1 Декември, 2019 15:48 2 302 29

Йордан Цонев: Реформи в България се правеха по времето на Костов

  • йордан цонев-
  • бюджет 2020

През бюджета се вижда какви ще бъдат реформите, заяви депутатът от ДПС

Йордан Цонев: Реформи в България се правеха по времето на Костов - 1
Снимка: БГНЕС

Вероятно натрупани проблеми в системата. Ако премиерът следва тази логика, трябва и други оставки да поиска, защото доста системи стоят нереформирани. Това каза пред БНР депутатът и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев в коментар на поисканата от Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков.

"Няма нищо нелогично в тези оставки, но те вече не са отдушник на натрупаното напрежение", каза той в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт".

По думите на Цонев това е била и основната критика на ДПС към бюджета за 2020-а година - липсата на реформи:

Йордан Цонев заяви, че в България са правени истински реформи по времето на премиера Иван Костов, по времето на СДС, във времето, когато приемаха България в Европейския съюз и НАТО.

"Когато не правиш реформи, когато един сектор, като здравеопазването, работи в уникален вид - такъв няма никъде, няма как този сектор да подобри ефективността си. Обществото иска да има реформи в нереформираните сектори". Според Цонев бюджетът за 2020-а е "повече от същото", защото има повече приходи, но разходите са неефективни:

"Реформите се правят с програма. Те се правят с политическа воля и съгласия. През бюджета се вижда какви ще бъдат реформите", заяви депутатът от ДПС и уточни, че това, което Движението вижда в Бюджет 2020, е липса на реформи.

ДПС и на второ четене ще гласува против бюджета: "Предложихме промени - те не ги приеха, повече няма какво да предлагаме, а няма и възможност", добави той.

"Ще подкрепяме всички законопроекти, които отразяват евроатлантическата ни ориентация, абсолютно всички, независимо, че ГЕРБ и националистите са на власт. Ние няма да променим нашата политика. ДПС се е борило 30 години България да бъде член на ЕС и НАТО", категоричен бе Цонев, но уточни: "Нашето отношение към ГЕРБ е остро от първия ден на това правителство".

За предстоящия избор на лидер на ДПС

Във връзка с предстоящия през април 2020-а година избор на лидер на ДПС, Йордан Цонев заяви, че оценката за работата на на Мустафа Карадайъ е отлична и изброи примери, които, според него, са достатъчни за преизбирането на Карадайъ за лидер на Движението за права и свободи.

"Няма такива амбиции", заяви Цонев в отговор на въпрос дали и той би влязъл в надпреварата за лидер на ДПС.

Прокуратурата и КПКОНПИ

Зам.-председател на ДПС Йордан Цонев заяви, че до официалното назначаване на Иван Гешев за главен прокурор не би коментирал избора му, защото това е избор на професионалната гилдия.

По думите на Цонев ДПС все още не са решили кого да подкрепят за шеф на Антикорупционната комисия и изрази мнение, че не вижда проблем да подкрепят номинацията на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, защото е блестящ юрист с голям стаж на най-висшите постове и като съдия, и като главен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КПСС БКП

    15 2 Отговор
    Мафията ДС-ДПС в действие.
  • 2 Мирен преход Да ама НЕ

    15 1 Отговор
    Кой и с каква цел създаде ДПС?
  • 3 Авакум Захов

    17 0 Отговор
    Какъв политик, депутат и зам.председател на партия може да
    представлява Данчо Салфетката - бивш сервитьор от "Здрава храна" !
    Такива "утайки" на обществото . . . днес управляват страната ни !
  • 4 Давид

    15 0 Отговор
    Данчо - ментата трябва да заслужи дискотечните . Всички тези борсуци са към края на криминалния си апогей . И ако циганина Доган и останалите кукли на задкулисието се мислят за играчи ще разберат как ще бъдат употребени след като ножа опре до кокала на господарите им .
  • 5 Ангел

    14 7 Отговор
    Другаря Цонев, по времето на на Костов явно е бил във вечно алкохолно опиянение, щом твърди подобни глупости. По това време станаха най-големите кражби и защото не успя да влезе в техните схеми на разпределение се премести вДПС.
  • 6 комунист милионер

    6 4 Отговор
    Браво Данчо! Ти си нашата гордост.
  • 7 ДСБ

    13 4 Отговор
    почват да си признават за ЗНАНИЕТО И СИЛАТА КОСТОВ КЪСНО ЗАГУБЕНИ 18ГОД ЗАТЪПОТО БЪЛГАРКО ПЛЕМЕ

    Коментиран от #17

  • 8 Реформи...!?

    11 1 Отговор
    Стига с тия празни приказки, от толкова "реформи" в България не останаха здрави , успели, образовани и нормални хора! Опитни зайчета на Долни и продажни политици - Стига вече...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ОТКАЧАЛНИК

    12 9 Отговор
    МНОГО ИМА ДА ГО ТЪРСИТЕ КОСТОВ ТРЯБВАШЕ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ И ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА Е ОКЕЙ

    Коментиран от #20

  • 11 Агент Харолд

    8 3 Отговор
    Понякога трябва да се направят болезнени реформи, за да се спре безкрайното крадене на държавните фирми. Може и да е имало читави ръководители, но повечето ръководители на държавните фирми крадяха жестоко. През 80-та, един колега, открадна толкова части от държавно предприятие, че накрая си сглоби трактор. Ясно беше на всеки умен българин, че който "ВЗЕМЕ" работата на неработещия държавен апарат от служители, той никога повече нямаше да поеме кормилото на управлението. За съжаление, това трябваше да го направи Иван Костов, най-достойният и все още най-уважаван български политик от Интелигенцията.

    Коментиран от #13

  • 12 Age

    5 0 Отговор
    Не е важно кога и колко реформи се правят, важното е колко от тях реално действат.
  • 13 Age

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Агент Харолд":

    Не знам колко достоен и уважаван е Иван Костов, но от устите хорски чувам да го...плюят.
    Защо ли?

    Коментиран от #14

  • 14 Агент Харолд

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Age":

    От страх!

    Коментиран от #16

  • 15 помнещия

    7 0 Отговор
    Как другите страни от соца които бяха долу горе като нас си направиха рЕформи и продължиха напред и са по добре от нас, а ние направихме рИформи и се вижда до къде сме я докарали ?Някои колеги от форума пишат че от държавното много се е крадяло по време на прехода, да, може и така да е, но защо няма "акула " на топло ? А в другите страни от соца има и министри и депутати и даже мин.председатели там ?!
  • 16 Age

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Агент Харолд":

    И защо се страхуват?
    От кого?
  • 17 ДСБ...

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "ДСБ":

    Вие всички ли сте толкова Не ГРАМОТНИ, та едно изречение не можеш да напишеш правилно? Май си от тъмния контингент като Костов?!
  • 18 Хан Крум

    8 2 Отговор
    ДПС е паразитна партия изпълняващи заръките на Анкара.Максимално объркват и без това неграмотното управление на ГРОБ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тери

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОТКАЧАЛНИК":

    То и на Хитлер му е. Трябвало малко да оправи Европа ама не би..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тръмп

    6 2 Отговор
    Доган и Костов са агенти на КГБ,а Данчо е тяхно момче за черната работа!!!:):):)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пешо

    4 0 Отговор
    Данчо Подлизурката!Важно е ,че няма съвест,а има фес.Евала!
  • 26 Вуте

    2 0 Отговор
    И аз съм за рИформи. Ама да започнат с Нане.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кой68

    3 0 Отговор
    Родоотстъпнико?Ти съсипването и разпродаването на Българската икономика реформа/и ли му казваш?
  • 29 ДЖЕМИЛ

    3 0 Отговор
    ДАНЧО ДА СПОДЕЛИ КОЛКО СТРУВА ОХРАНАТА НА ДОГАН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове