борисов да Уволни цялото сегашно Правителство и да назначи ново Правителство на БСП!За какъвто период си иска и с кадри подбрани ЛИЧНО ОТ НЕГО.А какво ще стане с Нинова в тоя вариант?Ами ще й се е.е Фсичката П.Майна:)
  • 51 Guest

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Погледни малко над нещата":

    Кой да изберем тогава, нали трябва да изберем по малкото зло, като сме овча нация Герб са единствения избор, разбирам че трябва да направим много по добър избор но не виждам такъв за сега.

    Коментиран от #52

  • 52 Да но не

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Guest":

    Не, напротив. Точно тук ни е грешката. Не трябва да се задоволяваме с посредственото. Трябва да се разпространи това послание - САМО НИЕ, българския народ, ще оправим нещата. Не можем да чакаме някой да дойде. Защото никой няма да дойде. Това е омагьосан кръг. АМфията не дава на никой нормален, интелигентен, некорумпиран да идва на власт, затова никой не идва и държавата се мафиотизира още повече. Затова мафиотите, дори и да са най - доброто в момента, трябва да се свалят. Трябва да им се покаже, че има последствия от действията им. Не трябва да се оставят безнаказано да безчинстват или бездействат. Все пак са отговорни за животите на милиони българи. Не трябва да им а никаква търпимост. Грешно е просто да се мисли, че някой ще дойде и ще ни спаси. Трябва да сме поне малко перфекционисти. Трябва да се стремим към най - доброто изобщо, а не сега, иначе държавата ни няма да се оправи.

    Коментиран от #54, #87

  • 53 .....

    2 2 Отговор
    Така,а откъде да съм сигурен че организаторите на такива протести са честни и безкористни и не гледат единствено собствените си интереси,как да повярвам в безпристрастноста на българина,след като си избрахме цар за премиер и въпреки че не бе живял в България се оказа че неговата цел беше да се нагуши.Как да повярвам че българин ще се загрижи за другите българи?Тук нямаме уважение един към друг, некоректни работодатели, алчност, това са качествата и ценностите на сънародниците ни.Затова съм убеден че в момента ГЕРБ са най подходящи.

    Коментиран от #55

  • 54 Guest

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Да но не":

    Народа спи, вече няма Левски а и да има българина за жълти стотинки ще го предаде. Овцата на вълк няма как да се преобрази, този комунизъм още дълго ще ни тежи на свободно мислещия начин на живот.

    Коментиран от #56

  • 55 Това зависи от всеки

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от ".....":

    Първо: мен ме е грижа за България. Но аз няма да организирам никакви протести. Аз разчитам на верижна реакция. Тук не става въпрос за безкористност или користност, а за това всеки да реши за себе си дали при следващия гаф да действа или не. Ако всеки мисли логично, а аз съм сигурен, че е така, ще избере първата опция. И евентуално ще разпространи това логично послание, което разпространявам аз. Понякога хората пропускат елементарни неща. Затова трябва да видят това. Тук се разчита на загрижеността на всеки българин за държавата му. А аз съм сигурен, че много българи ги е грижа за България - нали постоянно мрънкаме как държавата ни е зле. Но просто трябва да проумеят, че с бездействие няма да стане. Мафията няма да се махне по естествен начин, а чрез нас.

    Коментиран от #61

  • 56 Има надежда

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Guest":

    Не е така. Просто трябва да се даде пример. Да се наложат нови ценности. А как се налага пример? Има два начина. Първият - излизаш някъде и публично казваш, че това е ценност и е важно. Вторият - променяш хората около себе си. Оборваш ги. Променяш мисленето им. Казваш им, че нещо е добро или не. Колкото повече хора заговорят за нови ценности, толкова по - авторитетно ще е мнението ти и толкова повече ще се присъединят. Затова намираш привърженици и разпространяваш своя пример. Просто трябва малко смелост. Ти си един вид нов будител. Така накрая ще се създаде голяма група от хора със подобни виждания за ценностите в живота. Така се разпространяват идеи.

    Коментиран от #58, #63

  • 57 забрави

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    и `тулупа`на пангара......
  • 58 Guest

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Има надежда":

    Съгласен съм с теб, но около мен болшинството са хора които плачат за комунизма и не осъзнават от къде са всичките беди за всички нас, нещата ще се променят но трябва време.

    Коментиран от #59

  • 59 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Guest":

    Така е, но трябва ние да предприемем действия. И трябва да се създаде голяма група от хора, които мислят по този начин. Българите сме разделени. Но трябва да се обединяваме. Само така демокрацията ще заработи като хората. Трябва повече хора да разберат за това послание. Сигурен съм, че ще го разберат и осмислят.

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 .....

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Това зависи от всеки":

    Много си наивен.В България всеки гледа собственото си благополучие и никой не го е грижа за другите. Примери: Румен Петков, Румен Овчаров, Емилия Масларова, Ахмед Доган, Корнелия Нинова, Александър Томов,Жорж Ганчев, Бареков и тем подобни.Термина"Национално единство"е непознат на българина,тук сме до врагове един срещу друг и не мога да повярвам на никого че ще бъде загрижен за хората.Засега само Бойко оправдава доверието ми.

    Коментиран от #62, #74

  • 62 До 61

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от ".....":

    Трябва малко наивност и вяра в идеали, които на пръв поглед изглеждат невъзможни, за да се оправим. То иначе дай да станем напълно цинични - ничий живот не е важен, дай да убиваме всичко, което ни се изпречи. Християнството и християнските ценности са изглеждали като свръх наивна идеология за древните хора, живеещи на племена. Но виж какво става после. Днешните ценности са страшно повлияни от християнството. Същото е. Изглежда наивно, докато не се случи. А аз че осъзнавам, че положението е такова, осъзнавам го. Но трябва малко вяра. Вяра и надежда.
  • 63 .....

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Има надежда":

    Пак ти казвам, много си наивен, покажи ми българи които ще яхнат някаква инициатива и когато се доближат до целта която обещава боравене с държавни средства,няма най напред да се възползват от възможността за собствено благополучие.

    Коментиран от #64

  • 64 До 63

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от ".....":

    Има такива. Много от младите българи в моето обкръжение. Трябва да се започне отнякъде. И пак ти казвам, не е за този, който дойде, а за всички останали. Всеки, който дойде, може да се корумпира. Не е в това решението - да дойде някой. А ние да го изгоним ако се полакоми. Не зависи от него дали ще краде, той ако може ще краде. Зависи от нас да го спрем.
  • 65 Guest

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Така е":

    Съгласен съм, трудния път към демократизиране на България не трябва да ни отчайва а напротив трябва да ни направи още по силни и съм наясно че този път няма да е лесен и за да има резултат борбата трябва да е всекидневна а правилния път за това трябва да се обясни на младото поколение защото те се лутатат като заблудени овци слушайки глупавите приказки на бабите си за златното комунистическо минало.

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Напълно вярно

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Guest":

    Да. Просто трябва да разпространим тази идея. Ясно е, че няма да се приеме от всеки. Но много хора ще я възприемат. И ако около един човек, който не подкрепя тази идея повечето говорят как това е важно, той може да се смени мнението. Така колкото повече хора говорят за това, толкова по - влиятелен ще е този пример. И разбира се, трябва обединение, защото това е една от най -големите грешки на българина - самостоятелно мислене.

    Коментиран от #69

  • 67 .....

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Guest":

    Та да ти кажа.Имам големи резерви към младото поколение,в повечето случаи получават всичко на готово,в много малки случаи получават правилно възпитание от родители и учители,за тях върха на съвършенството е когато тате купи Опел за 3000 лв или ако е момиче да е като Барби със силикон, чалга,секс селфита.

    Коментиран от #68

  • 68 До 67

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от ".....":

    Много си циничен. Възпитанието не е еднократно, човек се учи цял живот. Важи и за възпитанието. Не всички са чалгари, а тези, които са осъзнават, макар и късно, че от тях стават само чистачи и сервитьори. И много от тях осъзнават, че трябва да възпитат децата си различно, много дори се поправят, минават висше образование и стават за нещо. Трябва вяра. вяра и надежда.

    Коментиран от #70

  • 69 Guest

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Напълно вярно":

    Така е, Хан Крум е пример за това и ние трябва да се учим от грешките си защото сме били велика нация и пак ще бъдем. Никога повече комунизъм в България и далеко от русия.

    Коментиран от #79

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Има надежда

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от ".....":

    Не всички са такива бе човек. Има и такива хора в други държави. Не генерализирай. Има нормални хора в България, те просто не излизат на показ. Знам, защото познавам такива. Трябва просто да са по - смели. Да се показват повече. Да налагат своите ценности. Има надежда.

    Коментиран от #72

  • 72 .....

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Има надежда":

    Един въпрос.Защо в Западна Европа като разберат че съм българин ме гледат с пренебрежение?И не само там,а дори и в тъпата Румъния?

    Коментиран от #73

  • 73 Има надежда

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от ".....":

    Защото България е зле. Но това е заради нас - интелигентните хора, които са пасивни. Във всяка нация има простаци. Просто в нашата те имат гласност. А не трябва да им се дава чак такава гласност. А това става като интелигентните се обединят. държавата е зле, но няма винаги да е така. Дори прословутия " Бай Ганьовски" манталитет може да бъде преодолян. Трябва само вяра. Трудно е, да. В момента не изглежда така, сякаш нещата ще се оправят изобщо. Но те ще се. Трябва само вяра и екипна работа.

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 .....

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Има надежда":

    Изгубена клауза е да превъзпитаваш прост и нискоентилигентен човек,а в България такива са мнозинство.Затова свестните хора избягаха и тук нещата потъват по надълбоко.Та в близките десетилетия българина няма да си промени интелекта в положителна насока.

    Коментиран от #76

  • 76 Има надежда

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от ".....":

    Ето това е цинично мислене. И не е вярно. Ако хората с нормални ценности и положително мислене станат голям брой и по - открито заявяват своите ценности, много от по - простите могат и да ги последват. просто трябва да се втълпи в главите на хората, че да си прост е лошо. Никой човек не изка да го виждат като по - нисш, така, че някои от простите хора има шанс да се оправят. както казах, човек се учи докато е жив.

    Коментиран от #77

  • 77 .....

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Има надежда":

    Не знам къде живееш,аз съм в София,тук всеки те гледа злобно и с пренебрежение, така че не виждам как ще превъзпиташ предубедени в своето превъзходство хора.

    Коментиран от #78

  • 78 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от ".....":

    Ще им покажеш, че по този начин, както те се държат, са нисши и смешни. Никой не иска да бъде осмиван. Така, че много от тях ще се почувстват зле, ако им кажеш, че си нисше човешко същество ако си прост. Това е стратегията при такива хора.

    Коментиран от #80

  • 79 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "Guest":

    Далеко от русия което ще ни доведе до по добър и по висок стандарт на живот.
  • 80 .....

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ами":

    Грешиш,тук доминират наглите и безсъвестните и са убедени че това е правилният начин на живот, просто е невъзможно да ги убедиш в противното.Спирам да споря,лека.

    Коментиран от #81

  • 81 Окей

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от ".....":

    Лека. Но мисли за това, което ти казах.
  • 82 ИДИОТ

    1 0 Отговор
    И той да си ходи .
  • 83 ????

    3 1 Отговор
    Борисов трябва НЕЗАБАВНО да подаде оставка и да бъде СЪДЕН заедно с "непознатите-битите" му "братовчеди"!!! Стига, вече!!! Време е!!! НАРОДЕ????

    Коментиран от #84

  • 84 ще го обявим за почетен

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "????":

    Не го плаши със затвор, че никога сам няма да си подаде оставка. И без това го тресе шубето.
  • 85 факт

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вова":

    как така ще уволнява своите комуняги и кадесари
  • 86 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Със Гроб,в България ще останат само ромите, електорат на гербисти.
  • 87 Маргарита

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Да но не":

    Няма по-малко или по-голямо Зло.Думата е една Зло и по смисъл и значение.Съгласна съм ,че нямаме алтернатива.Може би за това чакаме и непредприемаме нищо,което пак е зловредно за нацията и държавата ни,но и има исторически закони,така че според мен не е назрял точния момент и време.
  • 88 Борисов трябва да се самоуволни!!!

    0 0 Отговор
    Само това ще спаси БГ от погрома, ограбването и унищожаването и, започнало след 1989г.
  • 89 9756

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "иновация мафията превзе властта":

    Хал хабер си нямаш,от това,какво значи "мафия".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове